Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

Avantaje si dezavantaje ale zonelor limitrofe ale Bucurestiului

Din ce în ce mai mulți bucureșteni aleg să se mute din centrul orașului către zonele limitrofe ale acestuia. Foarte multe localități din Ilfov au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare rapidă, motorul principal al acesteia fiind interesul bucureștenilor pentru o casă pe pământ și pentru un petic de teren.

Relocarea de la oraș la sat nu este întotdeauna roz. Cei care își cumpără case la 10-20 de km de București se pot lovi de o mulțime de probleme la care nici nu s-ar fi gândit.

Care sunt principalele dezavantaje pe care le pot întâmpină locuitorii din zonele limitrofe ale Bucurestiului?

1. Traficul. Deși localitățile din jurul capitalei se dezvoltă, infrastructura rămâne în urmă. Majoritatea străzilor sunt înguste, inclusiv o bună parte din centura bucureșteană. Acest lucru duce adesea la ambuteiaje. În momentul în care te muți și știi că trebuie să ajungi la locul de munca din București în fiecare zi, trebuie să aloci cel puțin 2 ore zilnic pentru trafic.

2. Transportul în comun. Transportul în comun exista, însă nu este cel mai eficient. În multe localități, autobuzele sau microbuzele circulă foarte rar, sunt aglomerate și participă la trafic, alături de automobile.

3. Gropile de gunoi. Gropile de gunoi sunt o necesitate pentru o metropola în care locuiesc peste 2 milioane de oameni. În general, acestea sunt construite în jurul orașului, la o distanță destul de mare de zonele locuite. Problema majoră este faptul că toate gropile de gunoi de lângă București, deși sunt departe de zona centrală, sunt aproape de zone rezidențiale ilfovene. Pentru cei care stau în apropierea lor, calitatea aerului și mirosul pot fi o problemă.

4. Oferta de servicii. Toată lumea are nevoie de magazine, clinici medicale, agrement, grădinițe, școli, etc. Cei care locuiesc în centrul orașului se pot bucura de ele imediat ce au nevoie. Pentru cei din localitățile din afara Bucurestiului, acestea pot fi inaccesibile. Exisa zone, precum zona de Nord, în care infrastructura serviciilor este dezvoltată mai bine, însă sunt destul de puține comparativ cu numărul de localități care s-au dezvoltat și care au atras noi locuitori.

5. Utilități. De asemenea, din multe localități din afara Bucurestiului lipsesc utilitățile de bază, precum gazul, apa curentă, canalizarea sau asfaltul.

Evident, dacă decizi să te muti lângă București nu înseamnă că te vei lovi de toate aceste probleme. Exista și localități înconjurate de păduri și spatii verzi, care au o infrastructură bine pusă la punct, beneficiază de toate utilitățile și oferă din ce în ce mai multe servicii. Trebuie să le cauți foarte atent, însă.

Care sunt principalele avantaje ale zonelor limitrofe?

Faptul că numărul oamenilor care aleg să se mute la casă este din ce în ce mai mare este o dovadă că există și numeroase avantaje. Principalul avantaj este spațiul mult mai mare pe care îl obții. Majoritatea caselor au un spatiu de locuit mult mai generos, au o curte și oferă mult mai multă intimitate față de vecini.

De asemenea, locuitorii de la țară se pot bucura și de alte avantaje:

• Activități în aer liber, chiar la ei în curte;

• produse alimentare naturale, achiziționate de la țăranii din zonă;

• Posibilitatea de a-ți planta propriile fructe și legume;

• Loc de parcare.

Lista poate să continue, multe dintre avantaje fiind minore, însă contribuind la impactul pozitiv pe care îl are mutatul la casa.

Care sunt cele mai bune zone de lângă București în care poți să te muti?

Zona de Nord ( Mogoșoaia, Otopeni, Buftea, Balotești, Corbeanca, Snagov, etc) este cea mai căutată. Apropierea de Pădurea Snagov, numeroasele proiecte imobiliare din zonă, DN1 și A3, precum și numărul din ce în ce mai mare de servicii și de spații de agrement, au transformat Nordul în atracția de baza pentru bucureșteni. Marea problemă din această zonă este costul proprietăților, care poate să fie considerabil.

Zona de Vest este și ea atractivă, prin prezența A1 și dezvoltarea platformei industriale de la km 23, care atrage din ce în ce mai multe investiții. Groapa de gunoi de la Rudeni poate să fie problematică petntru această zonă.

Zona de Sud este o opțiune, însă infrastructura nu este tocmai cea mai atractivă, Centura din aceasta parte a Bucurestiului având o singură bandă pe sens.

Nu în ultimul rand, rămâne zona de Est, cu Pantelimon, Cernica, Brănești sau Fundeni. Autostrada Soarelui, lacurile din zonă și peisajele deosebite pot fi foarte atractive. Aglomerația de aici este din ce în ce mai mare, din păcate, date fiind preturile mai mici și afluxul mare de oameni care s-au mutat în ultimii ani.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 3 grădinițe din zona Gara de Nord din București

Articolul următor

Top 5 grădinițe din zona Grivița din București

Recomandăm și...