Apartamente Noi Direct Dezvoltator

Clinica Socială Green Vetcare

Ce înseamnă medicina socială?

Green Vetcare este un cabinet veterinar ieșit din comun, fiind unul dintre puținele cabinete a cărui prioritate o reprezintă medicina socială. Această orientare face ca aproape toate fondurile existente să meargă spre sprijinirea animalelor de companie provenite din stradă, din adăposturi sau deținute de persoane fără posibilități financiare.

Deoarece în România există încă foarte multe animale fără stăpân, și incidența cazurilor de astfel de animale găsite rănite sau bolnave și care au nevoie de susținere financiară pentru a fi tratate este ridicată. De cele mai multe ori, oamenii trec indiferenți pe lângă animale accidentate sau agonizând pe marginea drumului, din teama de a-și asuma responsabilitatea costurilor medicale implicate.

O mare parte din activitatea clinicii Green Vetcare este îndreptată către rezolvarea cazurilor de animale bolnave sau rănite aduse la cabinet. Prin programul social, clinica preia costurile serviciilor medicale, astfel încât oamenii să fie încurajați să intervină rapid, în cazul în care găsesc un animal care are nevoie de ajutorul lor.

Totodată, Green Vetcare se concentrează pe organizarea proiectelor de sterilizare în masă a câinilor și a pisicilor comunitare sau a celor aflate în grija oamenilor nevoiași din numeroase zone ale țării, în special din zona rurală. Aceste proiecte au impact direct asupra numărului de animale care ajung să fie abandonate și, deci, în pericol de a fi rănite sau de a se îmbolnăvi, având nevoie de suport financiar pentru vindecare.

Echipa medicală Green Vetcare face eforturi permanente înspre rezolvarea cauzei acestui fenomen (reducerea numărului de animale nedorite care se nasc) prin sterilizare,  însă nu ezită să se ocupe și de efectul produs (animalele născute și abandonate pe stradă, care apoi au nevoie de îngrijiri medicale), prin programul de medicină socială.

Cățel adus la campanie de sterilizare socială
Cățel adus la campanie de sterilizare socială
Veterinari operând în cadrul unei campanii de sterilizare
Veterinari operând în cadrul unei campanii de sterilizare
Cățel adus la campania de sterilizare
Cățel adus la campania de sterilizare
Dr. Irina Corbu operând
Dr. Irina Corbu operând

Clienții clinicii Green Vetcare pot susține cazurile sociale

Din păcate, așa cum am arătat mai sus, numărul animalelor fără stăpân din România este încă unul ridicat, așadar clinica Green Vetcare, care este recomandată de alte cabinete din București ca oferind servicii gratuite, se află în imposibilitatea de a răspunde tuturor apelurilor.

De aceea, este necesară atragerea unor clienți care pot plăti costurile consultațiilor sau ale serviciilor medicale oferite, astfel încât fondurile să poată fi direcționate spre susținerea tratamentelor celor în nevoie. De multe ori, animalele care intră în programul social sunt grav accidentate sau într-o stare avansată de degradare, astfel încât costurile și perioada de recuperare necesare cresc exponențial.

Pisică fară stăpân internată la clinică
Pisică fară stăpân internată la clinică
Cățel fară stăpân tratat la clinică
Cățel fară stăpân tratat la clinică

Cum ajută eDezvoltator clinica Green Vetcare

Analizând activitatea și necesitățile celor de la Green Vetcare, am realizat că cel mai bun suport pe care îl putem oferi este cel pe partea de marketing online, cu obiectivul de a genera walk-in-uri (clienți fizici) la clinică. Acest obiectiv nu a fost ușor de atins, deoarece mediul online este bogat în clinici veterinare, în special în Sectorul 3 al Bucureștiului, unde își desfășoară activitatea clinica Green Vetcare.

De asemenea, acolo unde este absolut necesar, am decis să suportăm și costurile unor cazuri sociale fără soluție - animale accidentate sau abandonate la clinică. Am evitat să susținem un număr mare de astfel de cazuri, deoarece ele nu contribuie la sustenabilitatea economică a clinicii, fapt pentru care preferăm să dedicăm fondurile către canalele de marketing - care aduc clienți, deci venituri, deci fonduri pentru cazurile sociale.

Marketing Online

Cea mai mare contribuție pe care am adus-o până acum este cea de marketing online. Am început prin a face un website clinicii și apoi optimizând prezența ei la nivel de motor de căutare, dar și la nivel de hărți digitale.

Website-ul GreenVetcare.ro
3000 €

Site-ul www.greenvetcare.ro a fost construit special pentru a fi ușor de folosit - cei care caută o clinică veterinară de obicei o fac de pe dispozitive mobile și se așteaptă să găsească rapid răspunsurile. De aceea, site-ul este relativ simplu ca design, dar foarte rapid ca și performanțe.

Arhitectură tehnică

Am construit website-ul folosind platforma CMS Wordpress pentru a permite publicarea articolelor de blog, dar și pentru a folosi anumite funcții care vin ”la cheie” prin module.

Paginile principale au fost scrise manual în HTML, cu funcții simple de PHP. Am folosit această tehnică pentru a reduce la maxim numărul de conexiuni (versus a folosi o temă sau un builder) și, implicit, viteza de afișare a site-ului. Paginile secundare, precum articolele din ghid sau din blog, sunt realizate prin sistemul de publicare al platformei.

Conținut

Paginile principale au în medie peste 2000 de cuvinte, fiind structurate ierarhic după logica fiecărui subiect (idei principale + idei secundare). Textele au fost scrise cu ajutorul echipei medicale de la clinica Green Vetcare, de către departamentul nostru de copywriting prin respectarea standardelor SEO.

Pe lângă paginile principale, am realizat o colecție de 12 articole a câte 2500 de cuvinte în medie care țintesc diferite subiecte des căutate de către cei care au animale de companie, precum ”nutriția la câini”. Aceste articole au rolul de a crește vizibilitatea site-ului pe un spectru cât mai larg de cuvinte cheie.

Performanțe

Website-ul GreenVetcare.ro scoate un scor de 91 din 100 la testul PageSpeed Insights și un scor combinat de 97%/89% de la GTMetrix plasând acest website printre cele mai rapide site-uri din domeniu.

De asemenea, paginile de blog se bucură de tehnologia AMP ce duce la o accelerare suplimentară pentru căutările provenite din Google. La data redactării acestui articol, inclusiv paginile principale erau în curs de implementare cu AMP.

Search Engine Optimization
4200€

Contractul de SEO, de 350 EUR pe lună, timp de 12 luni, prevede realizarea a câte 8 articole pe blog în fiecare lună. Aceste articole au minim 600 de cuvinte și acoperă subiecte derivate din ghidul menționat anterior, despre cazuri sociale tratate în clinică și despre campaniile de sterilizare gratuite desfășurate de echipa Green Vetcare. Articolele sunt scrise de echipa noastră de copywriting și ating un scor de peste 90% la cirteriile de SEO impuse de Yoast.

Acest pachet include și articole de tip guest posting sub forma unor comunicate de presă trimise la presa locală, pentru fiecare campanie de sterilizări. Aceste comunicate oferă informații cheie despre campanie, în schimbul unui backlink din respectiva publicație.

Local Search Optimization
600€

Contractul de optimizare locală, în valoare de 50€ pe lună, timp de 12 luni, presupune monitorizarea și optimizarea paginilor clinicii pe principalele canale de hărți digitale, precum Google MyBusiness și Apple Maps. În cadrul acestuia, echipa noastră realizează implementările tehnice și de conținut necesare. Tot în cadrul acestui contract, oferim și consultanță echipei Green Vetcare pentru a obține  mai multe recenzii și pentru a publica poze în mod constant - ceea ce duce la vizibilitate sporită.

Branding și materiale imprimabile
1500€

Pachetul de branding include logo-ul și materiale imprimabile precum cărți de vizită, pliante și flyere. Clinica Green Vetcare are la dispoziție un buget de 1500€ pentru aceste materiale. Bugetul este strict pentru costurile de print, componenta de grafică digitală fiind oferită gratuit. Până la data redactării acestui articol, clinica a comandat lunar, în medie, materiale de 80€.

Campanii de sterilizări gratuite
5000€

Susținem direct campaniile de sterilizări cu un fond de 5000€, bani care pot fi folosiți la plata medicilor, mese, transport și alte costuri operaționale. Fondurile puse la dispoziție de noi nu acoperă costul în sine al sterilizărilor, acestea fiind suportate de organizații internaționale și din bugetul clinicii provenit din serviciile plătite (pe care le promovăm în cadrul pachetului de marketing menționat mai sus).

Cazuri sociale
5000€

Am pus la dispoziție clinicii Green Vetcare un fond de 5000€ pentru cazurile sociale , cele care nu au altă soluție. Acești bani vor fi folosiți pentru achitarea serviciilor medicale care se află în afara sferei de competență a echipei Green Vetcare și care sunt realizate de alte clinici veterinare - radiografii, analize, ortopedie etc..  Mai departe prezentăm un caz care a consumat astfel de resurse:

Max, câinele de vânătoare

Max, copoiul de vânătoare a fost accidentat la finalul anului 2019 de o mașină, întrucât fusese abandonat pe stradă. Câinii de vânătoare bătrâni nu au o soartă prea bună; cei mai norocoși își pot petrece bătrânețea alături de cei cărora le-au fost loiali, fiindu-le permis să se comporte ca niște animale de companie, după o viață de riscuri. Max nu a avut norocul ăsta și nu pentru că nu ar fi fost un cățel cât se poate de bun și blând. Din păcate, în urma accidentului  Max s-a ales cu un picior fracturat și cu unul luxat din articulație.

Echipa noastră a răspuns apelului și l-a însoțit pe Max la București, la clinica Green Vetcare, unde am fost sfătuiți cu privire la cel mai bun ortoped, care ar fi putut să-l ajute pe acest copoi bătrân să-și folosească toate cele 4 picioare cât mai curând.

Ajunși acolo, medicul ortoped a intervenit rapid cu o operație de corectare a fracturii prin implantarea unei tije metalice și prin ghipsarea membrului luxat. Max s-a întors la Moreni, unde a fost primit de o familie care a dorit să-i ofere un cămin sigur pentru anii pe care i-ar mai avea de trăit. Aici a rămas în repaus total, urmând un tratament cu antibiotic.

Bătrânețea și multiplele accidentări din vechea lui viață de copoi de vânătoare au făcut ca articulația membrului luxat să se infecteze, așadar a fost nevoie de o nouă intervenție chirurgicală, prin care i-a fost montat un fixator extern. Max a continuat tratamentul cu antibiotic acasă și părea că începe să-și folosească ambele membre accidentate.

Cu toții speram că el își va reveni complet și că se va bucura de liniștea pe care cu atâta trudă și suferință și-o câștigase. Familia adoptivă ajunsese să-l îndrăgească foarte mult, găsind în privirea lui mai multă recunoștință decât ar putea exprima 1000 de cuvinte.

Din păcate, Max a fost găsit mort într-o dimineață, fără niciun semn care să prevestească acest lucru. Suntem fericiți că i-am putut fi alături, chiar dacă deznodământul este unul tragic.

Costul total al proiectului se ridică la suma de 450 Euro, constând în radiografii, intervenții chirurgicale și tratament postoperatoriu.