Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
200 de noi locuri de parcare în zona Dorobanți: Cum îți poate ușura viața această inițiativă a Primăriei

200 de noi locuri de parcare în zona Dorobanți: Cum îți poate ușura viața această inițiativă a Primăriei

Dacă te afli des în zona Dorobanți din Sectorul 1, probabil știi cât de dificil poate fi să găsești un loc de parcare. Ei bine, se pare că Primăria Capitalei a luat măsuri pentru a ușura această problemă. Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunțat că vor fi create aproximativ 200 de noi locuri de parcare cu plată, la costul de 5 lei pe oră. Echipele Companiei Municipale Parking București vor fi responsabile de marcarea acestor locuri.

Străzile vizate pentru această inițiativă sunt Strada Hatmanul Arbore, Strada Constantin Coandă, Strada Brazilia, Strada Lisabona și Strada Washington. Acestea se află în zona Dorobanți și vor fi marcate până la sfârșitul săptămânii.

200 de noi locuri de parcare în zona Dorobanți: Cum îți poate ușura viața această inițiativă a Primăriei

Această mișcare face parte dintr-o strategie mai amplă a Primăriei de a fluidiza traficul și de a elibera trotuarele pentru pietoni. De asemenea, prin taxarea locurilor de parcare, se dorește descurajarea utilizării mașinilor personale și stimularea folosirii transportului în comun.

Stelian Bujduveanu a menționat că, în ultimul an, s-au creat 30.000 de noi locuri de parcare în Capitală, depășind astfel obiectivul pentru 2023. Înainte de aceste adăugiri, existau aproximativ 9.900 de locuri de parcare în București. Acum, numărul a crescut la peste 40.000.

În ceea ce privește finanțele, Primăria a investit 12,3 milioane de lei în crearea de noi locuri de parcare și a dezvoltat un serviciu de parking digitalizat. Încasările din perioada 2022-2023 se ridică la aproximativ 60 de milioane de lei.

Deci, dacă te afli frecvent în zona Dorobanți, aceste noi locuri de parcare ar putea să îți facă viața un pic mai ușoară. Și dacă ești preocupat de costuri, gândește-te că aceste taxe contribuie la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii orașului.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Sensuri unice pentru un trafic mai fluid în Sectorul 1: Ce străzi sunt afectate și cum poți contribui la schimbare

Articolul următor

Pubele roșii pentru deșeuri periculoase în Sectorul 6: O inițiativă pentru un București mai curat și mai sigur

Recomandăm și...