Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Agenții imobiliari mulțumiți de respingerea în instanță de a anula PUZ în Sectoarele 2 și 4

Agenții imobiliari mulțumiți de respingerea în instanță de a anula PUZ în Sectoarele 2 și 4

Clubul Imobiliar București (BREC) a anunțat că decizia instanței de judecată București de respingere a anulării PUZ-ului din Sectoarele 2 și 4 a fost primul pas către dezlegarea situației create artificial, prin care au fost restabilite drepturi de dezvoltare în capitală.

„Bucureștiul are nevoie de reglementări clare și previzibile în domeniul urbanismului. Este inacceptabil ca o Capitală Europeană a secolului XXI să nu aibă un regulament de urbanism coerent, acceptat de toți actorii”.

Clubul Imobiliar București (BREC), care reprezintă mari dezvoltatori imobiliari, companii de construcții și consultanță precum One United Properties, Impact, Globalworth sau AFI Europe, și-a exprimat speranța că sensul întregii lucrări administrative și juridice va fi finalizarea.

„Ne confruntăm cu o problemă potențială veche de peste 25 de ani, care a creat dificultăți atât administrațiilor locale, cât și actorilor privați. BREC a fost și va continua să dialogheze cu autoritățile pentru a determina cea mai bună soluție, astfel încât Bucureștiul să poată reveni la normalitate”, se spune în comunicatul de presă al asociației.

O analiză recentă a BREC a arătat că investitorii doresc predictibilitate în legislație și claritate în procesul de obținere a autorizațiilor de construire. Un climat urban incert privează Bucureștiul, care reprezintă o treime din PIB-ul țării, de investiții în proiecte imobiliare moderne și sigure.

Reprezentantul BREC a spus că pagubele aduse capitalei sunt clare și cuantificabile, deoarece tot mai mulți investitori și-au îndreptat atenția către alte orașe. Cluj, Iașul, Timișoara, Brașov, Constanța vor atrage în acest an investiții de până la 1,2 miliarde de euro.

Judecătorii de la Judecătoria Bucureşti au refuzat anularea PUZ-ului din Sectoarele 2 şi 4, deşi primarul Capitalei, Nicuşor Dan, demarase procedura de suspendare a PUZ-ului.

„S-au refuzat excepții pentru lipsa calității procedurii active, lipsa interesului pentru promovarea acțiunii, lipsa respectului față de specificul capacității de utilizare a solicitantului și lipsa calității procedurii pasive de către Municipiul București ca neîntemeiată. Acceptarea cererii de intervenție accesorie. Drept de regres în termen de 15 zile de la comunicare”.

De asemenea, judecătorii au respins planul districtual pentru Sectorul 4.

„Pentru lipsă de motivare, lipsă de calitate procesuală pozitivă, lipsă de interes pentru avansarea acțiunii, lipsa de respect pentru specificul utilizării capacității de către solicitant, neintroducerea beneficiarilor în cauză, lipsa interesului de a depune cererea de ședere, cererea de suspendare este inadmisibila iar Guvernul Municipiului București ii lipsește calitatea procesuală pasivă admiterea cererii de intervenție accesorie. Respinge acțiunea nefondată. Recurs în termen de 15 zile de la comunicare. “Document : Decizia – 28.02.2023”, prezint şi decizia judecătorului Judecătoriei Bucureşti în dosarul „Coordonarea PUZ Sectorul 4”.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Prețurile solicitate de apartamente în București cresc în februarie

Articolul următor

S-a lansat platforma MetaWealth de investiții imobiliare fintech

Recomandăm și...