Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Cât plătesc românii pentru a-si amenaja un apartament închiriat

Cât plătesc românii pentru a-si amenaja un apartament închiriat

Cererea de apartamente de închiriat sau de vacanță a crescut cu 30% în acest an față de 2022, românii din străinătate manifestând cel mai mare interes pentru serviciile de design interior, potrivit unei analize de profil.

Din ce în ce mai mulți proprietari solicită servicii de amenajare interioară la cheie, mai degrabă decât să viziteze un șantier, investind oriunde între 30.000 EUR și peste 100.000 EUR în proiectarea unei proprietăți de închiriere sau de vacanță. Prin urmare, cererea de servicii de design interior este cheia, o companie românească de arhitectură și design interior, arată că în acest an o creștere cu 30% mai mare decât în ​​2022.

Peste 40% dintre solicitanți sunt români care s-au stabilit în toată lumea, de la New York până în Orientul Mijlociu până în Europa, și aranjează să închirieze apartamente sau case de vacanță în țară.

O parte semnificativă a cererii de armături la cheie vine și de la beneficiarii care locuiesc în România care locuiesc în altă parte decât proprietatea pentru care au solicitat servicii de amenajare interioară, dar care nu au timpul și înclinația pentru a gestiona un astfel de proiect.

“Îmbunătățirea locuințelor este o tendință în creștere. Creșterea ratelor dobânzilor și a prețurilor proprietăților în ultimii ani au alimentat cererea pe piața de închiriere, în timp ce nevoia de îmbunătățire a proprietăților de închiriere este, de asemenea, în creștere. Aproximativ 35% din totalul proiectelor de îmbunătățiri interioare sunt la cheie, așa că aceasta este un segment important și în continuă creștere”, explică Sorana Leru, co-fondator și arhitect de interior la MiSo Architects.

În cele mai multe cazuri, proprietățile amenajate spre închiriere sunt garsoniere, apartamente cu 2-3 camere, duplexuri sau case cu terase și curți. Amenajarea la cheie a unui apartament închiriat poate dura între 3 și 8 luni, în funcție de stadiul de ocupare a spațiului și de complexitatea proiectării cerute. Costurile de amenajare pornesc de la 30.000 EUR și depășesc adesea 100.000 EUR, în funcție de complexitatea designului, de profilul chiriașilor doriți și de valoarea țintă implicită a chiriei.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Terenurile abandonate ale Bucureștiului acoperă jumătate din Sectorul 2

Articolul următor

Primarul Nicușor Dan dezvăluie imagini cu noile troleibuze din București

Recomandăm și...