Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

Aqua City
T1R2C144 | BUCDIRECT
Actualizat la:
2022-08-25 14:45:57

Aqua City

Intrarea Rocilor, Nr. 12, Giulești, Sector 6, București - Vest

Ansamblul rezidențial Aqua City

Locuințe disponibile în Aqua City

Filtrează după:

Tip locuință
Rază de preț
Suprafața utilă
mp mp
Bucătărie
Living room
Dormitoare
Băi
Balcoane și terase
Amortizare plata prin credit
Amortizare plata cash
Filtre
ContactPentru a-ți face o părere corectă despre acest ansamblu, îți recomandăm să programezi o vizită la șantier!

Apăsarea butonului ”TRIMITE SOLICITAREA" implică acceptarea Termenilor și politicilor eDezvoltator.

Ce se intâmplă după ce completezi formularul:

Mesajul va fi trimis direct departamentului de vânzări din cadrul Aqua City și vei fi contactat în termen de 24 de ore de reprezentantul dezvoltatorului, Amalia Badescu , pentru a stabili o vizionare.

În caz de achiziție, vei cumpăra direct de la dezvoltator, noi nu facem altceva decât să direcționăm clientul către dezvoltator încasând o sumă fixă pentru fiecare client trimis.

Donăm o parte din profitul nostru către cauze sociale, prin programul nostru CSR prin care vizăm să ajutăm ONG-uri care activează în zona București - Ilfov. Află mai multe aici

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute beneficiarii să compare obiectiv locuințele din piață!
Scroll dreapta pentru mai multe imagini!
Ansamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din BucureștiAnsamblul rezidențial 22 din București

Aqua City Pereți, tavan și uși interioare

Acoperire pereți cu vopsea normală

Pereții locuințelor din Aqua City sunt acoperiți cu vopsea lavabilă clasică. Acesta nu este neapărat un dezavantaj, ba chiar permite beneficiarilor să își decoreze casa după bunul plac.

Tavane simple, fără decorațiuni

Dezvoltatorul Aqua City a lăsat tavanele simple, fără baghete decorative sau alte inserții, camerele fiind simple, fără accente speciale.

Uși din MDF

La fel ca în majoritatea ansamblurilor rezidențiale noi, în Aqua City au fost montate uși de interior din MDF, un material popular în România datorită costului relativ scăzut.

Aqua City Gresie, faianță și parchet

Gresie mată

Gresia folosită în Aqua City este modernă, mată, având beneficiu de a preveni alunecarea. În plus este mai ușor de întreținut decât cea lucioasă.

Faianță mată

În Aqua City s-a folosit faianță mată, un material elegant, ușor de întreținut și foarte rezistent.

Parchet laminat

La fel ca în multe alte ansambluri rezidențiale din România, și în Aqua City s-a montat parchet laminat, o soluție care adesea este mai economică decât alternativele (lemn masiv, parchet stratificat etc.).

Aqua City Instalație termică

Centrală pe gaz, în condensare

Centralele termice montate în Aqua City folosesc tehnologia de condensare, prin care eficiența centralei crește cu până la 50% față de cele convenționale.

Distribuție mixtă

Dezvoltatorul Aqua City a ales să folosească o soluție mixtă de distribuție a agentului termic, formată din calorifere și încălzire în pardoseală. Aceasta este soluția ideală pentru cei care vor confort și economie.

Controlul temperaturii centralizat

În locuințele din Aqua City, există un singur terminal de control al temperaturii, deci în toată casa va fi aceeași temperatură.

Aqua City Instalație electrică

Siguranțe cu protecție la curentare

În Aqua City s-au folosit siguranțe diferențiale (care previn curentarea), marca Schneider Electric . De asemenea, pentru o protecție suplimentară a circuitelor sensibile, s-au instalat inclusiv descărcătoare anti-fulger.

Circuite simple, fără linii dedicate

În locuințele din Aqua City nu există circuite speciale pentru consumatorii mari, deci cei care vor locui aici trebuie să fie atenți la prize să nu se topească atunci când folosesc electrocasnice de putere mare, precum plitele electrice.

Terminale electrice simple

În locuința auditată de noi, din Aqua City, s-au instalat terminale simple, din plastic, produse de Schneider Electric . Întrerupătoarele sunt poziționate la înălțimea optimă - aproximativ 120 cm față de sol și sunt semnalizate cu LED, pentru a fi vizibile noaptea De menționat că dezvoltatorul a prevăzut locuințele cu un spațiu special pentru router-ul WiFi astfel încât acesta să fie ușor accesibil pentru linia de internet, fără să fie vizibil în casă.

Aqua City Instalație sanitară

Alimentare in puț comun

Deși au acces la apă curată, fără clor și alte chimicale, locuințele din Aqua City pot întâmpina neplăceri din cauza faptului că împart puțuri comune - adică mai multe locuințe folosesc aceeași sursă de apă. Este posibil ca, la orele de vârf, izvorul să nu facă față și unele dintre locuințe să primească presiune scăzută.

Evacuare în rețeaua municipală

Apele menajere din Aqua City sunt procesate de rețeaua municipală. Acest scenariu este cel mai bun pentru orice reședință datorită capacității crescute de procesare oferite de rețelele municipale, dar și datorită respectării în acest fel a standardelor ecologice impuse de UE pentru procesarea apelor menajere uzate.

Fără scurgeri în pardoseală

Cei care locuiesc în Aqua City trebuie să fie foarte atenți cu chiuvetele sau căzile lor deoarece aici nu vor găsi niciun fel de scurgere care să prevină inundațiile accidentale.

Aqua City Izolația fonică

Pereții dintre locuințe au aproximativ 30cm grosime și sunt făcuți din BCA

Pereții care separă locuințele în Aqua City sunt construiți din blocuri de BCA, un material foarte bun pentru izolația fonică . Grosimea acestor pereți este de 30cm, ceea ce îi face foarte eficienți ca izolator fonic .

Pereții interiori au aproximativ 15cm grosime și sunt făcuți din BCA

Grosimea pereților care compartimentează locuința este importantă pentru cei care vor să doarmă liniștiți în dormitor fără să audă zgomotul televizorului din living. În cazul Aqua City, pereții interiori au 15cm grosime și au fost construiți din BCA, o alegere excelentă, ce va garanta liniștea în casă .

Ferestrele cu două foi de sticlă - ”termopan”

Locuințele din Aqua City au ferestre cu două foi de geam sau „termopane”, așa cum sunt ele cunoscute în mod popular. Nu este cea mai bună variantă de izolație fonică însă este cu mult mai bună decât ferestrele tradiționale, deci nu va trebui să îți faci griji pentru zgomotul de afară.

Aqua City Izolația termică

Pereți exteriori din BCA de 40 cm grosime, din care 10 cm izolație cu polistiren extrudat (EPS)

Pereții exteriori ai Aqua City au fost realizați din BCA. Aceasta nu este cea mai potrivită alegere din punct de vedere al eficienței energetice, considerăm noi. Există soluții mai bune și mai eficiente energetic. BCA-ul este un material inovativ, modern, dar are tendința de a rămâne neutru din punct de vedere termic.

Pereții exteriori ai clădirilor din Aqua City au o grosime de 40 cm, cu tot cu izolație, mai mult decât am întâlnit la alte ansambluri rezidențiale noi.

În ceea ce privește izolația exterioară a pereților, dezvoltatorul Aqua City a folosit clasicul polistiren extrudat (EPS), aplicând un strat de 10 cm grosime. O soluție ieftină și destul de eficientă.

Izolație de tip sandwich

Plafoanele sau acoperișurile clădirilor din Aqua City sunt izolate termic folosind un mix de materiale ce conține vată minerală și alte avansate ce pot fi prezentate cel mai bine direct de către dezvoltator.

Ramele ferestrelor sunt produse de Salamander și au 6 camere interioare

Profilele ferestrelor sunt foarte importante în ceea ce privește izolația termică a unei locuințe. În Aqua City s-au folosit profile cu mai mult de 5 camere, adică la un nivel superior celor standard.

Aqua City Hidroizolația

Subsoluri cu hidroizolații lichide pe bază de cauciuc acrilic

Subsolurile clădirilor din Aqua City sunt izolate cu membrană bituminoasă armată. Aceasta este practic succesorul „cartonului” care se folosea în perioada comunistă. Este un material deosebit de durabil și relativ ieftin.

Acoperișurile sunt hidroizolate cu membrană bituminoasă

În Aqua City, plafoanele clădirilor sunt izolate cu membrană bituminoasă, un material rezistent. Acest sistem este similar cu cel folosit în perioada comunistă care încă mai protejează clădirile respective și în ziua de azi.

Hidroizolația teraselor s-a făcut cu membrană bituminoasă

În Aqua City, chiar și terasele au fost hidroizolate, un efort rar întâlnit la construcțiile din România. Membrana bituminoasă, instalată sub straturile de finisaj va opri orice fel infiltrație.

Structură pe cadre din beton armat

Structura bazată pe cadre de beton este des utilizată în cazul clădirilor înalte, cum sunt cele din Aqua City. Este un sistem constructiv des folosit în toată lumea care prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește rezistența la seisme și eficiența în construcție.

Rezistență foarte bună la seisme însă pot apărea avarii

Acest sistem constructiv este folosit de toate clădirile construite după 1977. Mai mult decât atât, el a fost suplimentat cu măsuri de siguranță foarte dure pentru a preveni orice catastrofă. Clădirile din Aqua City sunt construite pe cadre de beton și se supun acestor reglementări, deci probabilitatea ca aceste clădiri să cedeze în cazul unui seism este destul de scăzută.

Rezistență garantată în timp, decenii bune, chiar secole

În ziua de azi găsim numeroase clădiri construite în evul mediu care încă rezistă testului timpului. Majoritatea acestora sunt construite într-una dintre variantele sistemului „pe cadre”. Fie că s-au folosit forme rotunde, precum arcadele, fie că s-au folosit forme perpendiculare precum grinzile din zilele noastre, clădirile construite în acest sistem, la fel ca cele din Aqua City, vor trece cu brio testul timpului și vor rămâne în picioare atât cât va dori omul.

Aqua City:Cumpărături

Ai un supermarket chiar în ansamblu!

Dezvoltatorii promit că locatarii vor avea propriul centru comercial Lidl în cadrul ansamblului ceea ce va fi un beneficiu. Până la finalizarea sa, o altă opțiune la îndemână pentru a face aprovizionarea zilnică este magazinul Mega Image amplasat lângă construcție.

Piața agroalimentară e în zonă!

Locuitorii din Aqua City au privilegiul de a avea acces ușor la Piața Giulești, situată lângă ansamblu. Este important să existe lângă casă o piață agroalimentară, de unde să poată fi cumpărate fructele, legumele și alte alimente de bază, precum ouă, lactate sau produse apicole.

Ai un mall foarte aproape

Cel mai apropiat mall este la 2,3 kilometri distanță - Grant Shopping Center, pe strada Virtuții. Pentru a face cumpărături aici este necesar un mijloc de transport public sau privat, dată fiind distanța.

Aqua City:Educație

Găsești școala la câteva minute de Aqua City!

La numai șase minute de mers pe jos de lângă ansamblu copii pot merge în siguranță la Școala Gimnazială nr. 162, astfel părinții nu sunt nevoiți să îi ducă cu mașina. O școală aproape de casă este cel mai bun lucru pentru școlari, deoarece aduce beneficii la bugetul de timp al copiilor și părinților.

Ai o grădiniță chiar lângă casă!

Dezvoltatorii promit construirea unei grădinițe în interiorul ansamblului, dar până la finalizarea acesteia, variantele pentru preșcolari sunt Grădinița nr. 162 (la circa 550 de metri depărtare) sau Grădinița Albina, situată la circa 1,2 kilometri, pe lângă Calea Giulești.

Poți găsi un after-school aproape de casă!

Deși nu se regăsesc în imediata apropiere a locuinței, ai opțiuni pentru ocuparea timpului celui mic și în apropiere de Aqua City, unde vei găsi atât o școală de arte, cât și un after-school.

Aqua City:Recreere

Te poți plimba cu cel mic în parcul din ansamblu!

Este necesar pentru starea generală de sănătate să petreci timp în natură, indiferent de vârstă, dar mai ales pentru cei mici. În Aqua City ai o gamă foarte bogată de opțiuni. Te vei putea plimba atât prin parcul din ansamblul, cât și prin parcurile din jurul complexului rezidențial, iar cei mici au la dispoziție locuri de joacă special amenajate pentru ei.

Găsești un loc de joacă amenajat chiar lângă casă!

Pentru copii foarte energici, și nu doar pentru ei, în zonă găsiți o sală de cățărare - Galactic Gym (pe strada Rușețu nr. 4, la un kilometru distanță). Aceasta este ideală atât pentru a dezvolta abilitățile fizice. De asemenea dezvolta concentrarea, logica și stimulează spiritul competitiv.

În comunitatea rezidenților din Aqua City se organizează des activități cu copiii

În apropiere se află un centru de echitație, numai bun pentru a te bucura de beneficiile acestui sport. Echitația te ajută să fii mai calm și echilibrat, îmbunătățește concentrarea, ajută la dezvoltarea sistemului muscular și relaxează organismul. Activitatea este folosită nu doar pentru recreere, ci și în scop terapeutic.

Aqua City:Siguranță

Accesul în ansamblu este restricționat

În Aqua City te simți în siguranță deoarece nu oricine poate intra în acest complex rezidențial. Accesul se face doar pe bază de invitație sau cartelă de acces, deci nu pot intra decât persoane cunoscute, rezidenți sau musafirii acestora.

Sunt instalate limitatoare de viteză

Copiii sunt în siguranță în Aqua City, chiar și în situația în care ar ajunge pe stradă. În Aqua City mașinile circulă cu viteză redusă datorită limitatoarelor de viteză instalate pe drumurile principale.

Locuri de joacă împrejmuite

Zonele de joacă de lângă sau din interiorul Aqua City sunt împrejmuite și sunt plasate departe de străzi, pentru ca cei mici să fie în deplină siguranță, iar joacă să se desfășoare fără incidente

Aqua City:Curățenie

Spațiile verzi sunt foarte bine întreținute

Plimbându-te la pas prin Aqua City este imposibil să nu observi cât de bine sunt întreținute spațiile verzi. Iarba este tunsă, iar florile arată superb vara. Copilul tău se va juca într-un mediu sănătos și bine îngrijit.

Găsești coșuri de gunoi la tot pasul

Străzile din Aqua City sunt foarte curate, parțial datorită coșurilor de gunoi montate de dezvoltator în majoritatea locurilor publice. Deși pare banal, acest aspect nu este prea des întâlnit în alte ansambluri rezidențiale din România.

Trotuarele sunt îngrijite și spălate

Trotuarele și aleile din Aqua City par noi, ele fiind foarte bine întreținute și curate.

Aqua City:Transport public

Găsești o stație de metrou pentru M1 în apropiere

Dacă mergi des cu metroul, este bine să știi că ansamblul Aqua City este destul de aproape de o stație de metrou legată la linia/liniile M1.

Ajungi rapid la o stație STB

Locuind în Aqua City, vei găsi în apropiere cel puțin o stație STB pe la care trec liniile de autobuz 162,163,178,601,N110,T7. Pe lângă autobuz, poți lua și tramvaiul pe linia/liniile 11,41,44.

Zonă liniștită și bine conectată

Aqua City se află într-o zonă liniștită, relativ departe de centru însă cu acces la majoritatea facilităților pe care le oferă capitala.

Aqua City:Socializare

Nu există piscină în ansamblu

Din păcate, precum multe alte ansambluri, Aqua City ratează oportunitatea de a oferi locuitorilor săi o piscină.

Găsești localuri unde să poți ieși cu prietenii

Dacă îți place să ieși la o cafea sau la masă cu prietenii, vei găsi rapid un local chiar în interiorul Aqua City.

Ai un mall foarte aproape.

Te relaxezi la shopping? Atunci avem vești bune: Aqua City are un mall important în imediata apropiere, la câteva minute de mers cu mașina.

Aqua City:Sport

Sala de fitness este chiar în ansamblu!

Ții la sănătatea ta și mergi des la sală? Atunci află că în Aqua City vei găsi o sală de forță în imediata apropiere a casei. Mai mult, este una foarte modernă și bine dotată.

Poți face jogging pe lângă casă

Dacă îți place să faci câte o repriză de alergare dimineața sau seara, Aqua City este perfect pentru tine deoarece există alei de jogging chiar în interiorul ansamblului.

Ai un parc mare în imediata apropiere

Cei care locuiesc în Aqua City vor găsi un parc mare foarte aproape de ansamblu. Aici se pot face ture lungi de jogging sau chiar yoga pe timp de vară.

Aqua City:Persoane cu dizabilități fizice

Nu sunt rampe de acces

Din păcate, dezvoltatorul Aqua City nu a prevăzut niciun tip de rampă de acces în clădiri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Locuri de parcare rezervate în tot ansamblul

În Aqua City, persoanele cu dizabilități vor găsi mereu un loc de parcare rezervat, atât în zonele publice (magazin, școală etc) sau în fața reședinței.

Tocurile ușilor nu sunt la nivel cu podeaua

Din câte am observat, în Aqua City nu există treceri la nivel cu podeaua dintr-un spațiu în altul, nici în spațiile publice, și nici în unitățile locative.

Aqua City:Persoane cu dizabilități senzoriale

Lifturile sunt silențioase, fără indicații

Ascensoarele din Aqua City nu oferă niciun fel de indicații acustice, iar cei cu probleme de vedere vor trebui să le folosească asistați.

Butoanele lifturilor sunt simple, fără instrucțiuni

Lifturile din Aqua City nu sunt potrivite pentru persoane care au probleme cu vederea, deoarece nu au butoane inscripționate cu Braille.

Trecerile de pietoni nu sunt semnalizate fonic

Din nefericire, trecerile de pietoni din Aqua City nu sunt semnalizate acustic, fapt pentru care sunt periculoase pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Stații de încărcare EV lângă Aqua City

În evaluare
Nu există stație de încărcare în ansamblu
Stații de încărcare în apropiere

În drumul tău spre casă vei întâlni următoarele stații de încărcare:

Brand Distanță Locuri 100-150kWh Locuri 50-100kWh Locuri 30-50kWh Locuri 5-30kWh
Ev - Mag la 1 km - - - 2 locuri
Renovatio e-charge la 4 km - 2 locuri - 1 locuri
Banca Transilvania la 6 km - - - 1 locuri

Stații de încărcare EV private

Fără curent trifazic

Deoarece casele din Aqua City nu au curent trifazic, posesorii de mașini electrice vor trebui să se mulțumească cu încărcătoare simple, care vor umple bateria în 10-12 ore.

Fără circuite speciale pentru sarcini mari

Circuitele caselor din Aqua City nu sunt prevăzute cu linii speciale pentru consumatori mari. Acest detaliu ne spune că dezvoltatorul Aqua City nu a pregătit aceste locuințe pentru un consum foarte mare de electricitate precum cel cauzat de încărcătoarele EV rapide.

Mașinile se parchează în stradă

În Aqua City mașinile sunt parcate pe stradă, detaliu care denotă că locuințele nu au fost prevăzute cu garaj sau car port. Acest lucru poate îngreuna instalarea stațiilor de încărcare.

Aqua City:Tratamente și hrană

Ai un pet-shop foarte aproape

Animalul tău nu va rămâne niciodată fără mâncare dacă locuiești în Aqua City pentru că ai un pet-shop la doar câteva minute de casa ta.

Veterinarul este chiar lângă casă

Dacă animalul tău necesită tratament medical constant, află că foarte aproape de Aqua City există un cabinet veterinar la care poți apela.

Cabinetul veterinar oferă și servicii de cosmetică pentru animale

Este normal să ai grijă de aspectul animalului tău de companie, iar pentru asta ai nevoie de servicii specializate. Este bine să știi că la cabinetul veterinar din Aqua City ai, în ofertă, cosmetică canină.

Aqua City:Plimbare

Nu vei putea plimba câinele decât pe stradă

Din păcate Aqua City nu oferă niciun loc unde poți plimba câinele aproape de casă. Găsești opțiuni doar dacă te deplasezi în afara ansamblului.

Găsești o câmpie în imediata apropiere

Pentru câinii activi, o poiană este locul ideal pentru a fi plimbați deoarece pot alerga liberi fără să încurce pe nimeni. Aqua City are în apropiere un asemenea spațiu unde îți vei putea duce câinele zilnic, iar acesta își va consuma energia.

Există chiar și un lac în apropiere, cu malurile amenajate!

Cei care au câini știu cât de mult se bucură acesta când se poate bălăci în voie. De aceea, locuind în Aqua City, în zilele calde de vară vei putea merge pe malul lacul amenajat, situat în apropierea ansamblului pentru a-ți lăsa câinele să se scalde. Ai totuși grijă să nu îl lași liber în zonele de plajă sau ponton.

44,4656102 26,0339238

Harta Aqua City

Click pe buton pentru a vedea unde se află Aqua City

Despre Giulești

Cartierul Giulești este unul dintre cele mai mari cartiere ale Bucureștiului și este adesea asociat cu echipa de fotbal Rapid București sau cu zona de administrare CFR. Întins pe o suprafață mare, cartierul este împărțit în două zone: una cu un puternic caracter rural și alta mult mai urbanizată. Pentru cei care doresc să locuiască într-o zonă cu iz rural, însă își doresc să fie cât mai aproape de centru, acest cartier este perfect.

Nu este un cartier foarte evoluat din punct de vedere al infrastructurii, existând încă o mulțime de străzi neasfaltate sau cu un asfalt prost realizat. Totuși, în ultimii ani au existat numeroase proiecte de dezvoltare iar loturile de teren libere au fost exploatate de investitorii imobiliari.

Viața de zi cu zi în Giulești

În cartierul Giulești există stații de transport în comun suprateran, un parc, un stadion și chiar și un spital care deservește rezidenții. De asemenea, cei care locuiesc aici au acces la o serie de alte obiective interesante:

Magazine în Giulești
 • Complexul Agroalimentar Crângași
 • Carrefour Market
 • Mega Image Shop & Go
Învățământ în Giulești
 • Grădinița Numărul 40
 • Colegiul Tehnic Carol I
 • Grădinița Alegra
Recreere în Giulești
 • Parcul Crângași
 • Clubul Sportiv Sportul Studențesc
 • Parcul 9 Mai
Transport public în Giulești
 • Stația de metrou Crângași
 • Liniile de tramvai 11, 41, 44
 • Liniile de autobuz 162, 163, 178, 601, N110, T7

Rata criminalității în Giulești

Administrativ, Giulești, face parte din zona de acoperire a Sector 6 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 180 de infracțiuni, foarte aproape de media de 178 de infracțiuni înregistrată de celelalte sectoare, fapt pentru care Giulești este o alegere bună pentru tine și familia ta, astfel că nu ai de ce să îți faci griji privind siguranța ta sau a celor dragi.

Rata criminalității în Sector 6
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Giulești

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în Aqua City, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Giulești. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Giulești. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Aqua City este înconjurat de case, fapt care reduce considerabil densitatea zonei. Contra-intuitiv, traficul din jurul Aqua City tinde să se aglomereze în afara orelor de vârf. Deci, îți recomandăm să eviți orele prânzului și seara târziu pentru deplasările cu mașina. Este posibil ca în această zonă să locuiască mai ales persoane care lucrează de acasă și care se deplasează doar la ore atipice (prânz, cină, cumpărături ocazionale).

Pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți, cel mai bine este să folosești, pentru deplasări, metroul. Locuitorii din Aqua City au acces la o stație de metrou chiar lângă casă pentru linia/liniile M1.

Deși nu scapi în totalitate de problemele din trafic, STB-ul este o alternativă mai bună decât mașina personală. Aproape de Aqua City există cel puțin o stație de autobuz cu acces la linia/liniile 162,163,178,601,N110,T7 . De asemenea, cei care preferă tramvaiul, pot ajunge repede la cel puțin o stație pentru linia/liniile 11,41,44.

Cei care au copii mici nu vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina deoarece există o grădiniță chiar în Aqua City, iar acest detaliu va descongestiona considerabil traficul din zonă. În ansamblu există un magazin unde locatarii pot face cumpărăturile fără să fie nevoiți să ia mașina.

Faptul că ansamblul Aqua City este înconjurat de bulevarde mari și late face ca zona să fie liberă indiferent de oră. Cu toate acestea, îți recomandăm să eviți Calea Crângași dacă se poate.

Amplasarea în zona mediană a capitalei, face Aqua City un ansamblu bun pentru familii și persoanele care nu sunt nevoie să ajungă des în zona centrală ci preferă un cartier mai liniștit. Conexiunea cu metroul se face în mod direct, existând o stație de metrou pentru linia/liniile M1 în apropierea ansamblului. În ceea ce privește autobuzul, există o stație STB foarte aproape de Aqua City, la care ajung liniile 162,163,178,601,N110,T7. Nu în ultimul rând, cei care vor locui în Aqua City vor avea acces și la liniile de tramvai 11,41,44, existând cel puțin o stație în cartier.

În jurul Aqua City se află bulevardele principale ale capitalei ce duc atât spre centru, cât și spre ieșirile din oraș.

Cartierul Giulești face parte din sectorul 6 și este poziționat în zona de vest a capitalei. Față de celelalte cartiere din zone aflate în vestul Bucureștiului, chiriile din cartierul Giulești tind să fie cu aproximativ 5procente mai mici pentru garsoniere sau apartamente și cu 1procente mai mici pentru case.

Valorile medii ale chiriilor din cartierul Giulești, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 290 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu două camere: 350 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu trei camere: 420 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu patru camere: 520 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile duplex: 668 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile individuale: 835 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei.

Actualizăm datele din această secțiune iar în scurt timp, aici vei găsi inclusiv informații istorice despre tendințele prețurilor imobiliarelor din Giulești sub forma unui grafic similar cu cel de mai jos. Acest grafic se va actualiza zilnic pentru ca informațiile oferite să fie cât mai relevante. Graficul va ilustra evoluția prețurilor în Giulești atât pentru vânzări, cât și pentru închirieri și va putea fi segmentat în funcție de tipul de imobil dorit.

Tendința prețurilor la imobiliare în Giulești
Imagine demonstrativă care ilustrează cum vor fi prezentate tendințele prețurilor din imobiliare

Preț mare în comparație cu media din București - Vest

Prețurile apartamentelor cu două camere din Aqua City se situează peste media zonei, acestea fiind de aproximativ 96000€ în comparație cu prețul mediu al pieței din București - Vest, situat pe la 65846€.

Prețurile din această zonă cresc în mod temperat

în București - Vest, Aqua City nu se bucură încă de creșterile înregistrate în zonele centrale și de nord ale capitalei. Această diferență este cauzată în special de infrastructura precară, situație ce se va ameliora în anii următori.

Moderat

Ca și notorietate în piață, Aqua City nu este un brand extrem de popular, el fiind căutat pe Google de puține ori în comparație cu alte ansambluri, de aceea nu putem spune că investiția într-o locuință pentru revânzare este momentan oportună în acest ansamblu, cel puțin nu din perspectiva popularității în piață.

Rată de capitalizare de 3.60% pentru un apartament cu două camere

Dacă cumperi un apartament cu două camere în Aqua City, vei putea încasa o chirie de aproximativ 350 EUR pe lună și vei plăti minim 96000 EUR pe apartament, ceea ce înseamnă că va trebui să ții apartamentul închiriat non-stop timp de 19 ani pentru a-ți recupera investiția. În mod realist, vei încasa în medie 4536 EUR pe an și vei plăti cam 350 EUR pe reparații și alte costuri. Statul va lua și el 725 EUR, ceea ce va duce la un randament net de aproximativ 3% pe an.

Clientelă stabilă: familii

Datorită facilităților din interiorul și din jurul Aqua City, ansamblul este ideal pentru familiile cu copii. Acest tip de clienți este ideal pentru cei care caută chiriași de lungă durată deoarece familiile își schimbă rar locuința ba chiar deseori aleg să cumpere.

Recomandăm 3 camere sau case ca investiție

Fiind un ansamblu prietenos cu familiile, în Aqua City se vor putea închiria ușor apartamentele mari cu 3 sau 4 camere, precum și orice tip de casă. Deși au un preț de achiziție mai mare, randamentul acestor unități tinde să fie mai bun decât cele ieftine în special datorită chiriașilor pe lungă durată și a costurilor mai mici cu reparațiile. În cazul în care ansamblul are disponibile doar case, atunci vilele de tip single s-ar putea să fie o investiție potrivită.

Rate doar prin bancă

Aqua City nu oferă niciun sistem de rate la dezvoltator, deci cei care vor să achiziționeze aici vor trebui fie să plătească pe loc, fie să apeleze la un credit bancar.

Preț fix, indiferent de metoda de plată

Din păcate, dezvoltatorul Aqua City nu oferă reduceri celor care pot plăti cash iar prețul este același pentru orice tip de client, indiferent că este investitor sau beneficiar final.

Poți plăti în criptomonede

Dacă ai criptomonede și cauți o metodă sigură de a-ți proteja investiția, atunci ansamblul Aqua City poate fi perfect pentru tine deoarece dezvoltatorul acceptă plata prin criptomonede.

Cât costă o locuință în Aqua City?

Din datele noastre, prețurile din Aqua City încep de la 70000€, pentru studio-uri (garsoniere). Apartamentele cu două camere încep de la 96000€.

Unde se află Aqua City și cum se poate ajunge?

Ansamblul rezidențial Aqua City este situat în cartierul Giulești din vestul Bucureștiului. Poți ajunge ușor la Aqua City folosind metrou M1. Există o stație de metrou destul de aproape de ansamblu și numeroase stații de autobuz.

Cum este traficul din zona Aqua City?

Traficul din jurul Aqua City este liber pe tot parcursul zilei deci nu vei avea parte de ambuteiaje și aglomerație. Singura arteră care se mai aglomerează din când în când este Calea Crângași.

Ce facilități oferă Aqua City locuitorilor săi?

Locuitorii din Aqua City au acces la următoarele facilități: școală publică (în apropiere), școală privată (în apropiere), grădiniță (în ansamblu), supermarket (în ansamblu), sală de forță (în ansamblu), parcuri (în ansamblu), mall (în apropiere).

Un oraș, așa cum este Bucureștiul, care nu a avut niciodată un plan unitar de dezvoltare, riscă o evoluție haotică, iar efectele negative, chiar dacă pot fi ignorate sau tolerate pe termen scurt, în timp vor avea efecte. Aceasta este un fapt de care toți dezvoltatorii imobiliari ar trebui să țină seama, și nu doar în Capitală. Și, am spune noi, nu doar constructorii, ci și cei care aleg să cumpere apartamente sau case individuale în noile ansambluri rezidențiale cu atât mai mult cu cât achiziția de locuințe implică plata unor rate lunare pentru 20-30 de ani. La asta ne-am gândit atunci când am dat ocol Lacului Morii și am văzut explozia de construcții înalte din zonă. Atenția noastră s-a focalizat pe ansamblul în construcție Aqua City, dar o analiză corectă și obiectivă impunea și o privire de ansamblu asupra întregii zone

Aqua City, citadela de pe malul lacului

În Dicționarul explicativ al limbii române, termenul de citadelă este definit astfel: „Fortăreață situată în incinta unei cetăți, a unui oraș; cetate ridicată în afara zidurilor unui oraș; oraș întărit; loc de refugiu al celor asediați”. Deși nu trebuie luat ad litteram, Aqua City are aspectul unei citadele. Asta a fost prima impresie pe care am avut-o în apropierea șantierului - unde a fost finalizată construcția primului bloc, din cele șase ale proiectului (la final de august 2021 se lucrează la finisajele interioare).

Așa arată macheta viitorului ansamblu rezidențial, conform angajamentelor dezvoltatorului
Așa arată macheta viitorului ansamblu rezidențial, conform angajamentelor dezvoltatorului

Proiect și plan urbanistic

Proiectul Aqua City este unul dintre cele câteva ansambluri imobiliare noi care sunt fie în lucru, fie deja finalizate, pe malul Lacului Morii, în sectorul 6, zona Crângași - Giulești, din București. Aqua City va fi alcătuit din șase imobile cu laturile egale, masive, compartimentate distinct în trei scări, cu regim de înălțime de la S+P+7, la P+11 etaje (același bloc urmând să aibă 11 nivele pe fiecare dintre laturi și un pinten lateral de șapte etaje). În total vor fi 1788 de apartamente, garsoniere și apartamente cu două, trei și patru camere, cu o suprafață totală construită de peste 200.000 metri pătrați.

Întregul ansamblu este construit într-o zonă de case - nu foarte arătoase, înconjurate de curți, mai mici sau mai mari. Străzile Agnita (din care se bifurcă strada Murelor, ce va fi principala cale de acces în Aqua City), Rocilor, Carnavalului, intrarea Izvorani și intrarea Godeni vor face legătura între Calea Giulești și acest viitor cartier-oraș (unde vor locui 5500-6000 de oameni), au opt-zece metri lățime, trotuare înguste și case una lângă alta. Posibilitatea de lărgire a străzilor este redusă, iar dacă va fi totuși luată în calcul, va fi extrem de complicată și costisitoare.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Aqua City. Cu galben sunt cele șase blocuri, iar cu gri sunt parcările supraterane de reședință. Cele două arii roșii reprezintă viitorul centru de relaxare și cel comercial pe bucata de teren (8600 mp) vândută de dezvoltator către firma Lidl
Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Aqua City. Cu galben sunt cele șase blocuri, iar cu gri sunt parcările supraterane de reședință. Cele două arii roșii reprezintă viitorul centru de relaxare și cel comercial pe bucata de teren (8600 mp) vândută de dezvoltator către firma Lidl

Suprafața terenului pe care se va dezvolta acest ansamblu de blocuri este de 66.393 metri pătrați. Un calcul elementar arată că indicatorul COT (coeficientul de utilizare al terenului, care oferă date despre densitatea populației și este raportul dintre suprafața totală a terenului și cea construită desfășurată) va fi de 300%.

Am calculat cu aproximație - dat fiind faptul că dezvoltatorul nu ne-a furnizat informații exacte - că amprenta la sol a unui bloc va fi de circa 2200 metri pătrați. Pentru cele șase blocuri, cu dimensiuni exterioare identice, se va ajunge la circa 13000 de metri pătrați, astfel că, procentul de ocupare al terenului (POT - indicator care reprezintă raportul dintre amprenta la sol a tuturor celor șase blocuri și suprafața terenului) este undeva la 20-22%, valoare mai mult decât lăudabilă și promițătoare, care se păstrează în limitele prevederilor legale.

Aceste date (evaluate cu aproximație) nu au luat în calcul suprafețele aleilor betonate dintre blocuri, parcările și nici alte zone care vor fi pavate. Și apropo de spațiile pentru mașini, dezvoltatorii promit 2400 de locuri de parcare, depășind raportul de un loc pentru fiecare apartament, detaliu demn de apreciat ca principiu, dar în defavoarea zonelor verzi.

Conform promisiunilor, 70% dintre parcări vor fi amenajate în subteran, doar 30% dintre acestea urmând să fie la suprafață. În total, locurile de parcare acoperă o suprafață de cel puțin 24.000 de metri pătrați (în cazul în care, conform normativelor în vigoare, un loc de parcare are suprafața minimă de 10 metri pătrați). Aria betonată totală destinată parcărilor trebuie să fie de circa 7000 de metri pătrați, dacă cota de 30% va fi respectată. Spre comparație, dezvoltatorul promite un parc rezidențial, cu suprafața de 3.400 metri pătrați, repartizat egal între cele trei grupe de blocuri.

Construcția celor șase blocuri este planificată în trei etape. Fiecare etapă are ca obiectiv finalizarea a două blocuri rezidențiale și a spațiilor adiacente. Termenul de livrare pentru primul imobil este toamna 2021, iar finalizarea întregului ansamblu, inclusiv amenajarea zonelor verzi, a complexului SPA, precum și a celorlalte facilități (grădiniță, magazine) promise de dezvoltator, este estimat pentru toamna lui 2024.

Între ansamblul Aqua City și Lacul Morii sunt circa 200 de metri, dar zona este acoperită de case, unele dintre ele în stare foarte rea. Malurile sunt pline de gunoaie, iar strategia de reabilitare a lacului este în fază de proiect. (imaginea este din aprilie 2021)
Între ansamblul Aqua City și Lacul Morii sunt circa 200 de metri, dar zona este acoperită de case, unele dintre ele în stare foarte rea. Imaginea de mai sus este din aprilie 2021. În prezent (octombrie-noiembrie 2021) primăria a demarat lucrările de reabilitare a zonei, fiind curățate malurile pe mai bine de jumătate din circumferința lacului. Se află în fază de licitație un proiect pentru amenajarea Insulei Îngerilor.

De la ANAF la Solar City și Aqua City

Proiectul imobiliar Aqua City a început în 2020. Terenul destinat ansamblului Aqua City a fost ocupat de SilvaRom - o fabrică de mobilă, care din cauza problemelor financiare și-a restrâns activitatea și a vândut terenul din Giulești. Marius Gaga, dezvoltatorul proiectului, prin firmele Simart Architecture SA (fostă Simart Construcții), înființată de Gaga în 2005 și controlată în prezent de acesta printr-un offshore din Cipru (Damayandi Investments) a preluat fabrica, prin fuziune, în vara lui 2018.

Gaga a înființat o firmă denumită Aquacity Development, cu sediul la adresa fostei fabrici SilvaRom, destinată exclusiv acestui proiect imobiliar, cel mai mare realizat de acesta, până acum. Într-o hală a fabricii, reabilitată, a amenajat un showroom pentru Aqua City.

Originar din Maramureș, Marius Gaga a construit blocuri de apartamente în București, Constanța și Cluj. Ulterior a devenit bugetar, fiind director general al ANAF. În perioada 2009-2015, a fost director general ANAF, șef al corpului de control ANAF și adjunct al Direcției Contribuabili Mijlocii a Finanțelor Publice și membru în consiliile de administrație la Loteria Română, RADET și CFR.

În 2015, Marius Gaga devine asociat al Ad Astra Partners, prin offshore LOSSCAR din Cipru și a început lucrările la Cartierul Solar din București.

Cartierul Solar este unul în egală măsură lăudat și criticat de rezidenți. Plângerile se referă, cel mai des, la probleme la instalațiile sanitare și izolațiile exterioare prost realizate, care au dus la apariția de mucegai, inundații și infiltrații, dar și la faptul că nu am mai fost amenajate facilitățile promise (grădiniță, zone comerciale)
Cartierul Solar este unul în egală măsură lăudat și criticat de rezidenți. Plângerile se referă, cel mai des, la probleme la instalațiile sanitare și izolațiile exterioare prost realizate, care au dus la apariția de mucegai, inundații și infiltrații, dar și la faptul că nu am mai fost amenajate facilitățile promise (grădiniță, zone comerciale)

Aqua City demarează efectiv, prin solicitarea de aprobare a planului urbanistic zonal, în august 2018. Până la începutul efectiv al lucrărilor de construcție, Gaga a avut de luptat, în instanță, cu o serie de contestații legate de PUZ-ul înaintat. Cu mici modificări acesta a fost definitiv aprobat în 2020.

În proiectul final, dezvoltatorul Marius Gaga a inclus și un spațiu comercial cu suprafața de 8600 metri pătrați, parte din terenul fabricii de 75.000 mp. Respectiva arie a fost vândută firmei Lidl, pentru 2,6 milioane euro.

Valoarea estimată a proiectului format din cele șase blocuri ale complexului Aqua City este de circa 100 de milioane euro.

Cartierul Solar - foarte scurt portret

Proiectul imobiliar a fost dezvoltat într-un interval de patru ani și a însemnat vânzarea a circa 1000 de apartamente (1200 locuri de parcare), în 15 blocuri, pe bulevardul Metalurgiei, numărul 132, sectorul 4, București. Regimul de înălțime este D+P+5E, blocurile având apartamente cu una, două și trei camere, inovația fiind aceea a panourilor solare de pe terasele blocurilor, care ar trebuie să ofere locuitorilor beneficii energetice. Investiția totală a fost de 45 de milioane de euro, standardul locativ fiind peste medie, cel puțin pentru zona de sud a Capitalei.

Proiectul vorbea despre 1800 de panouri solare, care ar fi urmat să producă 600 MWh/an, iar proprietarii locuințelor ar fi avut costuri zero cu energia electrică consumată pentru părțile comune ale blocului. În fapt, doar opt blocuri au azi instalație fotovoltaică, iar în ciuda promisiunilor, supermarketul, farmacia, centru fitness și grădinița nu au mai fost construite.

În prezent (vara 2021) se fac demersurile pentru obținerea avizelor care să permită extinderea ansamblului Solar și demararea etapei a șasea a proiectului prin construcția a două blocuri cu regim mare de înălțime (10-14 etaje).

Supranumit și „marea din București”, Lacul Morii este complet abandonat de administrația locală
Supranumit și „marea din București”, Lacul Morii este complet abandonat de administrația locală

Lacul Morii, biodiversitatea și ansamblurile rezidențiale noi

Situat în partea de vest a Bucureștiului Lacul Morii este cel mai mare lac artificial din Capitală format, în spatele barajului Ciurel, de râul Dâmbovița. Amenajarea hidrografică a avut ca scop protejarea orașului de inundații. Lucrările au început în iulie 1985, iar în august 1986 au fost finalizate. Lacul are un volum de apă de circa 18 milioane de metri cubi şi o diferență de nivel de 19 metri, o suprafață de 246 hectare, iar perimetrul are peste 10 kilometri. În linie dreaptă este la șase kilometri de centrul Capitalei.

Lacul Morii este situat între cartierul Crângași la est și sud-est, cartierul Giulești la nord și nord-est și satul Roșu (parte a comunei Chiajna) la sud-vest și are un imens potențial turistic neutilizat, pentru că lacul a rămas neamenajat și nu este întreținut.

Pe fundul lacul este o placă de beton care a fost turnată pe terenul lăsat liber de excavarea unui cimitir. Câteva case și o biserică au fost dărâmate înainte de a forma bazinul lacului. De aici și legendele urbane legate de lac și poveștile pescarilor, care vorbesc despre lumini, siluete și sunete stranii.

Aceasta este perspectiva peste lacul din blocurile Aqua City. Se vede peninsula și pe malul opus celelalte ansambluri din zonă, cartierul imens de case și, mai departe, cele două turnuri de răcire de la CET Vest
Aceasta este perspectiva peste lacul din blocurile Aqua City. Se vede peninsula și pe malul opus celelalte ansambluri din zonă, cartierul imens de case și, mai departe, cele două turnuri de răcire de la CET Vest

Peninsula a fost realizată artificial cu scopul de stimula potențialul zonei, dar nici lacul, nici zona limitrofă nu au ajuns la adevărata lor valoare. Ba chiar din contră. Toți primarii sectorului 6, de după 1989 au promis că „marea Bucureștiului” va deveni o zonă excepțională de promenadă și agrement. Cristian Poteraș, Gabriel Mutu sau Ciprian Ciucu, s-au angajat că vor transforma acest loc într-o „plajă imensă”, dar fără succes.

Ultimul proiect de reabilitare și amenajare, pentru care s-au pus la bătaie 40 de milioane de lei, este în fază de proiect, cu termen de finalizare 2023. Singurul lucru care s-a întâmplat efectiv a fost intervenția echipelor de voluntari care au igienizat, din când în când, zona. Eforturile sunt similare cu ale lui Sisif, iar vina o poartă locuitorii din cartierul de case unde se construiește Aqua City. La ultima golire s-au recuperat de pe fundul lacului tone de deșeuri - mașini de spălat, frigidere vechi, anvelope, mașini și două seifuri goale.

Singurul beneficiu real al neimplicării este că o bună parte din lac și malurile neatacate de constructori au fost parțial recuperate de mama-natură. Pe lac sunt rațe, pe mal tot felul de specii de șopârle, luciul de apă fiind loc de popas pentru păsările migratoare, toamna și primăvara.

Partea din stânga a lacului, privită de la etajul 7 al blocului construit în ansamblul Aqua City. Se văd construcțiile noi, șantierele în lucru și toată amploarea urbanistică a zonei.
Partea din stânga a lacului, privită de la etajul 7 al blocului construit în ansamblul Aqua City. Se văd construcțiile noi, șantierele în lucru și toată amploarea urbanistică a zonei.

De jur împrejurul lacului au apărut, și continuă să apară, ansambluri rezidențiale mai mari sau mai mici.

 • Lake House 1 și 2 Residence cu debușeu de trafic în șoseaua Virtuții, pe partea stângă a pasajului Ciurel, cum privești lacul.
 • Novum Invest cu două blocuri imense în formă de U de zece etaje fiecare și circa 800 de apartamente, amplasat în partea de sud vest, cu ieșire în bulevardul Uverturii.
 • Lacul Morii Residence, pe Calea Giulesti, 337B, în dreapta complexului Aqua City, cum privești lacul, un ansamblu de șapte blocuri P+7, aliniate perpendicular pe artera principală.
 • Ansamblu DÂMBOVIȚA 10 amplasat pe malul Lacului Morii, pe șoseaua Virtuții, la circa 800 metri de stația de metrou Petrache Poenaru.
 • Avangarde Rezidential 1 și 2, pe malul Lacului Morii în partea de sud, cu ieșire pe șoseaua Virtuții.

Sigur nu le-am numit pe toate cele care își promovează apartamentele pe baza vecinătății lacului și promit „o oază de liniște și relaxare” într-o zonă „care va intra în curând într-un amplu program de reamenajare”.

Stadiul șantierului primului bloc, la începutul lui august 2021
Stadiul șantierului primului bloc, la începutul lui august 2021

Rezident în Aqua City

În prezent - august 2021 - se lucrează la finisaje la primul bloc din ansamblu. Efectiv acesta va fi dat în folosință în martie 2022, fără o dată exactă. eDezvoltator monitorizează evoluția și vom actualiza constant informațiile, pe măsură ce lucrările evoluează.

Din ceea ce am văzut pe șantier putem spune că se lucrează în ritm alert, la interior și la exterior. Compartimentarea interioară, amenajarea scărilor de acces, montajul lifturilor sunt în curs, fațada blocului este gata și se lucrează la balcoane. Au fost montate: tâmplăria ferestrelor, centralele termice pe gaz în toate apartamentele, radiatoarele și se lucrează la branșamente și la finisarea instalației electrice. Se acordă atenție și zonei din jur, se nivelează terenul, se trasează aleile și spațiile de parcare și se deschide front de lucru pentru asfaltări și amenajarea zonelor verzi.

La începutul lui noiembrie 2021, al ridicarea celui de al doilea bloc ajunsese deja la etajul trei, iar șantierul erau un veritabil furnicar. Se lucra intens și la amenajările zonelor dintre blocuri, acolo unde condițiile o permiteau.

În paralel cu finisajele în curs la primul bloc au demarat lucrările la perechea acestuia, alături de care va forma primul grup din cele trei ale ansamblului Aqua City. Se văd o parte din amenajările parcărilor subterane, dintre cele două blocuri.
În paralel cu finisajele în curs la primul bloc au demarat lucrările la perechea acestuia, alături de care va forma primul grup din cele trei ale ansamblului Aqua City. Se văd o parte din amenajările parcărilor subterane, dintre cele două blocuri.

Facilitățile - referindu-ne aici la cele promise de dezvoltator ca integrate ansamblului, de la centrul SPA, cu piscină semi-olimpică acoperită și centru comercial Lidl, urmează a fi construite. Dezvoltatorul nu a precizat momentul finalizării acestora, cert este că lucrările la niciunul dintre obiecte nu a început, toată atenția fiind concentrată pe finalizarea blocului de locuințe și a zonei adiacente acestuia. Mai mult, au demarat și lucrările la cel de al doilea bloc al ansamblului, pentru că termenul de finalizare este foarte aproape - august 2022.

Dezvoltatorul susține că se va concentra pe amenajarea și plantarea de pomi în lunile noiembrie, decembrie, așa cum este cel mai bine pentru ca arborii să se prindă și mai spun că au fost alese 14 soiuri de foioase și conifere.

Laterala dinspre lac a primului bloc
Laterala dinspre lac a primului bloc

Dezvoltatorul susține că se va concentra pe amenajarea și plantarea de pomi în lunile noiembrie, decembrie, așa cum este cel mai bine pentru ca arborii să se prindă și mai spun că au fost alese 14 soiuri de foioase și conifere.

Zona verde dintre blocuri va fi amplasată pe o structură betonată. Proiectul arată ca aceasta va fi parcelată și vor exista și zone cu luciu de apă (posibil chiar fântâni arteziene)
Zona verde dintre blocuri va fi amplasată pe o structură betonată. Proiectul arată ca aceasta va fi parcelată și vor exista și zone cu luciu de apă (posibil chiar fântâni arteziene)

Acest prim bloc are 311 de apartamente, al doilea va avea 340. Toate cele 651 de apartamente (garsoniere, apartamente cu două și trei camere) pot fi contractate, prin programul de creditare Noua Casă, credit ipotecar sau plată integrală. La momentul redactării acestui material au fost deja vândute 347 și mai sunt disponibile 304 (36 în primul, numit C1 și 268 în C2). Cele mai căutate sunt apartamentele decomandate cu două camere.

Acasă în C1

Primii locatari se vor putea muta în martie 2022. Până în acel moment, când o să putem spune exact cum este să locuiești în Aqua City, nu ne putem baza decât pe ceea ce promite dezvoltatorul și pe datele existente în precontractele și contractele deja semnate, dar și pe ceea ce am văzut cu ochii noștri în vizita pe șantier.

Concert lucrurile stau așa:

 • Apartamentele sunt orientate spre S, V, E, NE - primele vândute și cele mai solicitate au fost cele cu vedere spre lac (spre sud) și spre zona de interior (spre vest). C1 nu va avea perspectivă spre lac, care este rezervată mai ales celor din C2, dar va avea, pe o parte, vedere panoramică peste sudul Bucureștiului.
 • Suprafețele construite încep de la 41 și ajung până la 46 metri pătrați pentru garsoniere.
 • Apartamentele cu două camere sunt comandate și decomandate și au suprafețe construite de la 64, până la 104 metri pătrați.
 • Cele cu trei camere sunt toate decomandate, au suprafața construită de la 97 la 134 metri pătrați.
 • Înălțimea între etaje este de 2.70 metri, a apartamentelor de 2,55.
 • Balcoanele sunt de tip mixt (o combinație dintre logie și balcon exterior) ceea ce le va feri de intemperii, va face utilizarea lor practică și aduce un plus de funcționalitate. Suprafața acestora variază de la 1,3 la 10 metri pătrați. Unele balcoane au acces dublu din living și bucătărie, altele, doar din living. Fiecare categorie de apartament (garsonieră, două și respectiv trei camere) are balcoane cu suprafață aproximativ egală, indiferent de tipul de compartimentare. Balustrada de protecție are înălțimea de 110 centimetri este realizată din confecție metalică ușoară și panouri de sticlă securizată - pentru a nu bloca lumina și perspectiva și pentru a nu supraîncărca structura de rezistență, dar este și o alegere mai ieftină.
Imaginea dezvoltatorului pentru varianta bucătăriei închise. Trebuie luat în calcul că imaginea este una grafica, cu unghiuri favorabile
Imaginea dezvoltatorului pentru varianta bucătăriei închise. Trebuie luat în calcul că imaginea este una grafica, cu unghiuri favorabile
 • Bucătăria este în două variante: închisă și open space (variantele sunt disponibile doar la apartamentele cu două camere și la garsoniere).
 • Pentru toate apartamentele cu bucătărie închisă s-a ales o soluție vitrată pentru peretele dintre bucătărie și camera de zi. Soluția am mai întâlnit-o și în 21 Residence Politehnica. Nu știm exact cum vor arăta variantele finale ale acestui perete de sticlă, dacă vor fi realizate dintr-o singură bucată de sticlă sau din mai multe părți și nici tipul materialului folosit (dezvoltatorul spune că va sticlă securizată). Scopul acestei „invenții”, din ce în ce mai des folosită, este de face încăperile mai luminoase și de a oferi un aspect unitar spațiului format de living și bucătărie.
 • Există și dezavantaje: tot ceea ce se întâmplă în bucătărie se vede în living, și invers, bucătăria trebuie amenajată elegant, într-un stil unitar cu cel din camera de zi, peretele de sticlă trebuie mereu curățat - mai ales pe partea bucătăriei pentru că se aburește și se murdărește rapid.
 • Apartamentele sunt contorizate individual (electricitate, gaze, apă) și au conexiune la cablu TV și internet prin fibra optica (FTTH – fiber to the home) la rețeaua DIGI.
 • Dezvoltatorul are mai multe variante de compartimentări pentru fiecare tip de apartament.
Interiorul unui apartament cu două camere din ansamblu, apartament aflat în stadiu avansat de finisare
Interiorul unui apartament cu două camere din ansamblu, apartament aflat în stadiu avansat de finisare

Structură și finisaje

Cele șase blocuri vor avea în exterior un aspect foarte asemănător, dar vor exista diferențe de compartimentare, amenajare a subsolului și a parterului. Astfel, s-a luat în calcul ca unele zone ale parterului să fie rezervate pentru spații comerciale, dar vor deveni funcționale abia după finele lui 2024.

Fundația este de tip radier - soluție optimă pentru construcțiile înalte și masive cu spații deschise (parcări, magazine) la subsol și parter. Construcția este din beton armat pe stâlpi, cu grinzi și planșee din beton armat și diafragme, cu scări din beton armat de tip monolit. Planșeele au o grosime de 14 centimetri. Balcoanele sunt pe placa de beton a etajului (demers lăudabil care conferă siguranță acestor spații și unitate structurală construcției), planșeul de beton armat fiind element important de rezistență.

Remarcabile ferestrele largi și înalte. Aceasta este dormitorul mare al unui apartament cu trei camere
Remarcabile ferestrele largi și înalte. Aceasta este dormitorul mare al unui apartament cu trei camere

Zidăria exterioară și interioară este termoizolanta cu YTONG (beton celular autoclavizat - BCA de tip fagure, care are în componență milioane de microcelule umplute cu aer), polistiren expandat peste care se așază masă de șpaclu, armată cu fibră de sticlă și tencuială decorativă texturată în culorile alb, bej, maro și roșu.

Pereții despărțitori dintre apartamente și spațiile comune sunt realizați din zidărie termoizolantă tip YTONG cu o grosime de 30 centimetri, iar pereții neconstructivi, pentru compartimentări interioare, din zidărie YTONG cu o grosime de 15 centimetri, tencuială și vopsele lavabile.

Bucătăria unui apartament cu trei camere, cu acces pe terasă
Bucătăria unui apartament cu trei camere, cu acces pe terasă

Dezvoltatorul pune la dispoziția rezidenților trei variante de culori pentru plăcile ceramice, pentru pereții din baie și bucătărie precum și pentru podele din baie, bucătărie și hol. S-au ales finisaje din clasa medie. Băile vor fi dotate cu obiectele sanitare necesare (chiuvetă, vas de wc, cadă sau cabină de duș) și calorifer de tip port-prosop. În camere este parchet laminat flotant de 12,3 milimetri grosime, disponibil în trei nuanțe, la alegere. Fiecare apartament este dotat cu centrală termică pe gaz cu condensare Ariston, calibrată la suprafața apartamentului.

Spațiile comune sunt și ele în curs de finalizare
Spațiile comune sunt și ele în curs de finalizare

Ce ne-a plăcut

Am vizitat apartamentele în curs de finisare din primul bloc. Se montase gresia, faianța, parchetul și tâmplăria de interior, așa că am constatat grija pentru detalii și am apreciat manopera de calitate. Am remarcat că toate apartamentele au detector de gaze (da! așa prevede legea, dar dezvoltatorul nu este obligat să le monteze).

Apoi, este un răsfăț veritabil instalația electrică și numărul de prize din bucătărie. Avem așa: priză dublă la blatul de lucru și alta simplă pentru hotă, a doua priză dublă pentru plită și cuptor (electric sau nu, au nevoie de alimentare la curent) și încă una dublă, cu împământare pentru frigider.

Se pare că aceste apartamente scapă de cablurile înșirate pe lângă pereți! În Aqua City există instalație și priză simplă pentru TV, două prize duble în dormitor, plus priză cu conexiune la internet și pentru TV. Sunt și alte două prize duble în living, dar și loc de alimentare, cu circuit separat pentru instalația de aer condiționat. Există priză și în baie (dublă, cu protecție la umezeală) și încă două în hol.

Apartamentele vor beneficia de clasă energetică A ca urmare a izolației și vor avea toate facilitățile necesare pentru a oferi accesibilitate pentru persoanele cu dizabilității. În spațiile de parcare vor exista stații de încărcare pentru vehicule electrice, dar nu a fost precizat numărul lor.

Contractele de vânzare cumpărare sunt însoțite de o anexă ce impune reguli de comportament pentru rezidenți, astfel încât viața în colectivitatea pe care o implică ansamblurile rezidențiale să fie una cât mai confortabilă pentru toți.

În showroom au fost amenajate două apartamente la scara de 1:1. A fost inclus și faptul că bucătăriile vor avea două surse de apă: unul din rețeaua publică, altul din izvorul subteran care va alimenta ansamblul
În showroom au fost amenajate două apartamente la scara de 1:1. A fost inclus și faptul că bucătăriile vor avea două surse de apă: unul din rețeaua publică, altul din izvorul subteran care va alimenta ansamblul

Apă de izvor!

Am fost sceptici cu privire la ideea dezvoltatorului de a avea „apă de izvor la robinet”, fapt devenit brandul acestui ansamblu, dar am vorbit cu inginerii de pe șantier și m-am lămurit.

Apa pentru locuitorii din Aqua City va fi furnizată din rețeaua de apă publică a Bucureștiului. Dacă vor fi probleme de presiune sau întreruperi de alimentare, frecvente în ansamblurile masive cu multe apartamente, ca urmare a faptului că debitul din rețea nu este adaptat la valoarea reală a consumului, este greu de spus. Blocurile vor avea pompe la nivelul superior și la nivel intermediar pentru a oferi un debit constant de apă la baie și bucătărie, în toate apartamentele, indiferent de etaj:

- Promiteți? Îl chestionez cu un ușor ton arțăgos pe inginerul care m-a însoțit, pentru că eu știu ce înseamnă să ai vase în chiuvetă sau să se oprească mașina de spălat la mijlocul programului de clătire pentru că nu este apă.

- Da! Promit! Cu amendamentul unor avarii majore sau a unor probleme care nu depind de sistemele care sunt montate de noi, aici.

Dar, și acesta pare să fie evenimentul, dezvoltatorul montează și un al doilea robinet la bucătărie cu apă de izvor, bună de băut. Pe terenul unde funcționa SilvaRom existau câteva puțuri care ajungeau până la un izvor subteran. Se vor face foraje noi, iar apa de izvor va fi filtrată și tratată natural, prin osmoză inversă, fără purificare cu clor, printr-un sistem pus la punct de compania H2O International din SUA, care a deschis o filială și România și s-a aliat cu Gaga.

Scopul este de a oferi rezidenților o apă de calitate superioară celei din rețeaua publică cu un Ph mai mare de 8, despre care se spune că face minuni pentru organism. Apa de izvor ar urma să fie testată periodic, pentru a corespunde normelor sanitare, dar nu am reușit să aflăm cum va fi realizat acest lucru concret (cine recoltează probele și care este siguranța testelor).

Imaginea aceasta este una virtuală. Nu exista nicio garanție că zona adiacentă ansamblului va arăta vreodată așa!
Imaginea aceasta este una virtuală. Nu exista nicio garanție că zona adiacentă ansamblului va arăta vreodată așa!

Ce nu ne-a plăcut

Există inadvertențe între ceea ce se promite și ceea ce va fi efectiv posibil referitor la suprafața de zonă verde, parc, loc de joacă și locuri de parcare, dar corect este să așteptam momentul finalizării primelor două blocuri ale ansamblului.

Nu este fair play ilustrarea site-ului de promovare. Sunt folosite imagini virtuale și imagini cumpărate de pe Shutterstock. Precizarea „informațiile, imaginile și planurile prezentate au scop ilustrativ și informativ”, scris cu litere mici alături de randările apartamentelor ar trebui să atragă atenția cumpărătorilor.

Ca urmare a compartimentării fiecărui etaj, unde s-a urmărit cum este și firesc o gestionare cât mai eficientă a suprafețelor, foarte puține apartamente au ferestre la baie, ventilația fiind realizată doar prin coloane de aer, dar dezvoltatorul nu montează ventilatoare în baie, deși ar fi mai mult decât necesare.

Promisiunile legate de beneficiile pe care le aduce apropierea lacului sunt, în acest moment, exagerate. De amenajarea acestuia este responsabilă doar primăria de sector, iar aceasta, indiferent de numele și culoarea primarului, este neputincioasă. Lacul din vecinătate poate aduce beneficii reale, fără doar și poate, dar numai dacă este amenajat și, ulterior, întreținut. Nu trebuie uitați țânțarii! Partea bună este că Parcul Crângași este foarte aproape, fiind și o oază verde (singura în acest moment) aproape de ansamblul rezidențial.

Sunt patru kilometri, în line dreptă până la groapa de gunoi Rudeni. Dacă mirosul se simte în Bucureștii Noi, există riscul real să se simtă și la Lacul Morii!

Traficul va fi o problemă din ce în ce mai mare pe măsură ce ansamblul se va dezvolta. Nicio șansă pentru a face mai puțin de 30 de minute, cu mașina sau cu transportul public, până în Victoriei, Universității sau Romană.

Dezvoltatorul susține că sunt trei stații de metrou în apropiere: Crângași, Politehnica, Grozăvești. Stațiile există, dar Crângași este la mai mult de doi kilometri distanță, Grozăvești la patru, iar Politehnica la cinci. Deci este necesar un mijloc de transport public intermediar. Plus că, a ajunge în orice altă zonă din Capitală înseamnă obligatoriu tranzitarea Podului Grant sau a pasajului Basarab. Dar, acesta este Bucureștiul și este aproape imposibil să avem pretenții mai mari! În ceea ce privește transportul public de suprafață există tramvaiele 11 și 44 și autobuzele 162, 163 și N110, cu stații pe bulevardul Giulești relativ aproape de complex (5-10 minute de mers pe jos).

Zona se dezvoltă în ritm accelerat, așa că, este foarte probabil ca și oferta de facilități să crească. Cu toate acestea, în prezent, nu există decât o singură grădiniță și doar două școli generale.

Aqua City este un ansamblu în evoluție așa că lucrurile sunt departe a de fi în forma lor finală, astfel că punem preț pe buna credință a dezvoltatorului și pe promisiunile făcute de acesta cu scopul realizării unui complex rezidențial confortabil și modern.

Nota autorului

Lacul Morii este un areal cu potențial maxim de dezvoltare. Confortul celor ce locuiesc și vor locui aici depinde însă de trei elemente importante: amenajarea lacului, infrastructura de utilități (apă și canalizare) și facilitățile esențiale (drumuri de acces, școli, grădinițe, spații verzi și comerciale). Din păcate, nu toate depind de dezvoltatori, dar dacă va exista interes real din partea acestora pentru a colabora cu administrația locală, Aqua City (dar nu numai) are șanse reale să devină un complex rezidențial de referință.
Silvana Pătrășcanu, redactor șef eDezvoltator.ro

Descoperă
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România