Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
7 trucuri pentru amenajarea interioară a unei case mici

7 trucuri pentru amenajarea interioară a unei case mici

Construcția unei case de dimensiuni reduse a început să fie din ce în ce mai populară printre cei care doresc să se bucure de aer curat, natură și o grădina proprie, însă în același timp nu vor să plătească sume extrem de mari pentru confortul termic din interior.

În jurul marilor orașe, casele cu suprafață desfășurată de până în 100 de metri pătrați au devenit din ce în ce mai numeroase. O casă mică îți poate aduce tot confortul de care ai nevoie, însă implică foarte mare grijă la procesul de amenajare. Dacă vrei să te bucuri de ea, este bine să profiți de fiecare spațiu pe care îl ai la dispoziție.

Cum amenajezi interiorul unei case mici? 10 trucuri prin care poți eficientiza fiecare spațiu:

  1. Asigură-te că toate spațiile sunt luminoase. Este de preferat lumina naturală, motiv pentru care dacă ești în stadiul de construcție, investește în suprafețe vitrate cât mai mari! Dacă ai o casă deja construită, poți folosi lămpi, lustre și veioze pentru a obține iluminat artificial (aceasta poate, de asemenea, să dea senzație de un interior mai mare)..
  2. Profită de fiecare spațiu gol pentru a crea locuri de depozitare. Spre exemplu, poți ridica patul matrimonial pe o construcție solidă din lemn, sub care să organizezi sertare și spații suficient de încăpătoare pentru aspirator, cutii de pantofi și toate acele obiecte pe care nu le folosești frecvent. Dacă locuința are scară interioară poți profită de zona liberă de sub ea .Spațiul vertical poate fi și el folosit cu succes.
  3. Optează pentru paturile pe colț, dacă ai dormitor de dimensiuni mici. Dormitorul clasic este cel în care acesta este situat pe mijloc. Dacă nu ai camere care să îți permită asta sau dacă totul pare foarte înghesuit, un pat pe colț este cea mai bună decizie pe care o poți lua.
  4. Extinde-ți livingul, închizând terasa. Dacă locuiești la casă poți întotdeauna să extinzi spațiul util. Majoritatea caselor au o terasă ce poate să fie închisă cu geamuri termopan și poate crea o zonă nouă pentru activitățile uzuale: poți lua masa, îți poți organiza un birou sau poți să îl transformi într-un centru de entertainment.
  5. Folosește-te de oglinzi! Acestea te pot ajuta să ai o nouă perspectivă asupra spațiului, făcându-l să pară mult mai mare. Poți alege să le amplasezi peste tot prin casă: pe hol, în dormitor, în birou și evident în băi.
  6. Nu neglija parchetul și pereții! Acestea trebuie să aibă culori cât mai deschise. Cel mai bine este să alegi pereți albi și un parchet în nuanțe de gri deschis sau crem. Un mic truc pe care îl poți respecta este acela de a urma direcția sursei de lumină. Practic, plăcile de parchet trebuiesc aliniate înspre fereastră. Singura excepție este atunci când încăperea este îngustă. Pentru o astfel de încăpere, plăcile trebuie să fie aliniate pe lungimea spațiului.
  7. Schimbă clasicul șifonier cu un dressing! În felul acesta vei obține atât senzația unui spațiu mai mare în cameră, cât și mai mult spațiu de depozitare. Dressingul poate avea la rândul său, una sau două oglinzi de dimensiuni generoase.

De ce să optezi pentru o casă mică în detrimentul uneia cu suficient spațiu?

Dacă eșți la stadiul în care trebuie să îți construiești o casă, pare tentant să alegi una de dimensiuni generoase. Nu puține case noi au peste 200 de metri pătrați utili și deservesc familii de până în 3-4 membri. Deși sunt foarte atractive, aceste case generează costuri substanțiale atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Construcția unei case de dimensiuni mari îți va scoate de 2-3 ori mai mulți bani din buzunar decât construcția unei case cu suprafață de până în 100 de mp.

Încălzirea pe timp de iarnă, răcirea pe timp de vară, reparațiile care devin necesare după o anumită perioadă și impozitele pot să genereze și ele costuri nejustificate pe termen lung. Atâta vreme cât sunt corect mobilate și amenajate, casele mici îți pot oferi tot ceea ce ai nevoie pentru a te putea bucura de confort: spațiu, lumină și temperatură optimă.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 3 restaurante de pe strada Dealul Spirii din București

Articolul următor

Design îndrăzneț și flexibil pentru un tânăr

Recomandăm și...