Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

Ansamblul Mărului IV

Locuințe și prețuri Ansamblul Mărului IV

Pe pagina fiecărui model vei găsi tur virtual, părerile experților, randamentul de investiție și multe alte informații necesare pentru o alegere inteligentă. Scroll dreapta pentru a vedea toate modelele!

Ne pare rău dar acestă categorie este goală, click pe butonul de mai jos pentru a continua:

Locuințe disponibile
Date agregate de pe Internet!

Secțiunile următoare au fost compuse folosind date publice găsite pe site-ul dezvoltatorului sau pe alte portaluri imobiliare și nu reflectă în mod obligatoriu realitatea!

Îți recomandăm să vizitezi Ansamblul Mărului IV alături de un consultant eDezvoltator pentru a-ți face o idee cât mai clară:

Vizitează Ansamblul Mărului IV

Serviciul de consultanță este gratuit.

Dacă reprezinți ansamblul Ansamblul Mărului IV, te rugăm să ne contactezi la adresa [email protected]. Vom programa un audit la șantier, în care experții noștri vor evalua calitatea lucrărilor și a materialelor folosite. De asemenea, tot în cadrul auditului, vom colecta informațiile lipsă despre facilitățile ansamblului.

Harta Ansamblul Mărului IV

Ansamblul Mărului IV Galerie Foto

Derulează la dreapta pentru a vedea toate imaginile.

Ansamblul rezidential Ansamblul Mărului IV din București - Est
Ansamblul Mărului IV
Ansamblul rezidential Ansamblul Mărului IV din București - Est
Ansamblul Mărului IV
Ansamblul rezidential Ansamblul Mărului IV din București - Est
Ansamblul Mărului IV
Ansamblul rezidential Ansamblul Mărului IV din București - Est
Ansamblul Mărului IV
Ansamblul rezidential Ansamblul Mărului IV din București - Est
Ansamblul Mărului IV
Ansamblul rezidential Ansamblul Mărului IV din București - Est
Ansamblul Mărului IV

Ansamblul Mărului IV Lifestyle

Hiper-market în apropiere
Mall în apropiere
Sală fitness în apropiere

Distincții Lifestyle eDezvoltator câștigate de Ansamblul Mărului IV

Aur Familii cu copii

Perfect pentru familia ta!

Ansamblul Mărului IV este locul ideal pentru familii cu copii. Ai la dispoziție facilitățile necesare (locuri de joaca, terenuri de sport), este curat și ai siguranța unui loc cu acces controlat și supravegheat video.

Detalii
Aur Tineri

Tinerețe fără bătrânețe

Tinerii care locuiesc în Ansamblul Mărului IV au în acest ansamblu tot ce au nevoie, de la piscine, plajă privată, terenuri de sport și săli de fitness.

Detalii
Neevaluat Persoane cu dizabilități

În evaluare

Revino ca să aflii cât de accesibil este Ansamblul Mărului IV!

Detalii
Bronz Mașini electrice

Cu un picior în viitor

Ansamblul Mărului IV este slab pregătit pentru electrificarea transportului însă dezvoltatorul pare că face pași în această direcție.

Detalii
Aur Animale de companie

Dăm din coadă de fericire!

Parcurile, zonele special amenajate și aleile din Ansamblul Mărului IV sunt ideale pentru cei care au câini mari, care au nevoie de mișcare în fiecare zi.

Detalii

Părerea noastră despre viața de zi cu zi în Ansamblul Mărului IV

Această secțiune este actualizată periodic. Poți vedea cum arată ziua unui locuitor al ansamblului rezidențial și cum evoluează în timp, în funcție de dezvoltarea și modernizarea zonei în care este construit Ansamblul Mărului IV. Vei afla unde îți poți duce copiii la școală sau grădiniță, unde poți face cumpărăturile de zi cu zi și cu ce mijloace de transport public te poți deplasa, dar și multe altele. Vezi detaliile actuale ale acestui ansamblu rezidențial, în cele de mai jos.

Facilități Ansamblul Mărului IV Familii cu copii

Școală în apropiere
Grădiniță în apropiere
After-school în apropiere

Ansamblul Mărului IV:Cumpărături

Cele mai apropiate magazine sunt în afara ansamblului

Din păcate, cele mai apropiate magazine de unde îți poți face cumpărăturile sunt în afara Ansamblul Mărului IV, deci dacă ai uitat ceva, vei fi nevoit să ieși din ansamblu.

Piața agroalimentară e în zonă!

În zona în care se află Ansamblul Mărului IV vei găsi o piață agroalimentară în care fermierii își vând produsele. De aici poți cumpăra fructe, legume, lactate și ouă proaspete, aduse direct de la fermele din jurul capitalei.

Ai un mall foarte aproape

Locuind în Ansamblul Mărului IV, ești foarte aproape de cel puțin un mall, unde vei găsi orice îți dorești pentru a-ți potoli pofta de shopping.

Ansamblul Mărului IV:Educație

Găsești școala la câteva minute de Ansamblul Mărului IV!

Precum în multe alte cazuri, în interiorul Ansamblul Mărului IV nu vei găsi o școală însă ai numeroase opțiuni dintre care poți alege, în apropiere.

Găsești o grădiniță în apropiere de Ansamblul Mărului IV

Deși nu există grădiniță chiar în Ansamblul Mărului IV, vei găsi multe opțiuni în apropiere. Faptul că nu există o grădiniță chiar în ansamblu nu este neapărat un dezavantaj, acest scenariu fiind întâlnit la foarte multe ansambluri de la noi din țară.

Poți găsi un after-school aproape de casă!

Deși nu se regăsesc în imediata apropiere a locuinței, ai opțiuni pentru ocuparea timpului celui mic și în apropiere de Ansamblul Mărului IV, unde vei găsi atât o școală de arte, cât și un after-school.

Ansamblul Mărului IV:Recreere

În evaluare

Poți merge cu copilul în parcul din apropiere!

Deși nu există niciun parc în interiorul Ansamblul Mărului IV, pentru a putea petrece timp în natură vei putea merge într-unul dintre parcurile din jurul ansamblului.

Găsești un loc de joacă amenajat chiar lângă casă!

Dacă vrei ca cel mic să-și consume energia în aer liber și într-un loc potrivit, este bine să știi că în cadrul ansamblului Ansamblul Mărului IV există un loc de joacă perfect amenajat.

Nu știm dacă se organizează activități cu copiii

Din ce date avem, nu există activități organizate constant de comunitatea din Ansamblul Mărului IV care să implice și copiii.

Ansamblul Mărului IV:Siguranță

Accesul în ansamblu este restricționat

În Ansamblul Mărului IV te simți în siguranță deoarece nu oricine poate intra în acest complex rezidențial. Accesul se face doar pe bază de invitație sau cartelă de acces, deci nu pot intra decât persoane cunoscute, rezidenți sau musafirii acestora.

Se poate circula în viteză

Având în vedere că în Ansamblul Mărului IV nu au fost instalate încă limitatoare de viteză, mașinile pot circula după cum vor, iar acest aspect este periculos dacă un copil ar ajunge în stradă.

Locuri de joacă împrejmuite

Zonele de joacă de lângă sau din interiorul Ansamblul Mărului IV sunt împrejmuite și sunt plasate departe de străzi, pentru ca cei mici să fie în deplină siguranță, iar joacă să se desfășoare fără incidente

Ansamblul Mărului IV:Curățenie

Spațiile verzi sunt foarte bine întreținute

Plimbându-te la pas prin Ansamblul Mărului IV este imposibil să nu observi cât de bine sunt întreținute spațiile verzi. Iarba este tunsă, iar florile arată superb vara. Copilul tău se va juca într-un mediu sănătos și bine îngrijit.

Găsești coșuri de gunoi la tot pasul

Străzile din Ansamblul Mărului IV sunt foarte curate, parțial datorită coșurilor de gunoi montate de dezvoltator în majoritatea locurilor publice. Deși pare banal, acest aspect nu este prea des întâlnit în alte ansambluri rezidențiale din România.

Trotuarele sunt îngrijite și spălate

Trotuarele și aleile din Ansamblul Mărului IV par noi, ele fiind foarte bine întreținute și curate.

Facilități Ansamblul Mărului IV Tineri

Metrou M3 aproape
Aproape de mall
Parc mare în apropiere

Ansamblul Mărului IV:Transport public

Găsești o stație de metrou pentru M3 în apropiere

Dacă mergi des cu metroul, este bine să știi că ansamblul Ansamblul Mărului IV este destul de aproape de o stație de metrou legată la linia/liniile M3.

Ajungi rapid la o stație STB

Locuind în Ansamblul Mărului IV, vei găsi în apropiere cel puțin o stație STB pe la care trec liniile de autobuz 102,N103,N111,N113,T4. Pe lângă autobuz, poți lua și tramvaiul pe linia/liniile 27.

Zonă liniștită și bine conectată

Ansamblul Mărului IV se află într-o zonă liniștită, relativ departe de centru însă cu acces la majoritatea facilităților pe care le oferă capitala.

Ansamblul Mărului IV:Socializare

În evaluare

Nu există piscină în ansamblu

Din păcate, precum multe alte ansambluri, Ansamblul Mărului IV ratează oportunitatea de a oferi locuitorilor săi o piscină.

Nu am știm dacă există terase sau restaurant în ansamblu

Vei putea petrece timp alături de prieteni la restaurantele și cafenelele din mall-ul aflat chiar în apropierea Ansamblul Mărului IV.

Ai un mall foarte aproape.

Te relaxezi la shopping? Atunci avem vești bune: Ansamblul Mărului IV are un mall important în imediata apropiere, la câteva minute de mers cu mașina.

Ansamblul Mărului IV:Sport

Nu ai sală de fitness în ansamblu

Cea mai apropiată sală de forță este în afara ansamblului, deci va trebui să ieși din Ansamblul Mărului IV pentru a ajunge la ea.

Pentru a face jogging va trebui să ieși din ansamblu

Cei care obișnuiesc să facă ieșiri scurte de jogging vor trebui să caute un parc în apropiere, deoarece în Ansamblul Mărului IV nu se poate alerga.

Ai un parc mare în imediata apropiere

Cei care locuiesc în Ansamblul Mărului IV vor găsi un parc mare foarte aproape de ansamblu. Aici se pot face ture lungi de jogging sau chiar yoga pe timp de vară.

Facilități Ansamblul Mărului IV Persoane cu dizabilități

În evaluare

Ansamblul Mărului IV:Persoane cu dizabilități fizice

În evaluare

Nu sunt rampe de acces

Din păcate, dezvoltatorul Ansamblul Mărului IV nu a prevăzut niciun tip de rampă de acces în clădiri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Tocurile ușilor nu sunt la nivel cu podeaua

Din câte am observat, în Ansamblul Mărului IV nu există treceri la nivel cu podeaua dintr-un spațiu în altul, nici în spațiile publice, și nici în unitățile locative.

Ansamblul Mărului IV:Persoane cu dizabilități senzoriale

În evaluare

Nu știm dacă ascensoarele beneficiază de instrucțiuni acustice

Nu este clar dacă ascensoarele din Ansamblul Mărului IV sunt dotate cu sisteme fonice de instructaj.

Nu știm dacă lifturile au butoane cu Braille

Nu avem informații de la Ansamblul Mărului IV privind butoanele ascensoarelor.

Trecerile de pietoni nu sunt semnalizate fonic

Din nefericire, trecerile de pietoni din Ansamblul Mărului IV nu sunt semnalizate acustic, fapt pentru care sunt periculoase pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Facilități Ansamblul Mărului IV Mașini electrice

Stație încărcare în apropiere

Stații de încărcare EV lângă Ansamblul Mărului IV

În evaluare
Nu există stație de încărcare în ansamblu
Stații de încărcare în apropiere

În drumul tău spre casă vei întâlni următoarele stații de încărcare:

Brand Distanță Locuri 100-150kWh Locuri 50-100kWh Locuri 30-50kWh Locuri 5-30kWh
Penny la 2 km - 2 locuri - 1 locuri
Dedeman la 4 km - - - 4 locuri
BCR la 4 km - - - 4 locuri

Stații de încărcare EV private

În evaluare
Fără curent trifazic

} Deoarece casele din Ansamblul Mărului IV nu au curent trifazic, posesorii de mașini electrice vor trebui să se mulțumească cu încărcătoare simple, care vor umple bateria în 10-12 ore.

Fără circuite speciale pentru sarcini mari

} Circuitele caselor din Ansamblul Mărului IV nu sunt prevăzute cu linii speciale pentru consumatori mari. Acest detaliu ne spune că dezvoltatorul Ansamblul Mărului IV nu a pregătit aceste locuințe pentru un consum foarte mare de electricitate precum cel cauzat de încărcătoarele EV rapide.

Nu știm dacă există locuri de parcare în curți

Car-port-ul permite încărcarea mașinii în propria curte. Nu știm clar dacă vilele din Ansamblul Mărului IV au car-port sau orice altă formă de parcare interioară.

Facilități Ansamblul Mărului IV Animale de companie

Pet shop departe
Cabinet departe
Parcuri în apropiere

Ansamblul Mărului IV:Tratamente și hrană

Ai pet-shop în incinta mall-ului

Deși nu ai un pet-shop chiar lângă Ansamblul Mărului IV, probabil că vei găsi unul la mall, aproape de casă.

Găsești cabinete veterinare în cartier

În apropierea ansamblului rezidențial Ansamblul Mărului IV nu există niciun cabinet veterinar, însă cu siguranță vei găsi unul în drum spre centru.

Cabinetul veterinar oferă și servicii de cosmetică pentru animale

Este normal să ai grijă de aspectul animalului tău de companie, iar pentru asta ai nevoie de servicii specializate. Este bine să știi că la cabinetul veterinar din Ansamblul Mărului IV ai, în ofertă, cosmetică canină.

Ansamblul Mărului IV:Plimbare

Poți plimba liniștit câinele prin orice parc

În Ansamblul Mărului IV ai voie să te plimbi cu câinele prin parc și chiar să îl lași liber dacă nu sunt copii. În afară de parcuri, nu ai unde să plimbi câinele, nefiind amenajate alte spații speciale.

Găsești o câmpie în imediata apropiere

Pentru câinii activi, o poiană este locul ideal pentru a fi plimbați deoarece pot alerga liberi fără să încurce pe nimeni. Ansamblul Mărului IV are în apropiere un asemenea spațiu unde îți vei putea duce câinele zilnic, iar acesta își va consuma energia.

Există chiar și un lac în apropiere, cu malurile amenajate!

Cei care au câini știu cât de mult se bucură acesta când se poate bălăci în voie. De aceea, locuind în Ansamblul Mărului IV, în zilele calde de vară vei putea merge pe malul lacul amenajat, situat în apropierea ansamblului pentru a-ți lăsa câinele să se scalde. Ai totuși grijă să nu îl lași liber în zonele de plajă sau ponton.

Cartier Ansamblul Mărului IV

Departe de centru
Densitate redusă
Trafic moderat la ore de vârf

Distincții eDezvoltator acordate Ansamblul Mărului IV pentru localizarea sa

Aur Trafic

Liber și curat

Traficul din jurul Ansamblul Mărului IV este liber indiferent de oră, fapt pentru care zona este foarte liniștită și curată!

Detalii
Neevaluat Conectivitate

În evaluare

Află cât de bine este conectat Ansamblul Mărului IV de drumurile importante.

Detalii

Zonă și împrejurimi Ansamblul Mărului IV

Poziționare București - Est
Administrație Sector 4
Cartier Sălăjan

Despre Sălăjan

Cartierul Sălăjan este un cartier din sectorul 3 al capitalei, situat în vecinătatea centralei termice C.E.T București Sud. Este cunoscut drept un cartier rău famat, însă realitatea ultimilor ani îl arată drept un cartier liniștit, ideal pentru viața def amilie.

Cartierul este străbătut de două bulevarde mari (Camil Ressu și Nicolae Grigorescu), care fluidizează foarte bine traficul. În ceea ce privește arhitectura, este împărțit în zone de blocuri cu până în 12 etaje și zone de case. În general, este un cartier destul de verde și aerisit, iar accesul rapid către parcul Titan îl face atractiv pentru cei care doresc o viață sănătoasă și diversificată.

Viața de zi cu zi în Sălăjan

Locuitorii cartierului Sălăjan sunt bine conectați la oraș prin linii de transport în comun și stația de metrou Nicolae Grigorescu. În imediată apropiere aceștia au acces la parcuri, restaurante, unități medicale publice și private, grădinițe, școli și numeroase alte obiective.

Magazine în Sălăjan
 • Piața Trapezului
 • Complex Agroalimentar Titan 1
 • Profi
Învățământ în Sălăjan
 • Grădinița Numărul 232
 • Școala Gimnazială Nr. 92
 • Gradinita Strumfisor
Recreere în Sălăjan
 • Parcul Cara
 • Parcul Alexandru Ioan Cuza
 • Parcul Romulus
Transport public în Sălăjan
 • Stația de metrou Nicolae Grigorescu
 • Liniile de autobuz 102, N103, N111, N113, T4
 • Linia de tramvai 27

Rata criminalității în Sălăjan

Administrativ, Sălăjan, face parte din zona de acoperire a Sector 4 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 158 de infracțiuni, sub media de 178 din celelalte sectoare, ceea ce face din Sălăjan o zonă mai sigură, pentru tine și familia ta, comparativ cu altele din capitală.

Rata criminalității în Sector 4
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Sălăjan

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în Ansamblul Mărului IV, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Sălăjan. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Sălăjan. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Trafic și infrastructură Ansamblul Mărului IV

Infrastructură Străzi foarte late
Ore de vârf Trafic Moderat
Restul zilei Trafic Moderat

Fiind amplasat într-o zonă în care predomină casele, traficul din jurul Ansamblul Mărului IV nu se aglomerează niciodată cât să genereze întârzieri însă rămâne destul de încărcat indiferent de oră.

Pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți, cel mai bine este să folosești, pentru deplasări, metroul. Locuitorii din Ansamblul Mărului IV au acces la o stație de metrou chiar lângă casă pentru linia/liniile M3.

Deși nu scapi în totalitate de problemele din trafic, STB-ul este o alternativă mai bună decât mașina personală. Aproape de Ansamblul Mărului IV există cel puțin o stație de autobuz cu acces la linia/liniile 102,N103,N111,N113,T4 . De asemenea, cei care preferă tramvaiul, pot ajunge repede la cel puțin o stație pentru linia/liniile 27.

Cei care au copii mici vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina până la cea mai apropiată grădiniță, care se află la câteva minute de condus de Ansamblul Mărului IV, ceea ce va aglomera traficul. Având în vedere că nu există niciun supermarket în ansamblu, cei care vor avea nevoie de cumpărături vor fi nevoiți să ia mașina pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin, ceea ce va duce la aglomerarea traficului.

Ansamblul Mărului IV are în apropiere bulevarde mari, care pot prelua fluxul de mașini, dar pentru că aceste bulevarde se aglomerează frecvent, traficul din jurul ansamblului rămâne mai degrabă moderat la toate orele. Acesta este motivul pentru acre îți recomandăm să eviți pe cât posibil Bulevardul Nicolae Grigorescu.

Transport public și conectivitate Ansamblul Mărului IV

În evaluare
Transport public Metrou Autobuz Tramvai
Aeroport La distanță mare
Autostrăzi Niciuna în apropiere

Amplasarea în zona mediană a capitalei, face Ansamblul Mărului IV un ansamblu bun pentru familii și persoanele care nu sunt nevoie să ajungă des în zona centrală ci preferă un cartier mai liniștit. Conexiunea cu metroul se face în mod direct, existând o stație de metrou pentru linia/liniile M3 în imediata apropiere a ansamblului. În ceea ce privește autobuzul, există o stație STB foarte aproape de Ansamblul Mărului IV, la care ajung liniile 102,N103,N111,N113,T4. Nu în ultimul rând, cei care vor locui în Ansamblul Mărului IV vor avea acces și la liniile de tramvai 27, existând cel puțin o stație în cartier.

În jurul Ansamblul Mărului IV se află bulevardele principale ale capitalei ce duc atât spre centru, cât și spre ieșirile din oraș.

Construcție Ansamblul Mărului IV

Distincții eDezvoltator acordate Ansamblul Mărului IV pentru calitatea construcției sale

Argint Finisaje

Lucrat bine!

Lucrările din Ansamblul Mărului IV sunt ok, cu mici probleme ici-colo.

Detalii
Aur Instalații

Durabilitate asigurată!

În Ansamblul Mărului IV s-au folosit instalații de calitate, garantate să dureze veșnic.

Detalii
Argint Izolație

Bine burdușit!

Izolațiile din Ansamblul Mărului IV sunt foarte bine realizate, cu materiale bune.

Detalii
Aur Rezistență

Construit ca o fortăreață

Structurile de rezistență ale construcțiilor din Ansamblul Mărului IV duc cu gândul la un bunker.

Detalii

Părerea noastră despre cât de bine construit e Ansamblul Mărului IV

Compunem un audit al construcției bazat pe datele colectate de la șantier și de la constructorii clădirilor ce formează ansamblul 6535. Când textul va fi gata, vei putea înțelege dacă dezvoltatorul a folosit materiale de calitate, ce metode tehnice a folosit și cum influențează ele confortul și eficiența energetică a locuinței. Toate aceste detalii sunt deja sumarizate mai jos:

Finisaje Ansamblul Mărului IV

Pereți Vopsea și faianță
Pardoseli Gresie și parchet
Uși interioare Lemn masiv

Pereți, tavan și uși interioare Ansamblul Mărului IV

Acoperire pereți cu vopsea normală

Pereții locuințelor din Ansamblul Mărului IV sunt acoperiți cu vopsea lavabilă clasică. Acesta nu este neapărat un dezavantaj, ba chiar permite beneficiarilor să își decoreze casa după bunul plac.

Tavane simple, fără decorațiuni

Dezvoltatorul Ansamblul Mărului IV a lăsat tavanele simple, fără baghete decorative sau alte inserții, camerele fiind simple, fără accente speciale.

Uși din lemn masiv

În Ansamblul Mărului IV au fost instalate uși de interior din lemn masiv, un detaliu interesant, care denotă interesul dezvoltatorului pentru calitatea materialelor folosite.

Gresie, faianță și parchet Ansamblul Mărului IV

În evaluare
Gresie lucioasă

În Ansamblul Mărului IV s-a montat gresie lucioasă, un material care a pierdut mult din popularitate în ultimii ani pentru că este alunecos și greu de întreținut. În plus se zgârie repede.

Faianță lucioasă

Pereții din băile și bucătăriile din Ansamblul Mărului IV sunt placați cu gresie clasică, lucioasă.

Nu știm ce parchet s-a montat

Până când nu facem un audit la șantierul Ansamblul Mărului IV pentru a vedea exact ce tip de parchet a fost montat, nu putem oferi detalii.

Instalații Ansamblul Mărului IV

Termică Încălzire prin pardoseală
Electrică Descărcătoare anti-fulger

Instalație termică Ansamblul Mărului IV

Centrală pe gaz, în condensare

Centralele termice montate în Ansamblul Mărului IV folosesc tehnologia de condensare, prin care eficiența centralei crește cu până la 50% față de cele convenționale.

Distribuție prin pardoseală

În Ansamblul Mărului IV s-a ales încălzirea în pardoseală, o soluție prin care agentul termic este distribuit prin conducte de tip PEX-Al, direct sub pardoselile locuinței. Practic, conductele încălzesc pardoseala la aproximativ 25 de grade iar aceasta păstrează o inerție termică de-a lungul timpului, ceea ce reduce semnificativ energia consumată și implicit costurile.

Controlul temperaturii centralizat

În locuințele din Ansamblul Mărului IV, există un singur terminal de control al temperaturii, deci în toată casa va fi aceeași temperatură.

Instalație electrică Ansamblul Mărului IV

Siguranțe cu protecție la curentare

În Ansamblul Mărului IV s-au folosit siguranțe diferențiale (care previn curentarea) . De asemenea, pentru o protecție suplimentară a circuitelor sensibile, s-au instalat inclusiv descărcătoare anti-fulger.

Circuite simple, fără linii dedicate

În locuințele din Ansamblul Mărului IV nu există circuite speciale pentru consumatorii mari, deci cei care vor locui aici trebuie să fie atenți la prize să nu se topească atunci când folosesc electrocasnice de putere mare, precum plitele electrice.

Terminale electrice simple

În locuința auditată de noi, din Ansamblul Mărului IV, s-au instalat terminale simple, din plastic . Întrerupătoarele sunt poziționate la înălțimea optimă - aproximativ 120 cm față de sol și sunt normale, fără semnalizare, deci pot fi greu de depistat noaptea. De menționat că dezvoltatorul a prevăzut locuințele cu un spațiu special pentru router-ul WiFi astfel încât acesta să fie ușor accesibil pentru linia de internet, fără să fie vizibil în casă.

Instalație sanitară Ansamblul Mărului IV

Alimentare din rețea

Cu toate că este cea mai fiabilă sursă, alimentarea din rețeaua municipală înseamnă că locuitorii Ansamblul Mărului IV vor avea la robinet apă preponderent epurată și tratată, deci vor fi nevoiți să cumpere apa potabilă. Acest lucru nu mai este ceva neobișnuit, majoritatea populației urbane fiind în situația de a cumpăra apă sau de a purifica apa de la robinet.

Evacuare în rețeaua municipală

Apele menajere din Ansamblul Mărului IV sunt procesate de rețeaua municipală. Acest scenariu este cel mai bun pentru orice reședință datorită capacității crescute de procesare oferite de rețelele municipale, dar și datorită respectării în acest fel a standardelor ecologice impuse de UE pentru procesarea apelor menajere uzate.

Fără scurgeri în pardoseală

Cei care locuiesc în Ansamblul Mărului IV trebuie să fie foarte atenți cu chiuvetele sau căzile lor deoarece aici nu vor găsi niciun fel de scurgere care să prevină inundațiile accidentale.

Izolație Ansamblul Mărului IV

Fonică Standard
Termică Bună

Izolația fonică Ansamblul Mărului IV

Pereții dintre locuințe au aproximativ 30cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Pereții care separă locuințele în Ansamblul Mărului IV sunt construiți din blocuri de cărămidă ceramică, un material bun pentru izolația fonică . Grosimea acestor pereți este de 30cm, ceea ce îi face foarte eficienți ca izolator fonic .

Pereții interiori au aproximativ 13cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Grosimea pereților care compartimentează locuința este importantă pentru cei care vor să doarmă liniștiți în dormitor fără să audă zgomotul televizorului din living. În cazul Ansamblul Mărului IV, pereții interiori au 13cm grosime și au fost construiți din .

Ferestre cu trei foi de sticlă - ”tripan”

Dezvoltatorul Ansamblul Mărului IV a montat ferestre cu trei straturi de geam sau „tripan” sau „triplex”, cum sunt ele cunoscute popular. Deși din punct de vedere termic diferența dintre două și trei foi de geam nu este atât de mare, din punct de vedere fonic, aceasta este semnificativă și nu veți avea probleme cu zgomotul din exterior nici când fac vecinii petreceri.

Izolația termică Ansamblul Mărului IV

În evaluare
Pereți exteriori din cărămidă ceramică de 40 cm grosime, din care 10 cm izolație cu polistiren extrudat (EPS)

În Ansamblul Mărului IV, pereții exteriori ai clădirilor sunt realizați din cărămidă ceramică. Aceasta este un material modern, caracterizat printr-o foarte bună rezistent. De asemenea, alveolele caracteristice bucăților de cărămidă ceramică au capacitatea de a conserva temperatura. Deci, un perete realizat din acest material, care este bine izolat la exterior, va avea o bună inerție termică, menținând răcoare vara și cald iarna, ceea ce sporește semnificativ confortul locatarilor.

Pereții exteriori ai clădirilor din Ansamblul Mărului IV au o grosime de 40 cm, cu tot cu izolație, mai mult decât am întâlnit la alte ansambluri rezidențiale noi.

În ceea ce privește izolația exterioară a pereților, dezvoltatorul Ansamblul Mărului IV a folosit clasicul polistiren extrudat (EPS), aplicând un strat de 10 cm grosime. O soluție ieftină și destul de eficientă.

Ne lipsesc informații despre izolația termică a acoperișului

Din păcate, nu avem destule informații cât să compunem o părere corectă din punct de vedere tehnic despre izolația acoperișurilor clădirilor din Ansamblul Mărului IV.

Ramele ferestrelor au 7 camere interioare

Profilele ferestrelor sunt foarte importante în ceea ce privește izolația termică a unei locuințe. În Ansamblul Mărului IV s-au folosit profile cu mai mult de 5 camere, adică la un nivel superior celor standard.

Hidroizolația Ansamblul Mărului IV

În evaluare
Ne lipsesc date privind hidroizolația fundațiilor

Informațiile pe care le avem despre Ansamblul Mărului IV nu ne permit să compunem o părere relevantă despre cât de bine sunt hidroizolate subsolurile și fundațiile clădirilor, vom reveni odată ce facem auditul la șantier.

Nu știm cum s-au izolat acoperișurile

Din păcate nu putem formula o opinie tehnică despre cât de bine sunt hidroizolate acoperișurile și plafoanele din Ansamblul Mărului IV, vom completa aceste informații doar după vizita la șantier.

Nu știm cât de bine sunt hidroizolate terasele

Momentan nu putem compune o opinie despre cât de bine sunt izolate terasele clădirilor din Ansamblul Mărului IV, vom reveni asupra acestei secțiuni după vizita la șantier.

Structură de rezistență Ansamblul Mărului IV

Structură pe cadre din beton armat

Structura bazată pe cadre de beton este des utilizată în cazul clădirilor înalte, cum sunt cele din Ansamblul Mărului IV. Este un sistem constructiv des folosit în toată lumea care prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește rezistența la seisme și eficiența în construcție.

Rezistență foarte bună la seisme însă pot apărea avarii

Acest sistem constructiv este folosit de toate clădirile construite după 1977. Mai mult decât atât, el a fost suplimentat cu măsuri de siguranță foarte dure pentru a preveni orice catastrofă. Clădirile din Ansamblul Mărului IV sunt construite pe cadre de beton și se supun acestor reglementări, deci probabilitatea ca aceste clădiri să cedeze în cazul unui seism este destul de scăzută.

Rezistență garantată în timp, decenii bune, chiar secole

În ziua de azi găsim numeroase clădiri construite în evul mediu care încă rezistă testului timpului. Majoritatea acestora sunt construite într-una dintre variantele sistemului „pe cadre”. Fie că s-au folosit forme rotunde, precum arcadele, fie că s-au folosit forme perpendiculare precum grinzile din zilele noastre, clădirile construite în acest sistem, la fel ca cele din Ansamblul Mărului IV, vor trece cu brio testul timpului și vor rămâne în picioare atât cât va dori omul.

Ansamblul Mărului IV Investiție

Randament moderat la revânzare
Randament moderat la închiriere

Distincții eDezvoltator câștigate de Ansamblul Mărului IV pentru randamentul în investiție

Neevaluat Revânzare

În evaluare

Evaluăm cât de potrivit este Ansamblul Mărului IV pentru revânzare

Detalii
Bronz Închiriere

Neperformant

Cei care cumpără în Ansamblul Mărului IV pentru reînchiriere vor fi dezamăgiți.

Detalii
Bronz Facilități de plată

Susținere slabă

Dezvoltatorul Ansamblul Mărului IV nu oferă facilități care să stimuleze investițiile.

Detalii

Sălăjan ca investiție

Chirie Studio 260€
Chirie 2 camere 360€
Chirie 3 camere 420€

Cartierul Sălăjan face parte din sectorul 4 și este poziționat în zona de est a capitalei. Față de celelalte cartiere din zone aflate în estul Bucureștiului, chiriile din cartierul Sălăjan tind să fie cu aproximativ 3procente mai mici pentru garsoniere sau apartamente și cu 1procente mai mici pentru case.

Valorile medii ale chiriilor din cartierul Sălăjan, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 260 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu două camere: 360 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu trei camere: 420 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu patru camere: 430 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile duplex: 600 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile individuale: 750 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei.

Actualizăm datele din această secțiune iar în scurt timp, aici vei găsi inclusiv informații istorice despre tendințele prețurilor imobiliarelor din Sălăjan sub forma unui grafic similar cu cel de mai jos. Acest grafic se va actualiza zilnic pentru ca informațiile oferite să fie cât mai relevante. Graficul va ilustra evoluția prețurilor în Sălăjan atât pentru vânzări, cât și pentru închirieri și va putea fi segmentat în funcție de tipul de imobil dorit.

Tendința prețurilor la imobiliare în Sălăjan
Imagine demonstrativă care ilustrează cum vor fi prezentate tendințele prețurilor din imobiliare

Potențial de revânzare în Ansamblul Mărului IV

În evaluare
Preț achiziție Peste media zonei
Tendința prețurilor Creștere susținută
Prestigiul ansamblului Moderat

Preț mare în comparație cu media din București - Est

Prețurile apartamentelor cu două camere din Ansamblul Mărului IV se situează peste media zonei, acestea fiind de aproximativ 92000€ în comparație cu prețul mediu al pieței din București - Est, situat pe la 74560€.

Prețurile din această zonă cresc în mod susținut

Fiind amplasat în partea de est a Bucureștiului, aproape de unele dintre cele mai frumoase parcuri ale capitalei, zona din care face parte Ansamblul Mărului IV este din ce în ce mai cerută în special de tinerii familiști, de aceea prețurile cresc în mod constant.

Moderat

În comparație cu alte ansambluri, Ansamblul Mărului IV este căutat de mai puțin de 100 de utilizatori pe lună, ceea ce ne determină să constatăm că acest ansamblu nu este foarte popular fie pentru că este nou pe piață, fie pentru că dezvoltatorul nu a investit destul în branding. În ambele cazuri, Ansamblul Mărului IV rămâne o investiție riscantă.

Potențial de închiriere în Ansamblul Mărului IV

Chiria medie 6.5€/mp
Public țintă Familii
Unitate recomandată Ap. 3 camere sau casă

Rată de capitalizare de 3.52% pentru un apartament cu două camere

Dacă cumperi un apartament cu două camere în Ansamblul Mărului IV, vei putea încasa o chirie de aproximativ 360 EUR pe lună și vei plăti minim 92000 EUR pe apartament, ceea ce înseamnă că va trebui să ții apartamentul închiriat non-stop timp de 19 ani pentru a-ți recupera investiția. În mod realist, vei încasa în medie 4276 EUR pe an și vei plăti cam 350 EUR pe reparații și alte costuri. Statul va lua și el 684 EUR, ceea ce va duce la un randament net de aproximativ 3% pe an.

Clientelă stabilă: familii

Datorită facilităților din interiorul și din jurul Ansamblul Mărului IV, ansamblul este ideal pentru familiile cu copii. Acest tip de clienți este ideal pentru cei care caută chiriași de lungă durată deoarece familiile își schimbă rar locuința ba chiar deseori aleg să cumpere.

Recomandăm 3 camere sau case ca investiție

Fiind un ansamblu prietenos cu familiile, în Ansamblul Mărului IV se vor putea închiria ușor apartamentele mari cu 3 sau 4 camere, precum și orice tip de casă. Deși au un preț de achiziție mai mare, randamentul acestor unități tinde să fie mai bun decât cele ieftine în special datorită chiriașilor pe lungă durată și a costurilor mai mici cu reparațiile. În cazul în care ansamblul are disponibile doar case, atunci vilele de tip single s-ar putea să fie o investiție potrivită.

Facilități pentru investitori de la Ansamblul Mărului IV

În evaluare
Rate la dezvoltator Nu
Discount la plata cash Nu
Plata în criptomonede Nu

Rate doar prin bancă

Ansamblul Mărului IV nu oferă niciun sistem de rate la dezvoltator, deci cei care vor să achiziționeze aici vor trebui fie să plătească pe loc, fie să apeleze la un credit bancar.

Preț fix, indiferent de metoda de plată

Din păcate, dezvoltatorul Ansamblul Mărului IV nu oferă reduceri celor care pot plăti cash iar prețul este același pentru orice tip de client, indiferent că este investitor sau beneficiar final.

Se acceptă doar monede tradiționale

Dezvoltatorul Ansamblul Mărului IV nu acceptă momentan plata în niciun fel de criptomonede, preferând valuta clasică (fiat) pentru toate tranzacțiile derulate de acesta.

Ansamblul Mărului IV Întrebări frecvente

Cât costă o locuință în Ansamblul Mărului IV?

Din datele noastre, prețurile din Ansamblul Mărului IV încep de la 92000€, pentru apartamentele cu două camere.

Unde se află Ansamblul Mărului IV și cum se poate ajunge?

Ansamblul rezidențial Ansamblul Mărului IV este situat în cartierul Sălăjan din zona estică a Bucureștiului . Pentru a ajunge la Ansamblul Mărului IV depinzi de mașina personală deoarece nu există niciun mijloc de transport în comun aproape.

Cum este traficul din zona Ansamblul Mărului IV?

Locuind în Ansamblul Mărului IV nu vei sta în trafic nici măcar la orele de vârf, acesta fiind relativ liber tot timpul. Pentru a evita orice neplăceri, evită Bulevardul Nicolae Grigorescu.

Ce facilități oferă Ansamblul Mărului IV locuitorilor săi?

Locuitorii din Ansamblul Mărului IV au acces la următoarele facilități: școală publică (în apropiere), școală privată (în apropiere), grădiniță (în apropiere), supermarket (în apropiere), mall (în apropiere).

Ai și alte întrebări referitoare la Ansamblul Mărului IV?

Scrie-ne pe [email protected] și spune-ne ce informații ai dori să veți în plus pe această pagină!