Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

8 idei de oglinzi pentru baie la care poate nu te-ai gândit

Luați în considerare aceste soluții pentru amenajări incomode sau doar pentru a aduce puțină distracție.

Băile au toate formele și dimensiunile, iar asta poate duce la distracție – și, de asemenea, la unele dileme frustrante. Dacă întâmpinați probleme în a găsi oglinda potrivită pentru baie, încercați să reflectați asupra următoarelor idei ieșite din comun. Ele ar putea stârni o idee utilă pentru spațiul tău.

8 idei de oglinzi pentru baie la care poate nu te-ai gândit

1. În fața unei ferestre. Oglinzile sunt o necesitate pentru orice rutină de dimineață, iar montarea lor în carcasele ferestrelor este o modalitate excelentă de a elibera spațiu pe perete. Dacă amenajarea băii dumneavoastră nu se pretează la extindere, nu este întotdeauna posibilă montarea unui duș mai mare sau a unei căzi și duș de sine stătătoare. Dar deschiderea camerei către un aspect mai creativ, cum ar fi montarea oglinzilor pe peretele unei ferestre, eliberează spațiu pe perete pentru a permite o configurație potențial mai bună a camerei.

De exemplu, dacă zona chiuvetei și a dușului sunt pe același perete, nu ați putea extinde dușul fără a micșora chiuveta. Cu toate acestea, mutarea vanului pe un perete cu ferestre poate elibera spațiu pentru a încorpora o zonă de duș mai mare și permite totuși păstrarea spațiului de depozitare a vanei.

Funcționează cel mai bine cu: Toate stilurile.

Pro: Aceasta este o soluție excelentă pentru camerele cu spațiu limitat pe perete. De asemenea, permite un aspect mai ideal al camerei. În plus, este un mod creativ de a îmbrăca fereastra medie.

Contra: Este greu să găsești un suport pentru montarea oglinzii, iar dimensiunea oglinzii tale ar putea fi limitată în funcție de dimensiunea ferestrei.

8 idei de oglinzi pentru baie la care poate nu te-ai gândit

2. Suspendat. Ce să faci când nu există perete, cu atât mai puțin un perete cu fereastră pentru oglinzi. Luați în considerare suspendarea unei oglinzi de un sistem de cablu. Este excelent pentru a economisi spațiu, iar aspectul se simte ca acasă în băile minimaliste.

Oglinzile suspendate sunt o soluție folosită în mod obișnuit în băile mici sau cu forme ciudate, unde așezarea vanului pe perete nu este o opțiune. Acesta este uneori cazul apartamentelor și apartamentelor din clădirile vechi care au fost transformate în spații de locuit.

Funcționează cel mai bine cu: stiluri industriale, minimaliste, contemporane și eclectice.

Pro: Soluția finală fără spațiu pentru un perete, permite mai multe opțiuni de plan de etaj, deoarece vanitatea nu se limitează la un perete. Această poziție de oglindă oferă, de asemenea, iluzia de intimitate într-o cameră mare și, de asemenea, permite configurații de instalații sanitare spate în spate pentru a maximiza spațiul de toaletă.

Contra: Montarea poate fi dificilă și ar trebui făcută de un profesionist pentru a se asigura că oglinda și hardware-ul de montare sunt ambele sigure. De asemenea, o oglindă cu dimensiuni personalizate, care poate fi costisitoare, este de obicei necesară pentru această aplicație pentru a maximiza spațiul fără a ocupa prea mult sau prea puțin din el. Această soluție poate da, de asemenea, iluzia de mai puțin spațiu într-o cameră mică.

8 idei de oglinzi pentru baie la care poate nu te-ai gândit

3. Învăluitor. Inversul soluției de oglindă suspendată este învelișul. Este o modalitate practică de a aduce iluzia spațiului într-o baie mică, împreună cu un spațiu mai utilizat în oglindă și este un tapet creativ.

Aceste oglinzi sunt de obicei croite personalizate pentru fiecare spațiu pentru a permite aspectul de la perete la perete. Acestea sunt fixate direct pe gips-carton sau pe alt tapet existent. Suprafețele reflectorizante dau iluzia unui spațiu mai luminos și o aparență de adâncime. Deci sunt o soluție excelentă pentru băile care nu au ferestre. Este trucul suprem pentru băile mici sau fără ferestre.

Funcționează cel mai bine cu: stiluri contemporane, moderne, eclectice și de tranziție.

Pro: Mai multă reflexie într-o baie mică face ca spațiul să pară mai luminos și să aibă mai multă adâncime.

Contra: Aceasta este o opțiune personalizată costisitoare în comparație cu alte tapete de perete și este greu să înlocuiți oglinda dacă se zgârie.

8 idei de oglinzi pentru baie la care poate nu te-ai gândit

4. Pivotarea. Ai făcut vreodată un pas înapoi în baie pentru a obține o imagine mai completă a ținutei tale? În spații înguste, acest lucru nu este întotdeauna realizabil, cu excepția cazului în care aveți o oglindă pivotantă.

Aceste oglinzi sunt grozave și pentru băile copiilor, deoarece înclinarea oglinzii poate fi reglată pe măsură ce cresc. Un alt avantaj al oglinzilor pivotante este adâncimea pe care o oferă hardware-ul oglinzii, nu numai din punct de vedere estetic, ci și pentru spătar. Dacă oglinda este montată departe de perete, în spatele oglinzii se poate instala țiglă de spătar (sau alt material cu suprafață solidă) pentru un element vizual suplimentar.

Funcționează cel mai bine cu: stiluri tradiționale și de tranziție.

Pro: Acțiunea de înclinare oferă mai multă suprafață de vizualizare în spațiile înguste, cum ar fi camerele de toaletă și băile pe hol. Hardware-ul oglinzii permite ca un backsplash să apară la jumătatea distanței în spatele oglinzii. Pentru mulți proprietari, aceasta poate fi o instalare prietenoasă cu bricolaj.

Contra: Atenție la modelele ieftine, al căror hardware nu este întotdeauna suficient pentru a suporta greutatea oglinzii, ceea ce poate duce la daune costisitoare și periculoase.

Pentru a evita acest lucru, atunci când faceți cumpărături pentru o oglindă pivotantă (mai ales atunci când comandați online), asigurați-vă că citiți recenziile și cereți producătorului să se asigure că hardware-ul de montare este suficient de solid pentru a ține oglinda în sine. Întrebați despre politicile de returnare și garanții dacă încă nu sunteți sigur. Dacă faceți cumpărături într-un magazin, asigurați-vă că hardware-ul este greu și rezistent.

8 idei de oglinzi pentru baie la care poate nu te-ai gândit

5. Stratificat. Dacă doriți să faceți o declarație mare, montați o oglindă deasupra unei suprafețe cu oglindă. Este un mod foarte elegant și creativ de a îmbrăca un perete. Deși poate fi mai scump decât alte tapeturi de perete – cum ar fi gips-carton, tapet sau plăci ceramice sau porțelan – poate fi mai puțin costisitor sau la egalitate cu costul pietrei naturale sau al plăcilor de sticlă. Folosind o suprafață reflectorizantă în loc de o suprafață absorbantă (gips-carton, tapet și altele asemenea), permiteți reflectarea mai multă lumină, dând iluzia de mai multă lumină în general.

Funcționează cel mai bine cu: stiluri tradiționale și eclectice.

Pro: Stratificarea face o declarație decorativă, iar lumina reflectată adăugată face camera să se simtă mai mare și mai luminoasă.

Contra: Acest aranjament este uneori greu de curățat. În plus, instalarea poate fi dificilă și costisitoare.

8 idei de oglinzi pentru baie la care poate nu te-ai gândit

6. Din podea până în tavan. Dacă aveți rezerve cu privire la montarea unei oglinzi deasupra unei suprafețe cu oglindă, săriți peste efectul stratificat și folosiți oglinzi de la podea până la tavan. Există multe modalități de a crea acest efect, dar o preferință deosebită este utilizarea „plăcilor” în oglindă (bucăți de oglindă stoc tăiate în bucăți de dimensiunea plăcilor pentru o manipulare mai ușoară și un aspect unic).

Funcționează cel mai bine cu: Toate stilurile

Avantaje: Plăcile cu oglindă de la podea până la tavan fac ca o cameră să se simtă mai adâncă, oferind iluzia de spațiu. Împreună, se pot dubla și ca o oglindă de toaletă pe toată lungimea. Plăcile cu oglindă vin în diferite culori și pot crea o trăsătură decorativă elegantă.

Contra: Plăcile cu oglindă pot fi greu de curățat și sunt costisitoare de cumpărat și instalat. De asemenea, sunt greu de înlocuit dacă se zgârie.

8 idei de oglinzi pentru baie la care poate nu te-ai gândit

7. Dulapul de medicamente încorporat. Ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare, dar nu ai mult spațiu pe podea? Dulapurile de medicamente încorporate cu oglinzi sunt o soluție practică.

Acestea sunt, în general, cel mai bine construite și instalate de către un ebanist sau un comerciant calificat. Soluțiile personalizate pot oferi cea mai bună utilizare a spațiului și pot include chiar și opțiuni precum prize, porturi de încărcare și rafturi fixe sau reglabile.

Multe dulapuri pentru medicamente din stoc pot fi, de asemenea, încorporate și instalate de bricolageri, dar în funcție de dimensiuni, cadrul din interiorul peretelui ar putea fi nevoit să fie mutat.

Funcționează cel mai bine cu: stiluri contemporane, moderne, de tranziție, eclectice și de tranziție.

Pro:Aceasta este o depozitare eficientă, care nu afectează spațiul camerei, menține blaturile fără dezordine și pune obiectele cele mai utilizate aproape de chiuvetă. Există, de asemenea, opțiuni precum prize și porturi de încărcare.

Contra: Materialul și instalarea sunt de obicei scumpe.

8 idei de oglinzi pentru baie la care poate nu te-ai gândit

8. Oglinzi multiple. Instalarea mai multor oglinzi este o modalitate excelentă de a îmbrăca o baie obișnuită și de a scoate în evidență moștenirile de familie sau descoperirile antice uimitoare.

Oglinzile pot avea un impact mare asupra unei încăperi fără permanența faianței sau a robinetelor. O situație grozavă pentru utilizarea mai multor oglinzi ar fi dacă sunteți preocupat de revânzare (fie pe termen scurt sau lung) și doriți să personalizați spațiul fără a pune în mai multe repere personale, cum ar fi faianta specială sau fantezie.

Doar asigurați-vă foarte bine oglinzile, de preferință în știfturi. Dacă nu sunt disponibile știfturi, asigurați-vă că ancorele folosite în perete pot suporta greutatea oglinzii (gips-cartonul nu are integritatea necesară pentru a susține o greutate mare, mai ales în timp). Dacă este necesar, chemați un antreprenor pentru a vă atârna oglinzile pentru a vă asigură că sunt în siguranță.

Funcționează cel mai bine cu: stiluri eclectice și de fermă.

Pro: Acesta este un mod decorativ, distractiv de a afișa oglinzi artistice sau antice și poate fi o instalație de bricolaj.

Contra: Nu este o modalitate practică de a obține o vedere completă, iar oglinzile sunt potențial mai greu de curățat, în funcție de stiluri.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

10 caracteristici ale bucătărie victoriene pentru viața modernă

Articolul următor

Oferă patului tău un fundal dramatic

Recomandăm și...