Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Cum să trăiești mai bine. Cifre cheie de pe piața rezidențială a Capitalei. Ce zone ale orașului atrag cele mai multe livrări în 2023 și care sunt locațiile pentru următorii câțiva ani?

Cum să trăiești mai bine. Cifre cheie de pe piața rezidențială a Capitalei. Ce zone ale orașului atrag cele mai multe livrări în 2023 și care sunt locațiile pentru următorii câțiva ani?

Cum va arăta piața rezidențială din București în 2023, când blocajul autorizațiilor de construire și-a făcut efectul, iar creșterea prețurilor a atenuat entuziasmul potențialilor cumpărători? Cum vor fi distribuite noile unități de locuințe pe zone ale orașului? Cât de departe suntem de înregistrările înregistrate în prezent? Când s-a întâmplat? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care s-a răspuns cu cifre exacte raportul de piață „Genomul Pieței Rezidențiale Române” realizat de consultanța imobiliară SVN România.

19.000 de case și apartamente vor fi livrate în și în jurul Bucureștiului până în 2023, cu 11% mai puțin decât anul trecut.

Aproximativ 33% din livrările planificate pentru anul acesta vor fi în zona de nord a capitalei, care a devenit anul trecut cel mai important pol de dezvoltare al Bucureștiului.

Aproximativ 22% dintre casele care pot fi finalizate în București și zonele învecinate în acest an sunt situate în regiunea de vest.

Aproximativ 17,5% din livrările preconizate în 2023 sunt situate în estul Bucureștiului și 15,6% în sud.

Aproximativ 54% dintre casele care vor fi finalizate în București și în împrejurimi în acest an sunt destinate pieței de masă, față de 41% pentru mijlocul pieței.

800 de case, echivalentul a 4,4% din oferta de livrare in Bucuresti si imprejurimi, vor fi inregistrate in segmentul premium si lux.

În 2022, în București și zonele învecinate vor fi construite 21.328 de case.

Cele 22.010 de locuințe reprezintă un număr record de livrări pe piața din București și împrejurimi, atingând nivelurile din 2021.

Peste 8.000 de locuințe și apartamente se află în prezent în diferite stadii de dezvoltare și ar trebui finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficului de construcție și de viteza cu care sunt primite unitățile rezidențiale finalizate.

Vânzările de case și apartamente din București și din împrejurimi au crescut cu peste 56% în ultimii trei ani, comparativ cu nivelurile pre-pandemie.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Nusco Imobiliara investește peste 30 de milioane de euro într-un proiect de vile noi în nordul Bucureștiului

Articolul următor

Vrei să fii dezvoltator? Mai jos sunt toate etapele prin care trece un proiect imobiliar

Recomandăm și...