Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Conducte de evacuare a apei menajere PVC-U (Gri)

Conducte de evacuare a apei menajere PVC-U (Gri)

Părerea experților eDezvoltator

Conducte de evacuare a apei menajere PVC-U (Gri)
Conducte de evacuare a apei menajere PVC-U (Gri)

După finalizarea lucrărilor de construcție a casei, al doilea pas este instalarea rețelei de conducte. Alegerea materialelor pentru conducte determină tipul de instalație, precum și întreținerea necesară. Când vine vorba de alegerea materialelor pentru conducte, țeava din PVC este prima alegere pentru multe persoane.

Țevile din PVC sunt sigure

Țevile din PVC sunt o alegere sigură pentru transportul apei potabile. Acest lucru se datorează gradului ridicat de inerție și rezistență la coroziune. Prin urmare, țevile din PVC nu sunt contaminate cu bio-film, acesta fiind un teren de reproducere pentru bacterii. Ajutând la furnizarea apei curate, conductele din PVC sunt benefice pentru sănătatea publică.

Țevile din PVC sunt durabile și rentabile

Primele sisteme de conducte din PVC au fost instalate peste cu 80 de ani în urmă, iar cele mai multe dintre acestea sunt încă utilizate. Durata de viață preconizată a unei țevi din PVC este de 100 de ani sau mai mult, pentru conductele subterane. Sistemele de conducte din PVC prezintă o rată de eșec mult mai mică decât alte materiale. Durabilitatea, în combinație cu costurile reduse de întreținere și instalare, face ca conductele din PVC să fie o alegere foarte eficientă din punct de vedere al costurilor.

Țevile din PVC sunt reciclabile

Țevile din PVC sunt ușor reciclabile și pot fi reciclate de mai multe ori fără a-și pierde proprietățile tehnice. În fiecare an, aproximativ 80.000 de tone de țevi din PVC sunt reciclate în Europa prin programul VinylPlus. Acest material reciclat este utilizat pentru fabricarea de conducte noi și o serie de alte produse din PVC. Schemele de trasabilitate și certificare pentru reciclate asigură un grad ridicat de siguranță și calitate pentru PVC-ul reciclat.

Avantaje:

  • Sunt mai ieftine decât cele SN4;
  • Sunt mai puțin casabile decât SN4.

Dezavantaje:

  • Oferă o foarte slabă izolație fonică;
  • Nu sunt atât de groase și implicit nu rezistă mult în timp;
  • Pot fi ușor de perforat.

Părere populară:

  • Fiind o soluție relativ ieftină, acest tip de conducte a fost adoptat rapid de piața din România, el ajungând să fie prezent în cadrul oricărui șantier.

Alternative:

  • Conductele SN4.
Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Alimentare apă din rețeaua municipală

Articolul următor

Conducte de evacuare a apei menajere SN4 (Portocaliu)

Recomandăm și...