Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Casă modernă deghizată tradițional

Casă modernă deghizată tradițional

Mullin Lodge este un proiect cu totul special pe care studioul AVON Arquitectos l-a finalizat în 2018. Este o casă situată în sudul Chile, într-o zonă rurală înconjurată de păduri native. Designul său este o interpretare modernă a locuințelor tradiționale specifice regiunii. Asta înseamnă fațade opace de jur împrejur, cu excepția unei singure laturi vitrate. Pentru a menține acest aspect vechi pe tot exteriorul, arhitecții au folosit șindrilă din lemn reciclat pe fațade. Desigur, pentru fiecare caracteristică tradițională există și ceva modern pentru a echilibra lucrurile. În interior au fost îndepărtați o mulțime de pereți nestructurali, ceea ce are ca rezultat un aspect continuu și spații foarte curate și aerisite.

Casă modernă deghizată tradițional
Casa este toată închisă, cu excepția unei singure părți a fațadei care este în întregime din sticlă.
Casă modernă deghizată tradițional
Luminatoarele chiar în centrul acoperișului oferă mai multă lumină solară în spațiile de locuit de dedesubt.
Casă modernă deghizată tradițional
Fațada vitrata permite, de asemenea, ca în aer liber să devină parte din designul interior și decorul.

Această casă fermecătoare de 120 de metri pătrați se bucură de o orientare NV, ceea ce îi permite să se bucure de multă lumină solară, care profită la maximum de secțiunea de fațadă complet translucidă și luminatoare . Interiorul este organizat în trei mari secțiuni. Există o zonă publică care include bucătărie, sufragerie și zonă de relaxare, o zonă privată spre est care găzduiește dormitoarele și băile și un spațiu de vest care are un coridor și o sufragerie informală. Zona socială are și un mezanin care îi oferă puțin mai mult spațiu pentru a se juca și înseamnă, de asemenea, un tavan mai înalt, mai multe ferestre pentru a lăsa să pătrundă lumina și priveliștile și luminatoare.

Casă modernă deghizată tradițional
Designul interior este foarte primitor datorită întregului lemn dar și simplu și modern.
Casă modernă deghizată tradițional
Așa arată casa de sus, cu acoperișul ei zvelt și luminatoare.
Casă modernă deghizată tradițional

Laturile opace ale fațadei sunt acoperite cu șindrilă din lemn recuperat. Șindrila din lemn da casei un aspect tradițional, exact ceea ce si-au dorit arhitecții.
Contrastul puternic dintre vechi și nou definește întreaga casă, în interior și în exterior. Mezaninul oferă zonei de zi înălțime suplimentară, fără a-i elimina aspectul cald și primitor.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Trăiește în turul luxului în aceste apartamente expansive

Articolul următor

Cotele TVA vor crește de anul viitor, impact asupra sectoarelor alimentare și imobiliare

Recomandăm și...