Apartamente de vanzare Rahova

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute utilizatorii site-ului nostru să descopere mai bine această zonă

Despre Zona Rahova

Cartierul Rahova este un cartier din sectorul 5 al capitalei, format în jurul a două importante artere de circulație ale orașului: Calea Rahovei și calea 13 Septembrie. Dacă inițial a fost un cartier care deservea cele 20 de întreprinderi industriale de aici și nu beneficia de foarte multe utilități sau de conexiuni foarte bune cu orașul, astăzi este unul dintre cartierele importante.

Este adevărat că încă există anumite probleme legate de locurile de parcare și de lipsa spațiilor verzi, însă cel care locuiesc în acest cartier au la dispoziție linii rapide de tramvai, grădinițe, școli generale și licee, precum și o mulțime de magazine sau spații pentru petrecerea timpului liber.

Puncte de interes Zona Rahova

Cartierul Rahova este un cartier mare în care se regăsesc o mulțime de obiective importante. Fiind un cartier rezidențial cu foarte mulți locuitori, le oferă restaurante, cafenele, clinici stomatologice, spitale, piețe agroalimentare și o mulțime de alte soluții.

Obiective Turistice în Zona Rahova
Obiective Turistice în Zona Rahova
Școli și alte unități de învățământ în Zona Rahova
Școli și alte unități de învățământ în Zona Rahova
Magazine și Piețe în Zona Rahova
Magazine și Piețe în Zona Rahova

Magazine și Piețe Zona Rahova

Linii de Transport Public în Zona Rahova
Linii de Transport Public în Zona Rahova

Rata criminalității în Rahova

Administrativ, Rahova, face parte din zona de acoperire a Sector 5 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 133 de infracțiuni, mult sub media de 178 de infracțiuni constatată în celelalte sectoare. Aceste date arată că, deși stigmatizat și perceput ca unul dintre cele mai periculoase sectoare, Sectorul 5 este, în realitate, unul în care sunt înregistrate cele mai puține infracțiuni. Explicația vine din faptul că aici acționează facțiuni criminale care evită contactul cu „civilii” și care își reglează conturile exclusiv între ei, fără a implica alți locuitori. Deci, conform datelor statistice, Rahova este unul dintre cele mai sigure din capitală.

Rata criminalității în Sector 5
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Rahova

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în acest cartier, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Rahova. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Rahova. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Care este prețul mediu al chirieri Zona Rahova?

Din datele noastre, prețurile chiriilor din Zona Rahova încep de la:

  • Garsoniere - 260 €;
  • Apartamente cu două camere - 310 €;
  • Apartamente cu trei camere - 375 €;
  • Apartamente cu patru camere - 400 €;
  • Case de tip duplex sau înșiruite - 600 €;
  • Case individuale - 750 €;

Trebuie să ții cont că aceste costuri pot varia foarte mult în funcție de tipul locuinței. În ansamblurile rezidențiale noi, prețul chiriei este considerabil mai mare decât în blocurile vechi - uneori cu peste 30% mai mare.

Am acces la transport public dacă mă mut în Zona Rahova?

Da, cei care locuiesc în Zona Rahova au acces la multe opțiuni de transport public, printre care enumerăm: Liniile de autobuz 117, 139, 173, 196, 220, 226, 227, 302, 303, N114, N120, N121, N122, N124, R421, R424, R426, R427, R428, Liniile de tramvai 1, 8, 11, 23, 25, 32, 47 și Liniile de troleibuz 91, 96

Ce școli pot găsi în Zona Rahova?

Dacă vei alege să locuiești în Zona Rahova, vei avea acces rapid la o gamă foarte largă de unități de învățâmânt precum: Grădinița Numărul 185, Școala Gimnazială Nr. 141 și Școala Gimnazială Numărul 127.

De unde îmi pot face cumpărăturile în Zona Rahova?

Cei care locuiesc în Zona Rahova, pot ajunge rapid la foarte multe supermarket-uri, minimarket-uri și centre comerciale precum: Cora, Piața Rahova și Vulcan Value Centre.

Unde îmi pot petrece timpul liber dacă locuiesc în Zona Rahova?

Locuitorii din Zona Rahova, se pot recrea în numeroase parcuri și zone de agrement precum: Bazinul de înot Steaua Bucureşti, Parcul Carol și Parcul Tineretului.

Alternative
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România