Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Bucureștenii Luptă pentru a Păstra Numele Stației de Metrou "Timpuri Noi"

Bucureștenii Luptă pentru a Păstra Numele Stației de Metrou “Timpuri Noi”

Bucureștenii din cartierul Tineretului sunt nemulțumiți de decizia Metrorex de a schimba numele stației de metrou “Timpuri Noi” în “Octavian Udriște”. O petiție a fost inițiată și a strâns deja peste 1.300 de semnături. Cetățenii cer ca numele original al stației să fie păstrat, argumentând că au o legătură emoțională cu acesta și că schimbarea nu a fost anunțată în prealabil.

Petiția se adresează Ministerului Transporturilor, conducerii Metrorex S.A., și Primăriei Municipiului București. În textul petiției, se subliniază că locuitorii nu au fost informați despre această schimbare și că decizia a fost luată unilateral de către Metrorex. Motivul invocat de companie este că numele inițial al stației a fost dat după platforma industrială Timpuri Noi, care nu mai există.

Totuși, locuitorii argumentează că zona este recunoscută după numele “Timpuri Noi”. Ansamblul de clădiri de birouri construit pe vechea platformă industrială se numește Timpuri Noi Square, păstrând astfel memoria locului. În plus, există și o stradă denumită Logofătul Udriște, care nu se află în zona Timpuri Noi, ceea ce ar putea crea confuzie.

Bucureștenii Luptă pentru a Păstra Numele Stației de Metrou "Timpuri Noi"

Petiția a strâns sute de semnături și poate fi semnată online. Este clar că bucureștenii sunt atașați de numele stației și consideră că schimbarea acestuia ar fi o eroare. În plus, Octavian Udriște, inginerul după care se dorește redenumirea, a semnat punerea în funcțiune a primei linii de metrou din București, dar acesta a fost doar o parte din responsabilitățile sale de serviciu.

În concluzie, schimbarea numelui stației de metrou “Timpuri Noi” a stârnit nemulțumiri în rândul locuitorilor din zona Tineretului. O petiție a fost inițiată și a strâns un număr semnificativ de semnături, ceea ce arată cât de importantă este această problemă pentru comunitate. Este de văzut dacă autoritățile vor lua în considerare aceste opinii și vor renunța la schimbarea numelui.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Gemenii problemă

Articolul următor

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București: Un Standard de Excelență în Educația Veterinară

Recomandăm și...