Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

8 sfaturi pentru o spălătorie mai curată și mai ecologică

Renunțați la substanțele chimice dure și la apa fierbinte și ușurați-vă cu hainele, portofelul și planeta.

Indiferent dacă obiectivul tău este să scazi facturile la energie sau să ții toxinele departe de casă, micile schimbări în rutina ta de spălare pot aduce economii mari – atât pentru mediu, cât și pentru bugetul tău. Desigur, puteți cumpăra o nouă mașină de spălat eficientă din punct de vedere energetic, dar, din fericire, aceasta nu este singura modalitate de a economisi energie (și bani) în spălătorie. De la reglarea temperaturii de spălare până la schimbarea produselor, fiecare dintre aceste opt sfaturi este complet fezabil, așa că puteți începe să vă ecologizați rutina de spălat rufe astăzi.

8 sfaturi pentru o spălătorie mai curată și mai ecologică

1. Așteptați până când aveți o încărcătură completă. Unele mașini de spălat noi eficiente din punct de vedere energetic au setări care folosesc mai puțină apă pentru o încărcătură mai mică. Dar dacă al tău nu, asigurați-vă că rulați numai încărcături pline. Renunțarea chiar și la o încărcătură de rufe pe săptămână poate duce la economii semnificative de energie pe parcursul anului.

8 sfaturi pentru o spălătorie mai curată și mai ecologică

2. Schimbați detergentul obișnuit cu un brand natural. Alegerea unui detergent non-toxic, biodegradabil este un pas simplu pentru a reduce toxinele din casa ta și pentru a ajuta la protejarea planetei noastre.

8 sfaturi pentru o spălătorie mai curată și mai ecologică

3. Spălați (aproape) totul în apă rece. Potrivit Energy Star , încălzirea apei reprezintă 90% din energia utilizată în mașinile de spălat. Apa rece cu detergent curăță la fel de eficient ca o spălare caldă, economisește energie și încetinește uzura hainelor. Folosește apă fierbinte exact atunci când chiar trebuie să igienizezi ceva (dacă a fost o boală în casă, de exemplu).

8 sfaturi pentru o spălătorie mai curată și mai ecologică

4. Alegeți o mașină de spălat cu rating Energy Star. Când este timpul să schimbați mașina dvs. de spălat veche, asigurați-vă că căutați un nou model cu eticheta Energy Star – folosesc jumătate din apă și cu până la 30% mai puțină energie decât mașinile de spălat standard.

8 sfaturi pentru o spălătorie mai curată și mai ecologică

5. Reduceți curățarea chimică. Procesul de curățare chimică folosește substanțe chimice nocive care persistă pe hainele tale după ce le aduci acasă, așa că reducerea călătoriilor la curățătorie chimică este o modalitate bună de a reduce toxinele din casa ta. Încercați să spălați manual unele articole (sau să utilizați ciclul de spălare manuală în mașina dvs. de spălat) și să uscați. Și încearcă să alegi haine care nu necesită curățare chimică. De asemenea, poți căuta o curățătorie verde în zona ta; ar trebui să evite cele mai dăunătoare substanțe chimice de curățare chimică, dar să întrebe să fie siguri ce metode folosesc.

8 sfaturi pentru o spălătorie mai curată și mai ecologică

6. Lăsați hainele delicate să se usuce la aer pe un suport de uscare. În timp ce mașinile de spălat devin destul de eficiente, uscătoarele au încă un drum lung de parcurs – de fapt, ele nu sunt evaluate de Energy Star deoarece există o diferență mică între ele. Reduceți utilizarea uscătorului, uscând la aer articolele ușoare pe un suport pliabil. Cele mai multe articole delicate se usucă rapid și vor rezista mai mult dacă nu sunt expuse la aerul fierbinte al uscătorului.

8 sfaturi pentru o spălătorie mai curată și mai ecologică

7. Combate petele si murdăria cu produse naturale. Înainte de a ajunge la acel baton pentru îndepărtarea petelor sau sticla de înălbitor cu clor, încercați ceva mai blând. Amidonul de porumb și bicarbonatul de sodiu funcționează ambele pentru a absorbi petele uleioase; peroxidul de hidrogen poate lua locul înălbitorului (este ingredientul principal în majoritatea produselor de înălbire fără clor); iar oțetul alb este excelent pentru îndepărtarea petelor și a murdăriei măcinate.

8 sfaturi pentru o spălătorie mai curată și mai ecologică

8. Pregătește-ți spălătoria pentru succes. Păstrarea unei căzi pentru înmuierea articolelor pătate deasupra mașinii de spălat vă va aminti să tratați petele cu promptitudine. Oferiți-vă materialelor naturale de curățare o casă pe un raft, alegeți un loc dedicat pentru depozitarea suportului de uscare între utilizări și agățați o diagramă la îndemână pentru îndepărtarea petelor de unde să vă puteți consulta cu ușurință.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Aduce-ți culoare în baia dumneavoastră

Articolul următor

Băi de dimensiuni medii cu stil

Recomandăm și...