Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

Locuințe noi în zona Voluntari din București

Locuințe și prețuri

Filtrează după:

Suprafața utilă
mp mp
Rază de preț
Ansamblu rezidențial
mai multe... mai puține
Tip locuință
Regim înălțime
Transport
Bucătărie
Living room
Dormitoare
Băi
Balcoane și terase
Holuri
Amortizare plata prin credit
Amortizare plata cash
Familii cu copii
Tineri
Facilități de plată
Filtre

Toate locuințele disponibile

ContactDacă nu ai timp să răsfoiești catalogul nostru, îți putem recomanda o selecție de locuințe potrivite preferințelor tale

Apăsarea butonului ”TRIMITE SOLICITAREA" implică acceptarea Termenilor și politicilor eDezvoltator.

Ce se intâmplă după ce completezi formularul:

Mesajul va fi trimis departamentului nostru de consultanță și vei fi contactat în termen de 24 de ore de unul din reprezentanții noștri care te va ajuta să găsești locuința potrivită.

În caz de achiziție, vei cumpăra direct de la dezvoltator, noi nu facem altceva decât să direcționăm clientul către dezvoltator încasând o sumă fixă pentru fiecare client trimis.

Donăm o parte din profitul nostru către cauze sociale, prin programul nostru CSR prin care vizăm să ajutăm ONG-uri care activează în zona București - Ilfov. Află mai multe aici

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute utilizatorii site-ului nostru să descopere mai bine această zonă

Despre Cartierul Voluntari

Voluntari este un oraș situat în imediată apropiere a Bucureștiului, care aproape că a fost înglobat în suprafața capitalei. Acesta este traversat de 3 drumuri importante (DN 2, DJ100A și DJ200), are o suprafață de 3700 de hectare și atrage printr-o dezvoltare economică rapidă.

Încă din 2004, de când a reușit să devină oraș, Voluntariul a reușit să atragă numeroși locuitori prin instituțiile private de învățământ, prin magazinele diversificate și prin cartierele rezidențiale noi, cu case sau apartamente ce garantează confort.

Orașul din nordul capitalei este conectat la toate rețelele de utilități ( canalizare, apă curentă și gaz) și este considerat a fi unul dintre principalele hub-uri IT ale țării.

Părerile experților Cartierul Voluntari

Cartierul Voluntari face parte din sectorul 2 și este poziționat în zona de nord a capitalei. Față de celelalte cartiere din zone aflate în nordul Bucureștiului, chiriile din cartierul Voluntari tind să fie cu aproximativ 6procente mai mici pentru garsoniere sau apartamente și cu 1procente mai mici pentru case.

Valorile medii ale chiriilor din cartierul Voluntari, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 280 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu două camere: 380 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu trei camere: 450 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu patru camere: 420 Euro pe lună, cu 2 procente mai mici decât media zonei; vile duplex: 880 Euro pe lună, cu 2 procente mai mici decât media zonei; vile individuale: 1100 Euro pe lună, cu 3 procente mai mici decât media zonei.

Puncte de interes Cartierul Voluntari

Voluntariul are acces rapid către aeroportul Băneasa, către pădurea Băneasa și către numeroase clădiri business. De asemenea, aici pot fi regăsite mai multe restaurante, baruri, grădinițe și școli private sau alte obiective care pot oferi confort.

Obiective Turistice în Cartierul Voluntari
Obiective Turistice în Cartierul Voluntari

Recreere și agrement Cartierul Voluntari

Școli și alte unități de învățământ în Cartierul Voluntari
Școli și alte unități de învățământ în Cartierul Voluntari
Magazine și Piețe în Cartierul Voluntari
Magazine și Piețe în Cartierul Voluntari

Magazine și Piețe Cartierul Voluntari

Linii de Transport Public în Cartierul Voluntari
Linii de Transport Public în Cartierul Voluntari

Rata criminalității în Voluntari

Administrativ, Voluntari, face parte din zona de acoperire a Sector 2 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 250 de infracțiuni, semnificativ mai multe decât media de 178 de infracțiuni din celelalte sectoare. Cu toate acestea, trebuie luat în calcul și faptul că ansamblul Traian Residential Complex este departe de ariile cu o cotă infracțională ridicată, deci riscul ca această zonă să fie periculoasă pentru tine și familia ta este scăzut.

Rata criminalității în Sector 2
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Voluntari

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în acest cartier, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Voluntari. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Voluntari. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Voluntari, orașul care are un trecut bogat, numit pe vremuri ”Cetatea Voluntărească”, este situat în Județul Ilfov, zona Munteniei. Localitatea se în află în latura nord-estică a Municipiul București, la ieșirea către Municipiul Urziceni, fiind considerat un oraș-statelit al Capitalei. Conform recensământului realizat în anul 2011, orașul Voluntari avea o populație de aproximativ 43.000 locuitori, care, până în prezent, conform studiilor existente, este în plină ascensiune, aici regăsindu-se cea mai mare aglomerare urbană a județului Ilfov din punct de vedere demografic.

Unul dintre monumentele care ne amintesc de luptele purtate de strămoșii noștri pentru teritoriul României
Unul dintre monumentele care ne amintesc de luptele purtate de strămoșii noștri pentru teritoriul României

Orașul Voluntari este în două districte (zone distincte), mai exact zona formată în jurul Șoselei Naționale DN 2 și cartierul Pipera, zone care sunt despărțite de terenul pe care în prezent se află autostrada A3 București-Ploiești.

Cartierul omonim se află, între două cursuri de apă, mai exact Colentina și Pasărea, râuri de-a lungul cărora s-au format unele dintre cele mai vechi localități din această parte nordică a țării. Pe valea Colentinei, în decursul anilor, s-au format localitățile Colentina, Fundeni și Plumbuita, în timp ce pe valea râului Pasărea, au fost formate localitățile Tunari, Ștefănești și Afumați.

Râul Colentina, locul verde în care mergi cu plăcere pentru o plimbare liniștitoare
Râul Colentina, locul verde în care mergi cu plăcere pentru o plimbare liniștitoare

În trecut, cea mai mare parte din teritoriul județului, era formată din vastele suprafețe înverzite ale pădurii Vlăsiei, care, din păcate, au dispărut parțial, în locul lor fiind în prezent suprafețe agricole și locuibile. Dintre suprafețele extinse din trecut au rămas câteva fragmente precum Pădurea Tunari și Pădurea Andronache. Pe teritoriul actual al Orașului Voluntari, se regăsesc doar trei fragmente din Codrul Vlăsiei (Pădurea Băneasa, Pădurea Ștefănești și pădurea Andronache)

Plin de poteci și drumuri forestiere, Codrul Vlăsiei este locul ideal pentru a găsi liniștea ta
Plin de poteci și drumuri forestiere, Codrul Vlăsiei este locul ideal pentru a găsi liniștea ta

Limitele orașului sunt foarte bine definite, la nord fiind comuna Tunari, la nord est comunele Ștefăneștii de Jos și Afumați, la sud-est comuna Dobroesti, la sud sectorul 2 al municipiului București, delimitarea reprezentând-o calea ferată București-Constanța și la vest sectorul 1 al Bucureștiului.

Orașul este străbătut de Șoseaua Națională care leagă Municipiul București de Mun. Urziceni, facilitând astfel accesul atât spre Municipiul București cât spre alte localități din proximitate.

În cazul în care ești pasionat de agricultură sau vrei să faci o afacere din asta, orașul Voluntari este locul ideal. Relieful care este unul de câmpie, foarte benefic pentru culturile de cereale dar și pentru pomi fructiferi de sezon. Tot în ajutorul agriculturii vine și climatul zonei care este unul specific Câmpiei Române, fiind temperat-continental. În zonă, dominate sunt masele de aer de origine polar maritimă și continental.

Și ca un bonus pentru această zonă, precipitațiile sunt tot de partea agriculturii, ajutând, în mod direct la dezvoltarea plantelor de cultură cât și la asigurarea unui climat avantajos pentru un trai bun.

Orice agricultor care se respectă o să afirme că acesta este o plantație de viță de vie de toată frumusețea
Orice agricultor care se respectă o să afirme că acesta este o plantație de viță de vie de toată frumusețea

Orașul Voluntari are o istorie bogată în decursul căreia a suferit numeroase modificări, astfel în anul 1925, statul făcea parte din comuna Colentina Fundeni În această perioadă în care a fost fondat și satul Voluntari, care purta numele de Cetatea Voluntărească și unde au primit proprietăți luptătorii care s-au oferit voluntari în Primul Război Mondial.

Între anii 1950 și 1968 statele Voluntari și Pipera au făcut parte din raionul 1 Mai al orașului Republican București, iar începând cu anul 1968 acestea au format un singur stat cu sub numele de Voluntari, fiind o comună suburbană a Municipiului București. În anul 1997, Sectorul Agricol Ilfov din care făcea parte Com. Volunari, a devenit județul Ilfov iar în anul 2004, comuna Voluntari a fost declarată oraș, titulatură pe care o deține și în momentul de față.

Monumentul care nu ne lasă să uităm de curajul de care au dat dovadă ”Voluntarii Ardeleni”
Monumentul care nu ne lasă să uităm de curajul de care au dat dovadă ”Voluntarii Ardeleni”

Din orașul Voluntari nu lipsesc nici bisericile, astfel în luna noiembrie a anului 2007, a fost pusă piatra de temelie a unei noi biserici în oraș, biserică ce poartă hramurile "Intrarea Domnului în Ierusalim" și " Sfânta Cuvioasă Paraschiva". Spiritul întreprinzător pentru această construcție i-a aparținut chiar primarului orașului, Florentin Pandele. Locul religios nu este deloc mic, având capacitatea de aproximativ 3.0000 de locuri pe scaune. Este cu atât mai impresionant și faptul că proiectul prezintă în subsol un muzeu iconografic și un spațiu unde copii pot sta, dacă nu au răbdarea să participe la slujbă, cât timp părinții sau bunicii acestora o fac. În acest spațiu se organizează lecții de educație religioasă destinate celor mici.

Nu putem sa excludem de aici și pereții interiori ai bisericii care sunt împodobiți cu mozaic și ilustrații sfinte.

Un alt lăcaș religios pe care nu îl putem omite este biserica "Sfântul Ilie" care se găsește în zona Pipera Tătăranu, care este inclusă în lista Monumentelor Istorice din Județul Ilfov, datând din secolul al XVIII-lea, fiind o adevărată capodoperă a istoriei.

În orice moment al zilei este o adevărată binecuvântare să poți ajunge la biserică fie pentru slujbă fie pentru o discuție cu Dumnezeu
În orice moment al zilei este o adevărată binecuvântare să poți ajunge la biserică fie pentru slujbă fie pentru o discuție cu Dumnezeu

În momentul de față, Voluntari are statut de oraș și cum am menționat anterior, acesta este format din zonă din jurul DN2 și cartierul Pipera. Este situat la aproximativ 7 km distanță față de centrul Capitalei motiv pentru care a simțit din plin boom-ul imobiliar din perioada 2005-2008, timp în care au fost construite sute de noi locuințe și birouri, prezentând o modernizare din punct de vedere arhitectural dar o continuă stagnare când vorbim de dezvoltarea infrastructurii.

Nici sistemul de educație nu este ignorat de către oamenii din conducerea Orașului Voluntari, care este la standarde moderne. Unitățile de învățământ au fost modernizare, fiind construite corpuri noi pentru a încuraja școlarizarea care este problemă în România.

Printre numeroasele creșe existente în Voluntari, amintim Creșa Prichindel 1, care are o capacitate de 95 de copii dar și Creșa Prichindel 2, care este la o capacitate mai mare, respectiv 210 copii. Ambele având și posibilitatea alegerii unui program " after-school" pentru părinții a căror job-uri nu le permite flexibilitatea programului.

Creșa Prichindel 1, locul frumos colorat în care copilul tău o să vină cu drag
Creșa Prichindel 1, locul frumos colorat în care copilul tău o să vină cu drag

Pentru "prichindeii" puțin mai mari trebuie să menționăm Școala Gimnazială Anton Pann dar și Școala Gimnazială nr. 2, fiecare având elevi începând cu clasa I și până în clasa a VIII – a.

Dacă te gândești că după ce termină studiile gimnaziale, copilul tău trebuie sa meargă kilometri pe jos sau cu autobuzul sau încerci sa te gândești la ce oră să pleci de acasă către job pentru a-l lasă pe cel mic la liceu, nu trebuie să te mai preocupați de acest impediment. În Voluntari sistemul de educație este unul bine pus la punct, aici fiind Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu care se află chiar pe bulevardul principal al orașului.

Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, un loc care inspiră seriozitatea pe care o oferă când vorbim de educație
Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, un loc care inspiră seriozitatea pe care o oferă când vorbim de educație

Tot ce ține de unitățile de învățământ din Orașul Voluntari prezintă un interes major, astfel, acestea au fost extinse și dotate cu aparatura modernă, totul prin implicarea de care a dat dovadă consiliul local prin atragerea de fonduri europene, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și cu finanțare locală.

Ca părinte, nu ai de ce sa îți faci griji legate de copilul tău privind școala, în Voluntari, elevii beneficiază de mâncare zilnic, studiază două limbi străine, la alegere, li se asigura transportul iar toate aceste sunt gratuite. În cazul în care timpul nu îți permite să mergi până la școală pentru a vedea situația copilului tău, este disponibil un catalog on-line, gratuit, pentru elevii din școli și licee, astfel o sa poți sa fii în permanență conectat la " oglinda elevului", carnetul său de note.

Formatul de catalog ”on-line”, acreditat, pe care tot mai multe unități de învățământ din România îl utilizează
Formatul de catalog ”on-line”, acreditat, pe care tot mai multe unități de învățământ din România îl utilizează

Cadrele didactice sunt pregătite și dornice de a învăța mai departe, acestea participând în mod regulat la cursuri de formare profesională pentru a-și îmbunătății calitățile de pedagog, fiind ajutate în acest sens și de echipamentele modern care facilitează și predarea on-line.

Atât sanatate copiilor cât și siguranța ta că învață într-un mediu curat și primitor sunt asigurare în Voluntari, în fiecare centru educațional fiind prezente un cabinet medical dar și o persoană responsabilă cu întreținerea curățeniei.

Un alt aspect pentru care orașul Voluntari este unul foarte cunoscut și apreciat îl reprezintă multele centre comerciale care prezintă interes național. Unul dintre cele mai renumite centre este " Dragonul Roșu", care se numără printre cele mai mari angrouri din România. Cel puțin la fel de cunoscut este și "Doraly", centru ce este în preponderență vizitat de mici întreprinzători de retail. De asemenea, în centrul comercial "Doraly", dacă ești un simplu vizitator, poți găsi tot ce ai nevoie, de la bunuri de uz casnic până la aranjamente florale și rochii de mireasă.

Indiferent de ce ai avea nevoie, acesta este locul în care fraza ”nu avem” nu o să fie rostită
Indiferent de ce ai avea nevoie, acesta este locul în care fraza ”nu avem” nu o să fie rostită

Un alt obiectiv important îl reprezintă prezenta Registrului Auto Român (RAR), care are sediul în Voluntari, fiind unul dintre cele doua sedii ale Bucureștiului. Aici poți întocmi toate actele necesare pentru a pune în circulație un autoturism.

Orașul este unul plin de spații verzi, fie ca vorbim de spații amenajate, fie ca vorbim de natura care este pretutindeni. Dacă ești pasionat de plimbari lungi în parc, pe jos, cu bicicleta sau rolele, ai ales bine locul pentru aceste activități. Unul dintre aceste parcuri este Parcul Regina Ana care este liniștit, cu locuri de joacă pentru copii dar acestea mai trebuie îngrijit.

Un loc lipsit de agitația orașului în care predomină un aer calm și călduros
Un loc lipsit de agitația orașului în care predomină un aer calm și călduros

Dacă ești adeptul meselor în oraș, departe de bucătărie ta, zona este arhiplina de localuri, restaurante și hoteluri. Fiind o zonă tranzitată de comercianți, restaurantele din zonă încearcă sa îi ademenească cu preparate cât mai bine pregătite. Succesul unui restaurant provine din recenziile pe care le primește și recomandările pe care le fac clienții care le-au trecut pragul și au plecat mulțumiți de servire și mâncare.

Ekko lounge & restaurant este unul dintre restaurantele care ridică standardele orașului Voluntari atât prin prisma preparatelor extravaganțe dar și a prețurilor care sunt pe măsura fineței și designului din farfuria care îți este adusă de un ospătar cu experiență.

Cu o terasă spațioasă și primitoare și cu preparate care mai de care, cu asta se laudă Ekko lounge & restaurant
Cu o terasă spațioasă și primitoare și cu preparate care mai de care, cu asta se laudă Ekko lounge & restaurant

Cum am amintit mai sus de marile centre din Voluntari, trebuie sa menționez ca și în materie de "buticuri", comparând cu "Dragonul Roșu", Voluntari este foarte bine pregătit, aici găsind orice magazine de care ai nevoie, de unde îți poți cumpăra de la haine până la alimente, totul fiind aproape de tine. Tot aici trebuie menționată și prezența indispensabilelor cafenele FiveToGo care, de multe ori, vă oferă o dimineață mult mai plăcută.

Rezumativ, Voluntari este un oraș plin de istorie dar în plină dezvoltare, atât arhitecturală cât și din punct de vedere al educației. Este locul verde unde ai acces la orice îți dorești, de la haosul Bucureștiului la liniștea munților, de la adrenalină la liniștea unei slujbe de duminică.

O mică hartă care cuprinde locația orașului Voluntari și vecini acestuia
O mică hartă care cuprinde locația orașului Voluntari și vecini acestuia
Din perspectiva conducerii orașului, orice loc trebuie să fie verde pentru a putea oferi locuitorilor un trai cât mai plăcut motiv pentru care se încearcă orice loc din Voluntari să fie unul verde și vesel
Din perspectiva conducerii orașului, orice loc trebuie să fie verde pentru a putea oferi locuitorilor un trai cât mai plăcut motiv pentru care se încearcă orice loc din Voluntari să fie unul verde și vesel
Sobru dar liniștitor, așa putem descrie turlele bisericii văzute noaptea, la lumina lunii
Sobru dar liniștitor, așa putem descrie turlele bisericii văzute noaptea, la lumina lunii
Impunător, acesta este cuvântul care descrie în cel mai bun mod sediul Primăriei orașului.
Impunător, acesta este cuvântul care descrie în cel mai bun mod sediul Primăriei orașului.
Un spațiu destinat atât adulților cât și celor mici care sunt dornici să își consume energia
Un spațiu destinat atât adulților cât și celor mici care sunt dornici să își consume energia
Floria Hotel, locul din care, după o noapte, nu îți mai vine să pleci niciodată
Floria Hotel, locul din care, după o noapte, nu îți mai vine să pleci niciodată
Locul atat de necesar pentru orice șofer din România, fiind la o distanță foarte mică de locuitorii orașului
Locul atat de necesar pentru orice șofer din România, fiind la o distanță foarte mică de locuitorii orașului
Dacă nu ești, încă, posesor de permis auto, Primăria Voluntari vine în ajutorul tău cu cele mai noi și dotate mijloace de transport în comun
Dacă nu ești, încă, posesor de permis auto, Primăria Voluntari vine în ajutorul tău cu cele mai noi și dotate mijloace de transport în comun
Și la capitolul complexuri rezidențiale Voluntariul este în top, aici găsindu-se unul dintre cele mai luxoase
Și la capitolul complexuri rezidențiale Voluntariul este în top, aici găsindu-se unul dintre cele mai luxoase
Accesul în și din Orașul Voluntari se face foarte ușor, pe un drum național, înconjurat de copaci, lucru care îți face drumul mult mai plăcut
Accesul în și din Orașul Voluntari se face foarte ușor, pe un drum național, înconjurat de copaci, lucru care îți face drumul mult mai plăcut

Cât costă o locuință în Cartierul Voluntari?

Din datele noastre, prețurile din Cartierul Voluntari încep de la:

 • Garsoniere - 76440 €;
 • Apartamente cu două camere - 110850 €;
 • Apartamente cu trei camere - 152540 €;
 • Apartamente cu patru camere - 280000 €;
 • Case de tip duplex sau înșiruite - 254752 €;
 • Case individuale - 319000 €;

Care este prețul mediu al chirieri Cartierul Voluntari?

Din datele noastre, prețurile chiriilor din Cartierul Voluntari încep de la:

 • Garsoniere - 280 €;
 • Apartamente cu două camere - 380 €;
 • Apartamente cu trei camere - 450 €;
 • Apartamente cu patru camere - 420 €;
 • Case de tip duplex sau înșiruite - 880 €;
 • Case individuale - 1100 €;

Trebuie să ții cont că aceste costuri pot varia foarte mult în funcție de tipul locuinței. În ansamblurile rezidențiale noi, prețul chiriei este considerabil mai mare decât în blocurile vechi - uneori cu peste 30% mai mare.

Am acces la transport public dacă mă mut în Cartierul Voluntari?

Da, cei care locuiesc în Cartierul Voluntari au acces la multe opțiuni de transport public, printre care enumerăm: Stația de metrou Pipera, Liniile de autobuz 135, 301, 343, R409 și Stație de taxi Voluntari

Ce școli pot găsi în Cartierul Voluntari?

Dacă vei alege să locuiești în Cartierul Voluntari, vei avea acces rapid la o gamă foarte largă de unități de învățâmânt precum: Școala Generală Numărul 1 Voluntari, Grădiniţa Cu Program Prelungit NR. 1 și Bel Sorriso - Școală și Grădiniță.

De unde îmi pot face cumpărăturile în Cartierul Voluntari?

Cei care locuiesc în Cartierul Voluntari, pot ajunge rapid la foarte multe supermarket-uri, minimarket-uri și centre comerciale precum: Pipera Plaza, Lidl și Mega Image.

Unde îmi pot petrece timpul liber dacă locuiesc în Cartierul Voluntari?

Locuitorii din Cartierul Voluntari, se pot recrea în numeroase parcuri și zone de agrement precum: Grădina Zoologică Bucureşti, Parcul Regele Mihai I și Parcul Plumbuita.

Alternative
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România