Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Tranzacțiile imobiliare rezidențiale din București au scăzut cu 35% anul trecut, dar piața de birouri crește

Tranzacțiile imobiliare rezidențiale din București au scăzut cu 35% anul trecut, dar piața de birouri crește

Numărul tranzacțiilor rezidențiale din București a scăzut cu 30-35% anul trecut, dar imobilele s-au depreciat cu cel mult 3-4%. Între timp, piața de birouri a crescut cu 5%, până la 320.000 mp.

“Ne dorim ca piața să se repoziționeze din punct de vedere al prețurilor. La nivelul UE, acestea au chiar o ușoară tendință de creștere”, spune Oscar Răceanu, Head of Residential Division la 24 REAL.

Cererea rezidențială a fost afectată semnificativ de la izbucnirea războiului din Ucraina, tranzacțiile s-au blocat în primul trimestru al anului 2022.

În plus, creșterea ratelor dobânzilor bancare pune o presiune mare asupra accesului la finanțare, dar cererea și apetitul românilor pentru achiziții imobiliare a scăzut „surprinzător” cu 12,9% în 2022, comparativ cu anul precedent.

„Începutul anului a fost mai lent decât se aștepta, tot din cauza creșterii dobânzilor bancare, care au pus o mare presiune asupra posibilității de a semna credite”, a mai spus Răceanu.

Reprezentanții 24 REAL au spus că, în timp ce cererea pe piața rezidențială a stagnat anul trecut și chiar sa contractat la începutul anului, piața de birouri a cunoscut o activitate crescută.

În București au fost tranzacționați anul trecut aproximativ 320.000 mp de spații de birouri, în creștere cu peste 5% față de 2021.

Cu toate acestea, piața încă nu a atins nivelurile record din 2019, când în capitală au fost tranzacționați în jur de 400.000 de metri pătrați.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Autobuzul 429 va circula pe traseul prelungit spre Chitila

Articolul următor

Micii investitori pe piața de închiriere a locuințelor vor fi înlocuiți de fonduri globale de investiții în viitorul apropiat

Recomandăm și...