Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

Cosmopolis
T1R2C005 | BUCSVN
Actualizat la:
2022-08-25 14:45:57

Cosmopolis

Șoseaua de Centură, Nr. 50, Voluntari, Sector 2, București - Nord

Ansamblul rezidențial Cosmopolis

Locuințe disponibile în Cosmopolis

Filtrează după:

Tip locuință
Rază de preț
Suprafața utilă
mp mp
Bucătărie
Living room
Dormitoare
Băi
Balcoane și terase
Holuri
Amortizare plata prin credit
Amortizare plata cash
Filtre

Toate locuințele disponibile

ContactPentru a-ți face o părere corectă despre acest ansamblu, îți recomandăm să programezi o vizită la șantier!

Apăsarea butonului ”TRIMITE SOLICITAREA" implică acceptarea Termenilor și politicilor eDezvoltator.

Ce se intâmplă după ce completezi formularul:

Mesajul va fi trimis direct departamentului de vânzări din cadrul Cosmopolis și vei fi contactat în termen de 24 de ore de reprezentantul dezvoltatorului, Larisa Uruc , pentru a stabili o vizionare.

În caz de achiziție, vei cumpăra direct de la dezvoltator, noi nu facem altceva decât să direcționăm clientul către dezvoltator încasând o sumă fixă pentru fiecare client trimis.

Donăm o parte din profitul nostru către cauze sociale, prin programul nostru CSR prin care vizăm să ajutăm ONG-uri care activează în zona București - Ilfov. Află mai multe aici

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute beneficiarii să compare obiectiv locuințele din piață!
Scroll dreapta pentru mai multe imagini!
Ansamblul rezidențial 3 din BucureștiAnsamblul rezidențial 3 din BucureștiAnsamblul rezidențial 3 din BucureștiAnsamblul rezidențial 3 din BucureștiAnsamblul rezidențial 3 din BucureștiAnsamblul rezidențial 3 din BucureștiAnsamblul rezidențial 3 din BucureștiAnsamblul rezidențial 3 din BucureștiAnsamblul rezidențial 3 din București

Cosmopolis Pereți, tavan și uși interioare

Acoperire pereți cu vopsea normală

Pereții locuințelor din Cosmopolis sunt acoperiți cu vopsea lavabilă clasică. Acesta nu este neapărat un dezavantaj, ba chiar permite beneficiarilor să își decoreze casa după bunul plac.

Tavane simple, fără decorațiuni

Dezvoltatorul Cosmopolis a lăsat tavanele simple, fără baghete decorative sau alte inserții, camerele fiind simple, fără accente speciale.

Uși din MDF

La fel ca în majoritatea ansamblurilor rezidențiale noi, în Cosmopolis au fost montate uși de interior din MDF, un material popular în România datorită costului relativ scăzut.

Cosmopolis Gresie, faianță și parchet

Gresie mată

Gresia folosită în Cosmopolis este modernă, mată, având beneficiu de a preveni alunecarea. În plus este mai ușor de întreținut decât cea lucioasă.

Faianță mată

În Cosmopolis s-a folosit faianță mată, un material elegant, ușor de întreținut și foarte rezistent.

Parchet laminat

La fel ca în multe alte ansambluri rezidențiale din România, și în Cosmopolis s-a montat parchet laminat, o soluție care adesea este mai economică decât alternativele (lemn masiv, parchet stratificat etc.).

Cosmopolis Instalație termică

Centrală pe gaz, în condensare

Centralele termice montate în Cosmopolis folosesc tehnologia de condensare, prin care eficiența centralei crește cu până la 50% față de cele convenționale.

Distribuție prin pardoseală

În Cosmopolis s-a ales încălzirea în pardoseală, o soluție prin care agentul termic este distribuit prin conducte de tip PEX-Al, direct sub pardoselile locuinței. Practic, conductele încălzesc pardoseala la aproximativ 25 de grade iar aceasta păstrează o inerție termică de-a lungul timpului, ceea ce reduce semnificativ energia consumată și implicit costurile.

Controlul temperaturii centralizat

În locuințele din Cosmopolis, există un singur terminal de control al temperaturii, deci în toată casa va fi aceeași temperatură.

Cosmopolis Instalație electrică

Siguranțe cu protecție la curentare

În Cosmopolis s-au folosit siguranțe diferențiale (care previn curentarea), marca Schneider Electric . Trebuie menționat că unele locuințe din Cosmopolis sunt racordate la o linie de curent trifazic, ce permite utilizarea unor consumatori cu sarcină foarte mare precum aparatele de sudură sau încărcătoare EV.

Circuite dedicate pentru consumatorii mari

Locuințele din Cosmopolis beneficiază de circuite speciale, dedicate consumatorilor mari. Deși poate să pară un detaliu mărunt, aceste circuite contribuie semnificativ la siguranța locatarilor deoarece permit utilizarea unor electrocasnice cu putere foarte mare precum uscătoarele de rufe, cuptoarele sau plitele electrice, fără a încărca instalația standard a casei. Această supraîncărcare este considerată un factor de risc ce poate duce la apariția incendiilor, iar soluția dezvoltatorului este una inteligentă care oferă un plus important de siguranță.

Terminale electrice simple

În locuința auditată de noi, din Cosmopolis, s-au instalat terminale simple, din plastic, produse de Schneider Electric . Întrerupătoarele sunt poziționate la înălțimea optimă - aproximativ 120 cm față de sol și sunt normale, fără semnalizare, deci pot fi greu de depistat noaptea. De menționat că dezvoltatorul a prevăzut locuințele cu un spațiu special pentru router-ul WiFi astfel încât acesta să fie ușor accesibil pentru linia de internet, fără să fie vizibil în casă.

Cosmopolis Instalație sanitară

Alimentare din rețea

Cu toate că este cea mai fiabilă sursă, alimentarea din rețeaua municipală înseamnă că locuitorii Cosmopolis vor avea la robinet apă preponderent epurată și tratată. Aceasta uneori are gust de clor, de aceea mulți locuitori ai orașelor mari preferă să cumpere apa potabilă îmbuteliată. Acest lucru nu mai este ceva neobișnuit și nu este un dezavantaj, majoritatea populației urbane fiind în situația de a cumpăra apă sau de a purifica apa de la robinet.

Evacuare în rețeaua municipală

Apele menajere din Cosmopolis sunt procesate de rețeaua municipală. Acest scenariu este cel mai bun pentru orice reședință datorită capacității crescute de procesare oferite de rețelele municipale, dar și datorită respectării în acest fel a standardelor ecologice impuse de UE pentru procesarea apelor menajere uzate.

Scurgeri de pardoseală doar în baie

În locuințele din Cosmopolis am observat scurgeri în pardoseală doar în băi. Era util să existe astfel de scurgeri și în bucătărie deoarece inclusiv aici există riscul unei inundări accidentale.

Cosmopolis Izolația fonică

Pereții dintre locuințe au aproximativ 30cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Pereții care separă locuințele în Cosmopolis sunt construiți din blocuri de cărămidă ceramică, un material bun pentru izolația fonică . Grosimea acestor pereți este de 30cm, ceea ce îi face foarte eficienți ca izolator fonic .

Pereții interiori au aproximativ 10cm grosime și sunt făcuți din gips-carton

Grosimea pereților care compartimentează locuința este importantă pentru cei care vor să doarmă liniștiți în dormitor fără să audă zgomotul televizorului din living. În cazul Cosmopolis, pereții interiori au 10cm grosime și au fost construiți din gips-carton, adică pereți falși umpluți cu vată sau alte materiale izolante, nu cea mai bună soluție pentru cei care vor liniște în casă .

Ferestrele cu două foi de sticlă - ”termopan”

Locuințele din Cosmopolis au ferestre cu două foi de geam sau „termopane”, așa cum sunt ele cunoscute în mod popular. Nu este cea mai bună variantă de izolație fonică însă este cu mult mai bună decât ferestrele tradiționale, deci nu va trebui să îți faci griji pentru zgomotul de afară.

Cosmopolis Izolația termică

Pereți exteriori din cărămidă ceramică de 40 cm grosime, din care 10 cm izolație cu polistiren extrudat (EPS)

În Cosmopolis, pereții exteriori ai clădirilor sunt realizați din cărămidă ceramică. Aceasta este un material modern, caracterizat printr-o foarte bună rezistent. De asemenea, alveolele caracteristice bucăților de cărămidă ceramică au capacitatea de a conserva temperatura. Deci, un perete realizat din acest material, care este bine izolat la exterior, va avea o bună inerție termică, menținând răcoare vara și cald iarna, ceea ce sporește semnificativ confortul locatarilor.

Pereții exteriori ai clădirilor din Cosmopolis au o grosime de 40 cm, cu tot cu izolație, mai mult decât am întâlnit la alte ansambluri rezidențiale noi.

În ceea ce privește izolația exterioară a pereților, dezvoltatorul Cosmopolis a folosit clasicul polistiren extrudat (EPS), aplicând un strat de 10 cm grosime. O soluție ieftină și destul de eficientă.

Acoperișurile sunt izolate cu vată minerală iar plafonul a rămas neizolat

Din păcate, nu avem destule informații cât să compunem o părere corectă din punct de vedere tehnic despre izolația acoperișurilor clădirilor din Cosmopolis.

Ramele ferestrelor sunt produse de Veka și au 5 camere interioare

Profilele ferestrelor sunt esențiale pentru eficiența termică a unei locuințe. În Cosmopolis s-au instalat ferestre bazate pe profile cu 5 camere, standardul superior utilizat în România.

Cosmopolis Hidroizolația

Subsoluri construite cu ciment impermeabil

Fundația și subsolurile clădirilor din Cosmopolis au fost realizate folosindu-se ciment impermeabil. O alternativă mult mai scumpă la cimentul normal care nu permite apei din sol să pătrundă prin pereți.

Acoperișurile sunt hidroizolate cu membrană bituminoasă

În Cosmopolis, plafoanele clădirilor sunt izolate cu membrană bituminoasă, un material rezistent. Acest sistem este similar cu cel folosit în perioada comunistă care încă mai protejează clădirile respective și în ziua de azi.

Terase construite cu ciment impermeabil

Cimentul folosit la terasele din Cosmopolis este de tip hidro-izolant, adică nu permite niciun fel de infiltrații, care ar fi putut ajunge în locuințe.

Structură pe cadre din beton armat

Structura bazată pe cadre de beton este des utilizată în cazul clădirilor înalte, cum sunt cele din Cosmopolis. Este un sistem constructiv des folosit în toată lumea care prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește rezistența la seisme și eficiența în construcție.

Rezistență foarte bună la seisme însă pot apărea avarii

Acest sistem constructiv este folosit de toate clădirile construite după 1977. Mai mult decât atât, el a fost suplimentat cu măsuri de siguranță foarte dure pentru a preveni orice catastrofă. Clădirile din Cosmopolis sunt construite pe cadre de beton și se supun acestor reglementări, deci probabilitatea ca aceste clădiri să cedeze în cazul unui seism este destul de scăzută.

Rezistență garantată în timp, decenii bune, chiar secole

În ziua de azi găsim numeroase clădiri construite în evul mediu care încă rezistă testului timpului. Majoritatea acestora sunt construite într-una dintre variantele sistemului „pe cadre”. Fie că s-au folosit forme rotunde, precum arcadele, fie că s-au folosit forme perpendiculare precum grinzile din zilele noastre, clădirile construite în acest sistem, la fel ca cele din Cosmopolis, vor trece cu brio testul timpului și vor rămâne în picioare atât cât va dori omul.

Cosmopolis:Cumpărături

Ai un supermarket chiar în ansamblu!

Pentru cumpărăturile zilnice nu va trebui să ieși din interiorul ansamblului, deoarece ai un hipermarket Carrefour chiar pe strada Europa. De asemenea, la ieșirea din complex există și un Carrefour Express la care te poți opri înainte de a ajunge acasă. Dacă preferi Lidl, Penny sau Mega Image le vei găsi în Tunari, la numai cinci minute de mers cu mașina din Cosmopolis. Pentru cumpărături săptămânale îți recomandăm mall-ul Băneasa Shopping City (Șoseaua București-Ploiești) aflat la 20 de minute distanță sau Centrul Comercial AB de pe strada Drumul Gării, unde ajungi în 25 de minute.

Piața agroalimentară e în zonă!

Poți cumpăra legume și fructe proaspete din Piața agroalimentară Tunari de pe strada Mihail Kogălniceanu, situată la numai opt minute de mers cu mașina din ansamblu. Bineînțeles dacă ai drum prin Voluntari poți trece pe la Piața Voluntari Gheață de pe Bulevardul Voluntarilor sau pe la cel mai mare Centru Agroalimentar Voluntari - SU Market, lângă Centura Bucureștiului, unde ai o multitudine de variante de a alege cele mai proaspete fructe și legume. O altă opțiune de aprovizionare sunt băcăniile, una fiind chiar în cadrul Cosmopolis - FruktLand.

Găsești o galerie comercială chiar în ansamblu!

Unul dintre avantajele de a locui în Cosmopolis este că ai o galerie comercială chiar în cadrul complexului - Cosmopolis Plaza. Acesta cuprinde un supermarket Carrefour, băcănii, patiserie, zone de relaxare, restaurant, zone de beauty, farmacie, pet shop, centre bancare, sediu serviciu curierat DPD, serviciu primire comenzi Emag, locuri de joacă pentru copii, sală de fitness sau club pentru socializare. La aproximativ 20 de minute de mers cu mașina vei găsi Centrul Comercial Voluntari - unul dintre cele mai mari din capitală - de pe Bulevardul Voluntarilor, unde se află Jumbo, Metro, Dedeman, AB, Dragonul Roșu, Carrefour, Lidl, Mega Image și multe altele.

Cosmopolis:Educație

Școala este în interiorul ansamblului!

În cadrul Cosmopolis găsești inclusiv o școală primară, construită special pentru copiii care locuiesc aici. Totul este modern, iar programa școlară este una în continuă dezvoltare bazată pe cele mai bune metode de predare. După terminarea programului, școlarii se pot recreea în cele două locuri de joacă, se pot plimba prin parc sau să facă alte activități recreative, în deplină siguranță, lângă casă. Alte opțiuni sunt școlile private de nivel internațional din zona Pipera, precum Școala Americană sau cea Britanică, Școala Internațională Maarif ori Olga Gudynn, acestea fiind cele mai de prestigiu din București.

Ai o grădiniță chiar lângă casă!

Pentru preșcolari ansamblul dispune de două grădinițe private - Butterfly și Junior School - ambele având o capacitate de până la 200 de locuri. Aici, micuții au cele mai bune și moderne condiții, precum și metode de predare. Cadrele didactice pun mult suflet în a-i ajuta pe cei mici să se dezvolte armonios și acordă atenție fiecărui preșcolar în parte. Bineînțeles că poți alege și alte variante, cum ar fi grădinițele private din zona Pipera (10-15 minute distanță de mers cu mașina) - Questfield, Olga Gudynn, Maria Montessori, Odyssey Kindergarten sau Educarium - ori cele din Voluntari care sunt de stat - Grădinița cu program prelungit Nr. 1, Nr. 9 sau Bel Sorriso.

After-school sau școală de arte în ansamblu!

Pentru a încuraja talentele artistice, în Cosmopolis s-a înființat și un centru dedicat artelor - Artitudes - unde pot lua lecții de pian, chitară, percuție, streetdance, balet, canto sau teatru. Micii artiști pot face cursurile dorite aici, astfel vor putea progresa și obține rezultatele dorite. O altă opțiune pentru copii este centrul educațional After Cool Activities de pe Bulevardul Pipera 198B (15 minute de mers cu mașina din complex), unde pot participa la mai multe cluburi, fac activități practice și experimente. În plus, își pot face temele, servesc masa și se odihnesc până la ora 19:00, numai bine pentru părinții care merg la servici în fiecare zi.

Cosmopolis:Recreere

Te poți plimba cu cel mic în parcul din ansamblu!

Te poți plimba și relaxa în cele două parcuri din Cosmopolis ori de câte ori vrei. Există multe locuri de promenadă unde te poți odihni, poți citi o carte sau sta de vorbă cu prietenii. Seara poți face o plimbare pe malul Râului Pasărea, poți pescui, să mergi cu caiacul sau să bei o cafea - o adevărată oază de relaxare. De asemenea, poți face o ieșire și prin parcurile din cartierele învecinate (Parcul Florilor, Regina Ana, Casa Albă ori Tunari) sau prin Pădurea Băneasa unde ajungi în 15 minute cu mașina - cel mai întins spațiu verde din București (800 de hectare).

Găsești un loc de joacă amenajat chiar lângă casă!

În Cosmopolis găsești două locuri de joacă moderne, unde cei mici se pot juca oricând. Micuții se pot plimba cu bicicleta, cu rolele, cu trotineta, pot juca fotbal sau alte activități recreative. Pe strada Erou Iancu Nicolae (12 minute distanță de ansamblu cu mașina) găsești două locuri de joacă în interior - Wonderland Studio și Jolie Kids House. Dacă ajungi la Băneasa Shopping City poți merge la Kiddo Play Academy, deschis până la ora 21:00.

În comunitatea rezidenților din Cosmopolis se organizează des activități cu copiii

În timpul liber poți sta cu cei mici la una dintre piscine, poți juca ping-pong, tenis sau alte activități în familie. La numai trei minute de mers cu mașina din ansamblu (DNCB) se află o pistă de curse, AMC Kart, un loc numai bun pentru pasionați. La Grădina Zoologică poți ajunge în 15 minute (pe strada Erou Iancu Nicolae), iar la Complexul Sportiv Stejarii Country Club ajungi în 20 de minute (pe Drumul Stejarului).

Cosmopolis:Siguranță

Accesul în ansamblu este restricționat

În Cosmopolis te simți în siguranță deoarece nu oricine poate intra în acest complex rezidențial. Accesul se face doar pe bază de invitație sau cartelă de acces, deci nu pot intra decât persoane cunoscute, rezidenți sau musafirii acestora.

Sunt instalate limitatoare de viteză

Copiii sunt în siguranță în Cosmopolis, chiar și în situația în care ar ajunge pe stradă. În Cosmopolis mașinile circulă cu viteză redusă datorită limitatoarelor de viteză instalate pe drumurile principale.

Zonele de joacă nu sunt împrejmuite

Din păcate, zonele de joacă sau parcurile din interiorul sau de lângă Cosmopolis nu sunt destul de bine împrejmuite, iar copiii pot alerga liberi chiar și în afara acestora.

Cosmopolis:Curățenie

Spațiile verzi sunt foarte bine întreținute

Plimbându-te la pas prin Cosmopolis este imposibil să nu observi cât de bine sunt întreținute spațiile verzi. Iarba este tunsă, iar florile arată superb vara. Copilul tău se va juca într-un mediu sănătos și bine îngrijit.

Găsești coșuri de gunoi la tot pasul

Străzile din Cosmopolis sunt foarte curate, parțial datorită coșurilor de gunoi montate de dezvoltator în majoritatea locurilor publice. Deși pare banal, acest aspect nu este prea des întâlnit în alte ansambluri rezidențiale din România.

Trotuarele sunt îngrijite și spălate

Trotuarele și aleile din Cosmopolis par noi, ele fiind foarte bine întreținute și curate.

Cosmopolis:Transport public

Ai conexiune cu cea mai apropiată stație de metrou

Deși Cosmopolis nu este aproape de nicio stație de metrou, beneficiezi de o conexiune rapidă cu cea mai apropiată stație prin serviciul de transport public.

Ajungi rapid la o stație STB

Locuind în Cosmopolis, vei găsi în apropiere cel puțin o stație STB pe la care trec liniile de autobuz 135,301,343,R409.

Stai departe de centru

Cosmopolis este amplasat la periferia capitalei, deci îți va fi destul de greu să ajungi în centru, deci nu este recomandat dacă faci des drumuri în zonele centrale.

Cosmopolis:Socializare

Ai piscină chiar în ansamblu

În Cosmopolis vei găsi cel puțin o piscină la care se strâng locuitorii din zonă. Aici îți vei cunoaște vecinii și vă veți distra împreună.

Găsești localuri unde să poți ieși cu prietenii

Dacă îți place să ieși la o cafea sau la masă cu prietenii, vei găsi rapid un local chiar în interiorul Cosmopolis.

Ai un mall foarte aproape.

Te relaxezi la shopping? Atunci avem vești bune: Cosmopolis are un mall important în imediata apropiere, la câteva minute de mers cu mașina.

Cosmopolis:Sport

Sala de fitness este chiar în ansamblu!

Ții la sănătatea ta și mergi des la sală? Atunci află că în Cosmopolis vei găsi o sală de forță în imediata apropiere a casei. Mai mult, este una foarte modernă și bine dotată.

Poți face jogging pe lângă casă

Dacă îți place să faci câte o repriză de alergare dimineața sau seara, Cosmopolis este perfect pentru tine deoarece există alei de jogging chiar în interiorul ansamblului.

Ai un parc mare în imediata apropiere

Cei care locuiesc în Cosmopolis vor găsi un parc mare foarte aproape de ansamblu. Aici se pot face ture lungi de jogging sau chiar yoga pe timp de vară.

Cosmopolis:Persoane cu dizabilități fizice

Există rampe de acces

În Cosmopolis, clădirile au rampe de access pentru cei care sunt blocați în scaunul cu rotile, iar aceștia pot intra ușor în toate clădirile.

Locuri de parcare rezervate doar în locurile publice

Persoanele cu dizabilități care locuiesc în Cosmopolis vor găsi locuri de parcare rezervate doar în locurile publice. Noi nu am văzut locuri rezervate și în fața reședințelor.

Tocurile ușilor nu sunt la nivel cu podeaua

Din câte am observat, în Cosmopolis nu există treceri la nivel cu podeaua dintr-un spațiu în altul, nici în spațiile publice, și nici în unitățile locative.

Cosmopolis:Persoane cu dizabilități senzoriale

Ascensoarele oferă indicații acustice

Lifturile din Cosmopolis dispun de un sistem care comunică fonic pasagerilor atunci când se deschid sau se închid ușile sau când se ajunge la un anumit etaj.

Butoanele lifturilor au instrucțiuni în Braille

În lifturile din Cosmopolis am putut observa butoane cu inscripții în Braille, ceea ce permite operarea lifturilor de către persoane cu probleme de vedere.

Trecerile de pietoni nu sunt semnalizate fonic

Din nefericire, trecerile de pietoni din Cosmopolis nu sunt semnalizate acustic, fapt pentru care sunt periculoase pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Stații de încărcare EV lângă Cosmopolis

În evaluare
Poți încărca mașina chiar în ansamblu!

În interiorul Cosmopolis vei găsi o stație de încărcare Renovatio e-charge, dotată cu un încărcător Tip 2, deschisă non-stop. Punctul de încărcare are o capacitate de sub 30 kW oră, bun pentru o încărcare în fugă, cât timp faci cumpărăturile sau bei o cafea.

Stația din ansamblu dispune de următoarele facilități
 • Magazine sau galerii comerciale
 • Terase sau restaurante
Stații de încărcare în apropiere

În drumul tău spre casă vei întâlni următoarele stații de încărcare:

Brand Distanță Locuri 100-150kWh Locuri 50-100kWh Locuri 30-50kWh Locuri 5-30kWh
Penny Market la 7 km - 2 locuri - 1 locuri
Water Park Otopeni la 14 km - 2 locuri - 1 locuri
MOL la 23 km - 2 locuri - 1 locuri

Stații de încărcare EV private

Racordare la curent trifazic

Casele din Cosmopolis sunt racordate la curent trifazic, ceea ce le permite instalarea unor consumatori foarte mari precum un supercharger rezidențial care poate consuma în burst-uri de peste 100 kWh, cât 50 de aparate de aer condiționat simultan. Instalațiile normale (monofazice) rareori au capacitatea de a prelua astfel de sarcini spontane.

Linie dedicată pentru consumatori mari

Instalațiile electrice ale caselor din Cosmopolis au linii de forță, dedicate consumatorilor mari. Acesta este un semn că dezvoltatorul a prevăzut tranziția către creșterea consumului de energie electrică. Acest detaliu este foarte important deoarece, probabil, dezvoltatorul Cosmopolis a prevăzut inclusiv circuite speciale pentru stații de încărcare rezidențiale de mare putere.

Casele au car-port sau garaj

Cei care locuiesc în Cosmopolis la case pot parca mașinile în interiorul curții, ceea ce le permite instalarea facilă a stațiilor de încărcare fără teama că pot fi vandalizate.

Cosmopolis:Tratamente și hrană

Ai un pet-shop foarte aproape

Animalul tău nu va rămâne niciodată fără mâncare dacă locuiești în Cosmopolis pentru că ai un pet-shop la doar câteva minute de casa ta.

Veterinarul este chiar lângă casă

Dacă animalul tău necesită tratament medical constant, află că foarte aproape de Cosmopolis există un cabinet veterinar la care poți apela.

Cabinetul veterinar oferă și servicii de cosmetică pentru animale

Este normal să ai grijă de aspectul animalului tău de companie, iar pentru asta ai nevoie de servicii specializate. Este bine să știi că la cabinetul veterinar din Cosmopolis ai, în ofertă, cosmetică canină.

Cosmopolis:Plimbare

Poți plimba liniștit câinele prin orice parc

În Cosmopolis ai voie să te plimbi cu câinele prin parc și chiar să îl lași liber dacă nu sunt copii. În afară de parcuri, nu ai unde să plimbi câinele, nefiind amenajate alte spații speciale.

Ai pădurea aproape!

Ai un câine activ care are nevoie să alerge liber în fiecare zi? Cosmopolis este ideal pentru tine deoarece vei găsi atât o pădure, cât și o poiană în apropierea ansamblului. Acolo vei putea lăsa câinele să se bucure de libertate fără să deranjeze pe nimeni!

Există chiar și un lac în apropiere, cu malurile amenajate!

Cei care au câini știu cât de mult se bucură acesta când se poate bălăci în voie. De aceea, locuind în Cosmopolis, în zilele calde de vară vei putea merge pe malul lacul amenajat, situat în apropierea ansamblului pentru a-ți lăsa câinele să se scalde. Ai totuși grijă să nu îl lași liber în zonele de plajă sau ponton.

44,535471 26,1717616999999

Harta Cosmopolis

Click pe buton pentru a vedea unde se află Cosmopolis

Despre Voluntari

Voluntari este un oraș situat în imediată apropiere a Bucureștiului, care aproape că a fost înglobat în suprafața capitalei. Acesta este traversat de 3 drumuri importante (DN 2, DJ100A și DJ200), are o suprafață de 3700 de hectare și atrage printr-o dezvoltare economică rapidă.

Încă din 2004, de când a reușit să devină oraș, Voluntariul a reușit să atragă numeroși locuitori prin instituțiile private de învățământ, prin magazinele diversificate și prin cartierele rezidențiale noi, cu case sau apartamente ce garantează confort.

Viața de zi cu zi în Voluntari

Voluntariul are acces rapid către aeroportul Băneasa, către pădurea Băneasa și către numeroase clădiri business. De asemenea, aici pot fi regăsite mai multe restaurante, baruri, grădinițe și școli private sau alte obiective care pot oferi confort.

Magazine în Voluntari
 • Pipera Plaza
 • Lidl
 • Mega Image
Învățământ în Voluntari
 • Școala Generală Numărul 1 Voluntari
 • Grădiniţa Cu Program Prelungit NR. 1
 • Bel Sorriso - Școală și Grădiniță
Recreere în Voluntari
 • Grădina Zoologică Bucureşti
 • Parcul Regele Mihai I
 • Parcul Plumbuita
Transport public în Voluntari
 • Stația de metrou Pipera
 • Liniile de autobuz 135, 301, 343, R409
 • Stație de taxi Voluntari

Rata criminalității în Voluntari

Administrativ, Voluntari, face parte din zona de acoperire a Sector 2 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 250 de infracțiuni, semnificativ mai multe decât media de 178 de infracțiuni din celelalte sectoare. Cu toate acestea, trebuie luat în calcul și faptul că ansamblul Cosmopolis este departe de ariile cu o cotă infracțională ridicată, deci riscul ca această zonă să fie periculoasă pentru tine și familia ta este scăzut.

Rata criminalității în Sector 2
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Voluntari

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în Cosmopolis, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Voluntari. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Voluntari. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Deși este înconjurat de case, deci se află într-o zonă cu densitate redusă, traficul din jurul Cosmopolis se aglomerează la ore de vârf, dar nu generează blocaje și nici întârzieri semnificative. În afara intervalelor orare cu trafic intens, se circulă fluent pe toate arterele învecinate.

Pentru a nu încărca suplimentar traficul și pentru a proteja mediul înconjurător, metroul este cea mai bună alegere, pe care noi o recomandăm. Poți ajunge la cea mai apropiată stație folosind conexiunea de transport public pusă la dispoziția rezidenților de către dezvoltator.

Deși nu scapi în totalitate de problemele din trafic, STB-ul este o alternativă mai bună decât mașina personală. Aproape de Cosmopolis există cel puțin o stație de autobuz cu acces la linia/liniile 135,301,343,R409 .

Cei care au copii mici nu vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina deoarece există o grădiniță chiar în Cosmopolis, iar acest detaliu va descongestiona considerabil traficul din zonă. În ansamblu există un magazin unde locatarii pot face cumpărăturile fără să fie nevoiți să ia mașina.

Cu toate că infrastructura din zonă este preponderent formată din străzi mari și late, traficul din zona Cosmopolis se menține moderat la orele de vârf. Dacă se poate, evită șoseaua spre Tunari, în special dimineața și după-amiaza.

Faptul că Cosmopolis este poziționat într-o zonă periferică a capitalei poate fi un avantaj pentru cei care doresc să locuiască în București și nu își permit o locuință mai centrală însă pot apărea neplăceri din cauza lipsei unor facilități. Deși nu există o stație de metrou aproape de ansamblu, dezvoltatorul oferă transport public ceea ce face conexiunea cu cea mai apropiată stație. În ceea ce privește autobuzul, există o stație STB foarte aproape de Cosmopolis, la care ajung liniile 135,301,343,R409.

Fiind poziționat în zona de nord a capitalei, Cosmopolis beneficiază de acces ușor către aeroportul Henri Coandă (OTP).

Faptul că ansamblul Cosmopolis este amplasat în nordul capitalei, oferă acces rapid rezidenților către Autostrada 3 (București - Ploiești), ceea ce îl face ideal pentru cei care se deplasează adesea către Transilvania prin Valea Prahovei. Fiind la periferia orașului, locuitorii din Cosmopolis au acces rapid inclusiv către Centura București, arteră care leagă toate drumurile importante ce tranzitează capitala.

Cartierul Voluntari face parte din sectorul 2 și este poziționat în zona de nord a capitalei. Față de celelalte cartiere din zone aflate în nordul Bucureștiului, chiriile din cartierul Voluntari tind să fie cu aproximativ 6procente mai mici pentru garsoniere sau apartamente și cu 1procente mai mici pentru case.

Valorile medii ale chiriilor din cartierul Voluntari, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 280 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu două camere: 380 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu trei camere: 450 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu patru camere: 420 Euro pe lună, cu 2 procente mai mici decât media zonei; vile duplex: 880 Euro pe lună, cu 2 procente mai mici decât media zonei; vile individuale: 1100 Euro pe lună, cu 3 procente mai mici decât media zonei.

Actualizăm datele din această secțiune iar în scurt timp, aici vei găsi inclusiv informații istorice despre tendințele prețurilor imobiliarelor din Voluntari sub forma unui grafic similar cu cel de mai jos. Acest grafic se va actualiza zilnic pentru ca informațiile oferite să fie cât mai relevante. Graficul va ilustra evoluția prețurilor în Voluntari atât pentru vânzări, cât și pentru închirieri și va putea fi segmentat în funcție de tipul de imobil dorit.

Tendința prețurilor la imobiliare în Voluntari
Imagine demonstrativă care ilustrează cum vor fi prezentate tendințele prețurilor din imobiliare

Preț bun în comparație cu media din București - Nord

În Cosmopolis vei găsi locuințe la prețuri aflate spre limita inferioară a zonei. Spre exemplu, un apartament cu două camere în Cosmopolis începe de la 67405€ în condițiile în care media de preț pentru acest tip de unitate în București - Nord este de 110850€.

Prețurile din această zonă cresc în mod susținut

Fiind amplasat în nordul capitalei, o zonă din ce în ce mai râvnită de corporatiști, în special cei de nivel senior, Cosmopolis se bucură de o creștere constantă a prețului, creștere care adesea depășește media orașului.

Faimos în piață

Numele de marcă ”Cosmopolis” se află în top 5 cele mai căutate brand-uri din București, ceea ce înseamnă că este un ansamblu foarte popular, cu un renume deja consacrat, deci poate fi considerat o investiție cât se poate de sigură, cel puțin prin prisma popularității sale.

Rată de capitalizare de 5.54% pentru un apartament cu două camere

Dacă cumperi un apartament cu două camere în Cosmopolis, vei putea încasa o chirie de aproximativ 380 EUR pe lună și vei plăti minim 67405 EUR pe apartament, ceea ce înseamnă că va trebui să ții apartamentul închiriat non-stop timp de 12 ani pentru a-ți recupera investiția. În mod realist, vei încasa în medie 4860 EUR pe an și vei plăti cam 350 EUR pe reparații și alte costuri. Statul va lua și el 777 EUR, ceea ce va duce la un randament net de aproximativ 5% pe an.

Clientelă stabilă: familii

Datorită facilităților din interiorul și din jurul Cosmopolis, ansamblul este ideal pentru familiile cu copii. Acest tip de clienți este ideal pentru cei care caută chiriași de lungă durată deoarece familiile își schimbă rar locuința ba chiar deseori aleg să cumpere.

Recomandăm 3 camere sau case ca investiție

Fiind un ansamblu prietenos cu familiile, în Cosmopolis se vor putea închiria ușor apartamentele mari cu 3 sau 4 camere, precum și orice tip de casă. Deși au un preț de achiziție mai mare, randamentul acestor unități tinde să fie mai bun decât cele ieftine în special datorită chiriașilor pe lungă durată și a costurilor mai mici cu reparațiile. În cazul în care ansamblul are disponibile doar case, atunci vilele de tip single s-ar putea să fie o investiție potrivită.

Rate direct la dezvoltator

Dezvoltatorul Cosmopolis oferă beneficiarilor un sistem de rate cu plata direct la dezvoltator, ceea ce facilitează achiziția fără a fi nevoie de credit bancar. Mai multe informații poți obține la biroul de vânzări.

Reduceri la plata cash

Cei care pot plăti cash vor primi de la dezvoltatorul Cosmopolis un discount negociabil. Această facilitate este ideală pentru investitorii cu rezerve mari deoarece aceștia vor obține reduceri considerabile față de prețul de listă.

Se acceptă doar monede tradiționale

Dezvoltatorul Cosmopolis nu acceptă momentan plata în niciun fel de criptomonede, preferând valuta clasică (fiat) pentru toate tranzacțiile derulate de acesta.

Cât costă o locuință în Cosmopolis?

Din datele noastre, prețurile din Cosmopolis încep de la 50830€, pentru studio-uri (garsoniere). Apartamentele cu două camere încep de la 67405€.

Unde se află Cosmopolis și cum se poate ajunge?

Ansamblul rezidențial Cosmopolis este situat în cartierul Voluntari din nordul capitalei. Deși nu are nicio stație de metrou în apropiere, dezvoltatorul Cosmopolis oferă conexiune cu stațiile principale de metrou și STB.

Cum este traficul din zona Cosmopolis?

Locuind în Cosmopolis nu vei sta în trafic nici măcar la orele de vârf, acesta fiind relativ liber tot timpul. Pentru a evita orice neplăceri, evită șoseaua spre Tunari.

Ce facilități oferă Cosmopolis locuitorilor săi?

Locuitorii din Cosmopolis au acces la următoarele facilități: școală publică (în ansamblu), școală privată (în ansamblu), grădiniță (în ansamblu), supermarket (în ansamblu), piscină (în ansamblu), sală de forță (în ansamblu), parcuri (în ansamblu), mall (în apropiere).

Cosmopolis este un ansamblu rezidențial definit printr-o multitudine de particularități care îi oferă un aspect occidental autentic. La aceasta contribuie localizarea pe malul Râului Pasărea, facilitățile de transport public, intrarea securizată și multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în parcuri, pe terenurile de sport, la plajă sau la piscinele publice. Se adaugă toate facilitățile necesare omului modern. Complexul rezidențial Cosmopolis are grădinițe, școală, magazine, unicul strip-mall din România, restaurante și sala de fitness.

În Cosmopolis ești acasă. Este liniște și te simți în siguranță, este răcoare în zilele caniculare și aer curat. Trebuie remarcată și atenția specială acordată confortului: centrale pe gaz, încălzirea prin pardoseală, ferestre mari, finisaje la cea mai ridicată normă de calitate în toate locuințele, fie că sunt la bloc, în case

Orașul verde cu acoperișuri turcoaz

Ansamblul rezidențial Cosmopolis are un aspect occidental, este prietenos, confortabil și gândit pentru a se potrivi unui stil de viață modern, fiind luate în calcul și îndeplinite toate posibilele necesități curente ale vieții de zi cu zi.

Se spun foarte multe lucruri care laudă Cosmopolis, astfel că cea mai bună soluție este să vezi cu ochii tăi, care este cu adevărat realitatea, ceea ce am și făcut, plimbându-ne pe străzile din ansamblu, savurând o cafea la mall și privind oamenii, uneori chiar trăgând, discret, cu urechea la conversațiile lor, totul cu scopul de a ne face o impresie despre cum este viața în complexul rezidențial.

Ansamblul este dezvoltat în nordul Bucureștiului, pe malul drept al Râului Pasărea. Are acces la segmentul nordic al șoselei de centură, prin strada Europa, dar și la Autostrada 3, spre Ploiești, dacă mergi spre Tunari sau Ștefănești. Bretelele pentru A3 sunt la stânga, cum ieși de pe strada Europa, la circa 600 de metri. Am cronometrat și, la orele de vârf, se poate ajunge în Pipera, în medie în 20 de minute, iar în zona centrală a Capitalei, în 30. Se ajunge foarte ușor la aeroportul „Henri Coandă”, dar și în Pădurea Băneasa, precum și la centrele comerciale de la periferia Bucureștiului. Nu este foarte complicat nici spre DN1. Durează ceva mai mult doar dacă mergi în partea opusă, spre pe A1- București-Pitești, dar deplasarea rămâne în limite rezonabile, dincolo de intervalele orare de vârf.

În prezent, adică în aprilie-mai 2021, în Cosmopolis sunt peste 4100 de locuințe, în blocuri, cu un nivel variabil de înălțime de 4, 6 și 10 etaje, precum și în case de tip duplex, cu două sau trei niveluri (foarte inspirat amplasate, circular cu zone verzi și piscină la mijloc, accesibile doar celor care locuiesc în casele limitrofe) și vile individuale. La finele anului 2020 locuiau aici peste 14.000 de persoane, cu o medie de vârstă de circa 35 de ani, fiind efectiv una dintre cele mai mari comunități rezidențiale din România și din Europa de Est.

Una dintre caracteristicile ce definesc complexul este consistența arhitecturală, care este o plăcută combinație între modern și clasic. Acoperișurile turcoaz dau o notă personală specială și sunt în armonie perfectă cu cele 35 de piscine. Este vorba despre șapte piscine mari, publice, celelalte fiind mai mici și amplasate în curțile vilelor sau deservind mai multe imobile de tip duplex, din ansamblul rezidențial Cosmopolis.

Configurația urbanistică a zonei este structurată pe zone, cu niveluri de înălțime unitare, și artere largi, ceea ce ne-a dat un intens sentiment de confort, intimitate și care generează un aspect extrem de estetic și foarte aerisit pentru întreg ansamblul. Ne-a plăcut în mod special că se păstrează o distanță generoasă între imobile, ținându-se cont de înălțimea acestora. Iar asta face să nu-i vezi pe cei din blocul alăturat, când își pregătesc cina, ceea ce este demn de luat în seamă.

Orientarea preponderent nord-sud și spre est a construcțiilor, este un alt amănunt foarte bine gândit și aplicat pentru toate construcțiile din ansamblu. Marele avantaj, ce rezultă de aici, este că fiecare imobil, indiferent de nivelul de înălțime, primește lumină naturală la maximum posibil, în toate anotimpurile.

În interiorul zonei rezervate se află un supermarket Carrefour, mai multe magazine alimentare cu produse tradiționale, restaurante, cafenea, cofetărie, dar și curățătorie chimică și magazin pentru electrocasnice și, conform recenziilor bogate de pe Google Maps, una dintre cele mai bune pizzeri, ceea ce putem să confirmăm la rândul nostru. La toate acestea se adaugă primul strip-mall din România, în incinta unui complex rezidențial, cu magazine, restaurante, zone de relaxare, locuri de parcare și multe alte facilități. Și, da! Este și farmacie, și pet-shop, și coafor, și salon de înfrumusețare, și cabinete medicale, cu medici de familie, și școala, și două grădinițe.

Chiar în mijlocul ansamblului rezidențial Cosmopolis se află un complex comercial în jurul unui supermarket Carrefour, aprovizionat cu tot ce poți avea nevoie în casă
Chiar în mijlocul ansamblului rezidențial Cosmopolis se află un complex comercial în jurul unui supermarket Carrefour, aprovizionat cu tot ce poți avea nevoie în casă

În nordul ansamblului rezidențial, Râul Pasărea formează un lac pe malul căruia a fost amenajată o plajă privată, dotată cu beach bar și două piscine, rezervate exclusiv pentru rezidenți și musafirii acestora. Pe mal există și mai multe locuri unde, pasionații, pot pescui și se pot face plimbări cu caiac-canoe. Astea sunt doar unele dintre particularitățile ce definesc Cosmopolis și care nu au cum să nu-ți placă. Nouă ne-au plăcut, pentru că sunt idei practice care-ți fac efectiv viața mai frumoasă.

Plaja și pontonul de pe lac sunt locul ideal pentru a-ți petrece o zi caldă de vară alături de prieteni
Plaja și pontonul de pe lac suntun loc bun pentru a-ți petrece o zi caldă de vară alături de prieteni

Intrarea în Cosmopolis este permisă doar rezidenților și, evident, musafirilor acestora. La intrare sunt porți securizate, cu bariere, deservite non-stop de o firmă privată de pază. Poți intra automat, pe baza cardului de identificare, dacă ești rezident, sau pe bază de invitație, dacă ești musafir, după o verificare manuală. În Cosmopolis ești la adăpost de vizite neanunțate! Dincolo de glumă, sistemul acesta, pe care l-am mai văzut practicat doar în occident, îți dă un sentiment relaxant de siguranță. Este imposibil ca în Cosmopolis să intre persoane neautorizate. Mai mult, tot complexul rezidențial, piscinele, arterele și aleile principale, precum și zonele de parcare și parcurile sunt supravegheate prin sisteme video.

Accesul în cartier se face doar pe bază de invitație sau de cartelă de rezident. Poarta care blochează accesul are permanent o echipă de agenți de pază care verifică traficul și permit accesul
Accesul în cartier se face doar pe bază de invitație sau de cartelă de rezident. Poarta care blochează accesul are permanent o echipă de agenți de pază care verifică traficul și permit accesul

Este evidentă grija constantă avută de dezvoltator și respectată de arhitecți, proiectanți și de constructori pentru categoriile vulnerabile și copii. Ne-a impresionat atenția acordată pentru accesibilitatea de care beneficiază persoanele cu dizabilități, de la rampe, interfoanele cu Braille și locuri de parcare rezervate și ușor accesibile pentru aceștia. La fel de vizibilă este atenția acordată copiilor, nu doar prin numărul locurilor de joacă, ci și prin modul în care acestea sunt amenajate. Sunt dotate cu tot ceea ce este necesar, nu sunt amplasate lângă căile de acces ale mașinilor și sunt îngrădite. În parcuri, rezidenții se pot bucura de un teren de fotbal și unul de tenis, aparate de fitness și mese de ping-pong. Aleile sunt perfecte pentru jogging și ciclism.

Locurile de joacă din interiorul parcurilor sunt poziționate departe de drumurile principale astfel încât cei mici să se poată juca în siguranță
Locurile de joacă din interiorul parcurilor sunt poziționate departe de drumurile principale astfel încât cei mici să se poată juca în siguranță

Iubitorii de animale vor fi încântați să afle că există țarcuri special amenajate, unde cățeii pot „socializa” liberi, dar și faptul că patrupedele au voie în parcuri, în lesă, și că este încetățenită și respectată practica curățării după aceștia.

Este inedit, și am remarcat, serviciul de Carpooling (partajare mașină), care îți permite să te asociezi cu vecinii, cunoscuți sau alți rezidenți, care merg în aceeași direcție, fiind amenajată o zonă specială pentru aceasta. Există acces eficient la transportul în comun, care circulă din 30 în 30 de minute, și care acoperă două rute: Cosmopolis – Metrou Pipera și Cosmopolis – Metrou Aurel Vlaicu. În ambele cazuri serviciul funcționează tur-retur. Programul acestora răspunde, practic, la toate posibilele necesități de deplasare, inclusiv pentru cei care nu au mașină sau nu au carnet de conducere, pentru că face legătura cu două principale stații de metrou și oferă oricui posibilitatea de a se deplasa ușor. Am plecat din complex cu autobuzul, a fost confortabil, a venit și a ajuns la timp și ne-a plăcut.

Cum arată viitorul?

Un ansamblu rezidențial evoluează. Contează foarte mult sensul acestei evoluții, pentru că va menține, va crește sau va duce la scăderea investiției imobiliare. Planurile de viitor pentru Cosmopolis merg pe varianta extinderii, cu o strategie de dezvoltare a infrastructurii generale, prin adăugarea de noi facilități și extinderea celor deja existente, inclusiv a strip mall-ului, care urmează să-și tripleze suprafața, la 14.000 mp, ceea ce va permite deschiderea de noi magazine și facilități de servicii, inclusiv pub, fast-food, brutărie și alte spații, plus noi zone vezi și piscine.

Extinderea nu va afecta cu nimic arealul deja construit, pentru că se face exclusiv în zona limitrofă a acestuia. Se au în plan alte 500 de noi locuințe, dintre care jumătate sunt case individuale. Pandemia a demonstrat cât de bine este să locuiești într-o casă și ne-a învățat să dăm importanță maximă confortului pe care-l oferă aceasta, dar și beneficiilor oferite de un spațiul individual, cu acces la curte și grădină proprie. Nimic mai bun decât să poți lucra, de exemplu, în aer liber, pe marginea piscinei tale. Aparent pare să nu aibă nicio legătură cu subiectul, dar nu poate fi negat faptul că recenta criză sanitară a dovedit cât de eficientă este munca de acasă și pentru angajat, dar și pentru angajator, iar asta nu se va mai schimba prea curând.

Cosmopolis va crește constant în următorii ani, ținta dezvoltatorului fiind un veritabil oraș care să găzduiască 25.000 de oameni
Cosmopolis va crește constant în următorii ani, ținta dezvoltatorului fiind un veritabil oraș care să găzduiască 25.000 de oameni

Investițiile totale realizate în Cosmopolis, până în acest moment, la mijlocul lui 2021, se ridică la peste 350 de milioane de euro, acesta fiind unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din Europa de Est, indiferent de segmentul pieței imobiliare căruia i se adresează, iar cele preconizate pentru 2021, începutul lui 2022, merg spre 30 de milioane de euro.

O zi în Cosmopolis

După ce intri în Cosmopolis vei avea sentimentul intens că te afli într-un loc destinat mai degrabă vacanțelor, decât unei zone de locuit. Așa ne-am simțit! Senzația este generată de un cumul de factori. Ce ne-a făcut să constatăm asta? Zonele verzi foarte generoase care, practic, sunt peste tot. Nu ai să găsești în niciun alt complex rezidențial din Capitală, sau din țară, la fel de mulți brazi și confiere, în general, ca aici. Apoi piscinele, mari, frumos amenajate și sigure (cu zone de mică și mare adâncime), parcurile, plaja amenajată pentru rezidenți, aleile betonate, străzile largi, bine aliniate și cu un plan de interconectare logic, plus locurile de parcare, în zonele publice și cele, garantate, de reședință.

Ansamblul Cosmopolis este gândit astfel încât rezidenții să se simtă înconjurați de natură - fapt pentru care au fost amenajate vaste spații verzi și să aibă o viață socială bogată - de aceea, piscinele publice sunt amplasate între clădirile rezidențiale și oferă atât spații pentru șezlong-uri, cât și pentru mici terase, unde rezidenții pot socializa
Ansamblul Cosmopolis este gândit astfel încât rezidenții să se simtă înconjurați de natură - fapt pentru care au fost amenajate vaste spații verzi și să aibă o viață socială bogată - de aceea, piscinele publice sunt amplasate între clădirile rezidențiale și oferă atât spații pentru șezlong-uri, cât și pentru mici terase, unde rezidenții pot socializa

Cum decurge o zi în Cosmopolis? În primul rând este calmă, fără complicațiile provocate de aglomerație. Nu trebuie să te scoli cu noaptea în cap ca să ajungi la serviciu, la timp. Ai apă caldă, pentru că ai centrală proprie. Nu-ți găsești mașina cu ștergătoarele ridicate, iar dacă plouă, nu-s bălți, plus că iarna nu sunt probleme cu străzi blocate de zăpadă. Poți să-ți bei cafeaua în curte, pe terasă sau pe marginea piscinei, ori la cafenea, după ce-i lași pe cei mici la una dintre grădinițele din complex, ori în atelierul Artitudes, un centru dedicat activităților artistice, unde rezidenții și/sau copiii lor pot lua lecții de pian, chitară, percuție, streetdance, balet, canto și teatru.

Îți poți îmbrățișa copilul, fără să te claxoneze nimeni, din spate, în poarta grădiniței (cu program normal sau prelungit) sau la școala I-IV (care are și after school), aflate chiar în interiorul complexului. Suntem părinți și știm ce dulce este sentimentul generat de faptul că îl știi pe „ăla mic” în perfectă siguranță. Și, uite așa, pleci calm și liniștit la muncă (sau te întorci în liniștea de acasă, ca să-ți vezi de treburile tale, remote), după ce îi lași, pe cei mai mari, la Școala Americană (la 10 minute de complex), la Școala privată din Pipera (tot 10 minute) sau la Liceul Francez (maximum 15 minute).

Cosmopolis dispune de o gamă completă de învățământ primar: grădiniță, școală generală și afterschool
Cosmopolis dispune de o gamă completă de învățământ primar: grădiniță, școală generală și afterschool

La revenirea acasă poți face rapid cumpărături, dacă ai nevoie, la oricare din magazinele din complex sau în drum. Sunt două supermarketuri Lidl, un Mega Image și un Carrefour, la 5-10 minute de Cosmopolis, în funcție de traseul pe care îl faci spre casă. Am verificat în mod special prețurile de la magazinele din interiorul complexul rezidențial, iar acestea sunt identice cu cele din București și Ilfov. În plus, magazinele din complex sunt bine aprovizionate, iar programul este similar cu al oricăror altor centre comerciale de acest tip. Funcționează perfect și sistemul de livrări la domiciliu și ai beneficiu de a primi pachete, chiar și atunci când nu ești acasă.

Tot în drum spre casă, pentru că nu te grăbește nimic, te poți opri la o cafea și o baclava sau o prăjitură, pentru cei mici. Sau faci o pauză de relaxare pe o bancă în parc, în timp ce copiii se dau în leagăn și în tobogan ca să-și facă poftă de mâncare.

Strip-mall-ul din cadrul ansamblului rezidențial Cosmopolis oferă rezidenților o gamă foarte largă de magazine, cafenele și restaurante. În spiritul acestui cartier cosmopolitan, aici vei găsi atât produse tradiționale românești, cât și preparate din Turcia sau țări exotice
Strip-mall-ul din cadrul ansamblului rezidențial Cosmopolis oferă rezidenților o gamă foarte largă de magazine, cafenele și restaurante. În spiritul acestui cartier cosmopolitan, aici vei găsi atât produse tradiționale românești, cât și preparate din Turcia, Italia sau țări exotice

După-amiaza sau mai târziu, după cină, ai de ales ce vrei să faci: o plimbare pe plajă, înoți în piscină sau te implici în „galeria de suporteri” la meciurile de fotbal dintre echipele de juniori, unde joacă și mezinul familiei, ori participi, cu toată dăruirea, la campionatul de ping-pong, baschet, volei sau șah. Mai poți alege între un circuit cu bicicleta, cu rolele sau cu hoverboard-ul. Sau, îți lași copiii la prieteni în curte să se joace cu copiii lor și pleci la o plimbare pe malul lacului.

Cei cărora le place jogging-ul se vor bucura să dea o tură pe aleile amenajate de-a lungul cartierului, alei care îi vor purta prin parcuri, pe lângă mall și pe malul lacului
Cei cărora le place jogging-ul se vor bucura să dea o tură pe aleile amenajate de-a lungul cartierului, alei care îi vor purta prin parcuri, pe lângă mall și pe malul lacului

Este de presupus că după o zi plină, vei dormi bine. Noi am dormit tun și am experimentat aici ce înseamnă un somn odihnitor, pentru că este liniște și te simți în perfectă siguranță din toate punctele de vedere. Nu sunt tramvaie, nu sunt sirene de poliție, nu sunt claxoane și nici nu se fac curse de motoare la miezul nopții. Vara poți dormi liniștit cu ferestrele larg deschise, pentru că miroase frumos, a iarbă tăiată proaspăt (zonele verzi sunt foarte îngrijite), iar temperatura, vara, este mereu cu câteva grade, esențiale în fapt, mai mică decât în mijlocul Bucureștiului, ceea ce este mai mult decât reconfortant.

Noaptea, în Cosmopolis, este foarte liniște datorită distanței mari față de arterele intens circulate. Traficul în ansamblu este restricționat de limitatoare de viteză care previn un nivel ridicat de zgmomot
Noaptea, în Cosmopolis, este foarte liniște datorită distanței mari față de arterele intens circulate. Traficul în ansamblu este restricționat de limitatoare de viteză care previn un nivel ridicat de zgmomot

În weekend poți organiza doar pentru familia ta, sau pentru un grup mai mare, o ieșire la pădurea Băneasa sau Pasărea. Se poate ajunge și cu bicicleta. În complex poți utiliza biciclata împreună cu copiii (pe bicicletele lor, sau pe scaun de bebe, pe a ta). Deplasarea este fără niciun fel de riscuri în ceea ce privește mașinile din trafic. Cred că nicăieri deplasarea cu bicicleta sau pe jos nu este mai sigură ca aici și asta pentru că viteza de deplasare a mașinilor este sub control, datorită limitatoarelor de viteză, amplasate exact acolo unde sunt cu adevărat necesare, adică înaintea trecerilor pentru pietoni și lângă parcuri. Și oricum viteza mașinilor este limitată la 40 km/h, așa cum cere Codul Rutier, în zonele rezidențiale, iar limitatoarele contribuie din plin la respectarea acestei cerințe. Alt detaliu interesant care ne-a sărit în ochi conducând pe străzile late din Cosmopolis au fost intersecțiile de tip 4-way, adică „la înțelegere între cei care ajung simultan în intersecție”. Ni s-a părut interesant acest detaliu deoarece trădează dorința dezvoltatorului de a crea o comunitate unită, una care se va respecta „la fiecare colț”.

Dacă este final de săptămână sau zi liberă, dacă nu e prohibiție la pescuit și dacă te poți trezi din somnul dulce de dimineață, poți încerca și o partidă de pescuit. Dacă vrei un program mixt, care să-i satisfacă pe toți membri familiei sau ai chef de shopping solo ai de ales între: un magazin Ikea, Băneasa Shopping City și Promenada (toate la 10-15 minute, cu mașina). Ideea este că există posibilitatea de a face multiple combinații, pe principiul îmbinării utilului cu plăcutul: cumpărături, o masă la restaurant și un film bun.

Oricând ai chef, energie de consumat și ceva timp la dispoziție, poți merge la complexul sportiv multidisciplinar cu circuit închis, rezervat și el exclusiv rezidenților complexului, respectiv Cosmopolis Gold Gym. Locul este un veritabil etalon în materie, recent construit și dotat cu aparatură modernă, de ultimă generație.

Cosmopolis Gold Gym este o sală de fitness nou construită în interiorul ansamblului și dotată cu aparatură de nouă generație
Cosmopolis Gold Gym este o sală de fitness nou construită în interiorul ansamblului și dotată cu aparatură de nouă generație

Locuințele din complex

Există o variantă perfectă pentru orice beneficiar. Toate apartamentele au terasă, dar există și apartamente cu două terase. Nu există apartament, cu mai mult de trei camere (living și două dormitoare), fără două băi. Vilele au garaj, scară interioară și piscină proprie. În cazul blocurilor de apartamente, majoritatea dispun de parcări subterane încălzite.

Casele individuale și cele de tip duplex, cu a lor grădină și piscină, te vor face să-ți petreci mult timp în aer liber (și, da, este aer curat!) și să faci mai multă mișcare, plus că viața ta socială va exploda, în sensul că vei putea organiza cele mai cool petreceri în aer liber, evident, dacă asta vrei. Sau dacă ești genul care se bucură de tihna casei sale și de plăcerea de a-și îngriji un strat cu flori, de asta vei avea parte.

Cosmopolis este printre puținele ansambluri care oferă o gamă atât de largă de tipuri de case. Acestea se bucură de o curte spațioasă și de intimitate datorită dispunerii circulare de-a lungul bulevardelor dar și datorită unui planning urban bun - zonele de case sunt distanțate de zonele cu blocuri
Cosmopolis este printre puținele ansambluri care oferă o gamă atât de largă de tipuri de case. Acestea se bucură de o curte spațioasă și de intimitate datorită dispunerii circulare de-a lungul bulevardelor dar și datorită unui planning urban bun - zonele de case sunt distanțate de zonele cu blocuri

Construcțiile au un grad maxim de rezistență la seisme (este unul dintre motivele principale pentru care am avut un imens sentiment de liniște). Pereții au o grosime de 45 de centimetri iar fundațiile sunt realizate conform normelor, pe baza studiilor legate de structura solului. Pereții exteriori sunt construiți din cărămidă ceramică și izolați cu polistiren expandat, excelent izolator termic. Pereții de la interior, cei care compartimentează locuințele din Cosmopolis, sunt realizați pe structură ușoară din metal, având mai multe straturi compuse din vată minerală și gips-carton.

Toate apartamentele sunt dotate cu centrală pe gaz, alimentarea cu apă se face din rețeaua publică verificată, iar apele uzate sunt tratate și epurate la stația proprie, din complex.

În tot complexul rezidențial, locuințele sunt dotate cu încălzire prin pardoseală, considerată cea mai eficientă formă de încălzire, combinată cu o izolare exterioară corectă, conform standardelor. Nu suntem toți specialiști în construcții, așa că merită spus că tipul de cărămidă ceramică ales pentru izolare are o mare inerție termică, ce contribuie esențial la confortul termic din interior, indiferent de anotimp, pe principiul, vara răcoare și iarna... cald.

Toate locuințele sunt excelent iluminate datorită ferestrelor înalte și a spațiilor deschise - puține ansambluri oferă atât de multă atenție la calitatea vieții beneficiarilor săi, fapt ce dovește că dezvoltatorul Cosmopolis are o viziune pe termen lung
Toate locuințele sunt excelent iluminate datorită ferestrelor înalte și a spațiilor deschise - puține ansambluri oferă atât de multă atenție la calitatea vieții beneficiarilor săi, fapt ce dovește că dezvoltatorul Cosmopolis are o viziune pe termen lung

S-au folosit în toate locuințele siguranțe diferențiale, care elimină complet riscul de a te curenta, pentru că acestea „simt” orice scurgere de curent și întrerup instantaneu alimentarea cu energie electrică.

Ușile de interior sunt din MDF, iar toată tâmplăria exterioară din PVC calitativ. Ușile exterioare sunt metalice și sunt izolate. Podelele sunt din parchet stratificat în dormitoare și living și din gresie mată, nealunecoasă, în baie, bucătărie, holuri și pe terase. Toate finisajele interioare (de la cele ale terminalelor electrice, până la îmbinări, zugrăveli și montajul plăcilor de faianță și al celor de sticlă din bucătărie) sunt la cea mai ridicată normă de calitate.

Una dintre facilitățile foarte utile ale locuințelor din Cosmopolis este că poți opta pentru apartamente mobilate sau nemobilate. Primele au tot ceea ce este necesar, inclusiv electrocasnicele principale și mobilierul de bucătărie, plus toate piesele de bază pentru fiecare cameră în parte (inclusiv televizoare). Apartamentele nemobilate au obiectele sanitare și centrala termică montate.

Băile, bucătăriile și terasele sunt dotate cu faianță și gresie mată. Pe lângă aspectul elegant, această alegere este una și practică deoarece suprafața mată previne alunecările și implicit accidentele
Băile, bucătăriile și terasele sunt dotate cu faianță și gresie mată. Pe lângă aspectul elegant, această alegere este una și practică deoarece suprafața mată previne alunecările și implicit accidentele

Prețurile locuințelor variază în funcție de suprafața disponibilă. Există varianta economic, practicată pentru studiouri, apartamente cu două și trei camere, unde prețul este sub 950 euro/mp, cea standard, pentru apartamentele spațioase și duplexuri, care variază de la 950 la 1300 euro/mp și cea de lux, pentru vile, care pleacă de la 1300 euro/mp.

Dezvoltatorii pun la dispoziție și soluția de upgrade imobiliar, menit să-i sprijine pe cei care își doresc o proprietate în Cosmopolis, și care pot achita contravaloarea acesteia (integral sau parțial) cu prețul obținut pe apartamentul vechi aflat în proprietate.

Opțional, îți este oferită asistență pentru amenajarea interioară. Ai acces la furnizori de top pentru identificarea celor mai bune soluții pentru mobilat, iluminat, decorațiuni și finisaje. Dezvoltatorul pune la dispoziția proprietarilor posibilitatea de achiziție și transport, și oferă asistență pentru montaj la orice tip de accesorii (tapet, draperii, perdele, lustre, piese de mobilier etc.). Plata serviciilor se face procentual, din valoarea comenzii, ceea ce este un sistem extrem de rentabil.

Design interior oferit de dezvoltatorul Cosmopolis
Locuințele vin mobilate parțial însă ai opțiunea de a opta pentru un serviciu de design interior oferit chiar de dezvoltator

Combinația dintre investiții, planul de dezvoltare, proiectele efective și modul în care a fost gândit Cosmopolis au creat acest ansamblul rezidențial care poate satisface toate necesitățile de care ai nevoie într-un astfel de complex. La aceasta se adaugă siguranța, serviciile și confortul care poate fi comparat, fără exagerare, cu al unui oraș european de top. Oricât ai fi de critic nu poți găsi neajunsuri. Dacă totuși acestea apar, ai posibilitatea de a apela la administrație, care le rezolvă.

Cosmopolis are, în prezent, o suprafață totală de 821.000 de metri pătrați, investiția totală în amenajare (construcții, spații de utilitate publică, zone verzi, alei, căi de acces etc) fiind de 350 de milioane de euro, la care se mai adaugă, doar anul acesta alte 30 de milioane. Iar, date certe arată că, această poveste frumoasă, continuă!

Descoperă
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România