Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

4City

4City

Șoseaua București Nord, Nr. 10, Pipera, Sector 2, București - Nord

Actualizat pe 2022-08-05
 32 București
Ofertă de preț neclară, te rugăm completează formularul pentru mai multe detalii despre oferta 4City!
ContactPentru a-ți face o părere corectă despre acest ansamblu, îți recomandăm să programezi o vizită la șantier!

Apăsarea butonului ”TRIMITE SOLICITAREA" implică acceptarea Termenilor și politicilor eDezvoltator.

Ce se intâmplă după ce completezi formularul:

Mesajul va fi trimis direct departamentului de vânzări din cadrul 4City și vei fi contactat în termen de 24 de ore de reprezentantul dezvoltatorului pentru a stabili o vizionare.

În caz de achiziție, vei cumpăra direct de la dezvoltator, noi nu facem altceva decât să direcționăm clientul către dezvoltator încasând o sumă fixă pentru fiecare client trimis.

Donăm o parte din profitul nostru către cauze sociale, prin programul nostru CSR prin care vizăm să ajutăm ONG-uri care activează în zona București - Ilfov. Află mai multe aici

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute beneficiarii să compare obiectiv locuințele din piață!
Ansamblul rezidențial 32 din BucureștiAnsamblul rezidențial 32 din BucureștiAnsamblul rezidențial 32 din BucureștiAnsamblul rezidențial 32 din BucureștiAnsamblul rezidențial 32 din BucureștiAnsamblul rezidențial 32 din BucureștiAnsamblul rezidențial 32 din BucureștiAnsamblul rezidențial 32 din BucureștiAnsamblul rezidențial 32 din BucureștiAnsamblul rezidențial 32 din BucureștiAnsamblul rezidențial 32 din București

4City Pereți, tavan și uși interioare

Acoperire pereți cu vopsea normală

Pereții locuințelor din 4City sunt acoperiți cu vopsea lavabilă clasică. Acesta nu este neapărat un dezavantaj, ba chiar permite beneficiarilor să își decoreze casa după bunul plac.

Tavane simple, fără decorațiuni

Dezvoltatorul 4City a lăsat tavanele simple, fără baghete decorative sau alte inserții, camerele fiind simple, fără accente speciale.

Uși din MDF

La fel ca în majoritatea ansamblurilor rezidențiale noi, în 4City au fost montate uși de interior din MDF, un material popular în România datorită costului relativ scăzut.

4City Gresie, faianță și parchet

În evaluare
Gresie premium

Dezvoltatorul ansamblului 4City a vrut să își răsfețe locuitorii, motiv pentru care a instalat gresie de top, mult mai scumpă decât cea uzuală.

Faianță premium

Faptul că s-a folosit acest tip de faianță în locuințele din 4City este o dovadă că dezvoltatorul a luat în calcul toate detaliile și a vrut să ofere locatarilor confort maxim în noile lor case.

Nu știm ce parchet s-a montat

Până când nu facem un audit la șantierul 4City pentru a vedea exact ce tip de parchet a fost montat, nu putem oferi detalii.

4City Instalație termică

Centrală pe gaz, în condensare

Centralele termice montate în 4City folosesc tehnologia de condensare, prin care eficiența centralei crește cu până la 50% față de cele convenționale.

Distribuție prin calorifere

Încălzirea efectivă se face în mod clasic, prin calorifere, precum în multe alte cazuri. Nu este de mirare că dezvoltatorul 4City a ales această soluție, ea fiind ușor de construit. Caloriferele sunt din Oțel, un material rezistent.

Controlul temperaturii centralizat

În locuințele din 4City, există un singur terminal de control al temperaturii, deci în toată casa va fi aceeași temperatură.

4City Instalație electrică

Siguranțe cu protecție la curentare

În 4City s-au folosit siguranțe diferențiale (care previn curentarea), marca Legrand . De asemenea, pentru o protecție suplimentară a circuitelor sensibile, s-au instalat inclusiv descărcătoare anti-fulger.

Circuite simple, fără linii dedicate

În locuințele din 4City nu există circuite speciale pentru consumatorii mari, deci cei care vor locui aici trebuie să fie atenți la prize să nu se topească atunci când folosesc electrocasnice de putere mare, precum plitele electrice.

Terminale electrice simple

În locuința auditată de noi, din 4City, s-au instalat terminale simple, din plastic . Întrerupătoarele sunt poziționate la înălțimea optimă - aproximativ 120 cm față de sol și sunt normale, fără semnalizare, deci pot fi greu de depistat noaptea. De menționat că dezvoltatorul a prevăzut locuințele cu un spațiu special pentru router-ul WiFi astfel încât acesta să fie ușor accesibil pentru linia de internet, fără să fie vizibil în casă.

4City Instalație sanitară

Alimentare din rețea

Cu toate că este cea mai fiabilă sursă, alimentarea din rețeaua municipală înseamnă că locuitorii 4City vor avea la robinet apă preponderent epurată și tratată. Aceasta uneori are gust de clor, de aceea mulți locuitori ai orașelor mari preferă să cumpere apa potabilă îmbuteliată. Acest lucru nu mai este ceva neobișnuit și nu este un dezavantaj, majoritatea populației urbane fiind în situația de a cumpăra apă sau de a purifica apa de la robinet.

Evacuare în rețeaua municipală

Apele menajere din 4City sunt procesate de rețeaua municipală. Acest scenariu este cel mai bun pentru orice reședință datorită capacității crescute de procesare oferite de rețelele municipale, dar și datorită respectării în acest fel a standardelor ecologice impuse de UE pentru procesarea apelor menajere uzate.

Scurgeri de pardoseală doar în baie

În locuințele din 4City am observat scurgeri în pardoseală doar în băi. Era util să existe astfel de scurgeri și în bucătărie deoarece inclusiv aici există riscul unei inundări accidentale.

4City Izolația fonică

Pereții dintre locuințe au aproximativ 30cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Pereții care separă locuințele în 4City sunt construiți din blocuri de cărămidă ceramică, un material bun pentru izolația fonică . Grosimea acestor pereți este de 30cm, ceea ce îi face foarte eficienți ca izolator fonic .

Pereții interiori au aproximativ 13cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Grosimea pereților care compartimentează locuința este importantă pentru cei care vor să doarmă liniștiți în dormitor fără să audă zgomotul televizorului din living. În cazul 4City, pereții interiori au 13cm grosime și au fost construiți din .

Ferestre cu trei foi de sticlă - ”tripan”

Dezvoltatorul 4City a montat ferestre cu trei straturi de geam sau „tripan” sau „triplex”, cum sunt ele cunoscute popular. Deși din punct de vedere termic diferența dintre două și trei foi de geam nu este atât de mare, din punct de vedere fonic, aceasta este semnificativă și nu veți avea probleme cu zgomotul din exterior nici când fac vecinii petreceri.

4City Izolația termică

În evaluare
Pereți exteriori din cărămidă ceramică de 40 cm grosime, din care 10 cm izolație cu polistiren extrudat (EPS)

În 4City, pereții exteriori ai clădirilor sunt realizați din cărămidă ceramică. Aceasta este un material modern, caracterizat printr-o foarte bună rezistent. De asemenea, alveolele caracteristice bucăților de cărămidă ceramică au capacitatea de a conserva temperatura. Deci, un perete realizat din acest material, care este bine izolat la exterior, va avea o bună inerție termică, menținând răcoare vara și cald iarna, ceea ce sporește semnificativ confortul locatarilor.

Pereții exteriori ai clădirilor din 4City au o grosime de 40 cm, cu tot cu izolație, mai mult decât am întâlnit la alte ansambluri rezidențiale noi.

În ceea ce privește izolația exterioară a pereților, dezvoltatorul 4City a folosit clasicul polistiren extrudat (EPS), aplicând un strat de 10 cm grosime. O soluție ieftină și destul de eficientă.

Ne lipsesc informații despre izolația termică a acoperișului

Din păcate, nu avem destule informații cât să compunem o părere corectă din punct de vedere tehnic despre izolația acoperișurilor clădirilor din 4City.

Ramele ferestrelor sunt produse de Salamander și au 6 camere interioare

Profilele ferestrelor sunt foarte importante în ceea ce privește izolația termică a unei locuințe. În 4City s-au folosit profile cu mai mult de 5 camere, adică la un nivel superior celor standard.

4City Hidroizolația

În evaluare
Ne lipsesc date privind hidroizolația fundațiilor

Informațiile pe care le avem despre 4City nu ne permit să compunem o părere relevantă despre cât de bine sunt hidroizolate subsolurile și fundațiile clădirilor, vom reveni odată ce facem auditul la șantier.

Nu știm cum s-au izolat acoperișurile

Din păcate nu putem formula o opinie tehnică despre cât de bine sunt hidroizolate acoperișurile și plafoanele din 4City, vom completa aceste informații doar după vizita la șantier.

Nu știm cât de bine sunt hidroizolate terasele

Momentan nu putem compune o opinie despre cât de bine sunt izolate terasele clădirilor din 4City, vom reveni asupra acestei secțiuni după vizita la șantier.

Structură pe cadre din beton armat

Structura bazată pe cadre de beton este des utilizată în cazul clădirilor înalte, cum sunt cele din 4City. Este un sistem constructiv des folosit în toată lumea care prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește rezistența la seisme și eficiența în construcție.

Rezistență foarte bună la seisme însă pot apărea avarii

Acest sistem constructiv este folosit de toate clădirile construite după 1977. Mai mult decât atât, el a fost suplimentat cu măsuri de siguranță foarte dure pentru a preveni orice catastrofă. Clădirile din 4City sunt construite pe cadre de beton și se supun acestor reglementări, deci probabilitatea ca aceste clădiri să cedeze în cazul unui seism este destul de scăzută.

Rezistență garantată în timp, decenii bune, chiar secole

În ziua de azi găsim numeroase clădiri construite în evul mediu care încă rezistă testului timpului. Majoritatea acestora sunt construite într-una dintre variantele sistemului „pe cadre”. Fie că s-au folosit forme rotunde, precum arcadele, fie că s-au folosit forme perpendiculare precum grinzile din zilele noastre, clădirile construite în acest sistem, la fel ca cele din 4City, vor trece cu brio testul timpului și vor rămâne în picioare atât cât va dori omul.

4City:Cumpărături

Cele mai apropiate magazine sunt în afara ansamblului

Poți cumpăra pâine proaspătă sau alte alimente de bază în fiecare zi de la supermarket Lidl din cadrul Pipera Plaza (patru minute de mers pe jos). Pe Bulevardul Pipera, la trei minute de mers cu mașina se află supermarket Penny, iar pe strada Câmpul Pipera vei găsi un La Doi Pași. Dacă preferi Carrefour găsești unul pe Șoseaua Colentina, lângă Dedeman sau în cadrul Băneasa Shopping City (Șoseaua București - Ploiești). Nu lipsesc nici Mega Image (strada Dimitrie Pompeiu, incinta Iride Business Park) sau Profi (strada Erou Iancu Nicolae, Voluntari) în apropiere.

Nu ai de unde să cumperi produse naturale

La numai trei minute de mers cu mașina se află Hala Pipera de unde puteți cumpăra produse naturale în fiecare zi. De asemenea, fructe și legume proaspete poți cumăra de la micile băcănii din apropiere sau să mergi în piețele din cartierele vecine. Cea mai apropiată este Piața Băneasa, însă dacă nu ai drum în zonă poți merge și la Piața Floreasca, Piața Bucur - Obor, Piața Voluntari Gheață ori Piața Giulești II.

Ai un mall foarte aproape

Poți să mergi la shopping în fiecare zi, deoarece centrul comercial Pipera Plaza se află la numai cinci minute de mers pe jos. După o sesiune de cumpărături poți bea o cafea la Starbucks și să iei o pizza acasă de la Pizza Bonita. La Promenada Mall ajungi în zece minute cu mașina, iar la Băneasa Shopping City în 15 minute.

4City:Educație

Găsești școala la câteva minute de 4City!

În proximitate nu există multe școli, astfel va trebui să folosești un mijloc de transport pentru a ajunge la unitatea de învățământ. Școala Primară Zece, Școala Gimnazială nr. 3 Pipera, Școala Germană Hermann Oberth și Școala Sfânta Maria sunt cele mai apropiate (cinci minute depărtare de ansamblu). La îndemână sunt și școlile din Colentina (Școala Gimnazială nr. 40 ori nr. 41) , Băneasa (Școala Internațională Verita, Școala Gimnazială Herăstrău) sau Voluntari (Școala Gimnazială Discovery, Școala Particulară Pipera, Școala Americană).

Găsești o grădiniță în apropiere de 4City

Un alt dezavantaj este că cei mici nu au o grădiniță lângă ansamblu, cele mai apropiate fiind în zona Pipera - Voluntari sau Băneasa. Acestea sunt în mare parte particulare, au și program prelungit, activități extra, precum și tehnici de predare - învățare deosebite fiind cele mai bune din capitală. În funcție de abilitățile preșcolarilor aceștia pot alege grădinița perfectă - vor găsi unități de învățământ Montessori, altele de tip internațional (Olga Gudynn, Questfield), unele în armonie cu natura (Educarium, Beautiful Mind of Nature) sau altele mai moderne ce pun accent pe tehnologie.

Poți găsi un after-school aproape de casă!

La 15 minute de mers cu mașina pe strada Biharia se află Școala de Televiziune ce are o vechime de zece ani. Aici juniorii învață tot ce trebuie pentru a deveni prezentatori sau pentru a lucra în acest domeniu, au parte de cei mai buni traineri și cele mai bune echipamente pentru exersa în fiecare zi. De asemenea, o altă școală deosebită este Școala de Aviație JETAV Flight Academy unde tinerii de peste opt ani pot descoperi meseria de pilot și dacă le place pot începe să se pregătească pentru o carieră în aviație.

4City:Recreere

În evaluare
Te poți plimba cu cel mic în parcul din ansamblu!

Este necesar pentru starea generală de sănătate să petreci timp în natură, indiferent de vârstă, dar mai ales pentru cei mici. În 4City ai o gamă foarte bogată de opțiuni. Te vei putea plimba atât prin parcul din ansamblul, cât și prin parcurile din jurul complexului rezidențial, iar cei mici au la dispoziție locuri de joacă special amenajate pentru ei.

Găsești un loc de joacă amenajat chiar lângă casă!

Cei mici își pot consuma energia în siguranță la locul de joacă din ansamblu. Când se plictisesc îi puteți duce în parcurile din apropiere unde pot face o mulțime de activități recreative - se pot plimba cu bicicleta sau trotineta, pot juca fotbal sau tenis, pot alerga, se pot da cu tiroliana sau se pot distra în voie așa cum le place lor. Bineînțeles că în zonă au și locuri de joacă private unde își pot aniversa zilele de naștere sau se pot distra în spațiile special amenajate - Kinder Village Playground sau Univrse VR.

Nu știm dacă se organizează activități cu copiii

Alte activități plăcute în familie sunt vizionarea filmelor la cinematograf (în incinta Băneasa Shopping City), o plimbare la Grădina Zoologică sau o drumeție prin Pădurea Băneasa. La fel de recreativ este și mersul la centrul de echitație de pe malul Lacului Șaulei ori vizionarea de spectacole la Grădina de Vară Herăstrău a Teatrului Constantin Tănase.

4City:Siguranță

Accesul în ansamblu este restricționat

În 4City te simți în siguranță deoarece nu oricine poate intra în acest complex rezidențial. Accesul se face doar pe bază de invitație sau cartelă de acces, deci nu pot intra decât persoane cunoscute, rezidenți sau musafirii acestora.

Se poate circula în viteză

Având în vedere că în 4City nu au fost instalate încă limitatoare de viteză, mașinile pot circula după cum vor, iar acest aspect este periculos dacă un copil ar ajunge în stradă.

Locuri de joacă împrejmuite

Zonele de joacă de lângă sau din interiorul 4City sunt împrejmuite și sunt plasate departe de străzi, pentru ca cei mici să fie în deplină siguranță, iar joacă să se desfășoare fără incidente

4City:Curățenie

Spațiile verzi sunt foarte bine întreținute

Plimbându-te la pas prin 4City este imposibil să nu observi cât de bine sunt întreținute spațiile verzi. Iarba este tunsă, iar florile arată superb vara. Copilul tău se va juca într-un mediu sănătos și bine îngrijit.

Găsești coșuri de gunoi la tot pasul

Străzile din 4City sunt foarte curate, parțial datorită coșurilor de gunoi montate de dezvoltator în majoritatea locurilor publice. Deși pare banal, acest aspect nu este prea des întâlnit în alte ansambluri rezidențiale din România.

Trotuarele sunt îngrijite și spălate

Trotuarele și aleile din 4City par noi, ele fiind foarte bine întreținute și curate.

4City:Transport public

Găsești o stație de metrou pentru M2 în apropiere

Dacă mergi des cu metroul, este bine să știi că ansamblul 4City este destul de aproape de o stație de metrou legată la linia/liniile M2.

Ajungi rapid la o stație STB

Locuind în 4City, vei găsi în apropiere cel puțin o stație STB pe la care trec liniile de autobuz 135301343.

Zonă liniștită și bine conectată

4City se află într-o zonă liniștită, relativ departe de centru însă cu acces la majoritatea facilităților pe care le oferă capitala.

4City:Socializare

Nu există piscină în ansamblu

Din păcate, precum multe alte ansambluri, 4City ratează oportunitatea de a oferi locuitorilor săi o piscină.

Găsești localuri unde să poți ieși cu prietenii

Dacă îți place să ieși la o cafea sau la masă cu prietenii, vei găsi rapid un local chiar în interiorul 4City.

Ai un mall foarte aproape.

Te relaxezi la shopping? Atunci avem vești bune: 4City are un mall important în imediata apropiere, la câteva minute de mers cu mașina.

4City:Sport

Nu ai sală de fitness în ansamblu

Cea mai apropiată sală de forță este în afara ansamblului, deci va trebui să ieși din 4City pentru a ajunge la ea.

Pentru a face jogging va trebui să ieși din ansamblu

Cei care obișnuiesc să facă ieșiri scurte de jogging vor trebui să caute un parc în apropiere, deoarece în 4City nu se poate alerga.

Ai un parc mare în imediata apropiere

Cei care locuiesc în 4City vor găsi un parc mare foarte aproape de ansamblu. Aici se pot face ture lungi de jogging sau chiar yoga pe timp de vară.

4City:Persoane cu dizabilități fizice

Există rampe de acces

În 4City, clădirile au rampe de access pentru cei care sunt blocați în scaunul cu rotile, iar aceștia pot intra ușor în toate clădirile.

Nu există locuri de parcare rezervate

În 4City, am văzut locuri de parcare rezervate în fața reședințelor însă nu și lângă clădirile publice precum magazine sau școală.

Tocurile ușilor nu sunt la nivel cu podeaua

Din câte am observat, în 4City nu există treceri la nivel cu podeaua dintr-un spațiu în altul, nici în spațiile publice, și nici în unitățile locative.

4City:Persoane cu dizabilități senzoriale

Lifturile sunt silențioase, fără indicații

Ascensoarele din 4City nu oferă niciun fel de indicații acustice, iar cei cu probleme de vedere vor trebui să le folosească asistați.

Butoanele lifturilor sunt simple, fără instrucțiuni

Lifturile din 4City nu sunt potrivite pentru persoane care au probleme cu vederea, deoarece nu au butoane inscripționate cu Braille.

Trecerile de pietoni nu sunt semnalizate fonic

Din nefericire, trecerile de pietoni din 4City nu sunt semnalizate acustic, fapt pentru care sunt periculoase pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Stații de încărcare EV lângă 4City

În evaluare
Nu există stație de încărcare în ansamblu
Stații de încărcare în apropiere

În drumul tău spre casă vei întâlni următoarele stații de încărcare:

Brand Distanță Locuri 100-150kWh Locuri 50-100kWh Locuri 30-50kWh Locuri 5-30kWh
CIVITRONIC S.R.L. la 1 km - - - 4 locuri
Renovatio e-charge la 3 km - 2 locuri - 1 locuri
Renovatio e-charge la 3 km - - - 1 locuri

Stații de încărcare EV private

În evaluare
Fără curent trifazic

Deoarece casele din 4City nu au curent trifazic, posesorii de mașini electrice vor trebui să se mulțumească cu încărcătoare simple, care vor umple bateria în 10-12 ore.

Fără circuite speciale pentru sarcini mari

Circuitele caselor din 4City nu sunt prevăzute cu linii speciale pentru consumatori mari. Acest detaliu ne spune că dezvoltatorul 4City nu a pregătit aceste locuințe pentru un consum foarte mare de electricitate precum cel cauzat de încărcătoarele EV rapide.

Nu știm dacă există locuri de parcare în curți

Car-port-ul permite încărcarea mașinii în propria curte. Nu știm clar dacă vilele din 4City au car-port sau orice altă formă de parcare interioară.

4City:Tratamente și hrană

Ai un pet-shop foarte aproape

Animalul tău nu va rămâne niciodată fără mâncare dacă locuiești în 4City pentru că ai un pet-shop la doar câteva minute de casa ta.

Veterinarul este chiar lângă casă

Dacă animalul tău necesită tratament medical constant, află că foarte aproape de 4City există un cabinet veterinar la care poți apela.

Cabinetul veterinar oferă și servicii de cosmetică pentru animale

Este normal să ai grijă de aspectul animalului tău de companie, iar pentru asta ai nevoie de servicii specializate. Este bine să știi că la cabinetul veterinar din 4City ai, în ofertă, cosmetică canină.

4City:Plimbare

Nu vei putea plimba câinele decât pe stradă

Din păcate 4City nu oferă niciun loc unde poți plimba câinele aproape de casă. Găsești opțiuni doar dacă te deplasezi în afara ansamblului.

Ai pădurea aproape!

Ai un câine activ care are nevoie să alerge liber în fiecare zi? 4City este ideal pentru tine deoarece vei găsi atât o pădure, cât și o poiană în apropierea ansamblului. Acolo vei putea lăsa câinele să se bucure de libertate fără să deranjeze pe nimeni!

Găsești un lac în apropiere, însă nu este amenajat.

Dacă și câinele tău se bucură când găsește un loc unde se poate scălda, atunci alege 4City deoarece aproape de acest ansamblu vei găsi un lac neamenajat, unde blănosul se poate scălda liniștit fără să deranjeze pe nimeni.

44,4893934 26,1296310999999

Harta 4City

Click pe buton pentru a vedea unde se află 4City

Despre Pipera

Zona Pipera este o adevărată inimă economică pentru București, aici regăsindu-se foarte multe clădiri de birouri în care lucrează zeci de mii de angajați. Pipera se află la o distanță de 8 km de piața Unirii și datorită faptului că a devenit un adevărat Hub pentru firmele din IT și pentru diverse corporații, s-a extins semnificativ, în ultimii ani construindu-se numeroase cartiere rezidențiale.

Deși localitatea beneficiază de o rețea de apă curentă și canalizare, destul de puține locuințe noi sunt racordate la acestea. Totuși, localnicii de aici au acces rapid către centru prin intermediul metrului și beneficiază de grădinițe, școli, cabinete medicale și majoritatea celorlalte utilități necesare.

Viața de zi cu zi în Pipera

Pipera Plaza este unul dintre punctele de interes construite recent. Locuitorii zonei se pot bucura și de alte obiective cel puțin la fel de atractive, care îi ajută să obțină o doză mai mare de confort.

Magazine în Pipera
 • Mega Image
 • Pipera Plaza
 • Băneasa Shopping City
Învățământ în Pipera
 • Școala Questfield
 • Școala Olga Gudynn
 • Mark Twain International School
Recreere în Pipera
 • Grădina Zoologică Bucureşti
 • Parcul Regele Mihai I
 • Muzeul Satului Dimitrie Gusti
Transport public în Pipera
 • Stația de metrou Pipera
 • Liniile de autobuz 135, 301, 343
 • Stație de taxi Șoseaua Pipera

Rata criminalității în Pipera

Administrativ, Pipera, face parte din zona de acoperire a Sector 2 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 250 de infracțiuni, semnificativ mai multe decât media de 178 de infracțiuni din celelalte sectoare. Cu toate acestea, trebuie luat în calcul și faptul că ansamblul 4City este departe de ariile cu o cotă infracțională ridicată, deci riscul ca această zonă să fie periculoasă pentru tine și familia ta este scăzut.

Rata criminalității în Sector 2
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Pipera

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în 4City, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Pipera. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Pipera. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Faptul că ansamblul rezidențial 4City se află într-o zonă cu densitate mare, duce la o aglomerare moderată indiferent de ora zilei, dar nu ajunge să producă ambuteiaje.

Pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți, cel mai bine este să folosești, pentru deplasări, metroul. Locuitorii din 4City au acces la o stație de metrou chiar lângă casă pentru linia/liniile M2.

Deși nu scapi în totalitate de problemele din trafic, STB-ul este o alternativă mai bună decât mașina personală. Aproape de 4City există cel puțin o stație de autobuz cu acces la linia/liniile 135301343 .

Cei care au copii mici vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina până la cea mai apropiată grădiniță, care se află la câteva minute de condus de 4City, ceea ce va aglomera traficul. Având în vedere că nu există niciun supermarket în ansamblu, cei care vor avea nevoie de cumpărături vor fi nevoiți să ia mașina pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin, ceea ce va duce la aglomerarea traficului.

4City are în apropiere bulevarde mari, care pot prelua fluxul de mașini, dar pentru că aceste bulevarde se aglomerează frecvent, traficul din jurul ansamblului rămâne mai degrabă moderat la toate orele. Acesta este motivul pentru acre îți recomandăm să eviți pe cât posibil Bulevardul Pipera.

Amplasarea în zona mediană a capitalei, face 4City un ansamblu bun pentru familii și persoanele care nu sunt nevoie să ajungă des în zona centrală ci preferă un cartier mai liniștit. Conexiunea cu metroul se face în mod direct, existând o stație de metrou pentru linia/liniile M2 în apropierea ansamblului. În ceea ce privește autobuzul, există o stație STB foarte aproape de 4City, la care ajung liniile 135301343.

Fiind poziționat în zona de nord a capitalei, 4City beneficiază de acces ușor către aeroportul Henri Coandă (OTP).

În jurul 4City se află bulevardele principale ale capitalei ce duc atât spre centru, cât și spre ieșirile din oraș. Faptul că ansamblul 4City este amplasat în nordul capitalei, oferă acces rapid rezidenților către Autostrada 3 (București - Ploiești), ceea ce îl face ideal pentru cei care se deplasează adesea către Transilvania prin Valea Prahovei.

Cartierul Pipera face parte din sectorul 2 și este poziționat în zona de nord a capitalei. Față de celelalte cartiere din zone aflate în nordul Bucureștiului, chiriile din cartierul Pipera tind să fie cu aproximativ 4procente mai mici pentru garsoniere sau apartamente și cu 1procente mai mici pentru case.

Valorile medii ale chiriilor din cartierul Pipera, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 400 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu două camere: 505 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu trei camere: 755 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu patru camere: 880 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile duplex: 880 Euro pe lună, cu 2 procente mai mici decât media zonei; vile individuale: 1100 Euro pe lună, cu 3 procente mai mici decât media zonei.

Actualizăm datele din această secțiune iar în scurt timp, aici vei găsi inclusiv informații istorice despre tendințele prețurilor imobiliarelor din Pipera sub forma unui grafic similar cu cel de mai jos. Acest grafic se va actualiza zilnic pentru ca informațiile oferite să fie cât mai relevante. Graficul va ilustra evoluția prețurilor în Pipera atât pentru vânzări, cât și pentru închirieri și va putea fi segmentat în funcție de tipul de imobil dorit.

Tendința prețurilor la imobiliare în Pipera
Imagine demonstrativă care ilustrează cum vor fi prezentate tendințele prețurilor din imobiliare

În curs de evaluare

Momentan nu avem date suficiente pentru a face o analiză a prețurilor din 4City față de cele din București - Nord.

Prețurile din această zonă cresc în mod susținut

Fiind amplasat în nordul capitalei, o zonă din ce în ce mai râvnită de corporatiști, în special cei de nivel senior, 4City se bucură de o creștere constantă a prețului, creștere care adesea depășește media orașului.

Moderat

Ca și notorietate în piață, 4City nu este un brand extrem de popular, el fiind căutat pe Google de puține ori în comparație cu alte ansambluri, de aceea nu putem spune că investiția într-o locuință pentru revânzare este momentan oportună în acest ansamblu, cel puțin nu din perspectiva popularității în piață.

Clientelă fluctuantă: tineri

Acest ansamblu se pretează în special tinerilor, de aceea cei care investesc în 4City se pot aștepta la chiriași instabili, care își schimbă frecvent domiciliul sau, în cazuri foarte grave, ajung chiar să deterioreze mobilierul.

Recomandăm 2 camere sau studio pentru investiție, dacă există

4City va atrăgea un public mixt, format atât din tineri, cât și din persoane care caută unități relativ ușor de întreținut, de aceea recomandăm investitorilor să se orienteze pe apartamentele cu două camere sau studio-uri dacă există în oferta dezvoltatorului. În cazul în care ansamblul are disponibile doar case, atunci vilele de tip duplex s-ar putea să fie mai potrivite datorită prețului care tine să fie mai mic decât la cele individuale.

Rate doar prin bancă

4City nu oferă niciun sistem de rate la dezvoltator, deci cei care vor să achiziționeze aici vor trebui fie să plătească pe loc, fie să apeleze la un credit bancar.

Reduceri la plata cash

Cei care pot plăti cash vor primi de la dezvoltatorul 4City un discount negociabil. Această facilitate este ideală pentru investitorii cu rezerve mari deoarece aceștia vor obține reduceri considerabile față de prețul de listă.

Se acceptă doar monede tradiționale

Dezvoltatorul 4City nu acceptă momentan plata în niciun fel de criptomonede, preferând valuta clasică (fiat) pentru toate tranzacțiile derulate de acesta.

Cât costă o locuință în 4City?

Momentan colectăm, de la 4City, datele necesare pentru a răspunde la această întrebare. Te rugăm să revii pentru a vedea prețurile actualizate.

Unde se află 4City și cum se poate ajunge?

Ansamblul rezidențial 4City este situat în cartierul Pipera din nordul capitalei. Pentru a ajunge la 4City depinzi de mașina personală deoarece nu există niciun mijloc de transport în comun aproape.

Cum este traficul din zona 4City?

Locuind în 4City nu vei sta în trafic nici măcar la orele de vârf, acesta fiind relativ liber tot timpul. Pentru a evita orice neplăceri, evită Bulevardul Pipera.

Ce facilități oferă 4City locuitorilor săi?

Locuitorii din 4City au acces la următoarele facilități: școală publică (în apropiere), școală privată (în apropiere), grădiniță (în apropiere), supermarket (în apropiere), parcuri (în ansamblu), mall (în apropiere).

Descoperă
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România