Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Cât costă terenul în București: Mobexpert și Redport cumpără în nordul capitalei cu 295 EUR/mp

Cât costă terenul în București: Mobexpert și Redport cumpără în nordul capitalei cu 295 EUR/mp

Dezvoltatorul imobiliar Redport Capital, fondat de Cosmin Savu-Cristescu, și Mobexpert Group, deținut de investitorul Rapid Football Club Dan Șucu, au cumpărat 44.000 de metri pătrați de teren în cartierul de nord al Bucureștiului, în valoare de circa 13 milioane de euro (circa 295 de euro pe metru pătrat).

Potrivit News.ro, parcela este situată în cartierul Străuleşti din apropierea oraşului Petrom, unde va fi dezvoltat proiectul rezidenţial Infinity Nord. Reamintim că în februarie 2023, celălalt dezvoltator imobiliar al nostru, One United Properties, a anunțat achiziționarea unei suprafețe de 44.863 m2 în zona Progresului- Cotroceni, din București, pentru un preț de 35 milioane euro (780 euro/mp). ).

Terenul pe care Redport Capital și Mobexpert îl cumpără acum în nordul Bucureștiului este împărțit în trei parcele, flancând clădirea de birouri Petrom City.

Înființat în 2016 de Cosmin Savu – Cristescu, Redport Group este un grup de companii specializate în construcția, investiția, dezvoltarea și managementul proiectelor imobiliare. Până în prezent, compania a finalizat The Level Apartments I și The Level Apartments II, un total de 175 de apartamente și o investiție de 16 milioane de euro.

„Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacții cu terenuri din zona de nord a capitalei, iar terenul achiziționat ne oferă posibilitatea de a dezvolta un proiect emblematic în toată zona Străulești – care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucureștiului. Vom iniția un amplu proces de renovare și regenerare urbană, atent planificat cu cei mai buni experți în domeniu, pentru a dezvolta Infinity Nord, un proiect de standarde internaționale cu peste 1.000 de locuințe care va stabili un reper pe piața rezidențială locală”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director şi acţionar majoritar al grupului Redport.

Investitorii au spus că au organizat un concurs internațional de proiecte pentru nominalizarea companiei care va executa master planul de dezvoltare a zonei. Câștigătorul este Design International, o firmă de arhitectură și design cu aproape 60 de ani de experiență, cu sediul la Londra și birouri în Shanghai, Milano sau Dubai, care a finalizat peste 10 milioane de metri pătrați de proiecte în 45 de țări.

„Ne propunem să construim un proiect care să realizeze viziunea de dezvoltare durabilă pentru următoarele câteva decenii, transformând complet întreaga zonă Străuleşti pentru a o reintegra cu succes în peisajul urban.Va fi un proiect corect şi bine gândit care va integra Petrom City Ecosistemul regiunii este pe primul loc, mai ales pentru cei care vor locui aici”, a declarat Dan Şucu, fondator şi acţionar al Grupului Mobexpert.

Dezvoltarea Infinity Nord este programată să înceapă în toamna anului 2023 și se va desfășura în mai multe etape până la livrarea completă, care este de așteptat să fie finalizată până în 2030. Proiectul va fi unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din București, oferind, și spun dezvoltatorii, spații mari de agrement, spații comerciale și multiple opțiuni de petrecere a timpului liber.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Acțiunile One United Properties sunt incluse în indicele bursier ROTX creat de Bursa de Valori București în cooperare cu Bursa de Valori din Viena

Articolul următor

Crosspoint Real Estate are o cifră de afaceri de 2,85 milioane EUR până la sfârșitul anului 2022 și a deschis o divizie dedicată închirierii imobiliare

Recomandăm și...