Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

Alb-negru într-o baie victoriană

O cadă cu gheare și o chiuvetă pe piedestal ajută la menținerea acestei băi de epocă, deschisă și aerisită.

Chiar nu poți da greș cu o baie clasică alb-negru, iar pentru o casă pe rând construită spre sfârșitul epocii victoriene, este greu să găsești o cale mai bună. Această casă rânduită nu era o mare victoriană, ci mai degrabă ca o casă victoriană a clasei muncitoare. De obicei, aceste case au doar o singură baie, situată la etajul doi, care nu a fost cea mai convenabilă configurație pentru această familie.

Această familie repară casa pe bucată și au gusturi eclectice. În timp ce apreciază și onorează istoria casei lor (o parte din farmecul ei inițial a fost ștearsă de lucrările de remodelare din anii 1970), designerul îi ajută să infuzeze și propriile personalități. Odată cu renovarea acestei băi, care servește acum drept baie pentru copii, au adăugat o toaletă la parter și o baie principală modestă.

Alb-negru într-o baie victoriană

Baia nu fusese renovată din anii 1970 și părea totul învechit. O chiuvetă ocupase un spațiu valoros din cameră, făcând-o să se simtă închisă. Designerul știa că este important să păstreze podeaua cât mai liberă pentru a face camera să pară mai mare. O chiuvetă pe piedestal și o cadă cu gheare țin podeaua deschisă. Plăcile clasice alb-negru se potrivesc stilului vintage al casei.

Placa de podea a fost realizată manual de către o companie specializată în reproducerea plăcilor din trecut cu acuratețe istorică. Designerii pot specifica detalii precum un chenar grecesc.

Cada și accesoriile însoțitoare sunt de la Vintage Tub & Bath. Aceasta este o resursă grozavă pentru corpurile cu aspect vintage pentru cei care nu au un loc fantastic de salvare arhitecturală în cartierele lor. 

Alb-negru într-o baie victoriană

Linia de negru de pe faianța peretelui a fost determinată de gresia plintei de jos și de înălțimea pervazului de sus. Designerul a pus dulapul cu medicamente atârnat la același nivel cu fereastra. Această planificare atentă face camera plăcută ochiului, chiar dacă nu prea poți să-ți dai seama exact de ce.

Sfat: Nu vă concentrați să faceți finisajele metalice o potrivire perfectă. Dulapul cu medicamente are un aspect bine uzat, care este subtil diferit de nichelul antic al aplicelor și finisajul periat al robinetelor. Prin faptul că nu se potrivește cu toate metalele, adaugă dimensionalitate și face camera mai bogată. 

Alb-negru într-o baie victoriană

Pentru că încerca să mențină podeaua cât mai clară și deschisă, designerul a trebuit să caute oportunități de depozitare. Când spațiul de depozitare încastrat nu a funcționat, el a găsit o piesă muncitoare completă cu cârlige și cuburi și a adăugat coșuri. 

Alb-negru într-o baie victoriană

Deoarece aceasta este singura baie din casă cu cadă, toată lumea se bucură de ea. Este atât de înviorător să vezi elemente de epocă, cum ar fi căzile cu gheare, atât de apreciate și răspândite în zilele noastre. Și chiar nu poți greși cu grafica clasică alb-negru. Este minunat și atemporal.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Joc de culori: albastru și alb

Articolul următor

O sufragerie potrivită pentru copii mici și adulți

Recomandăm și...