Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Cum e viața de student în Sibiu?

Cum e viața de student în Sibiu?

Alături de București, Cluj, Iași sau Timișoara, Sibiul reprezintă o opțiune cât se poate de bună pentru proaspeții absolvenți de liceu, care doresc să își continue studiile. 

Universitatea Lucian Blaga, Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu sau universitățile particulare ( Universitatea Româno-Germană și Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir) sunt centre de învățământ care oferă foarte multe opțiuni în ceea ce privește facultățile. 

Cum e viața de student în Sibiu?

Ca student în Sibiu poți studia matematică și informatică, științe economice, științe politice, medicină, turism, litere, etc.

Cum este viața de student în Sibiu?

Trecând peste partea academică asigurată de universități, Sibiul reușește să răspundă cu succes aproape tuturor cererilor pe care le-ar putea avea un student proaspăt venit în oraș. 

Este un oraș turistic, care deține titlul de Capitala Culturală Europeană în 2007 și în care se organizează anual o mulțime de evenimente interesante. De asemenea, conturează foarte bine viața de student, oferindu-le celor veniți din alte localități suficient de multe locuri în căminele de stat sau particulare.

Studenții din Sibiu nu duc lipsă de evenimente culturale (festivaluri de film,  concerte, piese de teatru sau expoziții artistice), dar nici de locuri în care își pot petrece timpul liber în mod curent, cum ar fi barurile, restaurantele, sălile și terenurile sportive, etc.

Cum e viața de student în Sibiu?

Care sunt oportunitățile pe care le oferă Sibiul pentru un student?

Sibiul este unul dintre orașele vânate de investitorii din toate colțurile lumii, și una dintre cele mai dinamice urbe românești. Cu milioane de turiști care aleg să își petreacă două, trei zile aici, localitatea reușește să ofere o serie de avantaje pentru rezidenți și pentru cei care decid să vină să studieze:

  • O rată a șomajului foarte scăzută. Rata șomajului este aproape de zero, existând o mulțime de locuri de muncă pentru cei care termină școala și decid să treacă la următorul capitol;
  • Salarii peste media țării;
  • O piață imobiliară în plină dezvoltare, cu prețuri mai mici decât în alte orașe mari. Studenții care aleg să se stabilească în Sibiu pot găsi foarte multe oportunități imobiliare, începând cu numeroasele case din imediata vecinătate a centrului și continuând cu apartamentele din blocuri vechi sau apartamentele construite în blocuri noi;
  • O tendință clară spre evoluție. Orașul ardelean este subiectul unui număr mare de planuri urbanistice ambițioase, prin care se dorește obținerea unui loc propice pentru un trai confortabil;
  • O flexibilitate mare în ceea ce privește rapiditatea de deplasare. Sibiul este un oraș destul de puțin aglomerat, cu un aeroport internațional ce oferă acces către numeroase orașe din Europa și cu multe obiective turistice în jurul său.
Cum e viața de student în Sibiu?

De asemenea, în comparație cu alte orașe mari ale țării Sibiul se poate lăuda cu un aer curat, care poate crește speranța de viață a locuitorilor.

Este adevărat că nu este la fel de ofertant în ceea ce privește diversitatea precum Clujul sau Bucureștiul, însă este unul dintre orașele în care orice student își poate găsi propriul drum și care poate oferi ani de studenție de neuitat.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Cum vor arăta suburbiile Sibiului peste 10 ani?

Articolul următor

Cele mai ușoare trasee de drumeție din Făgăraș

Recomandăm și...