Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Crosspoint Real Estate are o cifră de afaceri de 2,85 milioane EUR până la sfârșitul anului 2022 și a deschis o divizie dedicată închirierii imobiliare

Crosspoint Real Estate are o cifră de afaceri de 2,85 milioane EUR până la sfârșitul anului 2022 și a deschis o divizie dedicată închirierii imobiliare

Crosspoint Real Estate, partenerul internațional al Savills în România și unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii imobiliare, va avea o cifră de afaceri consolidată de 2,85 milioane de euro până la sfârșitul anului 2022, în creștere cu 17% față de anul precedent.

Anul acesta, compania imobiliară a lansat un nou segment dedicat închirierilor rezidențiale prin trecerea la închirieri private. Noul departament va oferi o gamă largă de proprietăți închiriate, de la apartamente la case unifamiliale în diferite cartiere ale Bucureștiului. Potențialii chiriași vor avea acces la informații detaliate despre proprietate, fotografii și tururi, ceea ce face mai ușor să găsiți proprietatea de închiriat perfectă. Pe lângă serviciile de consultanță, departamentul va asista și în procese precum semnarea contractelor, negocierea prețurilor și coordonarea relocarii.

„Ca urmare a creșterii continue a cifrei de afaceri, cu creștere de două cifre (+17% față de anul precedent), și datorită tendințelor pe care le-am observat recent pe piața imobiliară, am decis să dezvoltăm agenția de portofoliu și intra pe un nou segment de piață, și anume închirierea rezidențială. Înființarea noului departament ne întăreste prezența pe piața românească și marchează o noua realizare majoră: extinderea business-ului și intrarea Crosspoint pe piața PRS prin furnizarea de servicii de consultanță și asistență pe tot parcursul procesului de închiriere. Suntem încântați să vedem că planurile inițiale se conturează pentru a dezvolta noi divizii și soluții pentru sectorul rezidențial și suntem optimiști cu privire la dezvoltarea pieței de închiriere, cel puțin pentru următorii doi ani”, a declarat Codrin Matei, partener principal la Cross.

„Suntem încântați să anunțăm extinderea noastră într-un nou segment rezidențial, închirieri imobiliare. Înțelegem provocările cu care se confruntă chiriașii atunci când identifică spații de închiriat, iar noua noastră divizie beneficiază de experiența și expertiza profesioniștilor rezidențiali care vor facilita întregul proces de leasing”, a declarat Alexandra Nistor, Senior Account Manager, Crosspoint Real Estate.

Condițiile dure de creditare, inflația în creștere rapidă sau costul materialelor de construcție sunt factori care influențează evoluția pieței rezidențiale, care în prezent are o tendință mult mai rapidă în sectorul închirierii comparativ cu vânzările. În același timp, accesibilitatea, flexibilitatea, stresul financiar redus și scutirea de taxe și taxe de întreținere asociate reprezintă avantaje competitive pe piața de închiriere rezidențială. Drept urmare, experții Crosspoint estimează că cererea de pe piața de închiriere va crește cu peste 20% în următoarele 24 de luni.

“Pe măsură ce tot mai mulți clienți își pun planurile de cumpărare în așteptare, credem că alternativele de închiriere vor deveni mai populare în România în următorii ani. Dacă România este de departe cea mai mare din Europa în ceea ce privește locuințe în proprietate individuală, ponderea sa de 95%, dublu față de Austria, așa că anul acesta vom vorbi pentru prima dată un moment istoric – trecerea la piața de închiriere. Deci, vorbim despre tendințele pe care le-am identificat la nivel de piață prin activitățile noastre de explorare și, în același timp, suntem încântați să intrăm în acest nou segment cu potențial imens de creștere și dezvoltare. Deși este prea devreme pentru a anunța dezvoltarea noului sector, credem că piața PRS va crește în următorii ani în principal din cauza procesului riguros de creditare și a încetării temporare a blocajului PUZ. Se livrează un număr suficient de apartamente și impactul acestui lucru se va face simțit în următorii doi ani”, spune Alexandru Berilă, Senior Leasing Manager la Crosspoint Real Estate

Înființată în 2005, Crosspoint Real Estate oferă tranzacții imobiliare și servicii de consultanță, precum și soluții financiare solicitate de marii investitori, pentru toate tipurile de proprietăți: birouri, retail, industriale, terenuri, hoteliere și rezidențiale. Crosspoint Real Estate este partenerul internațional român al Savills, una dintre cele mai mari companii imobiliare din lume, fondată în 1855, cu venituri în 2021 de peste 2,15 miliarde de lire sterline.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Cât costă terenul în București: Mobexpert și Redport cumpără în nordul capitalei cu 295 EUR/mp

Articolul următor

Nicuşor Dan a anunţat că trei clădiri istorice din Bucureşti vor fi consolidate împotriva cutremurelor. Unul în Sectorul 5 și celălalt în Sectorul 1

Recomandăm și...