Locuințe noi direct dezvoltator în Cartierul Centrul Civic, Sector 1, București - Central

Despre Cartier Centrul Civic

Centrul Civic este un cartier situat în partea centrală a capitalei pe teritoriul mai multor sectoare: Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 5 și Sectorul 6. Principala arteră de circulație din zonă este Bulevardul Unirii.

Cartierul este format, în principal, din blocuri de beton și clădiri administrative cu fațade de marmură, construite în locul unde se aflau casele a 40.000 de oameni, după ce acestea au fost demolate. În prezent, la parterul acestor blocuri, găsim magazine și terase, acestea oferind un contrast puternic cu aspectul clădirilor comuniste. Cartierul Centrul Civic este alcătuit din mai multe zone componente: Centrul Istoric, Centrul Nou, Gara de Nord, Izvor, Unirii și Victoriei.

Puncte de reper ale cartierului:

  • Palatul Parlamentului (cunoscut înainte de revoluție cu numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), este situată în Sectorul 5 al capitalei, pe Dealul Arsenalului și este o clădire de dimensiuni impresionante, realizată în spiritul arhitecturii realist sociale între anii 1983-1997, sub coordonarea arhitectei Anca Petrescu. În prezent. clădirea găzduiește Camera Deputaților, Senatul României, dar și diverse evenimente, expoziții sau întâlniri.
  • Palatul Victoria, situat în Sectorul 1 al capitalei, în Piața Victoriei, folosit în prezent ca sediu al Guvernului României. Acesta a fost construit între anii 1937-1944, de arhitectul Duiliu Marcu. În 2004, Palatul Victoria a fost inclus în Lista Monumentelor Istorice.
  • Biblioteca Națională (fosta Bibliotecă Centrală de Stat) este cea mai mare bibliotecă de la noi din țară, înființată în anul 1859. Aceasta se află în Sectorul 3 al capitalei, în Bulevardul Unirii. Opera Națională Română, considerată cel mai mare teatru liric al țării. Aceasta este una din cele patru opere naționale din România.
  • Teatrul Național Ion Luca Caragiale, situat în centrul capitalei, vis-a-vis de Universitate. Universitatea din București, aflată pe Bulevardul Regina Elisabeta.
  • Parcul Izvor, zonă ce dispune de o suprafață verde generoasă și găzduiește diverse spectacole și festivaluri.

Cartierul beneficiază de numeroase instituții de învățământ: școli generale (Școala Gimnazială nr 115, Școala Gimnazială nr 5), licee (Liceul Teoretic Național, Liceul Teoretic „George Călinescu”), grădinițe (Grădinița Mary Poppins, Grădinița Rainbow Kids).

La capitolul sănătate, în zonă găsim Spitalul Colțea, Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie și farmacii (Dona, Sensiblu).

Locuitorii cartierului au la dispoziție un mai multe centre comerciale (Unire Shopping Center, Cocor, Loto), săli de fitness (Matrix Gim, Viva Sport Club), restaurante (Tabiet 41 Restaurant, Latin Pizza) și cafenele (Valea Regilor, Bernolle Cafe).

Accesul în zonă se poate face cu autobuzul (123, 385, 783), cu troleibuzul (90) sau cu metroul (M1, M2), cartierul beneficiind de mai multe stații de metrou (Eroilor, Unirii, Izvor, Universitate, Victoriei).

Locuințe disponibile în Centrul Civic

Locuințe noi Centrul Civic, direct dezvoltator

Elimină filtre

Rafinează lista

Ne pare rău dar această pagină este în construcție sau nu include nicio locuință. Poți reveni la pagina principală făcând click pe butonul de mai jos: Pagina principală