Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

9 sfaturi pentru a crea o bucătărie albă primitoare

Puteți avea și bucătăria albă și interesul vizual. Folosiți aceste idei pentru a vă scoate în evidență spațiul de gătit.

O cameră albă nu este atât de simplă pe cât ar părea. Dacă nu este făcută corect, camera se poate simți plictisitoare. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de bucătării. Există atât de multe suprafețe dure în acest spațiu – blaturi, podele, electrocasnice, dulapuri – încât o bucătărie albă poate ajunge să se simtă plictisitoare.

Dar există o mulțime de moduri de a folosi materiale, lumină și textura pentru a face bucătăria să se simtă caldă și primitoare. Iată nouă sfaturi care te vor ajuta să planifici bucătăria albă a visurilor tale.

9 sfaturi pentru a crea o bucătărie albă primitoare

1. Strat nuanțe de alb

Evitați aspectul steril amestecând albul. Dacă folosiți o singură nuanță, camera poate ajunge să arate banală. În schimb, alege trei sau patru nuanțe de alb și așează-le pe diferite materiale în jurul bucătăriei. Acest lucru va adăuga dimensiune și interes în întreg spațiul.

În timp ce aduceți diferite nuanțe de alb, evitați să amestecați albul cald cu alb rece. Tonurile calde par mai galbene, iar tonurile reci par mai albastre. Majoritatea comercianților cu amănuntul de vopsea își vor prezenta separat albul cald și alb rece, ceea ce vă va ajuta să găsiți alburile în același grup.

De ce funcționează această bucătărie albă: Trei nuanțe de alb se reunesc în această bucătărie. Are Titanium pe pereți, Chantilly Lace pe tavan și Simply White pe ornamente și dulapuri. Nuanțele ușor diferite de pe fiecare suprafață măresc dimensiunea camerei și adaugă interes vizual acolo unde se întâlnesc trioul de vopsele, cum ar fi deasupra chiuvetei și ușilor.

9 sfaturi pentru a crea o bucătărie albă primitoare

2. Folosiți un material care să facă declarații

O bucătărie albă bine proiectată va depinde de materialele de finisare folosite în spațiu. Materiale precum marmura au un atractiv vizual puternic și fac instantaneu o declarație, chiar și într-un mediu alb.

Ca regulă generală, limitați materialele cu multă mișcare (cum ar fi modelele curgătoare din marmură) la un singur element, de obicei faianța sau blatul. Alegerea unor materiale mai subtile pentru alte suprafețe îi permite creatorului de declarații să strălucească.

De ce funcționează această bucătărie albă: placa de marmură naturală vă atrage instantaneu atenția în această bucătărie, deoarece celelalte materiale și accesorii sunt mai discrete. Acest lucru lasă insula și venele sale de marmură să fie vedeta.

9 sfaturi pentru a crea o bucătărie albă primitoare

3. Aduceți textura

Aducerea de materiale cu diverse texturi – atât tactile, cât și vizuale – adaugă profunzime unei bucătărie predominant albă. Acest lucru se poate realiza amestecând strălucitor cu mat și dur cu neted pentru un aspect dinamic.

De ce funcționează această bucătărie albă: Aceste lumini cu pandantiv texturate fac o declarație vizuală puternică împotriva dulapurilor albe în timp ce echilibrează podeaua din lemn. O bucătărie care altfel ar fi putut arăta dură acum se simte caldă și primitoare.

9 sfaturi pentru a crea o bucătărie albă primitoare

4. Adăugați culori de accent.

Stropi de culoare într-o bucătărie albă ajută la redarea dulapurilor. Alegeți un număr mic de culori contrastante – una, două sau poate trei. Apoi repetați-le în accesorii pentru a uni tema. Locurile în care puteți încerca să adăugați un pic de culoare includ scaune, iluminat, recipientele de pe blat, covoare și feronerie.

De ce funcționează această bucătărie albă: această bucătărie injectează culori strălucitoare în scaune, iluminat și o tablă cu note pe perete. Împreună, aceste culori oferă camerei o atmosferă prietenoasă, păstrând în același timp bucătăria albă și strălucitoare. Și atrag privirea dintr-o parte a camerei în alta, astfel încât să te poți bucura de fiecare colț.

9 sfaturi pentru a crea o bucătărie albă primitoare

5. Profită de lumina naturală

Lumina naturală de la o fereastră sau luminator este un mare beneficiu pentru orice bucătărie, dar mai ales pentru o bucătărie albă, deoarece întărește senzația de luminozitate și aerisire la care ai căutat în primul rând.

De ce funcționează această bucătărie albă: setul mare de ferestre de deasupra chiuvetei lasă să pătrundă multă lumină pe tot parcursul zilei. Lumina este amplificată de fronturile de sticlă de pe dulapurile superioare. Această caracteristică profită de toată această lumină, reflectând-o în jurul spațiului și în camerele adiacente.

Sfat: tratamentele pentru ferestre în camerele alăturate pot face și diferența. Luați în considerare utilizarea nuanțelor care pot fi ridicate complet în timpul zilei. Acest lucru va permite și mai multă lumină naturală să se filtreze în bucătărie.

9 sfaturi pentru a crea o bucătărie albă primitoare

6. Țesăturile aduc model și moliciune într-o bucătărie albă. Tratamentele pentru ferestre sunt o modalitate ușoară de a face acest lucru. De asemenea, puteți aduce țesături prin grilaje de podea sau alte covoare mai mici sau puteți alege scaune de bar acoperite cu material textil sau piele în loc de lemn.

De ce funcționează această bucătărie albă: nuanțele romane cu un model geometric subtil ajută cu siguranță. Sunt croite și curate și pot fi ridicate pentru a maximiza lumina naturală care intră în bucătărie.

9 sfaturi pentru a crea o bucătărie albă primitoare

7. Topul insulei

Lăsați insula bucătăriei să se diferențieze de restul suprafețelor de lucru, acoperind-o cu o culoare sau un material diferit. Acest pic de contrast sparge, de asemenea, camera și oferă ochilor tăi un loc de odihnă plăcut.

De ce funcționează această bucătărie albă: Blatul din lemn de pe insulă creează un punct central în cameră care se simte ca și cum ar fi locul, deoarece ecou materialul podelei cu blatul și culoarea dulapului cu baza.

9 sfaturi pentru a crea o bucătărie albă primitoare

8. Aduceți textura pentru faianță

O faianță albă poate fi un punct focal excelent, chiar dacă este totul alb. Puteți crea acest interes utilizând un model sau un material texturat, cum ar fi piatra de mozaic, o faianță tridimensională, cărămidă vopsită sau un model în schemă.

Deoarece spătarul este unul dintre primele lucruri pe care le vezi când intri într-o bucătărie și pentru că este o zonă atât de mică, nu-ți fie teamă să îndrăznești cu modelul sau cu textura.

De ce funcționează această bucătărie albă: plăcile de marmură cu un model în formă de heringbone dau viață spătarului, care se întinde de la un perete până la peninsula bucătăriei. Aceste plăci, cu nuanțe de gri și alb murdar, scot în evidență modelul fără a fi copleșit.

9 sfaturi pentru a crea o bucătărie albă primitoare

9. Înlocuiți mânerele dulapurilor

Mânerul dulapului este tușa finală într-o bucătărie și este adesea denumit bijuteriile din cameră. O simplă schimbare a feroneriei poate ridica o bucătărie albă și poate face o mare diferență în aspectul ei.

De ce funcționează această bucătărie albă: Feroneria aurie completează robinetul și adaugă o notă de lux și rafinament.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

O sufragerie potrivită pentru copii mici și adulți

Articolul următor

Alege hota perfectă pentru bucătăria ta

Recomandăm și...