Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

Viva Residence Metalurgiei

Locuințe și prețuri Viva Residence Metalurgiei

Pe pagina fiecărui model vei găsi tur virtual, părerile experților, randamentul de investiție și multe alte informații necesare pentru o alegere inteligentă. Scroll dreapta pentru a vedea toate modelele!

Ne pare rău dar acestă categorie este goală, click pe butonul de mai jos pentru a continua:

Locuințe disponibile
Date agregate de pe Internet!

Secțiunile următoare au fost compuse folosind date publice găsite pe site-ul dezvoltatorului sau pe alte portaluri imobiliare și nu reflectă în mod obligatoriu realitatea!

Îți recomandăm să vizitezi Viva Residence Metalurgiei alături de un consultant eDezvoltator pentru a-ți face o idee cât mai clară:

Vizitează Viva Residence Metalurgiei

Serviciul de consultanță este gratuit.

Dacă reprezinți ansamblul Viva Residence Metalurgiei, te rugăm să ne contactezi la adresa [email protected]. Vom programa un audit la șantier, în care experții noștri vor evalua calitatea lucrărilor și a materialelor folosite. De asemenea, tot în cadrul auditului, vom colecta informațiile lipsă despre facilitățile ansamblului.

Harta Viva Residence Metalurgiei

Viva Residence Metalurgiei Galerie Foto

Derulează la dreapta pentru a vedea toate imaginile.

Ansamblul rezidential Viva Residence Metalurgiei din București - Sud
Viva Residence Metalurgiei
Ansamblul rezidential Viva Residence Metalurgiei din București - Sud
Viva Residence Metalurgiei
Ansamblul rezidential Viva Residence Metalurgiei din București - Sud
Viva Residence Metalurgiei
Ansamblul rezidential Viva Residence Metalurgiei din București - Sud
Viva Residence Metalurgiei
Ansamblul rezidential Viva Residence Metalurgiei din București - Sud
Viva Residence Metalurgiei
Ansamblul rezidential Viva Residence Metalurgiei din București - Sud
Viva Residence Metalurgiei
Ansamblul rezidential Viva Residence Metalurgiei din București - Sud
Viva Residence Metalurgiei
Ansamblul rezidential Viva Residence Metalurgiei din București - Sud
Viva Residence Metalurgiei
Ansamblul rezidential Viva Residence Metalurgiei din București - Sud
Viva Residence Metalurgiei

Viva Residence Metalurgiei Lifestyle

Supermarket în apropiere
Mall în apropiere
Parc în apropiere

Distincții Lifestyle eDezvoltator câștigate de Viva Residence Metalurgiei

Aur Familii cu copii

Perfect pentru familia ta!

Viva Residence Metalurgiei este locul ideal pentru familii cu copii. Ai la dispoziție facilitățile necesare (locuri de joaca, terenuri de sport), este curat și ai siguranța unui loc cu acces controlat și supravegheat video.

Detalii
Aur Tineri

Tinerețe fără bătrânețe

Tinerii care locuiesc în Viva Residence Metalurgiei au în acest ansamblu tot ce au nevoie, de la piscine, plajă privată, terenuri de sport și săli de fitness.

Detalii
Neevaluat Persoane cu dizabilități

În evaluare

Revino ca să aflii cât de accesibil este Viva Residence Metalurgiei!

Detalii
Bronz Mașini electrice

Cu un picior în viitor

Viva Residence Metalurgiei este slab pregătit pentru electrificarea transportului însă dezvoltatorul pare că face pași în această direcție.

Detalii
Aur Animale de companie

Dăm din coadă de fericire!

Parcurile, zonele special amenajate și aleile din Viva Residence Metalurgiei sunt ideale pentru cei care au câini mari, care au nevoie de mișcare în fiecare zi.

Detalii

Părerea noastră despre viața de zi cu zi în Viva Residence Metalurgiei

Această secțiune este actualizată periodic. Poți vedea cum arată ziua unui locuitor al ansamblului rezidențial și cum evoluează în timp, în funcție de dezvoltarea și modernizarea zonei în care este construit Viva Residence Metalurgiei. Vei afla unde îți poți duce copiii la școală sau grădiniță, unde poți face cumpărăturile de zi cu zi și cu ce mijloace de transport public te poți deplasa, dar și multe altele. Vezi detaliile actuale ale acestui ansamblu rezidențial, în cele de mai jos.

Facilități Viva Residence Metalurgiei Familii cu copii

Școală în apropiere
Grădiniță în apropiere
After-school în apropiere

Viva Residence Metalurgiei:Cumpărături

Ai un supermarket chiar în ansamblu!

În interiorul Viva Residence Metalurgiei există un supermarket la care locuitorii de aici pot ajunge foarte repede, practic îl vor avea chiar lângă case.

Nu ai de unde să cumperi produse naturale

Ai un mall foarte aproape

Locuind în Viva Residence Metalurgiei, ești foarte aproape de cel puțin un mall, unde vei găsi orice îți dorești pentru a-ți potoli pofta de shopping.

Viva Residence Metalurgiei:Educație

Găsești școala la câteva minute de Viva Residence Metalurgiei!

Precum în multe alte cazuri, în interiorul Viva Residence Metalurgiei nu vei găsi o școală însă ai numeroase opțiuni dintre care poți alege, în apropiere.

Găsești o grădiniță în apropiere de Viva Residence Metalurgiei

Deși nu există grădiniță chiar în Viva Residence Metalurgiei, vei găsi multe opțiuni în apropiere. Faptul că nu există o grădiniță chiar în ansamblu nu este neapărat un dezavantaj, acest scenariu fiind întâlnit la foarte multe ansambluri de la noi din țară.

Poți găsi un after-school aproape de casă!

Deși nu se regăsesc în imediata apropiere a locuinței, ai opțiuni pentru ocuparea timpului celui mic și în apropiere de Viva Residence Metalurgiei, unde vei găsi atât o școală de arte, cât și un after-school.

Viva Residence Metalurgiei:Recreere

În evaluare

Te poți plimba cu cel mic în parcul din ansamblu!

Viva Residence Metalurgiei are propriul parc unde vei putea petrece timp în natură alături de cei mici. Beneficiul este cu atât mai important cu cât nu sunt parcuri amenajate în zona limitrofă a complexului rezidențial.

Găsești un loc de joacă amenajat chiar lângă casă!

Dacă ai un copil activ, care s-ar juca toată ziua, atunci ai noroc deoarece, locuind în Viva Residence Metalurgiei vei avea cel puțin un loc de joacă în imediata apropiere a casei. Dacă acesta nu este de ajuns, găsești și alte locuri de joacă în jurul ansamblului.

Nu știm dacă se organizează activități cu copiii

Din ce date avem, nu există activități organizate constant de comunitatea din Viva Residence Metalurgiei care să implice și copiii.

Viva Residence Metalurgiei:Siguranță

Accesul în ansamblu este restricționat

În Viva Residence Metalurgiei te simți în siguranță deoarece nu oricine poate intra în acest complex rezidențial. Accesul se face doar pe bază de invitație sau cartelă de acces, deci nu pot intra decât persoane cunoscute, rezidenți sau musafirii acestora.

Se poate circula în viteză

Având în vedere că în Viva Residence Metalurgiei nu au fost instalate încă limitatoare de viteză, mașinile pot circula după cum vor, iar acest aspect este periculos dacă un copil ar ajunge în stradă.

Zonele de joacă nu sunt împrejmuite

Din păcate, zonele de joacă sau parcurile din interiorul sau de lângă Viva Residence Metalurgiei nu sunt destul de bine împrejmuite, iar copiii pot alerga liberi chiar și în afara acestora.

Viva Residence Metalurgiei:Curățenie

Spațiile verzi sunt foarte bine întreținute

Plimbându-te la pas prin Viva Residence Metalurgiei este imposibil să nu observi cât de bine sunt întreținute spațiile verzi. Iarba este tunsă, iar florile arată superb vara. Copilul tău se va juca într-un mediu sănătos și bine îngrijit.

Găsești coșuri de gunoi la tot pasul

Străzile din Viva Residence Metalurgiei sunt foarte curate, parțial datorită coșurilor de gunoi montate de dezvoltator în majoritatea locurilor publice. Deși pare banal, acest aspect nu este prea des întâlnit în alte ansambluri rezidențiale din România.

Trotuarele sunt îngrijite și spălate

Trotuarele și aleile din Viva Residence Metalurgiei par noi, ele fiind foarte bine întreținute și curate.

Facilități Viva Residence Metalurgiei Tineri

Metrou M2 aproape
Aproape de mall
Nu ai unde să faci sport

Viva Residence Metalurgiei:Transport public

Găsești o stație de metrou pentru M2 în apropiere

Dacă mergi des cu metroul, este bine să știi că ansamblul Viva Residence Metalurgiei este destul de aproape de o stație de metrou legată la linia/liniile M2.

Ajungi rapid la o stație STB

Locuind în Viva Residence Metalurgiei, vei găsi în apropiere cel puțin o stație STB pe la care trec liniile de autobuz 102,125,216,232,312,313,381,N103,N105,N106,N112,N124,R438,R475. Pe lângă autobuz, poți lua și tramvaiul pe linia/liniile 1,10.

Zonă liniștită și bine conectată

Viva Residence Metalurgiei se află într-o zonă liniștită, relativ departe de centru însă cu acces la majoritatea facilităților pe care le oferă capitala.

Viva Residence Metalurgiei:Socializare

În evaluare

Nu există piscină în ansamblu

Din păcate, precum multe alte ansambluri, Viva Residence Metalurgiei ratează oportunitatea de a oferi locuitorilor săi o piscină.

Nu am știm dacă există terase sau restaurant în ansamblu

Vei putea petrece timp alături de prieteni la restaurantele și cafenelele din mall-ul aflat chiar în apropierea Viva Residence Metalurgiei.

Ai un mall foarte aproape.

Te relaxezi la shopping? Atunci avem vești bune: Viva Residence Metalurgiei are un mall important în imediata apropiere, la câteva minute de mers cu mașina.

Viva Residence Metalurgiei:Sport

În evaluare

Nu știm dacă există sală de fitness în ansamblu

Nu am aflat încă dacă există o sală de fitness în interiorul Viva Residence Metalurgiei.

Pentru a face jogging va trebui să ieși din ansamblu

Cei care obișnuiesc să facă ieșiri scurte de jogging vor trebui să caute un parc în apropiere, deoarece în Viva Residence Metalurgiei nu se poate alerga.

Vei face cam un sfert de oră până la cel mai apropiat parc

Dacă locuiești în Viva Residence Metalurgiei și vrei să ajungi la cel mai apropiat parc pentru a alerga, va trebui să te deplasezi cu mașina pentru că în apropiere nu este nici un parc.

Facilități Viva Residence Metalurgiei Persoane cu dizabilități

În evaluare

Viva Residence Metalurgiei:Persoane cu dizabilități fizice

În evaluare

Nu sunt rampe de acces

Din păcate, dezvoltatorul Viva Residence Metalurgiei nu a prevăzut niciun tip de rampă de acces în clădiri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Tocurile ușilor nu sunt la nivel cu podeaua

Din câte am observat, în Viva Residence Metalurgiei nu există treceri la nivel cu podeaua dintr-un spațiu în altul, nici în spațiile publice, și nici în unitățile locative.

Viva Residence Metalurgiei:Persoane cu dizabilități senzoriale

În evaluare

Nu știm dacă ascensoarele beneficiază de instrucțiuni acustice

Nu este clar dacă ascensoarele din Viva Residence Metalurgiei sunt dotate cu sisteme fonice de instructaj.

Butoanele lifturilor sunt simple, fără instrucțiuni

Lifturile din Viva Residence Metalurgiei nu sunt potrivite pentru persoane care au probleme cu vederea, deoarece nu au butoane inscripționate cu Braille.

Trecerile de pietoni nu sunt semnalizate fonic

Din nefericire, trecerile de pietoni din Viva Residence Metalurgiei nu sunt semnalizate acustic, fapt pentru care sunt periculoase pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Facilități Viva Residence Metalurgiei Mașini electrice

Stație încărcare în apropiere

Stații de încărcare EV lângă Viva Residence Metalurgiei

În evaluare
Nu există stație de încărcare în ansamblu
Stații de încărcare în apropiere

În drumul tău spre casă vei întâlni următoarele stații de încărcare:

Brand Distanță Locuri 100-150kWh Locuri 50-100kWh Locuri 30-50kWh Locuri 5-30kWh
McDonalds la 1 km - - - 2 locuri
Mega Image la 3 km - - - 2 locuri
EV-Mag la 1 km - - - 2 locuri

Stații de încărcare EV private

În evaluare
Fără curent trifazic

} Deoarece casele din Viva Residence Metalurgiei nu au curent trifazic, posesorii de mașini electrice vor trebui să se mulțumească cu încărcătoare simple, care vor umple bateria în 10-12 ore.

Fără circuite speciale pentru sarcini mari

} Circuitele caselor din Viva Residence Metalurgiei nu sunt prevăzute cu linii speciale pentru consumatori mari. Acest detaliu ne spune că dezvoltatorul Viva Residence Metalurgiei nu a pregătit aceste locuințe pentru un consum foarte mare de electricitate precum cel cauzat de încărcătoarele EV rapide.

Nu știm dacă există locuri de parcare în curți

Car-port-ul permite încărcarea mașinii în propria curte. Nu știm clar dacă vilele din Viva Residence Metalurgiei au car-port sau orice altă formă de parcare interioară.

Facilități Viva Residence Metalurgiei Animale de companie

Pet shop departe
Cabinet departe
Parcuri în apropiere

Viva Residence Metalurgiei:Tratamente și hrană

Ai pet-shop în incinta mall-ului

Deși nu ai un pet-shop chiar lângă Viva Residence Metalurgiei, probabil că vei găsi unul la mall, aproape de casă.

Găsești cabinete veterinare în cartier

În apropierea ansamblului rezidențial Viva Residence Metalurgiei nu există niciun cabinet veterinar, însă cu siguranță vei găsi unul în drum spre centru.

Cabinetul veterinar oferă și servicii de cosmetică pentru animale

Este normal să ai grijă de aspectul animalului tău de companie, iar pentru asta ai nevoie de servicii specializate. Este bine să știi că la cabinetul veterinar din Viva Residence Metalurgiei ai, în ofertă, cosmetică canină.

Viva Residence Metalurgiei:Plimbare

Poți plimba liniștit câinele prin orice parc

În Viva Residence Metalurgiei ai voie să te plimbi cu câinele prin parc și chiar să îl lași liber dacă nu sunt copii. În afară de parcuri, nu ai unde să plimbi câinele, nefiind amenajate alte spații speciale.

Nu există nicio pădure sau câmpie în apropiere

Dacă ai un câine activ, care are nevoie să alerge liber zilnic, atunci Viva Residence Metalurgiei nu este cea mai bună opțiune pentru tine întrucât nu are aproape nicio pădure sau poiană, unde câinele să poată fi lăsat liber, fără să creeze probleme.

Nu există niciun lac în apropiere.

Din nefericire, dacă ai un câine care adoră apa, vei fi dezamăgit de faptul că, lângă Viva Residence Metalurgiei nu există niciun loc unde să-l poți lăsa să se scalde.

Cartier Viva Residence Metalurgiei

Departe de centru
Densitate medie
Trafic moderat la ore de vârf

Distincții eDezvoltator acordate Viva Residence Metalurgiei pentru localizarea sa

Aur Trafic

Liber și curat

Traficul din jurul Viva Residence Metalurgiei este liber indiferent de oră, fapt pentru care zona este foarte liniștită și curată!

Detalii
Neevaluat Conectivitate

În evaluare

Află cât de bine este conectat Viva Residence Metalurgiei de drumurile importante.

Detalii

Zonă și împrejurimi Viva Residence Metalurgiei

Poziționare București - Sud
Administrație Sector 4
Cartier Berceni

Despre Berceni

Cartierul Berceni este un cartier din sectorul 4 al capitalei, care se întinde pe o suprafață de 570 de hectare. Este unul dintre cele mai mari cartiere ale Bucureștiului, aici avându-și reședința nu mai puțin de 120 000 de locuitori.

Dat fiind numărul mare de locuitori, cartierul este foarte bine dotat în ceea ce privește utilitățile sau instituțiile de învățământ și de sănătate. Cele mai multe locuințe de aici sunt sub formă de apartamente, însă există și câteva case.

Viața de zi cu zi în Berceni

Locuitorii cartierului Berceni au acces la toate utiltățile de care au nevoie, de la magazine și centre comerciale mari până la școli, grădinițe, centre de sănătate și înfrumusețare, etc.

Magazine în Berceni
 • Mall Sun Plaza
 • Piața Agroalimentară Berceni-Olteniței
 • Profi
Învățământ în Berceni
 • Colegiul Național Octav Onicescu
 • Școala Gimnazială Nr. 194
 • Școala Gimnazială Nr. 190
Recreere în Berceni
 • Parcul Natural Văcărești
 • Cinema City
 • Parcul Tineretului
Transport public în Berceni
 • Stațiile de metrou Piața Sudului, Constantin Brâncoveanu
 • Liniile de autobuz 102, 125, 216, 232, 312, 313, 381, N103,N105, N106, N112, N124, R438, R475
 • Liniile de troleibuz 73, 74, 76

Rata criminalității în Berceni

Administrativ, Berceni, face parte din zona de acoperire a Sector 4 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 158 de infracțiuni, sub media de 178 din celelalte sectoare, ceea ce face din Berceni o zonă mai sigură, pentru tine și familia ta, comparativ cu altele din capitală.

Rata criminalității în Sector 4
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Berceni

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în Viva Residence Metalurgiei, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Berceni. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Berceni. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Trafic și infrastructură Viva Residence Metalurgiei

Infrastructură Străzi late
Ore de vârf Trafic Moderat
Restul zilei Trafic Moderat

Traficul din jurul ansamblului rezidențial Viva Residence Metalurgiei este moderat pe toată perioada zilei și nu tinde să se aglomereze sau să ducă la ambuteiaje. Acest fapt se datorează și zonei cu densitate destul de redusă, o zonă în care întâlnim mai mult clădiri mici și case individuale.

Pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți, cel mai bine este să folosești, pentru deplasări, metroul. Locuitorii din Viva Residence Metalurgiei au acces la o stație de metrou chiar lângă casă pentru linia/liniile M2.

Deși nu scapi în totalitate de problemele din trafic, STB-ul este o alternativă mai bună decât mașina personală. Aproape de Viva Residence Metalurgiei există cel puțin o stație de autobuz cu acces la linia/liniile 102,125,216,232,312,313,381,N103,N105,N106,N112,N124,R438,R475 . De asemenea, cei care preferă tramvaiul, pot ajunge repede la cel puțin o stație pentru linia/liniile 1,10.

Cei care au copii mici vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina până la cea mai apropiată grădiniță, care se află la câteva minute de condus de Viva Residence Metalurgiei, ceea ce va aglomera traficul. În ansamblu există un magazin unde locatarii pot face cumpărăturile fără să fie nevoiți să ia mașina.

Cu toate că infrastructura din zonă este preponderent formată din străzi mari și late, traficul din zona Viva Residence Metalurgiei se menține moderat la orele de vârf. Dacă se poate, evită Soseaua Berceni, în special dimineața și după-amiaza.

Transport public și conectivitate Viva Residence Metalurgiei

În evaluare
Transport public Metrou Autobuz Tramvai
Aeroport La distanță mare
Autostrăzi Niciuna în apropiere

Amplasarea în zona mediană a capitalei, face Viva Residence Metalurgiei un ansamblu bun pentru familii și persoanele care nu sunt nevoie să ajungă des în zona centrală ci preferă un cartier mai liniștit. Conexiunea cu metroul se face în mod direct, existând o stație de metrou pentru linia/liniile M2 în imediata apropiere a ansamblului. În ceea ce privește autobuzul, există o stație STB foarte aproape de Viva Residence Metalurgiei, la care ajung liniile 102,125,216,232,312,313,381,N103,N105,N106,N112,N124,R438,R475. Nu în ultimul rând, cei care vor locui în Viva Residence Metalurgiei vor avea acces și la liniile de tramvai 1,10, existând cel puțin o stație în cartier.

Construcție Viva Residence Metalurgiei

Distincții eDezvoltator acordate Viva Residence Metalurgiei pentru calitatea construcției sale

Bronz Finisaje

Nu tocmai luxos

Lucrările din Viva Residence Metalurgiei sunt acceptabile, dar la o privire mai atentă este loc de îmbunătățire.

Detalii
Argint Instalații

Bune și sigure

Materialele folosite la instalațiile din Viva Residence Metalurgiei sunt calitative.

Detalii
Bronz Izolație

Nu strică o bluză în plus

Locuind în Viva Residence Metalurgiei, din cauza calității izolațiilor, vei simți „magia iernii” pe pielea tău.

Detalii
Aur Rezistență

Construit ca o fortăreață

Structurile de rezistență ale construcțiilor din Viva Residence Metalurgiei duc cu gândul la un bunker.

Detalii

Părerea noastră despre cât de bine construit e Viva Residence Metalurgiei

Compunem un audit al construcției bazat pe datele colectate de la șantier și de la constructorii clădirilor ce formează ansamblul 268. Când textul va fi gata, vei putea înțelege dacă dezvoltatorul a folosit materiale de calitate, ce metode tehnice a folosit și cum influențează ele confortul și eficiența energetică a locuinței. Toate aceste detalii sunt deja sumarizate mai jos:

Finisaje Viva Residence Metalurgiei

În evaluare
Pereți Vopsea și faianță
Pardoseli Gresie și parchet
Uși interioare Lemn stratificat - Bella Casa

Pereți, tavan și uși interioare Viva Residence Metalurgiei

Acoperire pereți cu vopsea normală

Pereții locuințelor din Viva Residence Metalurgiei sunt acoperiți cu vopsea lavabilă clasică. Acesta nu este neapărat un dezavantaj, ba chiar permite beneficiarilor să își decoreze casa după bunul plac.

Tavane simple, fără decorațiuni

Dezvoltatorul Viva Residence Metalurgiei a lăsat tavanele simple, fără baghete decorative sau alte inserții, camerele fiind simple, fără accente speciale.

Uși din MDF

La fel ca în majoritatea ansamblurilor rezidențiale noi, în Viva Residence Metalurgiei au fost montate uși de interior din MDF, un material popular în România datorită costului relativ scăzut.

Gresie, faianță și parchet Viva Residence Metalurgiei

În evaluare
Gresie lucioasă

În Viva Residence Metalurgiei s-a montat gresie lucioasă, un material care a pierdut mult din popularitate în ultimii ani pentru că este alunecos și greu de întreținut. În plus se zgârie repede.

Faianță lucioasă

Pereții din băile și bucătăriile din Viva Residence Metalurgiei sunt placați cu gresie clasică, lucioasă.

Nu știm ce parchet s-a montat

Până când nu facem un audit la șantierul Viva Residence Metalurgiei pentru a vedea exact ce tip de parchet a fost montat, nu putem oferi detalii.

Instalații Viva Residence Metalurgiei

Termică Încălzire cu radiatoare
centrală Ariston
Electrică Protecție anti-curentare

Instalație termică Viva Residence Metalurgiei

Centrală pe gaz, în condensare

Centralele termice montate în Viva Residence Metalurgiei folosesc tehnologia de condensare, prin care eficiența centralei crește cu până la 50% față de cele convenționale.

Distribuție prin calorifere

Încălzirea efectivă se face în mod clasic, prin calorifere, precum în multe alte cazuri. Nu este de mirare că dezvoltatorul Viva Residence Metalurgiei a ales această soluție, ea fiind ușor de construit. Caloriferele sunt din Oțel, un material rezistent.

Controlul temperaturii centralizat

În locuințele din Viva Residence Metalurgiei, există un singur terminal de control al temperaturii, deci în toată casa va fi aceeași temperatură.

Instalație electrică Viva Residence Metalurgiei

Siguranțe cu protecție la curentare

În Viva Residence Metalurgiei s-au folosit siguranțe diferențiale (care previn curentarea) .

Circuite simple, fără linii dedicate

În locuințele din Viva Residence Metalurgiei nu există circuite speciale pentru consumatorii mari, deci cei care vor locui aici trebuie să fie atenți la prize să nu se topească atunci când folosesc electrocasnice de putere mare, precum plitele electrice.

Terminale electrice simple

În locuința auditată de noi, din Viva Residence Metalurgiei, s-au instalat terminale simple, din plastic . Întrerupătoarele sunt poziționate la înălțimea optimă - aproximativ 120 cm față de sol și sunt normale, fără semnalizare, deci pot fi greu de depistat noaptea.

Instalație sanitară Viva Residence Metalurgiei

Alimentare din rețea

Cu toate că este cea mai fiabilă sursă, alimentarea din rețeaua municipală înseamnă că locuitorii Viva Residence Metalurgiei vor avea la robinet apă preponderent epurată și tratată, deci vor fi nevoiți să cumpere apa potabilă. Acest lucru nu mai este ceva neobișnuit, majoritatea populației urbane fiind în situația de a cumpăra apă sau de a purifica apa de la robinet.

Evacuare în rețeaua municipală

Apele menajere din Viva Residence Metalurgiei sunt procesate de rețeaua municipală. Acest scenariu este cel mai bun pentru orice reședință datorită capacității crescute de procesare oferite de rețelele municipale, dar și datorită respectării în acest fel a standardelor ecologice impuse de UE pentru procesarea apelor menajere uzate.

Scurgeri de pardoseală doar în baie

În locuințele din Viva Residence Metalurgiei am observat scurgeri în pardoseală doar în băi. Era util să existe astfel de scurgeri și în bucătărie deoarece inclusiv aici există riscul unei inundări accidentale.

Izolație Viva Residence Metalurgiei

Fonică Standard
Termică Bună

Izolația fonică Viva Residence Metalurgiei

Pereții dintre locuințe au aproximativ 30cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Pereții care separă locuințele în Viva Residence Metalurgiei sunt construiți din blocuri de cărămidă ceramică, un material bun pentru izolația fonică . Grosimea acestor pereți este de 30cm, ceea ce îi face foarte eficienți ca izolator fonic .

Pereții interiori au aproximativ 13cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Grosimea pereților care compartimentează locuința este importantă pentru cei care vor să doarmă liniștiți în dormitor fără să audă zgomotul televizorului din living. În cazul Viva Residence Metalurgiei, pereții interiori au 13cm grosime și au fost construiți din .

Ferestrele cu două foi de sticlă - ”termopan”

Locuințele din Viva Residence Metalurgiei au ferestre cu două foi de geam sau „termopane”, așa cum sunt ele cunoscute în mod popular. Nu este cea mai bună variantă de izolație fonică însă este cu mult mai bună decât ferestrele tradiționale, deci nu va trebui să îți faci griji pentru zgomotul de afară.

Izolația termică Viva Residence Metalurgiei

În evaluare
Pereți exteriori din cărămidă ceramică de 40 cm grosime, din care 10 cm izolație cu polistiren extrudat (EPS)

În Viva Residence Metalurgiei, pereții exteriori ai clădirilor sunt realizați din cărămidă ceramică. Aceasta este un material modern, caracterizat printr-o foarte bună rezistent. De asemenea, alveolele caracteristice bucăților de cărămidă ceramică au capacitatea de a conserva temperatura. Deci, un perete realizat din acest material, care este bine izolat la exterior, va avea o bună inerție termică, menținând răcoare vara și cald iarna, ceea ce sporește semnificativ confortul locatarilor.

Pereții exteriori ai clădirilor din Viva Residence Metalurgiei au o grosime de 40 cm, cu tot cu izolație, mai mult decât am întâlnit la alte ansambluri rezidențiale noi.

În ceea ce privește izolația exterioară a pereților, dezvoltatorul Viva Residence Metalurgiei a folosit clasicul polistiren extrudat (EPS), aplicând un strat de 10 cm grosime. O soluție ieftină și destul de eficientă.

Ne lipsesc informații despre izolația termică a acoperișului

Din păcate, nu avem destule informații cât să compunem o părere corectă din punct de vedere tehnic despre izolația acoperișurilor clădirilor din Viva Residence Metalurgiei.

Ramele ferestrelor sunt produse de Rehau și au 5 camere interioare

Profilele ferestrelor sunt esențiale pentru eficiența termică a unei locuințe. În Viva Residence Metalurgiei s-au instalat ferestre bazate pe profile cu 5 camere, standardul superior utilizat în România.

Hidroizolația Viva Residence Metalurgiei

În evaluare
Ne lipsesc date privind hidroizolația fundațiilor

Informațiile pe care le avem despre Viva Residence Metalurgiei nu ne permit să compunem o părere relevantă despre cât de bine sunt hidroizolate subsolurile și fundațiile clădirilor, vom reveni odată ce facem auditul la șantier.

Nu știm cum s-au izolat acoperișurile

Din păcate nu putem formula o opinie tehnică despre cât de bine sunt hidroizolate acoperișurile și plafoanele din Viva Residence Metalurgiei, vom completa aceste informații doar după vizita la șantier.

Nu știm cât de bine sunt hidroizolate terasele

Momentan nu putem compune o opinie despre cât de bine sunt izolate terasele clădirilor din Viva Residence Metalurgiei, vom reveni asupra acestei secțiuni după vizita la șantier.

Structură de rezistență Viva Residence Metalurgiei

Structură pe cadre din beton armat

Structura bazată pe cadre de beton este des utilizată în cazul clădirilor înalte, cum sunt cele din Viva Residence Metalurgiei. Este un sistem constructiv des folosit în toată lumea care prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește rezistența la seisme și eficiența în construcție.

Rezistență foarte bună la seisme însă pot apărea avarii

Acest sistem constructiv este folosit de toate clădirile construite după 1977. Mai mult decât atât, el a fost suplimentat cu măsuri de siguranță foarte dure pentru a preveni orice catastrofă. Clădirile din Viva Residence Metalurgiei sunt construite pe cadre de beton și se supun acestor reglementări, deci probabilitatea ca aceste clădiri să cedeze în cazul unui seism este destul de scăzută.

Rezistență garantată în timp, decenii bune, chiar secole

În ziua de azi găsim numeroase clădiri construite în evul mediu care încă rezistă testului timpului. Majoritatea acestora sunt construite într-una dintre variantele sistemului „pe cadre”. Fie că s-au folosit forme rotunde, precum arcadele, fie că s-au folosit forme perpendiculare precum grinzile din zilele noastre, clădirile construite în acest sistem, la fel ca cele din Viva Residence Metalurgiei, vor trece cu brio testul timpului și vor rămâne în picioare atât cât va dori omul.

Viva Residence Metalurgiei Investiție

Randament moderat la revânzare
Randament bun la închiriere

Distincții eDezvoltator câștigate de Viva Residence Metalurgiei pentru randamentul în investiție

Bronz Revânzare

Există oportunități mai bune

Viva Residence Metalurgiei nu este cel mai performant ansamblu pentru revânzare.

Detalii
Argint Închiriere

Ușor de închiriat

Locuințele din Viva Residence Metalurgiei își găsesc rapid chiriași însă cu randament moderat.

Detalii
Bronz Facilități de plată

Susținere slabă

Dezvoltatorul Viva Residence Metalurgiei nu oferă facilități care să stimuleze investițiile.

Detalii

Berceni ca investiție

Chirie Studio 260€
Chirie 2 camere 330€
Chirie 3 camere 420€

Cartierul Berceni face parte din sectorul 4 și este poziționat în zona centrală a capitalei. Față de celelalte cartiere din zone aflate în sudul Bucureștiului, chiriile din cartierul Berceni nu sunt foarte diferite, ele înregistrând fluctuații mai mici de 3 procente.

Valorile medii ale chiriilor din cartierul Berceni, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 260 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu două camere: 330 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu trei camere: 420 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu patru camere: 455 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; vile duplex: 880 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; vile individuale: 1100 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei.

Actualizăm datele din această secțiune iar în scurt timp, aici vei găsi inclusiv informații istorice despre tendințele prețurilor imobiliarelor din Berceni sub forma unui grafic similar cu cel de mai jos. Acest grafic se va actualiza zilnic pentru ca informațiile oferite să fie cât mai relevante. Graficul va ilustra evoluția prețurilor în Berceni atât pentru vânzări, cât și pentru închirieri și va putea fi segmentat în funcție de tipul de imobil dorit.

Tendința prețurilor la imobiliare în Berceni
Imagine demonstrativă care ilustrează cum vor fi prezentate tendințele prețurilor din imobiliare

Potențial de revânzare în Viva Residence Metalurgiei

În evaluare
Preț achiziție Conform mediei zonei
Tendința prețurilor Creștere moderată
Prestigiul ansamblului Cunoscut pe piață

Preț normal în comparație cu media din București - Sud

Prețurile apartamentelor din Viva Residence Metalurgiei se mențin normale, raportate la media zonei. Astfel, un apartament cu două camere începe de la 52500€ în condițiile în care acestui tip de locuință în București - Sud este de 55500€.

Prețurile din această zonă cresc în mod temperat

în București - Sud, Viva Residence Metalurgiei nu se bucură încă de creșterile înregistrate în zonele centrale și de nord ale capitalei. Această diferență este cauzată în special de infrastructura precară, situație ce se va ameliora în anii următori.

Moderat

Ca și notorietate în piață, Viva Residence Metalurgiei nu este un brand extrem de popular, el fiind căutat pe Google de puține ori în comparație cu alte ansambluri, de aceea nu putem spune că investiția într-o locuință pentru revânzare este momentan oportună în acest ansamblu, cel puțin nu din perspectiva popularității în piață.

Potențial de închiriere în Viva Residence Metalurgiei

Chiria medie 6.0€/mp
Public țintă Familii
Unitate recomandată Ap. 3 camere sau casă

Rată de capitalizare de 5.61% pentru un apartament cu două camere

Dacă cumperi un apartament cu două camere în Viva Residence Metalurgiei, vei putea încasa o chirie de aproximativ 330 EUR pe lună și vei plăti minim 52500 EUR pe apartament, ceea ce înseamnă că va trebui să ții apartamentul închiriat non-stop timp de 12 ani pentru a-ți recupera investiția. În mod realist, vei încasa în medie 3920 EUR pe an și vei plăti cam 350 EUR pe reparații și alte costuri. Statul va lua și el 627 EUR, ceea ce va duce la un randament net de aproximativ 5% pe an.

Clientelă stabilă: familii

Datorită facilităților din interiorul și din jurul Viva Residence Metalurgiei, ansamblul este ideal pentru familiile cu copii. Acest tip de clienți este ideal pentru cei care caută chiriași de lungă durată deoarece familiile își schimbă rar locuința ba chiar deseori aleg să cumpere.

Recomandăm 3 camere sau case ca investiție

Fiind un ansamblu prietenos cu familiile, în Viva Residence Metalurgiei se vor putea închiria ușor apartamentele mari cu 3 sau 4 camere, precum și orice tip de casă. Deși au un preț de achiziție mai mare, randamentul acestor unități tinde să fie mai bun decât cele ieftine în special datorită chiriașilor pe lungă durată și a costurilor mai mici cu reparațiile. În cazul în care ansamblul are disponibile doar case, atunci vilele de tip single s-ar putea să fie o investiție potrivită.

Facilități pentru investitori de la Viva Residence Metalurgiei

În evaluare
Rate la dezvoltator Nu
Discount la plata cash Nu
Plata în criptomonede Nu

Rate doar prin bancă

Viva Residence Metalurgiei nu oferă niciun sistem de rate la dezvoltator, deci cei care vor să achiziționeze aici vor trebui fie să plătească pe loc, fie să apeleze la un credit bancar.

Preț fix, indiferent de metoda de plată

Din păcate, dezvoltatorul Viva Residence Metalurgiei nu oferă reduceri celor care pot plăti cash iar prețul este același pentru orice tip de client, indiferent că este investitor sau beneficiar final.

Se acceptă doar monede tradiționale

Dezvoltatorul Viva Residence Metalurgiei nu acceptă momentan plata în niciun fel de criptomonede, preferând valuta clasică (fiat) pentru toate tranzacțiile derulate de acesta.

Viva Residence Metalurgiei Întrebări frecvente

Cât costă o locuință în Viva Residence Metalurgiei?

Din datele noastre, prețurile din Viva Residence Metalurgiei încep de la 52500€, pentru apartamentele cu două camere.

Unde se află Viva Residence Metalurgiei și cum se poate ajunge?

Ansamblul rezidențial Viva Residence Metalurgiei este situat în localitateaSector 4 . Pentru a ajunge la Viva Residence Metalurgiei depinzi de mașina personală deoarece nu există niciun mijloc de transport în comun aproape.

Cum este traficul din zona Viva Residence Metalurgiei?

Locuind în Viva Residence Metalurgiei nu vei sta în trafic nici măcar la orele de vârf, acesta fiind relativ liber tot timpul. Pentru a evita orice neplăceri, evită Soseaua Berceni.

Ce facilități oferă Viva Residence Metalurgiei locuitorilor săi?

Locuitorii din Viva Residence Metalurgiei au acces la următoarele facilități: școală publică (în apropiere), școală privată (în apropiere), grădiniță (în apropiere), supermarket (în ansamblu), parcuri (în ansamblu), mall (în apropiere).

Ai și alte întrebări referitoare la Viva Residence Metalurgiei?

Scrie-ne pe [email protected] și spune-ne ce informații ai dori să veți în plus pe această pagină!