Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Acțiunile One United Properties sunt incluse în indicele bursier ROTX creat de Bursa de Valori București în cooperare cu Bursa de Valori din Viena

Acțiunile One United Properties sunt incluse în indicele bursier ROTX creat de Bursa de Valori București în cooperare cu Bursa de Valori din Viena

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE) a anunțat vineri că acțiunile sale vor intra în structura indicelui de acțiuni ROTX începând cu 20 martie 2023.

„ROTX este calculat în EUR, USD și LEU și publicat în timp real de către Wiener Börse, conceput ca un indice tranzacționabil și folosit ca suport pentru produse structurate. Aderarea la ROTX face parte din strategia companiei de creștere a vizibilității pieței de capital din România. la nivel internațional și ajută la îmbunătățirea în continuare a lichidității companiei”, a spus ONE.

Capitalizarea companiei este de 3,2 miliarde lei, iar prețul acțiunilor a crescut cu 0,12% de la începutul anului.

Pe lângă ROTX, ONE acțiune este inclusă și în FTSE Global All Cap, care acoperă performanța acțiunilor cu capitalizare mare, medie și mică la nivel global, FTSE Global Mid Cap, partea cu capitalizare medie a indicelui FTSE Global Equity și FTSE Global Total Cap, care include acțiuni cu capitalizare mare, medie și mică Companii mici, mijlocii și micro și FTSE EPRA Nareit Emerging, care își propune să urmărească performanța companiilor imobiliare și a REIT-urilor listate pe piețele emergente. „La nivel local, din septembrie 2021, acțiunile ONE sunt incluse în BET, principalul indice al Bursei de Valori București urmărind cele mai lichide companii, precum și în indicii BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR și BET. ” .

Antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu controlează 55 la sută din companie, restul fiind deținut de investitori, inclusiv de fondul Pilonul 2.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Prețurile locuințelor vor continua să scadă în 2023

Articolul următor

Cât costă terenul în București: Mobexpert și Redport cumpără în nordul capitalei cu 295 EUR/mp

Recomandăm și...