Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

Vida Herastrau

Vida Herastrau

Strada Nicolae G. Caranfil, Nr. 85, Aviației, Sector 1, București - Nord

Actualizat pe 2022-08-05
 41 București
Ofertă de preț neclară, te rugăm completează formularul pentru mai multe detalii despre oferta Vida Herastrau!
ContactPentru a-ți face o părere corectă despre acest ansamblu, îți recomandăm să programezi o vizită la șantier!

Apăsarea butonului ”TRIMITE SOLICITAREA" implică acceptarea Termenilor și politicilor eDezvoltator.

Ce se intâmplă după ce completezi formularul:

Mesajul va fi trimis direct departamentului de vânzări din cadrul Vida Herastrau și vei fi contactat în termen de 24 de ore de reprezentantul dezvoltatorului pentru a stabili o vizionare.

În caz de achiziție, vei cumpăra direct de la dezvoltator, noi nu facem altceva decât să direcționăm clientul către dezvoltator încasând o sumă fixă pentru fiecare client trimis.

Donăm o parte din profitul nostru către cauze sociale, prin programul nostru CSR prin care vizăm să ajutăm ONG-uri care activează în zona București - Ilfov. Află mai multe aici

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute beneficiarii să compare obiectiv locuințele din piață!
Ansamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din BucureștiAnsamblul rezidențial 41 din București

Vida Herastrau Pereți, tavan și uși interioare

În evaluare
Încă nu știm cu ce au fost acoperiți pereții

La Vida Herastrau fie încă nu am făcut audit-ul construcției, fie nu avem toate datele necesare despre felul în care au fost zugrăviți pereții.

Tavane simple, fără decorațiuni

Dezvoltatorul Vida Herastrau a lăsat tavanele simple, fără baghete decorative sau alte inserții, camerele fiind simple, fără accente speciale.

Uși din MDF

La fel ca în majoritatea ansamblurilor rezidențiale noi, în Vida Herastrau au fost montate uși de interior din MDF, un material popular în România datorită costului relativ scăzut.

Vida Herastrau Gresie, faianță și parchet

În evaluare
Gresie mată

Gresia folosită în Vida Herastrau este modernă, mată, având beneficiu de a preveni alunecarea. În plus este mai ușor de întreținut decât cea lucioasă.

Faianță mată

În Vida Herastrau s-a folosit faianță mată, un material elegant, ușor de întreținut și foarte rezistent.

Nu știm ce parchet s-a montat

Până când nu facem un audit la șantierul Vida Herastrau pentru a vedea exact ce tip de parchet a fost montat, nu putem oferi detalii.

Vida Herastrau Instalație termică

Centrală pe gaz, în condensare

Centralele termice montate în Vida Herastrau folosesc tehnologia de condensare, prin care eficiența centralei crește cu până la 50% față de cele convenționale.

Distribuție prin pardoseală

În Vida Herastrau s-a ales încălzirea în pardoseală, o soluție prin care agentul termic este distribuit prin conducte de tip PEX-Al, direct sub pardoselile locuinței. Practic, conductele încălzesc pardoseala la aproximativ 25 de grade iar aceasta păstrează o inerție termică de-a lungul timpului, ceea ce reduce semnificativ energia consumată și implicit costurile.

Vida Herastrau Instalație electrică

În evaluare
Nu e clar dacă s-au folosit siguranțe diferențiale

Nu știm ce tip de siguranțe s-au instalat în Vida Herastrau dar presupunem că s-au folosit disjunctoare diferențiale, cu protecție împotriva curentării.

Nu știm dacă circuitele suportă consumatori mari

Liniile speciale pentru consumatorii mari au devenit o necesitate în era electrificării, de aceea e foarte important să aflăm dacă în Vida Herastrau s-au folosit astfel de circuite. Revino pentru această informație, singurul mod de a o obține fiind să verificăm la șantier.

Nu știm clar ce tip de terminale s-au folosit

Când spunem terminale electrice, ne referim la prizele și întrerupătoarele instalate, acestea pot fi din mai multe materiale iar singura metodă de a verifica ce s-a montat în Vida Herastrau este să verificăm pe teren.

Vida Herastrau Instalație sanitară

În evaluare
Alimentare din rețea

Cu toate că este cea mai fiabilă sursă, alimentarea din rețeaua municipală înseamnă că locuitorii Vida Herastrau vor avea la robinet apă preponderent epurată și tratată. Aceasta uneori are gust de clor, de aceea mulți locuitori ai orașelor mari preferă să cumpere apa potabilă îmbuteliată. Acest lucru nu mai este ceva neobișnuit și nu este un dezavantaj, majoritatea populației urbane fiind în situația de a cumpăra apă sau de a purifica apa de la robinet.

Evacuare în rețeaua municipală

Apele menajere din Vida Herastrau sunt procesate de rețeaua municipală. Acest scenariu este cel mai bun pentru orice reședință datorită capacității crescute de procesare oferite de rețelele municipale, dar și datorită respectării în acest fel a standardelor ecologice impuse de UE pentru procesarea apelor menajere uzate.

Fără scurgeri în pardoseală

Cei care locuiesc în Vida Herastrau trebuie să fie foarte atenți cu chiuvetele sau căzile lor deoarece aici nu vor găsi niciun fel de scurgere care să prevină inundațiile accidentale.

Vida Herastrau Izolația fonică

Pereții dintre locuințe au aproximativ 30cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Pereții care separă locuințele în Vida Herastrau sunt construiți din blocuri de cărămidă ceramică, un material bun pentru izolația fonică . Grosimea acestor pereți este de 30cm, ceea ce îi face foarte eficienți ca izolator fonic .

Pereții interiori au aproximativ 10cm grosime și sunt făcuți din gips-carton

Grosimea pereților care compartimentează locuința este importantă pentru cei care vor să doarmă liniștiți în dormitor fără să audă zgomotul televizorului din living. În cazul Vida Herastrau, pereții interiori au 10cm grosime și au fost construiți din gips-carton, adică pereți falși umpluți cu vată sau alte materiale izolante, nu cea mai bună soluție pentru cei care vor liniște în casă .

Ferestre cu trei foi de sticlă - ”tripan”

Dezvoltatorul Vida Herastrau a montat ferestre cu trei straturi de geam sau „tripan” sau „triplex”, cum sunt ele cunoscute popular. Deși din punct de vedere termic diferența dintre două și trei foi de geam nu este atât de mare, din punct de vedere fonic, aceasta este semnificativă și nu veți avea probleme cu zgomotul din exterior nici când fac vecinii petreceri.

Vida Herastrau Izolația termică

În evaluare
Pereți exteriori din cărămidă ceramică de 40 cm grosime, din care 10 cm izolație cu polistiren extrudat (EPS)

În Vida Herastrau, pereții exteriori ai clădirilor sunt realizați din cărămidă ceramică. Aceasta este un material modern, caracterizat printr-o foarte bună rezistent. De asemenea, alveolele caracteristice bucăților de cărămidă ceramică au capacitatea de a conserva temperatura. Deci, un perete realizat din acest material, care este bine izolat la exterior, va avea o bună inerție termică, menținând răcoare vara și cald iarna, ceea ce sporește semnificativ confortul locatarilor.

Pereții exteriori ai clădirilor din Vida Herastrau au o grosime de 40 cm, cu tot cu izolație, mai mult decât am întâlnit la alte ansambluri rezidențiale noi.

În ceea ce privește izolația exterioară a pereților, dezvoltatorul Vida Herastrau a folosit clasicul polistiren extrudat (EPS), aplicând un strat de 10 cm grosime. O soluție ieftină și destul de eficientă.

Ne lipsesc informații despre izolația termică a acoperișului

Din păcate, nu avem destule informații cât să compunem o părere corectă din punct de vedere tehnic despre izolația acoperișurilor clădirilor din Vida Herastrau.

Ramele ferestrelor sunt produse de Schuco și au 6 camere interioare

Profilele ferestrelor sunt foarte importante în ceea ce privește izolația termică a unei locuințe. În Vida Herastrau s-au folosit profile cu mai mult de 5 camere, adică la un nivel superior celor standard.

Vida Herastrau Hidroizolația

În evaluare
Ne lipsesc date privind hidroizolația fundațiilor

Informațiile pe care le avem despre Vida Herastrau nu ne permit să compunem o părere relevantă despre cât de bine sunt hidroizolate subsolurile și fundațiile clădirilor, vom reveni odată ce facem auditul la șantier.

Nu știm cum s-au izolat acoperișurile

Din păcate nu putem formula o opinie tehnică despre cât de bine sunt hidroizolate acoperișurile și plafoanele din Vida Herastrau, vom completa aceste informații doar după vizita la șantier.

Nu știm cât de bine sunt hidroizolate terasele

Momentan nu putem compune o opinie despre cât de bine sunt izolate terasele clădirilor din Vida Herastrau, vom reveni asupra acestei secțiuni după vizita la șantier.

Structură pe cadre din beton armat

Structura bazată pe cadre de beton este des utilizată în cazul clădirilor înalte, cum sunt cele din Vida Herastrau. Este un sistem constructiv des folosit în toată lumea care prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește rezistența la seisme și eficiența în construcție.

Rezistență foarte bună la seisme însă pot apărea avarii

Acest sistem constructiv este folosit de toate clădirile construite după 1977. Mai mult decât atât, el a fost suplimentat cu măsuri de siguranță foarte dure pentru a preveni orice catastrofă. Clădirile din Vida Herastrau sunt construite pe cadre de beton și se supun acestor reglementări, deci probabilitatea ca aceste clădiri să cedeze în cazul unui seism este destul de scăzută.

Rezistență garantată în timp, decenii bune, chiar secole

În ziua de azi găsim numeroase clădiri construite în evul mediu care încă rezistă testului timpului. Majoritatea acestora sunt construite într-una dintre variantele sistemului „pe cadre”. Fie că s-au folosit forme rotunde, precum arcadele, fie că s-au folosit forme perpendiculare precum grinzile din zilele noastre, clădirile construite în acest sistem, la fel ca cele din Vida Herastrau, vor trece cu brio testul timpului și vor rămâne în picioare atât cât va dori omul.

Vida Herastrau:Cumpărături

Cele mai apropiate magazine sunt în afara ansamblului

În proximitatea ansamblului ai două magazine alimentare - Carrefour Market și Mega Image - precum și alte magazine de cartier. Pe strada Căpitan Alexandru se află supermarket Lidl (zece minute de mers pe jos), iar pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești vei găsi un Kaufland (zece minute de mers cu mașina). Dacă ai drum prin mall Băneasa Shopping City poți face cumpărăturile săptămânale din hipermarket Carrefour.

Piața agroalimentară e în zonă!

Dacă ai nevoie de fructe și legume proaspete poți merge pe jos la Băcănia Super Mercato (strada Nicolae G. Caramfil) sau la Market Nord (Șoseaua Nordului). De asemenea, Piața Băneasa se află la numai șase minute de mers cu mașina, așadar dacă ai uitat să cumperi ceva poți ajunge repede înapoi. Dacă ai drum prin zona Dorobanți te poți opri la Piața Floreasca, iar dacă treci prin Crângași poți intra la Complexul Agroalimentar Crângași, Piața Giulești II sau Piața Mureș.

Ai un mall foarte aproape

La Promenada Mall ajungi în șase minute cu mașina, iar la Băneasa Shopping City în 10 minute, așadar poți merge la o sesiune de cumpărături în două mall-uri spațioase, cu restaurante și cinematograf. Dacă preferi un centru comercial mai mic poți merge la Complexul Comercial Flora (Bulevardul Poligrafiei), la Agora Floreasca (Calea Floreasca) sau la Pipera Plaza (Șoseaua București Nord).

Vida Herastrau:Educație

Găsești școala la câteva minute de Vida Herastrau!

Pentru a ajunge la școală va trebui să folosești un mijloc de transport, deoarece nu există una în proximitate. Cele mai apropiate sunt Școala Gimnazială Herăstrău, Școala Gimnazială nr. 6 și nr. 7. Mai multe unități de învățământ școlare vei găsi în cartierele Tei și Pajura - Școala Gimnazială Petre Ispirescu, Școala Gimnazială Pia Brătianu sau Școala Gimnazială Titu Maiorescu.

Găsești o grădiniță în apropiere de Vida Herastrau

Grădinița Luca se află lângă ansamblu (Intrarea Poiana), o grădiniță mult iubită de către cei mici, amenajată armonios, cu spațiu exterior de joacă și multe activități distractive. Tot aici micuții pot rămâne la program prelungit sau pot fi înscriși la programul Școala de Vară, astfel nu va trebui să vă faceți griji pentru ei în timpul vacanței. La numai câteva minute de mers pe jos se află și Grădinița lui David, Grădinița Mary Poppins, Grădinița Kidolino, Grădinița Miniterra, Grădinița Happy Angel și Grădinița Bergman.

Poți găsi un after-school aproape de casă!

Pe strada Piața Amzei se află Centrul educațional Smart Life Education România care oferă cursuri de dezvoltare profesională pentru copii - îi învață cum să își gestioneze emoțiile, cum să se integreze în societate și cum să devină mai comunicativi. Vârsta minimă de înscriere este de 13 ani și are mai multe programe în funcție de nevoile fiecăruia în parte, chiar și un program antistres. Pe strada Erou Iancu Nicolae este centrul cultural educativ Beautiful Minds Pipera Nature Kindergarten - o locație minunată cu 7.000 de metri pătrați în aer liber ce cuprinde mai multe zone de activități educative și recreative pentru a-i apropia pe copiii de natură, a-i învăța să protejeze mediul înconjurător și să devină mai responsabili.

Vida Herastrau:Recreere

În evaluare
Poți merge cu copilul în parcul din apropiere!

Deși nu există niciun parc în interiorul Vida Herastrau, pentru a putea petrece timp în natură vei putea merge într-unul dintre parcurile din jurul ansamblului.

Va trebui să cauți un loc de joacă în oraș

Locurile de joacă pentru copii din Parcul Herăstrău sunt cele mai la îndemână pentru micuți. Aici au suficient spațiu în aer liber să își consume energia și pot face multe activități distractive. La cinci minute de mers cu mașina se află și două spații de joacă particulare - Amazonia Play și Magic Castle - ambele oferind și posibilitatea de a face petreceri tematice pentru aniversările celor mici.

Nu știm dacă se organizează activități cu copiii

În timpul liber puteți merge cu cei mici să vizionați spectacolele organizate la Grădina de Vară Herăstrău Constantin Tănase, să vedeți un film la cinematograful din cadrul Băneasa Shopping City sau să admirați animalele de la Grădina Zoologică Băneasa. Dacă vă plac activitățile sportive și adrenalina locul perfect este în Parcul Studențesc Tei unde există terenuri sportive, zonă de agrement nautic, tiroliană, piste de biciclete și celebra Roata Mare.

Vida Herastrau:Siguranță

În evaluare
Accesul în ansamblu este restricționat

În Vida Herastrau te simți în siguranță deoarece nu oricine poate intra în acest complex rezidențial. Accesul se face doar pe bază de invitație sau cartelă de acces, deci nu pot intra decât persoane cunoscute, rezidenți sau musafirii acestora.

Nu știm dacă există limitatoare de viteză

Încă nu ne-am putut da seama dacă vor fi instalate limitatoare de viteză în Vida Herastrau, fapt pentru care nu putem oferi această informație.

Nu știm clar dacă locurile de joacă sunt împrejmuite

Nu putem evalua încă dacă locurile de joacă din interiorul sau din apropierea Vida Herastrau sunt sau nu împrejmuite.

Vida Herastrau:Curățenie

În evaluare
Nu ne-am putut da seama dacă spațiile verzi sunt bine întreținute

Când am vizitat acest ansamblu, nu am văzut spațiile verzi, deci nu putem redacta această părere.

Nu știm dacă există coșuri de gunoi

Nu am observat coșurile de gunoi în spațiile publice, e posibil să nu fi fost montate încă.

Nu ne-am putut da seama de igiena trotuarelor

Nu am putut deduce starea trotuarelor, va trebui să revenim pentru a oferi această informație.

Vida Herastrau:Transport public

Găsești o stație de metrou pentru M2 în apropiere

Dacă mergi des cu metroul, este bine să știi că ansamblul Vida Herastrau este destul de aproape de o stație de metrou legată la linia/liniile M2.

Ajungi rapid la o stație STB

Locuind în Vida Herastrau, vei găsi în apropiere cel puțin o stație STB pe la care trec liniile de autobuz 112,301,T8,T9,T10.

Zonă liniștită și bine conectată

Vida Herastrau se află într-o zonă liniștită, relativ departe de centru însă cu acces la majoritatea facilităților pe care le oferă capitala.

Vida Herastrau:Socializare

Nu există piscină în ansamblu

Din păcate, precum multe alte ansambluri, Vida Herastrau ratează oportunitatea de a oferi locuitorilor săi o piscină.

Găsești localuri unde să poți ieși cu prietenii

Dacă îți place să ieși la o cafea sau la masă cu prietenii, vei găsi rapid un local chiar în interiorul Vida Herastrau.

Ai un mall foarte aproape.

Te relaxezi la shopping? Atunci avem vești bune: Vida Herastrau are un mall important în imediata apropiere, la câteva minute de mers cu mașina.

Vida Herastrau:Sport

Nu ai sală de fitness în ansamblu

Cea mai apropiată sală de forță este în afara ansamblului, deci va trebui să ieși din Vida Herastrau pentru a ajunge la ea.

Pentru a face jogging va trebui să ieși din ansamblu

Cei care obișnuiesc să facă ieșiri scurte de jogging vor trebui să caute un parc în apropiere, deoarece în Vida Herastrau nu se poate alerga.

Ai un parc mare în imediata apropiere

Cei care locuiesc în Vida Herastrau vor găsi un parc mare foarte aproape de ansamblu. Aici se pot face ture lungi de jogging sau chiar yoga pe timp de vară.

Vida Herastrau:Persoane cu dizabilități fizice

În evaluare
Nu știm dacă există rampe de acces

Nu este clar dacă există vreun tip de rampă de acces pentru persoane cu dizabilități în clădirile din Vida Herastrau.

Nu știm dacă există locuri de parcare rezervate

Încă nu putem stabili dacă există locuri de parcare rezervate pentru persoanele cu dizabilități în Vida Herastrau.

Nu știm dacă ieșirile sunt nivelate cu podeaua

Încă nu am primit de la dezvoltatorul Vida Herastrau informații privind ieșirile din locuințe spre exterior - care ar trebui să fie nivelate.

Vida Herastrau:Persoane cu dizabilități senzoriale

În evaluare
Nu știm dacă ascensoarele beneficiază de instrucțiuni acustice

Nu este clar dacă ascensoarele din Vida Herastrau sunt dotate cu sisteme fonice de instructaj.

Nu știm dacă lifturile au butoane cu Braille

Nu avem informații de la Vida Herastrau privind butoanele ascensoarelor.

Nu știm dacă trecerile de pietoni sunt semnalizate acustic

Nu suntem siguri dacă trecerile de pietoni din interiorul și din jurul Vida Herastrau sunt semnalizate acustic.

Stații de încărcare EV lângă Vida Herastrau

În evaluare
Nu există stație de încărcare în ansamblu
Stații de încărcare în apropiere

În drumul tău spre casă vei întâlni următoarele stații de încărcare:

Brand Distanță Locuri 100-150kWh Locuri 50-100kWh Locuri 30-50kWh Locuri 5-30kWh
Renovatio e-charge la 2 km - - - 1 locuri
Renovatio e-charge la 3 km - 2 locuri - 1 locuri
Unicredit la 5 km - - - 1 locuri

Stații de încărcare EV private

În evaluare
Nu este clar dacă există branșament la curent trifazic

Nu știm dacă vilele din Vida Herastrau sunt racordate la curent trifazic, te rugăm să revii pentru a găsi această informație.

Nu avem date despre circuitele din acest ansamblu

Nu putem spune clar dacă circuitele vilelor din Vida Herastrau au o linie dedicată pentru consumatorii mari.

Nu știm dacă există locuri de parcare în curți

Car-port-ul permite încărcarea mașinii în propria curte. Nu știm clar dacă vilele din Vida Herastrau au car-port sau orice altă formă de parcare interioară.

Vida Herastrau:Tratamente și hrană

Ai un pet-shop foarte aproape

Animalul tău nu va rămâne niciodată fără mâncare dacă locuiești în Vida Herastrau pentru că ai un pet-shop la doar câteva minute de casa ta.

Veterinarul este chiar lângă casă

Dacă animalul tău necesită tratament medical constant, află că foarte aproape de Vida Herastrau există un cabinet veterinar la care poți apela.

Cabinetul veterinar oferă și servicii de cosmetică pentru animale

Este normal să ai grijă de aspectul animalului tău de companie, iar pentru asta ai nevoie de servicii specializate. Este bine să știi că la cabinetul veterinar din Vida Herastrau ai, în ofertă, cosmetică canină.

Vida Herastrau:Plimbare

În evaluare
Nu știm clar pe unde îți poți plimba câinele

Nu știm clar pe unde îți poți plimba câinele

Găsești o câmpie în imediata apropiere

Pentru câinii activi, o poiană este locul ideal pentru a fi plimbați deoarece pot alerga liberi fără să încurce pe nimeni. Vida Herastrau are în apropiere un asemenea spațiu unde îți vei putea duce câinele zilnic, iar acesta își va consuma energia.

Există chiar și un lac în apropiere, cu malurile amenajate!

Cei care au câini știu cât de mult se bucură acesta când se poate bălăci în voie. De aceea, locuind în Vida Herastrau, în zilele calde de vară vei putea merge pe malul lacul amenajat, situat în apropierea ansamblului pentru a-ți lăsa câinele să se scalde. Ai totuși grijă să nu îl lași liber în zonele de plajă sau ponton.

44,4830520999999 26,0920985999999

Harta Vida Herastrau

Click pe buton pentru a vedea unde se află Vida Herastrau

Despre Aviației

Cartierul Aviației este un cartier din partea de nord a Bucureștiului, delimitat de Aeroportul Băneasa în Nord, de comuna Pipera în este și de două lacuri în sud și vest : Floreasca și Herăstrău. Este unul dintre cartierele foarte bine văzute, care beneficiază de toate utilitățile de care ai putea avea nevoie: transport în comun, spitale, locuri de promenadă, supermarket-uri, etc.

Majoritatea blocurilor de aici sunt cu regim de înălțime P+4, ceea ce asigură o deschidere vizuală mare și de asemenea, le oferă locuitorilor suficiente locuri de parcare. Cei care doresc să locuiască la casă, pot găsi în nordul cartierului și o zonă cu locuințe P sau P+1.

Viața de zi cu zi în Aviației

Locuitorii din cartierul Aviației beneficiază de acces rapid către spitalul Academic Hospital, către Promenada Mall, stația de metrou Aurel Vlaicu, precum și alte puncte de interes prezentate mai jos.

Magazine în Aviației
 • Promenada Mall
 • Mega Image
 • Lidl
Învățământ în Aviației
 • Școala Gimnazială Herăstrău
 • Școala Greacă Athena
 • Grădinița Montessori
Recreere în Aviației
 • Parcul Regele Mihai I
 • Parcul Bordei
 • Muzeul Satului Dimitrie Gusti
Transport public în Aviației
 • Stația de metrou Aurel Vlaicu
 • Liniile de autobuz 112, 301, T8, T9, T10
 • Stație de taxi Promenada

Rata criminalității în Aviației

Administrativ, Aviației, face parte din zona de acoperire a Sector 1 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 159 de infracțiuni, sub media de 178 de infracțiuni constatate în celelalte sectoare, ceea ce face din Aviației o zonă care poate fi considerată sigură pentru tine și familia ta.

Rata criminalității în Sector 1
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Aviației

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în Vida Herastrau, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Aviației. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Aviației. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți, cel mai bine este să folosești, pentru deplasări, metroul. Locuitorii din Vida Herastrau au acces la o stație de metrou chiar lângă casă pentru linia/liniile M2.

Deși nu scapi în totalitate de problemele din trafic, STB-ul este o alternativă mai bună decât mașina personală. Aproape de Vida Herastrau există cel puțin o stație de autobuz cu acces la linia/liniile 112,301,T8,T9,T10 .

Cei care au copii mici vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina până la cea mai apropiată grădiniță, care se află la câteva minute de condus de Vida Herastrau, ceea ce va aglomera traficul. Având în vedere că nu există niciun supermarket în ansamblu, cei care vor avea nevoie de cumpărături vor fi nevoiți să ia mașina pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin, ceea ce va duce la aglomerarea traficului.

Vida Herastrau are în apropiere bulevarde mari, care pot prelua fluxul de mașini, dar pentru că aceste bulevarde se aglomerează frecvent, traficul din jurul ansamblului rămâne mai degrabă moderat la toate orele. Acesta este motivul pentru acre îți recomandăm să eviți pe cât posibil Șoseaua Pipera.

Amplasarea în zona mediană a capitalei, face Vida Herastrau un ansamblu bun pentru familii și persoanele care nu sunt nevoie să ajungă des în zona centrală ci preferă un cartier mai liniștit. Conexiunea cu metroul se face în mod direct, existând o stație de metrou pentru linia/liniile M2 în apropierea ansamblului. În ceea ce privește autobuzul, există o stație STB foarte aproape de Vida Herastrau, la care ajung liniile 112,301,T8,T9,T10.

Vida Herastrau se află în apropierea aeroportului Henri Coandă (OTP), la care se poate ajunge în maxim 15 minute. Datorită acestei poziții, acest ansamblu este adesea ales de către piloți și echipajele de zbor.

În jurul Vida Herastrau se află bulevardele principale ale capitalei ce duc atât spre centru, cât și spre ieșirile din oraș. Faptul că ansamblul Vida Herastrau este amplasat în nordul capitalei, oferă acces rapid rezidenților către Autostrada 3 (București - Ploiești), ceea ce îl face ideal pentru cei care se deplasează adesea către Transilvania prin Valea Prahovei. Fiind la periferia orașului, locuitorii din Vida Herastrau au acces rapid inclusiv către Centura București, arteră care leagă toate drumurile importante ce tranzitează capitala.

Cartierul Aviației face parte din sectorul 1 și este poziționat în zona de nord a capitalei. Față de celelalte cartiere din zone aflate în nordul Bucureștiului, chiriile din cartierul Aviației tind să fie cu aproximativ 10procente mai mici pentru garsoniere sau apartamente și cu 1procente mai mari pentru case.

Valorile medii ale chiriilor din cartierul Aviației, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 415 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu două camere: 550 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu trei camere: 780 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu patru camere: 835 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile duplex: 3464 Euro pe lună, cu 6 procente mai mari decât media zonei; vile individuale: 4330 Euro pe lună, cu 7 procente mai mari decât media zonei.

Actualizăm datele din această secțiune iar în scurt timp, aici vei găsi inclusiv informații istorice despre tendințele prețurilor imobiliarelor din Aviației sub forma unui grafic similar cu cel de mai jos. Acest grafic se va actualiza zilnic pentru ca informațiile oferite să fie cât mai relevante. Graficul va ilustra evoluția prețurilor în Aviației atât pentru vânzări, cât și pentru închirieri și va putea fi segmentat în funcție de tipul de imobil dorit.

Tendința prețurilor la imobiliare în Aviației
Imagine demonstrativă care ilustrează cum vor fi prezentate tendințele prețurilor din imobiliare

În curs de evaluare

Momentan nu avem date suficiente pentru a face o analiză a prețurilor din Vida Herastrau față de cele din București - Nord.

Prețurile din această zonă cresc în mod susținut

Fiind amplasat în nordul capitalei, o zonă din ce în ce mai râvnită de corporatiști, în special cei de nivel senior, Vida Herastrau se bucură de o creștere constantă a prețului, creștere care adesea depășește media orașului.

Moderat

În comparație cu alte ansambluri, Vida Herastrau este căutat de mai puțin de 100 de utilizatori pe lună, ceea ce ne determină să constatăm că acest ansamblu nu este foarte popular fie pentru că este nou pe piață, fie pentru că dezvoltatorul nu a investit destul în branding. În ambele cazuri, Vida Herastrau rămâne o investiție riscantă.

Clientelă fluctuantă: tineri

Acest ansamblu se pretează în special tinerilor, de aceea cei care investesc în Vida Herastrau se pot aștepta la chiriași instabili, care își schimbă frecvent domiciliul sau, în cazuri foarte grave, ajung chiar să deterioreze mobilierul.

Recomandăm 2 camere sau studio pentru investiție, dacă există

Vida Herastrau va atrăgea un public mixt, format atât din tineri, cât și din persoane care caută unități relativ ușor de întreținut, de aceea recomandăm investitorilor să se orienteze pe apartamentele cu două camere sau studio-uri dacă există în oferta dezvoltatorului. În cazul în care ansamblul are disponibile doar case, atunci vilele de tip duplex s-ar putea să fie mai potrivite datorită prețului care tine să fie mai mic decât la cele individuale.

Nu știm dacă există sistem de rate la dezvoltator

Momentan nu știm cu certitudine daca în Vida Herastrau se folosește un sistem de tip ”rate la dezvoltator” pentru plata imobilelor. Te rugăm să revii pentru această informație.

Nu știm dacă se oferă reduceri la plata cash

În momentul de față nu este clar dacă dezvoltatorul Vida Herastrau oferă reduceri la plata cash sau la mai multe unități achiziționate simultan, vom reveni cu această informație.

Nu știm dacă se poate plăti în criptomonede

Încă nu am aflat dacă este posibilă plata direct în criptomonede pentru locuințele din Vida Herastrau.

Cât costă o locuință în Vida Herastrau?

Momentan colectăm, de la Vida Herastrau, datele necesare pentru a răspunde la această întrebare. Te rugăm să revii pentru a vedea prețurile actualizate.

Unde se află Vida Herastrau și cum se poate ajunge?

Ansamblul rezidențial Vida Herastrau este situat în cartierul Aviației din nordul capitalei. Pentru a ajunge la Vida Herastrau depinzi de mașina personală deoarece nu există niciun mijloc de transport în comun aproape.

Cum este traficul din zona Vida Herastrau?

Locuind în Vida Herastrau nu vei sta în trafic nici măcar la orele de vârf, acesta fiind relativ liber tot timpul. Pentru a evita orice neplăceri, evită Șoseaua Pipera.

Ce facilități oferă Vida Herastrau locuitorilor săi?

Locuitorii din Vida Herastrau au acces la următoarele facilități: școală publică (în apropiere), școală privată (în apropiere), grădiniță (în apropiere), supermarket (în apropiere), mall (în apropiere).

Descoperă
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România