Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

Sofia Residence 5

Locuințe și prețuri Sofia Residence 5

Pe pagina fiecărui model vei găsi tur virtual, părerile experților, randamentul de investiție și multe alte informații necesare pentru o alegere inteligentă. Scroll dreapta pentru a vedea toate modelele!

Ne pare rău dar acestă categorie este goală, click pe butonul de mai jos pentru a continua:

Locuințe disponibile

Vizitează Sofia Residence 5

Comision 0%

Nu vei plăti niciun comision dacă soliciți o vizionare prin eDezvoltator

Direct Dezvoltator

Dacă alegi să cumperi, tranzacția se va face direct cu dezvoltatorul, fără intermediari

Susții o Cauză

Fiecare solicitare duce către o donație către una dintre cauzele sociale partenere

Solicitarea se trimite către departamentul nostru de consultanță, pentru a vizita Sofia Residence 5 împreună cu un expert eDezvoltator. Acest serviciu este gratuit pentru beneficiar. Eventuala tranzacție se va încheia direct cu dezvoltatorul.

Date agregate de pe Internet!

Secțiunile următoare au fost compuse folosind date publice găsite pe site-ul dezvoltatorului sau pe alte portaluri imobiliare și nu reflectă în mod obligatoriu realitatea!

Îți recomandăm să vizitezi Sofia Residence 5 alături de un consultant eDezvoltator pentru a-ți face o idee cât mai clară:

Vizitează Sofia Residence 5

Serviciul de consultanță este gratuit.

Dacă reprezinți ansamblul Sofia Residence 5, te rugăm să ne contactezi la adresa [email protected]. Vom programa un audit la șantier, în care experții noștri vor evalua calitatea lucrărilor și a materialelor folosite. De asemenea, tot în cadrul auditului, vom colecta informațiile lipsă despre facilitățile ansamblului.

Harta Sofia Residence 5

Sofia Residence 5 Galerie Foto

Derulează la dreapta pentru a vedea toate imaginile.

Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5
Ansamblul rezidential Sofia Residence 5 din București - Est
Sofia Residence 5

Sofia Residence 5 Lifestyle

Hiper-market în apropiere
Mall în apropiere
Sală fitness în apropiere

Distincții Lifestyle eDezvoltator câștigate de Sofia Residence 5

Bronz Familii cu copii

Acceptabil pentru familia ta

Familiile la început de drum, care locuiesc în Sofia Residence 5, trebuie să ia în calcul câteva aspecte, menționate mai jos, care pot fi trecute în categoria dezavantajelor. Unele se vor rezolva în timp.

Detalii
Aur Tineri

Tinerețe fără bătrânețe

Tinerii care locuiesc în Sofia Residence 5 au în acest ansamblu tot ce au nevoie, de la piscine, plajă privată, terenuri de sport și săli de fitness.

Detalii
Neevaluat Persoane cu dizabilități

În evaluare

Revino ca să aflii cât de accesibil este Sofia Residence 5!

Detalii
Bronz Mașini electrice

Cu un picior în viitor

Sofia Residence 5 este slab pregătit pentru electrificarea transportului însă dezvoltatorul pare că face pași în această direcție.

Detalii
Aur Animale de companie

Dăm din coadă de fericire!

Parcurile, zonele special amenajate și aleile din Sofia Residence 5 sunt ideale pentru cei care au câini mari, care au nevoie de mișcare în fiecare zi.

Detalii

Părerea noastră despre viața de zi cu zi în Sofia Residence 5

Această secțiune este actualizată periodic. Poți vedea cum arată ziua unui locuitor al ansamblului rezidențial și cum evoluează în timp, în funcție de dezvoltarea și modernizarea zonei în care este construit Sofia Residence 5. Vei afla unde îți poți duce copiii la școală sau grădiniță, unde poți face cumpărăturile de zi cu zi și cu ce mijloace de transport public te poți deplasa, dar și multe altele. Vezi detaliile actuale ale acestui ansamblu rezidențial, în cele de mai jos.

Facilități Sofia Residence 5 Familii cu copii

Școală în apropiere
Grădiniță în apropiere
After-school în apropiere

Sofia Residence 5:Cumpărături

Cele mai apropiate magazine sunt în afara ansamblului

Din păcate, cele mai apropiate magazine de unde îți poți face cumpărăturile sunt în afara Sofia Residence 5, deci dacă ai uitat ceva, vei fi nevoit să ieși din ansamblu.

Piața agroalimentară e în zonă!

În zona în care se află Sofia Residence 5 vei găsi o piață agroalimentară în care fermierii își vând produsele. De aici poți cumpăra fructe, legume, lactate și ouă proaspete, aduse direct de la fermele din jurul capitalei.

Ai un mall foarte aproape

Locuind în Sofia Residence 5, ești foarte aproape de cel puțin un mall, unde vei găsi orice îți dorești pentru a-ți potoli pofta de shopping.

Sofia Residence 5:Educație

Găsești școala la câteva minute de Sofia Residence 5!

Precum în multe alte cazuri, în interiorul Sofia Residence 5 nu vei găsi o școală însă ai numeroase opțiuni dintre care poți alege, în apropiere.

Găsești o grădiniță în apropiere de Sofia Residence 5

Deși nu există grădiniță chiar în Sofia Residence 5, vei găsi multe opțiuni în apropiere. Faptul că nu există o grădiniță chiar în ansamblu nu este neapărat un dezavantaj, acest scenariu fiind întâlnit la foarte multe ansambluri de la noi din țară.

Poți găsi un after-school aproape de casă!

Deși nu se regăsesc în imediata apropiere a locuinței, ai opțiuni pentru ocuparea timpului celui mic și în apropiere de Sofia Residence 5, unde vei găsi atât o școală de arte, cât și un after-school.

Sofia Residence 5:Recreere

În evaluare

Poți merge cu copilul în parcul din apropiere!

Deși nu există niciun parc în interiorul Sofia Residence 5, pentru a putea petrece timp în natură vei putea merge într-unul dintre parcurile din jurul ansamblului.

Găsești un loc de joacă amenajat chiar lângă casă!

Dacă ai un copil activ, care s-ar juca toată ziua, atunci ai noroc deoarece, locuind în Sofia Residence 5 vei avea cel puțin un loc de joacă în imediata apropiere a casei. Dacă acesta nu este de ajuns, găsești și alte locuri de joacă în jurul ansamblului.

Nu știm dacă se organizează activități cu copiii

Din ce date avem, nu există activități organizate constant de comunitatea din Sofia Residence 5 care să implice și copiii.

Sofia Residence 5:Siguranță

Oricine poate intra în ansamblu

Nu există un sistem de restricționare al accesului, deci oricine poate pătrunde un ansamblu ceea ce nu creează un mediu foarte sigur.

Se poate circula în viteză

Având în vedere că în Sofia Residence 5 nu au fost instalate încă limitatoare de viteză, mașinile pot circula după cum vor, iar acest aspect este periculos dacă un copil ar ajunge în stradă.

Zonele de joacă nu sunt împrejmuite

Din păcate, zonele de joacă sau parcurile din interiorul sau de lângă Sofia Residence 5 nu sunt destul de bine împrejmuite, iar copiii pot alerga liberi chiar și în afara acestora.

Sofia Residence 5:Curățenie

Întreținerea spațiilor verzi lasă de dorit

Din ce am observat când am vizitat Sofia Residence 5, spațiile verzi nu erau așa bine îngrijite, iar florile nu erau îngrijite sau lipseau cu totul. E loc de îmbunătățire.

Pe stradă, nu ai unde să arunci gunoiul

La fel ca în multe alte ansambluri, am fost dezamăgiți să vedem că nici în Sofia Residence 5 nu există destul de multe coșuri de gunoi stradale, fapt pentru care sunt gunoaie pe jos.

Trotuarele nu par foarte îngrijite

Aleile și trotuarele pe care le-am folosit pentru a explora Sofia Residence 5 păreau neglijate sau murdare. Probabil că ziua în care am venit în vizită nu a fost una în care se făcea curățenie.

Facilități Sofia Residence 5 Tineri

Metrou M3 aproape
Aproape de mall
Parc mare în apropiere

Sofia Residence 5:Transport public

Găsești o stație de metrou pentru M3 în apropiere

Dacă mergi des cu metroul, este bine să știi că ansamblul Sofia Residence 5 este destul de aproape de o stație de metrou legată la linia/liniile M3.

Ajungi rapid la o stație STB

Locuind în Sofia Residence 5, vei găsi în apropiere cel puțin o stație STB pe la care trec liniile de autobuz 101,102,202,253,311,330,335,N104,N111,T1,T2,T3. Pe lângă autobuz, poți lua și tramvaiul pe linia/liniile 27,40,10,23.

Zonă liniștită și bine conectată

Sofia Residence 5 se află într-o zonă liniștită, relativ departe de centru însă cu acces la majoritatea facilităților pe care le oferă capitala.

Sofia Residence 5:Socializare

În evaluare

Nu există piscină în ansamblu

Din păcate, precum multe alte ansambluri, Sofia Residence 5 ratează oportunitatea de a oferi locuitorilor săi o piscină.

Nu am știm dacă există terase sau restaurant în ansamblu

Vei putea petrece timp alături de prieteni la restaurantele și cafenelele din mall-ul aflat chiar în apropierea Sofia Residence 5.

Ai un mall foarte aproape.

Te relaxezi la shopping? Atunci avem vești bune: Sofia Residence 5 are un mall important în imediata apropiere, la câteva minute de mers cu mașina.

Sofia Residence 5:Sport

Nu ai sală de fitness în ansamblu

Cea mai apropiată sală de forță este în afara ansamblului, deci va trebui să ieși din Sofia Residence 5 pentru a ajunge la ea.

Pentru a face jogging va trebui să ieși din ansamblu

Cei care obișnuiesc să facă ieșiri scurte de jogging vor trebui să caute un parc în apropiere, deoarece în Sofia Residence 5 nu se poate alerga.

Ai un parc mare în imediata apropiere

Cei care locuiesc în Sofia Residence 5 vor găsi un parc mare foarte aproape de ansamblu. Aici se pot face ture lungi de jogging sau chiar yoga pe timp de vară.

Facilități Sofia Residence 5 Persoane cu dizabilități

În evaluare

Sofia Residence 5:Persoane cu dizabilități fizice

În evaluare

Nu sunt rampe de acces

Din păcate, dezvoltatorul Sofia Residence 5 nu a prevăzut niciun tip de rampă de acces în clădiri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Nu știm dacă ieșirile sunt nivelate cu podeaua

Încă nu am primit de la dezvoltatorul Sofia Residence 5 informații privind ieșirile din locuințe spre exterior - care ar trebui să fie nivelate.

Sofia Residence 5:Persoane cu dizabilități senzoriale

În evaluare

Nu știm dacă ascensoarele beneficiază de instrucțiuni acustice

Nu este clar dacă ascensoarele din Sofia Residence 5 sunt dotate cu sisteme fonice de instructaj.

Nu știm dacă lifturile au butoane cu Braille

Nu avem informații de la Sofia Residence 5 privind butoanele ascensoarelor.

Trecerile de pietoni nu sunt semnalizate fonic

Din nefericire, trecerile de pietoni din Sofia Residence 5 nu sunt semnalizate acustic, fapt pentru care sunt periculoase pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Facilități Sofia Residence 5 Mașini electrice

Stație încărcare în apropiere

Stații de încărcare EV lângă Sofia Residence 5

În evaluare
Nu există stație de încărcare în ansamblu
Stații de încărcare în apropiere

În drumul tău spre casă vei întâlni următoarele stații de încărcare:

Brand Distanță Locuri 100-150kWh Locuri 50-100kWh Locuri 30-50kWh Locuri 5-30kWh
Penny la 3 km - 2 locuri - 1 locuri
Penny la 6 km - 2 locuri - 1 locuri
Dedeman la 2 km - - - 4 locuri

Stații de încărcare EV private

În evaluare
Nu este clar dacă există branșament la curent trifazic

Nu știm dacă vilele din Sofia Residence 5 sunt racordate la curent trifazic, te rugăm să revii pentru a găsi această informație.

Nu avem date despre circuitele din acest ansamblu

Nu putem spune clar dacă circuitele vilelor din Sofia Residence 5 au o linie dedicată pentru consumatorii mari.

Nu știm dacă există locuri de parcare în curți

Car-port-ul permite încărcarea mașinii în propria curte. Nu știm clar dacă vilele din Sofia Residence 5 au car-port sau orice altă formă de parcare interioară.

Facilități Sofia Residence 5 Animale de companie

Pet shop departe
Cabinet departe
Parcuri în apropiere

Sofia Residence 5:Tratamente și hrană

Ai pet-shop în incinta mall-ului

Deși nu ai un pet-shop chiar lângă Sofia Residence 5, probabil că vei găsi unul la mall, aproape de casă.

Găsești cabinete veterinare în cartier

În apropierea ansamblului rezidențial Sofia Residence 5 nu există niciun cabinet veterinar, însă cu siguranță vei găsi unul în drum spre centru.

Cabinetul veterinar oferă și servicii de cosmetică pentru animale

Este normal să ai grijă de aspectul animalului tău de companie, iar pentru asta ai nevoie de servicii specializate. Este bine să știi că la cabinetul veterinar din Sofia Residence 5 ai, în ofertă, cosmetică canină.

Sofia Residence 5:Plimbare

Poți plimba liniștit câinele prin orice parc

În Sofia Residence 5 ai voie să te plimbi cu câinele prin parc și chiar să îl lași liber dacă nu sunt copii. În afară de parcuri, nu ai unde să plimbi câinele, nefiind amenajate alte spații speciale.

Nu există nicio pădure sau câmpie în apropiere

Dacă ai un câine activ, care are nevoie să alerge liber zilnic, atunci Sofia Residence 5 nu este cea mai bună opțiune pentru tine întrucât nu are aproape nicio pădure sau poiană, unde câinele să poată fi lăsat liber, fără să creeze probleme.

Există chiar și un lac în apropiere, cu malurile amenajate!

Cei care au câini știu cât de mult se bucură acesta când se poate bălăci în voie. De aceea, locuind în Sofia Residence 5, în zilele calde de vară vei putea merge pe malul lacul amenajat, situat în apropierea ansamblului pentru a-ți lăsa câinele să se scalde. Ai totuși grijă să nu îl lași liber în zonele de plajă sau ponton.

Cartier Sofia Residence 5

Departe de centru
Densitate medie
Trafic moderat la ore de vârf

Distincții eDezvoltator acordate Sofia Residence 5 pentru localizarea sa

Aur Trafic

Liber și curat

Traficul din jurul Sofia Residence 5 este liber indiferent de oră, fapt pentru care zona este foarte liniștită și curată!

Detalii
Neevaluat Conectivitate

În evaluare

Află cât de bine este conectat Sofia Residence 5 de drumurile importante.

Detalii

Zonă și împrejurimi Sofia Residence 5

Poziționare București - Est
Administrație Sector 3
Cartier Titan

Despre Titan

Cartierul Titan este unul dintre cele mai căutate cartiere din București. Deși este destul de nou (acesta a început să prindă contur în anii 50-’60), a reușit să devină reprezentativ pentru capitală prin străzile pline de verdeață, prin parcul Titan amenajat pe locul unei vechi fabrici de cărămizi și prin dezvoltarea constantă.

Arhitectura cartierului este formată din blocuri cu patru și 8 etaje construite la începutul anilor 70, dar și din blocuri mai înalte, construite după anii’ 80. Există și blocuri noi, însă nu foarte multe. Pe lista punctelor foarte atractive în acest cartier se numără și deschiderea către autostrada Soarelui.

Viața de zi cu zi în Titan

Locuitorii cartierului Titan se bucură de foarte multe oportunități în ceea ce privește viața socială și petrecerea timpului liber. Au la dispoziție parcuri, supermarket-uri și hypermarket-uri, clinici medicale și spitale, precum și numeroase alte servicii aflate la distanță de mers pe jos de orice punct al zonei.

Magazine în Titan
 • Centrul Comercial Park Lake
 • Auchan
 • Piața Miniș
Învățământ în Titan
 • Școala Gimnazială Nr.195 (Hamburg)
 • Școala Gimnazială Nr. 92
 • Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza
Recreere în Titan
 • Parcul Alexandru Ioan Cuza
 • Parcul Romulus
 • Parcul Cara
Transport public în Titan
 • Stațiile de metrou Titan, Costin Georgian, Nicolae Grigorescu, 1 Decembrie 1918
 • Liniile de autobuz 101, 102, 202, 253, 311, 330, 335, N104, N111, T1, T2, T3
 • Liniile de troleibuz 70, 79

Rata criminalității în Titan

Administrativ, Titan, face parte din zona de acoperire a Sector 3 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 180 de infracțiuni, foarte aproape de media de 178, înregistrată în celelalte sectoare, fapt pentru care Titan se dovedește o alegere acceptabilă pentru tine și familia ta, astfel că nu trebuie să îți faci griji privind siguranța personală.

Rata criminalității în Sector 3
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Titan

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în Sofia Residence 5, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Titan. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Titan. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Trafic și infrastructură Sofia Residence 5

Infrastructură Străzi late
Ore de vârf Trafic Moderat
Restul zilei Trafic Liber

La orele de vârf, traficul din jurul Sofia Residence 5 este moderat, iar în jurul prânzului și spre seară, acesta se eliberează. Zona este destul de liberă datorită densității reduse - predominante fiind clădirile mici, sub 6 etaje.

Pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți, cel mai bine este să folosești, pentru deplasări, metroul. Locuitorii din Sofia Residence 5 au acces la o stație de metrou chiar lângă casă pentru linia/liniile M3.

Deși nu scapi în totalitate de problemele din trafic, STB-ul este o alternativă mai bună decât mașina personală. Aproape de Sofia Residence 5 există cel puțin o stație de autobuz cu acces la linia/liniile 101,102,202,253,311,330,335,N104,N111,T1,T2,T3 . De asemenea, cei care preferă tramvaiul, pot ajunge repede la cel puțin o stație pentru linia/liniile 27,40,10,23.

Cei care au copii mici vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina până la cea mai apropiată grădiniță, care se află la câteva minute de condus de Sofia Residence 5, ceea ce va aglomera traficul. Având în vedere că nu există niciun supermarket în ansamblu, cei care vor avea nevoie de cumpărături vor fi nevoiți să ia mașina pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin, ceea ce va duce la aglomerarea traficului.

Cu toate că infrastructura din zonă este preponderent formată din străzi mari și late, traficul din zona Sofia Residence 5 se menține moderat la orele de vârf. Dacă se poate, evită Drumul Gura Făgetului, în special dimineața și după-amiaza.

Transport public și conectivitate Sofia Residence 5

În evaluare
Transport public Metrou Autobuz Tramvai
Aeroport La distanță mare
Autostrăzi Niciuna în apropiere

Amplasarea în zona mediană a capitalei, face Sofia Residence 5 un ansamblu bun pentru familii și persoanele care nu sunt nevoie să ajungă des în zona centrală ci preferă un cartier mai liniștit. Conexiunea cu metroul se face în mod direct, existând o stație de metrou pentru linia/liniile M3 în imediata apropiere a ansamblului. În ceea ce privește autobuzul, există o stație STB foarte aproape de Sofia Residence 5, la care ajung liniile 101,102,202,253,311,330,335,N104,N111,T1,T2,T3. Nu în ultimul rând, cei care vor locui în Sofia Residence 5 vor avea acces și la liniile de tramvai 27,40,10,23, existând cel puțin o stație în cartier.

Construcție Sofia Residence 5

Distincții eDezvoltator acordate Sofia Residence 5 pentru calitatea construcției sale

Bronz Finisaje

Nu tocmai luxos

Lucrările din Sofia Residence 5 sunt acceptabile, dar la o privire mai atentă este loc de îmbunătățire.

Detalii
Bronz Instalații

Atenția este recomandată

Instalațiile din Sofia Residence 5 sunt ok dar nu foarte calitative.

Detalii
Argint Izolație

Bine burdușit!

Izolațiile din Sofia Residence 5 sunt foarte bine realizate, cu materiale bune.

Detalii
Aur Rezistență

Construit ca o fortăreață

Structurile de rezistență ale construcțiilor din Sofia Residence 5 duc cu gândul la un bunker.

Detalii

Părerea noastră despre cât de bine construit e Sofia Residence 5

Compunem un audit al construcției bazat pe datele colectate de la șantier și de la constructorii clădirilor ce formează ansamblul 6518. Când textul va fi gata, vei putea înțelege dacă dezvoltatorul a folosit materiale de calitate, ce metode tehnice a folosit și cum influențează ele confortul și eficiența energetică a locuinței. Toate aceste detalii sunt deja sumarizate mai jos:

Finisaje Sofia Residence 5

În evaluare
Pereți Vopsea și faianță
Pardoseli Gresie și parchet
Uși interioare Lemn stratificat

Pereți, tavan și uși interioare Sofia Residence 5

În evaluare
Acoperire pereți cu vopsea normală

Pereții locuințelor din Sofia Residence 5 sunt acoperiți cu vopsea lavabilă clasică. Acesta nu este neapărat un dezavantaj, ba chiar permite beneficiarilor să își decoreze casa după bunul plac.

Nu știm dacă s-au decorat tavanele

În această secțiune vei afla dacă tavanele locuințelor din Sofia Residence 5 au fost decorate în vreun fel.

Uși din MDF

La fel ca în majoritatea ansamblurilor rezidențiale noi, în Sofia Residence 5 au fost montate uși de interior din MDF, un material popular în România datorită costului relativ scăzut.

Gresie, faianță și parchet Sofia Residence 5

În evaluare
Gresie lucioasă

În Sofia Residence 5 s-a montat gresie lucioasă, un material care a pierdut mult din popularitate în ultimii ani pentru că este alunecos și greu de întreținut. În plus se zgârie repede.

Faianță lucioasă

Pereții din băile și bucătăriile din Sofia Residence 5 sunt placați cu gresie clasică, lucioasă.

Nu știm ce parchet s-a montat

Până când nu facem un audit la șantierul Sofia Residence 5 pentru a vedea exact ce tip de parchet a fost montat, nu putem oferi detalii.

Instalații Sofia Residence 5

Termică Încălzire cu radiatoare

Instalație termică Sofia Residence 5

Centrală pe gaz, în condensare

Centralele termice montate în Sofia Residence 5 folosesc tehnologia de condensare, prin care eficiența centralei crește cu până la 50% față de cele convenționale.

Distribuție prin calorifere

Încălzirea efectivă se face în mod clasic, prin calorifere, precum în multe alte cazuri. Nu este de mirare că dezvoltatorul Sofia Residence 5 a ales această soluție, ea fiind ușor de construit. Caloriferele sunt din Oțel, un material rezistent.

Controlul temperaturii centralizat

În locuințele din Sofia Residence 5, există un singur terminal de control al temperaturii, deci în toată casa va fi aceeași temperatură.

Instalație electrică Sofia Residence 5

În evaluare
Nu e clar dacă s-au folosit siguranțe diferențiale

Nu știm ce tip de siguranțe s-au instalat în Sofia Residence 5 dar presupunem că s-au folosit disjunctoare diferențiale, cu protecție împotriva curentării.

Nu știm dacă circuitele suportă consumatori mari

Liniile speciale pentru consumatorii mari au devenit o necesitate în era electrificării, de aceea e foarte important să aflăm dacă în Sofia Residence 5 s-au folosit astfel de circuite. Revino pentru această informație, singurul mod de a o obține fiind să verificăm la șantier.

Nu știm clar ce tip de terminale s-au folosit

Când spunem terminale electrice, ne referim la prizele și întrerupătoarele instalate, acestea pot fi din mai multe materiale iar singura metodă de a verifica ce s-a montat în Sofia Residence 5 este să verificăm pe teren.

Instalație sanitară Sofia Residence 5

În evaluare
Alimentare din rețea

Cu toate că este cea mai fiabilă sursă, alimentarea din rețeaua municipală înseamnă că locuitorii Sofia Residence 5 vor avea la robinet apă preponderent epurată și tratată, deci vor fi nevoiți să cumpere apa potabilă. Acest lucru nu mai este ceva neobișnuit, majoritatea populației urbane fiind în situația de a cumpăra apă sau de a purifica apa de la robinet.

Evacuare în rețeaua municipală

Apele menajere din Sofia Residence 5 sunt procesate de rețeaua municipală. Acest scenariu este cel mai bun pentru orice reședință datorită capacității crescute de procesare oferite de rețelele municipale, dar și datorită respectării în acest fel a standardelor ecologice impuse de UE pentru procesarea apelor menajere uzate.

Nu avem informații despre scurgerile din locuințe

După ce vom analiza locuințele din Sofia Residence 5, vom putea determina dacă există sifoane de scurgere în băi, pe holuri și în bucătării.

Izolație Sofia Residence 5

Fonică Standard
Termică Bună

Izolația fonică Sofia Residence 5

Pereții dintre locuințe au aproximativ 30cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Pereții care separă locuințele în Sofia Residence 5 sunt construiți din blocuri de cărămidă ceramică, un material bun pentru izolația fonică . Grosimea acestor pereți este de 30cm, ceea ce îi face foarte eficienți ca izolator fonic .

Pereții interiori au aproximativ 13cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Grosimea pereților care compartimentează locuința este importantă pentru cei care vor să doarmă liniștiți în dormitor fără să audă zgomotul televizorului din living. În cazul Sofia Residence 5, pereții interiori au 13cm grosime și au fost construiți din .

Ferestre cu trei foi de sticlă - ”tripan”

Dezvoltatorul Sofia Residence 5 a montat ferestre cu trei straturi de geam sau „tripan” sau „triplex”, cum sunt ele cunoscute popular. Deși din punct de vedere termic diferența dintre două și trei foi de geam nu este atât de mare, din punct de vedere fonic, aceasta este semnificativă și nu veți avea probleme cu zgomotul din exterior nici când fac vecinii petreceri.

Izolația termică Sofia Residence 5

În evaluare
Pereți exteriori din cărămidă ceramică de 40 cm grosime, din care 10 cm izolație cu polistiren extrudat (EPS)

În Sofia Residence 5, pereții exteriori ai clădirilor sunt realizați din cărămidă ceramică. Aceasta este un material modern, caracterizat printr-o foarte bună rezistent. De asemenea, alveolele caracteristice bucăților de cărămidă ceramică au capacitatea de a conserva temperatura. Deci, un perete realizat din acest material, care este bine izolat la exterior, va avea o bună inerție termică, menținând răcoare vara și cald iarna, ceea ce sporește semnificativ confortul locatarilor.

Pereții exteriori ai clădirilor din Sofia Residence 5 au o grosime de 40 cm, cu tot cu izolație, mai mult decât am întâlnit la alte ansambluri rezidențiale noi.

În ceea ce privește izolația exterioară a pereților, dezvoltatorul Sofia Residence 5 a folosit clasicul polistiren extrudat (EPS), aplicând un strat de 10 cm grosime. O soluție ieftină și destul de eficientă.

Ne lipsesc informații despre izolația termică a acoperișului

Din păcate, nu avem destule informații cât să compunem o părere corectă din punct de vedere tehnic despre izolația acoperișurilor clădirilor din Sofia Residence 5.

Ramele ferestrelor sunt produse de Salamander și au 5 camere interioare

Profilele ferestrelor sunt esențiale pentru eficiența termică a unei locuințe. În Sofia Residence 5 s-au instalat ferestre bazate pe profile cu 5 camere, standardul superior utilizat în România.

Hidroizolația Sofia Residence 5

În evaluare
Ne lipsesc date privind hidroizolația fundațiilor

Informațiile pe care le avem despre Sofia Residence 5 nu ne permit să compunem o părere relevantă despre cât de bine sunt hidroizolate subsolurile și fundațiile clădirilor, vom reveni odată ce facem auditul la șantier.

Nu știm cum s-au izolat acoperișurile

Din păcate nu putem formula o opinie tehnică despre cât de bine sunt hidroizolate acoperișurile și plafoanele din Sofia Residence 5, vom completa aceste informații doar după vizita la șantier.

Nu știm cât de bine sunt hidroizolate terasele

Momentan nu putem compune o opinie despre cât de bine sunt izolate terasele clădirilor din Sofia Residence 5, vom reveni asupra acestei secțiuni după vizita la șantier.

Structură de rezistență Sofia Residence 5

Structură pe cadre din beton armat

Structura bazată pe cadre de beton este des utilizată în cazul clădirilor înalte, cum sunt cele din Sofia Residence 5. Este un sistem constructiv des folosit în toată lumea care prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește rezistența la seisme și eficiența în construcție.

Rezistență foarte bună la seisme însă pot apărea avarii

Acest sistem constructiv este folosit de toate clădirile construite după 1977. Mai mult decât atât, el a fost suplimentat cu măsuri de siguranță foarte dure pentru a preveni orice catastrofă. Clădirile din Sofia Residence 5 sunt construite pe cadre de beton și se supun acestor reglementări, deci probabilitatea ca aceste clădiri să cedeze în cazul unui seism este destul de scăzută.

Rezistență garantată în timp, decenii bune, chiar secole

În ziua de azi găsim numeroase clădiri construite în evul mediu care încă rezistă testului timpului. Majoritatea acestora sunt construite într-una dintre variantele sistemului „pe cadre”. Fie că s-au folosit forme rotunde, precum arcadele, fie că s-au folosit forme perpendiculare precum grinzile din zilele noastre, clădirile construite în acest sistem, la fel ca cele din Sofia Residence 5, vor trece cu brio testul timpului și vor rămâne în picioare atât cât va dori omul.

Sofia Residence 5 Investiție

Randament moderat la revânzare
Randament moderat la închiriere

Distincții eDezvoltator câștigate de Sofia Residence 5 pentru randamentul în investiție

Bronz Revânzare

Există oportunități mai bune

Sofia Residence 5 nu este cel mai performant ansamblu pentru revânzare.

Detalii
Bronz Închiriere

Neperformant

Cei care cumpără în Sofia Residence 5 pentru reînchiriere vor fi dezamăgiți.

Detalii
Bronz Facilități de plată

Susținere slabă

Dezvoltatorul Sofia Residence 5 nu oferă facilități care să stimuleze investițiile.

Detalii

Titan ca investiție

Chirie Studio 260€
Chirie 2 camere 370€
Chirie 3 camere 435€

Cartierul Titan face parte din sectorul 3 și este poziționat în zona de est a capitalei. Față de celelalte cartiere din zone aflate în estul Bucureștiului, chiriile din cartierul Titan nu sunt foarte diferite, ele înregistrând fluctuații mai mici de 3 procente.

Valorile medii ale chiriilor din cartierul Titan, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 260 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu două camere: 370 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu trei camere: 435 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu patru camere: 430 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile duplex: 1440 Euro pe lună, cu 3 procente mai mari decât media zonei; vile individuale: 1800 Euro pe lună, cu 4 procente mai mari decât media zonei.

Actualizăm datele din această secțiune iar în scurt timp, aici vei găsi inclusiv informații istorice despre tendințele prețurilor imobiliarelor din Titan sub forma unui grafic similar cu cel de mai jos. Acest grafic se va actualiza zilnic pentru ca informațiile oferite să fie cât mai relevante. Graficul va ilustra evoluția prețurilor în Titan atât pentru vânzări, cât și pentru închirieri și va putea fi segmentat în funcție de tipul de imobil dorit.

Tendința prețurilor la imobiliare în Titan
Imagine demonstrativă care ilustrează cum vor fi prezentate tendințele prețurilor din imobiliare

Potențial de revânzare în Sofia Residence 5

Preț achiziție Conform mediei zonei
Tendința prețurilor Creștere susținută
Prestigiul ansamblului Moderat

Preț normal în comparație cu media din București - Est

Prețurile apartamentelor din Sofia Residence 5 se mențin normale, raportate la media zonei. Astfel, un apartament cu două camere începe de la 65000€ în condițiile în care acestui tip de locuință în București - Est este de 74560€.

Prețurile din această zonă cresc în mod susținut

Fiind amplasat în partea de est a Bucureștiului, aproape de unele dintre cele mai frumoase parcuri ale capitalei, zona din care face parte Sofia Residence 5 este din ce în ce mai cerută în special de tinerii familiști, de aceea prețurile cresc în mod constant.

Moderat

În comparație cu alte ansambluri, Sofia Residence 5 este căutat de mai puțin de 100 de utilizatori pe lună, ceea ce ne determină să constatăm că acest ansamblu nu este foarte popular fie pentru că este nou pe piață, fie pentru că dezvoltatorul nu a investit destul în branding. În ambele cazuri, Sofia Residence 5 rămâne o investiție riscantă.

Potențial de închiriere în Sofia Residence 5

Chiria medie 6.7€/mp
Public țintă Tineret
Unitate recomandată Ap. 2 camere sau casă

Rată de capitalizare de 5.14% pentru un apartament cu două camere

Dacă cumperi un apartament cu două camere în Sofia Residence 5, vei putea încasa o chirie de aproximativ 370 EUR pe lună și vei plăti minim 65000 EUR pe apartament, ceea ce înseamnă că va trebui să ții apartamentul închiriat non-stop timp de 13 ani pentru a-ți recupera investiția. În mod realist, vei încasa în medie 4395 EUR pe an și vei plăti cam 350 EUR pe reparații și alte costuri. Statul va lua și el 703 EUR, ceea ce va duce la un randament net de aproximativ 5% pe an.

Clientelă fluctuantă: tineri

Acest ansamblu se pretează în special tinerilor, de aceea cei care investesc în Sofia Residence 5 se pot aștepta la chiriași instabili, care își schimbă frecvent domiciliul sau, în cazuri foarte grave, ajung chiar să deterioreze mobilierul.

Recomandăm 2 camere sau studio pentru investiție, dacă există

Sofia Residence 5 va atrăgea un public mixt, format atât din tineri, cât și din persoane care caută unități relativ ușor de întreținut, de aceea recomandăm investitorilor să se orienteze pe apartamentele cu două camere sau studio-uri dacă există în oferta dezvoltatorului. În cazul în care ansamblul are disponibile doar case, atunci vilele de tip duplex s-ar putea să fie mai potrivite datorită prețului care tine să fie mai mic decât la cele individuale.

Facilități pentru investitori de la Sofia Residence 5

În evaluare

Nu știm dacă există sistem de rate la dezvoltator

Momentan nu știm cu certitudine daca în Sofia Residence 5 se folosește un sistem de tip ”rate la dezvoltator” pentru plata imobilelor. Te rugăm să revii pentru această informație.

Nu știm dacă se oferă reduceri la plata cash

În momentul de față nu este clar dacă dezvoltatorul Sofia Residence 5 oferă reduceri la plata cash sau la mai multe unități achiziționate simultan, vom reveni cu această informație.

Nu știm dacă se poate plăti în criptomonede

Încă nu am aflat dacă este posibilă plata direct în criptomonede pentru locuințele din Sofia Residence 5.

Sofia Residence 5 Întrebări frecvente

Cât costă o locuință în Sofia Residence 5?

Din datele noastre, prețurile din Sofia Residence 5 încep de la 45000€, pentru studio-uri (garsoniere). Apartamentele cu două camere încep de la 65000€.

Unde se află Sofia Residence 5 și cum se poate ajunge?

Ansamblul rezidențial Sofia Residence 5 este situat în cartierul Titan din zona estică a Bucureștiului . Pentru a ajunge la Sofia Residence 5 depinzi de mașina personală deoarece nu există niciun mijloc de transport în comun aproape.

Cum este traficul din zona Sofia Residence 5?

Locuind în Sofia Residence 5 nu vei sta în trafic nici măcar la orele de vârf, acesta fiind relativ liber tot timpul. Pentru a evita orice neplăceri, evită Drumul Gura Făgetului.

Ce facilități oferă Sofia Residence 5 locuitorilor săi?

Locuitorii din Sofia Residence 5 au acces la următoarele facilități: școală publică (în apropiere), școală privată (în apropiere), grădiniță (în apropiere), supermarket (în apropiere), mall (în apropiere).

Ai și alte întrebări referitoare la Sofia Residence 5?

Scrie-ne pe [email protected] și spune-ne ce informații ai dori să veți în plus pe această pagină!