Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Ce beneficii ai dacă locuiești în sudul Bucureștiului?

Ce beneficii ai dacă locuiești în sudul Bucureștiului?

Nu este niciun secret în faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg să părăsească orașele pentru a locui în zone cu mai multă verdeață și cu mai mult spațiu de locuit. Pandemia a accelerat tendința de a lăsa apartamentul pentru o casă în afara orașului, ceea ce a dus la dezvoltarea unor zone aflate în afara centurii capitalei.

Una dintre zonele care au cunoscut cea mai rapidă evoluție este sudul Bucureștiului. Comunele Berceni sau 1 Decembrie au atras atenția dezvoltatorilor imobiliari și deopotrivă a locuitorilor, ceea ce a dus la conturarea unor comunități din ce în ce mai mari.

Care sunt beneficiile faptului că locuiești în sudul Bucureștiului?

1. Te poți bucura de prețuri mult mai mici decât în alte zone ale Capitalei. Prețul unei case în Berceni, spre exemplu, este considerabil mai mic decât costul unei case în Otopeni, Bragadiru, Corbeanca, Mogoșoaia, Afumați sau Balotești. Un preț mai mic îți oferă mai multă libertate în a-ți alege finisajele dorite sau în a te bucura de o curte mai mare.

2. Este una dintre zonele care are acces la numeroase mijloace de transport în comun. Comuna Berceni oferă acces către metrou și către mai multe linii de RATB. Este adevărat că pentru a ajunge la metrou este nevoie de șapte minute de mers cu mașina, însă acest timp este cât se poate de rezonabil pentru o persoană care face naveta în oraș.

3. Există mai multe centre comerciale, piețe, spitale și supermarketuri accesibile. Sun Plaza Mall, Grand Arena Mall sau Carrefour acoperă nevoile locuitorilor de a-și face cumpărăturile în locuri civilizate. De asemenea, în zonă s-au dezvoltat în ultima vreme o mulțime de grădinițe și școli, atât publice cât și private, care oferă soluții excelente pentru educația celor mici.

4. Zona de sud a capitalei este considerată a fi cea mai sigură din punct de vedere seismic. Bucureștiul este un oraș ce prezintă riscuri destul de mari în cazul unui seism. Sudul orașului și localitățile din această parte a Bucureștiului reprezintă cea mai sigură zonă în cazul unui cutremur.

5. Oferta imobiliară este foarte bogată. Există opțiuni excelente pentru toți cei care își doresc o locuință. Există terenuri cu acces la utilități pentru cei care doresc să construiască, există cartiere de case și există blocuri de locuințe, care deși nu vin la pachet cu o curte, asigură o distanță mai mică până la metrou și automat până în centrul orașului.

6. În zonă este construit un parc tehnologic/industrial care are rolul de a crea mai multe locuri de muncă pentru oamenii de aici. Astfel, foarte mulți oameni care locuiesc în sudul Capitalei vor putea să își schimbe locul de muncă pentru a fi mai aproape de casă.

7. Ministerul Transporturilor dezvoltă două proiecte mari care pot îmbunătăți în mod considerabil accesul în zonă. Unul dintre aceste proiecte prevede lărgirea centurii Bucureștiului între Popești Leordeni și Comuna Berceni, în timp ce al doilea prevede dezvoltarea unei noi centuri ocolitoare, care trece chiar prin comuna Berceni.

8. În general, sudul Capitalei este mult mai liniștit decât nordul orașului. Dată fiind dezvoltarea timpurie a zonei de nord, foarte mulți oameni au decis să se mute acolo. Acest lucru a dus la creșterea prețurilor și la o aglomerare destul de mare, atât în ceea ce privește numărul de locuințe, cât și în ceea ce privește traficul. Cei care doresc mai multă liniște se vor bucură mult mai mult de sudul capitalei.

Care sunt localitățile în care îți poți cumpără o casă în sudul Bucureștiului?

Localitățile care au reușit să se dezvolte foarte bine în ultimii ani sunt Berceni, Sintești și 1 Decembrie, toate situate în Ilfov. Foarte mulți bucureșteni au mers chiar mai departe de Ilfov, trecând granița în județul Giurgiu. Astfel, pot fi găsite numeroase cartiere rezidențiale noi și în comuna Vidra, în Adunații Copăceni sau în Dărăști, localități care oferă acces rapid către capitală și prețuri atractive.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

 Ce beneficii ai dacă locuiești în Nordul Capitalei?

Articolul următor

Ce este etajul tehnic și care sunt neajunsurile pe care le poate provoca?

Recomandăm și...