Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Centrul Vechi, polul distracției din capitală

Centrul Vechi, polul distracției din capitală

Una dintre principalele atracții turistice din “Cetatea lui Bucur” și, in mod cert, cea mai iubită si populată zonă de distracție din acest oras, Centrul Vechi este un loc pe care nu ai voie să îl ratezi dacă plănuiești o vizită in capitala țării. Fie că sunt sau nu pe placul tău aerul boem și dezordonat, spiritul tânăr și neliniștit, forfota și combinația de vechi-modern, Centrul Vechi al capitalei nu te va lăsa nepăsător.

Cu străduțe pietruite, fiecare cu un farmec al său, Centrul Istoric poate fi descoperit cu ușurință la pas, adăpostind o sumedenie de localuri, buticuri și obiective turistice interesante.

Iar unele dintre obiectivele turistice din această zonă sunt cu adevărat emblematice pentru București. Dacă nu știai, acesta este locul in care se găsesc unele dintre cele mai vechi clădiri din capitală și tot aici au avut loc mai multe evenimente care au marcat istoria orașului.

Dacă plănuiești să explorezi pe îndelete Centrul Istoric al Bucureștiului, iată ce să incluzi în itinerariu:

Hanul lui Manuc

Mai mult decât un restaurant, Hanul lui Manuc avea să fie, la începutul secolului al XIX-lea, locul de întâlnire al poeților, politicienilor si târgoveților din acele vremuri. Acum, după mai bine de 200 de ani, hanul s-a mai schimbat, însă încă păstrează urmele atmosferii ce l-a consacrat.

Centrul Vechi, polul distracției din capitală
Hanul lui Manuc

Cu o arhitectură interesantă, ce iese in evidență cu ale sale arcade și foișoare din lemn, dar mai ales cu ornamentele din fier forjat, Hanul lui Manuc își fascinează vizitatorii, pe care îi ispitește să se bucure de bucatele tradiționale și de vinurile păstrate la beci, care continuă să existe în meniu.

În trecut, Hanul lui Manuc se mândrea cu 15 beciuri, 23 de camere la parter și cu peste 100 de odăi la etaj, cu două saloane imense și cu 23 de prăvălii.

Caru cu bere

Cea mai cunoscută berărie bucureșteană, Caru cu Bere există încă din 1879, fiind astăzi nu doar un loc de renume al Centrului Istoric, dar și un restaurant în care poți mânca extrem de bine și pe săturate. Aici te poți răcori cu o delicioasă băutură din malț și te poți înfrupta din niște coaste de porc suculente sau din alte bucate tradiționale românești.

Centrul Vechi, polul distracției din capitală
Caru cu Bere

Mai mult decât atât, Caru cu Bere este un adevărat monument istoric, cu o arhitectură neogotică impresionantă, decorată superb cu picturi, vitralii, mozaicuri și lambriuri sculptate, la planul căreia au lucrat arhitecții Zigfrid Z. Kofczinski și Al. Pesch.

Curtea Domnească

Cel mai vechi monument feudal din București, Curtea Domnească pare a fi pazită de statuia lui Vlad Țepeș, pe care vizitatorii străini nu reușesc să îl recunoască sub această înfățișare deloc asemănătoare cu cea impusă de Bram Stocker.

Centrul Vechi, polul distracției din capitală
Curtea Veche

Conform datelor istorice, lui Vlad Țepeș i se datorează apariția și dezvoltarea Cetății Bucureștiului. Aceasta, paralel cu Cetatea Târgoviștei, avea să fie, timp de peste două secole, reședința domnitorilor munteni.

Mănăstirea Stavropoleos

Dacă simți nevoia de o încărcare spirituală, îți recomandăm o vizită la Mănăstirea Stavropoleos, pe care o găsești aproape de Caru cu Bere. Cu toate că este mică în dimensiuni, biserica adăpostește o bogăție imensă de fresce și o curte interioară realmente fermecătoare, care este numai bună pentru o odihnă de câteva minute.

Centrul Vechi, polul distracției din capitală

Mănăstirea datează din anul 1724, când a fost ridicată de arhimandritul Ioanichie, în perioada celei de-a doua domnii a lui Nicolae Mavrocordat în Țara Românească, atunci cuprinzând și un han. Ulterior, complexului i s-au alăturat două clădiri, realizate după planurile marelui arhitect Ion Mincu.

Străduțele cu localuri și buticuri

În cele din urmă, nu ai cum să pleci din Centrul Istoric al Bucureștiului fără a-i explora micuțele străzi pavate, ce amintesc de vremurile interbelice. Plimbă-te pe Strada Franceză, apoi intra pe strada Smârdan și bucură-te de o superbă priveliște ce pare a fi ruptă din peisajul parizian: zeci de cafenele cochete cu terase înflorite, restaurante inedite de nenumărate specialități, berării cu sute de sortimente de băuturi cu malț, buticuri cu fel și fel de nimicuri și multe altele.

Centrul Vechi, polul distracției din capitală
Centrul Vechi

Înainte să părăsești Centrul Vechi, intră puțin și în Librăria Cărturești Carusel, situată pe strada Lipscani, pentru a-i admira incredibilul decor ce pare a fi desprins din povești.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Cele mai interesante muzee ale Bucureștiului

Articolul următor

Muzeul Satului, un loc pe care merită să îl vizitezi ori de câte ori ai ocazia

Recomandăm și...