Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Autostrada Bucureștiului: Lotul 2 Nord, între așteptări și realitate. Ce ne așteaptă în noiembrie

Autostrada Bucureștiului: Lotul 2 Nord, între așteptări și realitate. Ce ne așteaptă în noiembrie

Dacă te gândești să utilizezi Autostrada Bucureștiului, Lotul 2 Nord pentru naveta zilnică, ar fi bine să știi câteva detalii. Asociația Pro Infrastructură (API) a anunțat recent că doar 9,5 km din cei 19 km ai acestui lot vor fi deschiși în noiembrie. Inițial, se spera ca această secțiune să fie gata în octombrie, dar termenul a fost amânat cu o lună.

API a filmat întregul traseu al Lotului 2, de la Afumați până dincolo de pădurea Petrești, în zona Corbeanca. Constructorul UMB se pregătește să inaugureze secțiunea de 9,5 km dintre DN1 și Autostrada A3. În ciuda promisiunilor din partea Ministerului Transporturilor și a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, nu s-a găsit încă o soluție pentru o descărcare provizorie în DJ200, lângă Ștefănești.

Autostrada Bucureștiului: Lotul 2 Nord, între așteptări și realitate. Ce ne așteaptă în noiembrie

Dacă această descărcare ar fi fost aprobată, ar fi fost posibil să se deschidă încă 4 km din autostradă. Asta ar fi oferit o alternativă de conectare între DN2 și DN1, degrevând astfel Centura Capitalei de o parte din traficul de tranzit.

API a mai menționat că aproape 10 km din Lotul 2 Nord vor deveni un fel de “muzeu”. Asta pentru că 7,5 km spre DN2 așteaptă finalizarea nodului A0-DN2 de către compania chineză CCECC, iar 2 km spre DN1A/DN7 așteaptă începerea lucrărilor de către compania italiană Pizzarotti.

În concluzie, dacă ai planuri de călătorie pe această autostradă, ar fi bine să te pregătești pentru un traseu incomplet. Cu toate acestea, lucrările în curs sunt un pas înainte spre o infrastructură rutieră mai modernă și mai eficientă în București.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Podul Grant se închide pentru reparații: Ce trebuie să știi dacă ești șofer sau călător în București

Articolul următor

Piața Unirii se pregătește pentru o transformare radicală sub egida Primăriei Sectorului 4

Recomandăm și...