Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
19.000 de case și apartamente vor fi livrate în și în jurul Bucureștiului în 2023, mai puțin decât anul trecut – raport SVN

19.000 de case și apartamente vor fi livrate în și în jurul Bucureștiului în 2023, mai puțin decât anul trecut – raport SVN

Potrivit unui raport al companiei de consultanță imobiliară SVN, în București și zonele învecinate ar putea fi livrate 19.000 de case și apartamente în 2023, o scădere de 11% față de 21.300 în 2022.

Peste 8.000 de locuințe și apartamente suplimentare se află în prezent în diferite stadii de dezvoltare și vor fi finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construcție și de viteza cu care sunt primite unitățile rezidențiale finalizate.

“Oferta de locuințe noi este în scădere, dar nu atât de mult pe cât ne așteptam, din cauza noului mediu macroeconomic și a regimului dificil de urbanism. Credem că tarifele se vor stabili în curând – ratele pe segmentul ROBOR sunt deja sub vârfurile de toamnă Mai mult de 1% – La analizarea rezultatelor tranzacțiilor în scădere, trebuie să ținem cont de faptul că vânzările de case și apartamente în București și zonele învecinate au crescut cu 56% în ultimii trei ani față de nivelurile pre-pandemie, conform statisticilor oficiale % mai mult”, spune Andrei Sârbu, CEO SVN România.

Majoritatea caselor vor fi livrate în zona de nord a Bucureștiului, reprezentând o treime din total. Vestul va livra 22 la sută din locuințe, urmat de est cu 17 la sută și de sud cu 15,6 la sută.

SVN Romania este unul dintre cei mai mari ă activi de pe piața românească de consultanță imobiliară și un lider independent în Sectorul rezidențial. De asemenea, compania are trei birouri regionale în Brașov, Cluj-Napoca și Covasna și este consultant și agent pentru peste 15 proiecte rezidențiale în București și țară. SVN International are peste 1.600 de consultanți și administratori imobiliari în peste 200 de birouri din opt țări.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Autostrada București: UMB lucrează cu 1.000 de persoane pe lotul 2 al A0 Nord

Articolul următor

Fondatorul Pedro Construct, Petre Niculae, a lansat Arqa cu ochii pe expansiunea în marile orașe ale țării și în noile cartiere, primele pe listă sunt Timișoara și Oradea

Recomandăm și...