Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Ce înseamnă noile șantiere pentru traficul din București? Sfaturi pentru a evita aglomerația

Ce înseamnă noile șantiere pentru traficul din București? Sfaturi pentru a evita aglomerația

În București, lucrurile se mișcă, dar nu întotdeauna în direcția în care ne-am dori, mai ales când vine vorba de trafic. Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat deschiderea a două noi șantiere pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Lucrările sunt finanțate prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) și au o valoare totală de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane sunt fonduri nerambursabile.

Pe hârtie, sună minunat, nu? Însă, ca orice monedă, și aceasta are două fețe. Pe de o parte, avem nevoie disperată de reabilitarea rețelei de termoficare, dar pe de altă parte, aceste lucrări vor afecta semnificativ traficul. Să luăm, de exemplu, Obiectivul 1, care are o lungime de 8,2 km și se va desfășura pe străzi precum Șoseaua Mihai Bravu, Calea Dudești, Strada Laborator și multe altele. Valoarea totală a lucrărilor pentru acest obiectiv este de aproximativ 68,3 milioane lei, iar termenul de execuție este de 15 luni.

Ce înseamnă noile șantiere pentru traficul din București? Sfaturi pentru a evita aglomerația

Obiectivul 4, cu o lungime de 11,1 km, va afecta și el traficul pe străzi precum Piața Iancului, Șoseaua Mihai Bravu, Strada Locotenent Medic C-tin Zlătescu și altele. Valoarea totală a lucrărilor pentru acest obiectiv este de aproximativ 96,5 milioane lei, iar termenul de execuție este de 24 luni.

Ce înseamnă asta pentru tine, dragă cititor? Ei bine, dacă locuiești sau circuli frecvent prin aceste zone, pregătește-te pentru un trafic mai aglomerat decât de obicei. Și nu uita, lucrările vor fi sistate în sezonul rece, deci nu te aștepta la o finalizare rapidă.

În concluzie, este clar că aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătățirea sistemului de termoficare, dar ele vin cu un cost: aglomerarea traficului și disconfortul cetățenilor. Așadar, dacă te afli în aceste zone, îți recomand să îți ajustezi programul și să îți planifici rute alternative.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

O săptămână de muzică și cultură: piața festivalului George Enescu transformă Bucureștiul într-o sală de concert în aer liber

Articolul următor

Îmbunătățirea calității aerului: Ce trebuie să știm și cum ne afectează viața de zi cu zi

Recomandăm și...