Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Care sunt cele mai importante parcuri din București

Care sunt cele mai importante parcuri din București

Cu toate că nu stă prea bine la capitolul spații verzi, Bucureștiul se mândrește cu câteva parcuri frumoase, unele dintre ele cu o istorie îndelungată, altele construite în perioade mai recente. Toate sunt, însă, la fel de mult frecventate de către bucureșteni, atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece. În plus, parcurile sunt considerate a fi locurile preferate de odihnă, plimbare și relaxare pentru mulți dintre locuitorii capitalei, dar și locuri grozave de practicare a diferitelor sporturi sau de întâlnire cu prietenii.

Iată, în rândurile ce urmează, care sunt cele mai importante parcuri ale Bucureștiului:

Parcul Cișmigiu

Este cea mai veche grădină publică a capitalei și totodată cea mai fermecătoare, devenind în fiecare an din ce în ce mai frumoasă, cu ale sale decoruri naturale desprinse parcă din povești. Parcul a fost inaugurat în anul 1854 după planurile directorului Grădinilor Imperiale de la Viena, iar de-a lungul timpului a trecut printr-o serie de schimbări. Înainte, aici se găseau cișmele București, acesta fiind, de altfel, motivul pentru parcul a fost denumit Cișmigiu.

Care sunt cele mai importante parcuri din București
Parcul Cișmigiu

În ziua de azi, grădina ne cucerește cu aranjamente florale deosebite, diferiți arbori seculari, un lac pitoresc, izvorul lui Eminescu și cu multe alte atracții la fel de încântătoare.


Parcul Herăstrău

Cel mai mare parc din capitală și, în același timp, cel mai frecventat parc al acestui oraș, Herăstrăul este, în mod cert, una dintre cele mai frumoase grădini publice din țară, cuprinzând mai multe atracții turistice, restaurante, localuri, un muzeu fascinant (Muzeul Satului), piste pentru bicicliști, zone dedicate divertismentului, nenumărate specii de flori, arbuști și arbori, etc.

Care sunt cele mai importante parcuri din București
Parcul Herăstrău

Printre cele mai cunoscute obiective turistice ale acestui parc întins pe o suprafață de 110 hectare se numără Grădina Japoneză, Aleea Cariatidelor, teatrul de vara și roata mare.


Parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR

În sectorul 3 al capitalei găsim un parc modern, renovat recent după standardele europene, mult frecventat și el mai ales în zilele călduroase de vară, când localnicii vin aici pentru a face o plimbare cu barca sau cu hidrobicicleta pe lac sau, pur și simplu, pentru a se relaxa pe băncile de la marginea aleilor umbrite, savurând o înghețată.

Care sunt cele mai importante parcuri din București
Parcul IOR

Acronimul IOR provine de la Intreprinderea Optică Română, aceasta fiind o clădire situată în apropiere.


Parcul Circului

Deși destul de mic în dimensiuni, parcul Circului, pe care îl găsim în sectorul 2 al Bucureștiului, undeva în zona Obor, are un farmec aparte, iar asta, cel mai probabil, datorită speciilor rare de plante pe care le găzduiește. Dintre aceste specii de plante nu putem să nu menționăm lotușii egipteni, care și-au înnodat tulpinile în apele lacului din parc, lac care este alimentat de mai multe izvoare subterane.

Care sunt cele mai importante parcuri din București
Parcul Circului

Parcul a fost construit în preajma anului 1958, se găsește chiar lângă Circul de Stat Globus și acoperă o suprafață de 26 de hectare. Este un loc pe care îl recomandăm tuturor celor care vor să se relaxeze într-o oază de verdeață mai puțin aglomerată.


Parcul Carol I

Cândva cunoscut sub numele de Parcul Libertății, Parcul Carol are o poziție interesantă, pe Dealul Filaretului și este locul preferat de plimbare și relaxare pentru locuitorii sectorului 4 al capitalei. Pe suprafața de 41 de hectare pe care se întinde această grădină frumoasă întâlnim un lac de agrement, Arenele Romane, Monumentul Eroului Necunoscut, Statuile Giganții, Muzeul Național Tehnic, Fântâna Zodiac, Mausoleul și Turnul de apă „Cetatea lui Țepeș Vodă”, un edificiu construit în anul 1906 cu ocazia organizării Expoziției Generale Române dedicate împlinirii a 40 de ani de la urcarea pe tron a regelui Carol I al României.

Care sunt cele mai importante parcuri din București
Parcul Carol

Plin de arbori înalți și amintiri ale vremurilor trecute, parcul Carol este, cu siguranță, un loc care merită vizitat în București de către orice călător care dorește să descopere cele mai interesante grădini publice ale acestui oraș.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Apartament nou vs. apartament vechi. Ce să alegi când îți cumperi o locuință în București?

Articolul următor

Pădurile de lângă București

Recomandăm și...