Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Consiliul local al Sectorului 2 a aprobat cumpărarea a aproximativ 4 hectare de teren. Radu Mihaiu anunță că zonele verzi vor fi reintegrate în Parcul Plumbuita

Consiliul local al Sectorului 2 a aprobat cumpărarea a aproximativ 4 hectare de teren. Radu Mihaiu anunță că zonele verzi vor fi reintegrate în Parcul Plumbuita

Consiliul Local Sector 2 a aprobat în ședința de miercuri, 25 octombrie, achiziționarea a 41.234 de metri pătrați de spațiu verde pentru reintegrarea Parcului Plumbuita.

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu relatează că 4 hectare de spațiu verde au fost restaurate după ce consiliul orășenesc a aprobat în unanimitate achiziționarea unui teren pentru reintegrarea Parcului Plumbuița.

Primarul a mai spus că proprietarii terenului au câștigat dreptul de a transforma terenul din spațiu verde în spațiu construibil în instanță împotriva primăriei capitalei. Totuși, Radu Mihaiu a spus că după aproape un an de muncă asiduă, consiliul local a aprobat achiziționarea zonei la un preț favorabil.

Proprietarul a câștigat în instanță împotriva PMB dreptul (pe fond, dar nu definitiv) de a transforma terenul din spațiu verde în teren construibil. Construibil, adică blocuri pot fi construite.

După aproape un an de muncă, astăzi consiliul local a aprobat cumpărarea terenului pentru 4.325.000 € (104,66 €/m2). Cele 4 hectare de teren vor fi, așadar, reținute ca spațiu verde și vor fi incluse în restaurarea planificată a Parcului Plumbuița anul viitor.

Este un preț bun, un preț corect.

Primarul Sectorului 2 a spus că mai e doar un pas pentru a obține aprobarea instanței pentru vânzare, având în vedere că unul dintre proprietari este minor.

Termenul limită este 16 noiembrie, cu o înțelegere probabil să fie gata până la sfârșitul anului.

Radu Mihaiu se va întâlni cu locuitorii Sectorului 2 în această joi pentru a discuta problemele cu care se confruntă. Întâlnirea va începe la ora 18:00.

În timpul conferinței, toți cei preocupați de bunăstarea industriei ar trebui:
Prietenii care locuiesc în apropiere sunt bineveniți să discute.

Veți avea ocazia să vă prezentați ideile și sugestiile și să vă angajați într-un dialog despre problemele actuale cu care se confruntă comunitatea.

Cei care doresc să participe sunt așteptați să o facă joi, 26 octombrie 2023, la Bulevardul Chișinău 4, transmite Primăria Sectorului 2.

Oamenii sunt, de asemenea, capabili să dezvăluie problemele cu care se confruntă în viața lor de zi cu zi.

În cadrul întâlnirii se vor discuta mai multe subiecte de interes pentru cetățeni, acestea sunt:

  • curatenie si control,
  • modernizarea infrastructurii rutiere,
  • spatiu verde,
  • Reabilitarea blocurilor.
Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Primele 51 de autobuze electrice pe care STB le va pune pe traseu în București au ajuns cu vaporul în portul Constanța. Au ajuns cu 4 luni mai devreme

Articolul următor

Benzi pentru STB pe traseul dintre centrul și nordul Capitalei

Recomandăm și...