Locuințe noi direct dezvoltator în Cartierul Piața Universității, Sector 1, București - Central

Piața Universității

Cartierul Piața Universității din București este situat în inima capitalei, iar forma sa este de tipul haussmannian adică “mare-intersecție” și delimitează axele din nord-sud și est-vest. Datorită acestui model se încurajează modernizarea urbană prin influență pariziană.

Această zonă a Bucureștiului este localizată în sectoarele 1, 2 și 3 și este cunoscută sub denumirea de Piața Universității încă din anul 1857.

De-a lungul timpului, în Piața Universității au avut loc diferite evenimente, însă cele memorabile au fost cele din primăvara anului 1990, între 13-15 iunie, din timpul guvernării Frontului Salvării Naționale când a avut loc cel mai mare protest din istoria României.

Acest cartier este dezvoltat din toate punctele de vedere pentru că aici pot fi găsite instituții de învățământ, de sănătate sau de cultură. În această zonă a capitalei au sediul clădirile Universității București, Teatrului Național “I. L. Caragiale” sau Hotelului Intercontinental.

Piața Universității poartă o istorie încărcată și reprezintă o zonă perfectă pentru a descoperi momente din trecut redate de clădirile presărate de-a lungul cartierului. Aici poate fi găsită Statuia lui Mihai Viteazu, care reprezintă primul monument din capitală sau Statuia lui Ion Heliade-Rădulescu care este realizată din marmură. Alte puncte de interes sunt Pasajul Universității sau Palatul Parlamentului.

Acest cartier este dezvoltat pentru toate nevoile pe care le poți avea, aici poți găsi restaurante, centre comerciale sau diferite atracții turistice. Zona Universității este una extrem de populată de studenți, turiști sau simpli locuitori ai Bucureștiului.

În acest cartier poate fi găsită stația de metrou cu același nume, situată lângă clădirea Universității. Există două stații de metrou care sosesc pe peronul din Piața Universității din Piața Romană pe linia M2 și Cișmigiu pe linia M5.

Dacă vrei să optezi pentru RATB, ai foarte multe dintre care să alegi, și anume: 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91, 122, 137, 138, 268, 336, 381, 601, 783.

Locuințe disponibile în Piața Universității

Locuințe noi Piața Universității, direct dezvoltator

Elimină filtre

Rafinează lista

Ne pare rău dar această pagină este în construcție sau nu include nicio locuință. Poți reveni la pagina principală făcând click pe butonul de mai jos: Pagina principală