Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

Venitul mediu lunar pe gospodărie în trimestrul II a fost de 6.241 lei. 86,1% din venituri sunt cheltuieli

Venitul mediu lunar pe gospodărie în trimestrul II al anului 2022 a fost de 6.241 lei, iar venitul pe cap de locuitor a fost de 2.481 lei, potrivit datelor publicate miercuri de Biroul Național de Statistică al SUA (INS).
În trimestrul II al anului 2022, cheltuielile totale ale populației au fost în medie de 5.375 lei pe gospodărie și 2.137 lei pe persoană, reprezentând 86,1% din nivelul total al veniturilor.

Potrivit INS, veniturile în numerar sunt în medie de 5.853 lei pe gospodărie pe lună (2.327 lei pe persoană), iar veniturile în natură sunt estimate la 388 lei pe lună pe gospodărie (154 lei pe persoană). Salariile și alte venituri aferente acestora constituie cea mai importantă sursă de venit.

INS a menționat că la formarea veniturilor totale ale gospodăriilor au contribuit și veniturile de asistență socială (19,6%), veniturile în natură (6,2%), în principal valoarea inversă a consumului de produse agricole din resurse proprii (5,2%), din activități neagricole (2,2%), venituri din agricultură (2,1%) și venituri din proprietate și vânzarea bunurilor gospodărești (1,3%).
Conform datelor citate, mediul de viață afectează diferențele de nivel ale veniturilor gospodăriei între mediul urban și cel rural, în special diferențele structurale.

Potrivit INS, principalele destinații ale cheltuielilor gospodăriei sunt: ​​consumul de alimente, bunuri nealimentare, servicii, iar în impozite, contribuții, contribuții, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei (hrană pentru animale și păsări, producția casnică plățile forței de muncă).

Cheltuieli de investiții pentru achiziționarea sau construirea unei case, achiziționarea de terenuri și echipamente necesare producției casnice, achiziționarea de acțiuni etc. Ponderea acestora în cheltuielile totale ale gospodăriilor este mică (doar 0,8%).
În plus, INS prevede că mediul de viață determină unele particularități ale dimensiunii și structurii cheltuielilor totale de consum.
Alimentele și băuturile nealcoolice au reprezentat în medie 35,1% din consumul gospodăriilor în al doilea trimestru al anului 2022, conform Clasificării de destinație a cheltuielilor de consum (COICOP).

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Primele date oficiale: cât valorează proprietățile românești ale miliardarului ceh Vitek

Articolul următor

Gabriel Voicu, SVN România: Odată ce proiectul imobiliar din București se va opri, va fi greu de reluat ulterior

Recomandăm și...