Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
„Bulevardul corporatiștilor” capitalei va avea o linie de tramvai și două benzi pe sens pe toată lungimea

„Bulevardul corporatiștilor” capitalei va avea o linie de tramvai și două benzi pe sens pe toată lungimea

B-dul Dimitrie Pompeiu din nordul Capitalei va fi reconfigurat astfel încât pe toată lungimea sa să fie câte două benzi pe sens, o linie de tramvai, piste pentru biciclete și poteci pietonale, a declarat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.
“Când spui Bulevardul Dimitrie Pompeiu, te referi la afaceri. Acesta este polul economic principal al capitalei, unde activează zeci de firme cu cifra de afaceri bună”, a explicat viceprimarul care sunt motivele aplicării soluţiilor de transport în zona de nord a Capitalei.

Potrivit acestuia, mediul de afaceri și-a făcut treaba: și-a dezvoltat zona. „Acum este rândul Consiliului Capitalei să contribuie, iar acest lucru îl facem prin îmbunătățirea accesibilității în zonă”, a continuat Bujduveanu, prezentând redări ale proiectului de bulevard menționat anterior.

Prezintă proiectul de investiții: Dimitrie Pompeiu – Fabrica de Glucoză – Reconfigurarea infrastructurii de transport în zona Drumului Pipera, ceea ce înseamnă:

  1. Construirea unei noi linii de tramvai pe toată lungimea Bulevardului Dimitrie Pompeiu, care face legătura între liniile de tramvai 16 și 36 cu linia 5. Noua pistă va fi construită între Platforma Industrială Pipera și Bulevardul Barbu Văcărescu.
  2. Lărgirea B-dul Dimitrie Pompeiu la două benzi. Bulevardul va fi efectiv reconfigurat și va avea două benzi pe sens pe toată lungimea sa (1,7 km).
  3. Construirea unei noi parcări Park&Ride în zona Bulevardului Dimitrie Pompeiu. Locul propus pentru construirea parcării este zona de lângă Bulevardul Dimitri Pompey.
  4. Construirea de noi drumuri care leagă Drumul Pipera, B-dul Dimitrie Pompeiu și Drumul Fabricii de Glucoză.

Potrivit viceprimarului, noile proiecte majore de infrastructură vor îmbunătăți semnificativ condițiile de transport în zona de nord a capitalei.

„În acest fel vom simplifica fluxul de transport în comun și traficul rutier și vom crea spații speciale pentru bicicliști și pietoni”, a spus Bujduveanu.

Beneficiile proiectului, a adăugat el, sunt:
– Simplificați traficul rutier și reduceți timpul de așteptare în trafic
– Viteza crescută a tramvaiului
– Reducerea costurilor de exploatare a transportului public

Bujduveanu a declarat că procesul de consultare a pieţei privind specificarea proiectului major de investiţii s-a încheiat luni. „Până acum au fost aprobate temele de proiectare și pregătim documentația pentru studiul de fezabilitate de achiziție”, a explicat viceprimarul Capitalei.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

O vilă istorică Beaux-Arts în centrul Bucureștiului de vânzare cu 4 milioane de euro

Articolul următor

Noul centru PrimoHub din București se deschide la Bd. Iuliu Maniu. Este dedicat copiilor români și ucraineni de 0-6 ani

Recomandăm și...