Apartamente de vanzare Domenii

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute utilizatorii site-ului nostru să descopere mai bine această zonă

Despre Zona Domenii

Cartierul Domenii este situat în sectorul 1 al capitalei și este considerat a fi unul dintre cele mai elitiste cartiere ale orașului. Construit în perioada interbelică, acesta se laudă cu o arhitectură foarte interesantă, cu o istorie bogată și cu o bună conectare la restul orașului prin stația de metrou 1 mai. Foarte aproape de Romexpo, de baza sportivă Cireșarii și de parcul Regele Mihai I ( Fostul Herăstrău), acest cartier este extrem de atractiv pentru toți cei care își caută o locuință. Din păcate, este destul de costisitor. Conexiunea cu orașul se face prin Bulevardul Ion Mihalache și prin Strada Turda.

Puncte de interes Zona Domenii

Locuitorii cartierului sunt privilegiați, având acces la piețe, parcuri, centre de expoziție, instituții de învățământ și alte obiective interesante.

Obiective Turistice în Zona Domenii
Obiective Turistice în Zona Domenii
Școli și alte unități de învățământ în Zona Domenii
Școli și alte unități de învățământ în Zona Domenii
Magazine și Piețe în Zona Domenii
Magazine și Piețe în Zona Domenii

Magazine și Piețe Zona Domenii

Linii de Transport Public în Zona Domenii
Linii de Transport Public în Zona Domenii

Rata criminalității în Domenii

Administrativ, Domenii, face parte din zona de acoperire a Sector 1 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 159 de infracțiuni, sub media de 178 de infracțiuni constatate în celelalte sectoare, ceea ce face din Domenii o zonă care poate fi considerată sigură pentru tine și familia ta.

Rata criminalității în Sector 1
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Domenii

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în acest cartier, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Domenii. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Domenii. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Care este prețul mediu al chirieri Zona Domenii?

Din datele noastre, prețurile chiriilor din Zona Domenii încep de la:

  • Garsoniere - 275 €;
  • Apartamente cu două camere - 430 €;
  • Apartamente cu trei camere - 655 €;
  • Apartamente cu patru camere - 1160 €;
  • Case de tip duplex sau înșiruite - 1024 €;
  • Case individuale - 1280 €;

Trebuie să ții cont că aceste costuri pot varia foarte mult în funcție de tipul locuinței. În ansamblurile rezidențiale noi, prețul chiriei este considerabil mai mare decât în blocurile vechi - uneori cu peste 30% mai mare.

Am acces la transport public dacă mă mut în Zona Domenii?

Da, cei care locuiesc în Zona Domenii au acces la multe opțiuni de transport public, printre care enumerăm: Stația de metrou 1 Mai, Liniile de tramvai 24, 45 și Liniile de autobuz 105, 205, 282, 300, N117, T6

Ce școli pot găsi în Zona Domenii?

Dacă vei alege să locuiești în Zona Domenii, vei avea acces rapid la o gamă foarte largă de unități de învățâmânt precum: Grădinița Karin's Kids Academy, Colegiul Tehnic Mircea cel Bâtrân și Școala Gimnazială Eugen Barbu.

De unde îmi pot face cumpărăturile în Zona Domenii?

Cei care locuiesc în Zona Domenii, pot ajunge rapid la foarte multe supermarket-uri, minimarket-uri și centre comerciale precum: Piaţa Domenii, Mega Image și Lidl (15 min).

Unde îmi pot petrece timpul liber dacă locuiesc în Zona Domenii?

Locuitorii din Zona Domenii, se pot recrea în numeroase parcuri și zone de agrement precum: Baza Sportivă Cireșarii, Parcul Regele Mihai I și Parcul Regina Maria.

Alternative
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România