Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Dan Șucu și Redport Capital construiesc peste 1.000 de case lângă sediul Petrom din nordul Bucureștiului

Dan Șucu și Redport Capital construiesc peste 1.000 de case lângă sediul Petrom din nordul Bucureștiului

Dezvoltatorul autohton Redport Capital, controlat de omul de afaceri Cosmin Savu-Cristescu, și Mobexpert Group, deținut de Dan Șucu, au finalizat achiziția terenului de 4,4 hectare de la Petrom. Valoarea tranzacției este de 13 milioane de euro. Pe teren este loc pentru 1.000 de apartamente, iar construcția va începe în toamnă.

Potrivit unui comunicat de presă al celor două companii, suprafața de teren achiziționată este împărțită în trei parcele, situate de o parte și de alta a clădirii de birouri Petrom City, care duc spre Bulevardul Petroliștilor și, respectiv, către Șoseaua Străulești. Pentru cele trei parcele achiziționate, Red Harbour Capital efectuează pre-planificare pentru a construi un proiect rezidențial cu peste 1.000 de locuințe.

Dezvoltarea Infinity Nord este programată să înceapă în această toamnă și se va desfășura în mai multe etape care duc la livrarea completă, care este de așteptat să fie finalizată până în 2030. Proiectul va fi unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din București, oferind spații mari de agrement, spații comerciale și o varietate de opțiuni de agrement.

„Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacții cu terenuri din zona de nord a capitalei, iar parcela achiziționată ne oferă posibilitatea de a dezvolta un proiect emblematic în toată zona Străulești – care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucureștiului. Vom iniția un amplu proces de renovare și reînnoire urbană, atent planificat cu cei mai buni experți în domeniu, pentru a dezvolta proiectul Infinity Nord de standarde internaționale, cu peste 1.000 de locuințe, care va deveni un reper pe piața rezidențială locală”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, director general si actionar majoritar al Redport Group.

Design International, o companie de design arhitectural cu o istorie de aproape 60 de ani, se va ocupa de master planul de dezvoltare a zonei. Are sediul la Londra și birouri în Shanghai, Milano sau Dubai. A realizat mai multe peste 10 milioane de metri pătrați de proiecte în 45 de țări. Firma de arhitectură a fost selectată prin concurs.

Dezvoltatorul încă construiește The Level Apartments, primele două faze fiind livrate și următoarele două faze în pregătire.

„Ne propunem să construim un proiect care să realizeze o viziune de dezvoltare durabilă pentru următoarele câteva decenii, transformând complet întreaga zonă Străuleşti, reintegrându-l cu succes în peisajul urban. Va fi un proiect corect şi bine gândit, care va integra Petrom City Ecosistemul regiunii este pe primul loc, mai ales pentru cei care vor locui aici”, a declarat Dan Șucu, fondator și acționar al Grupului Mobexpert.

„Zona Străuleşti-Petrom City va deveni în curând unul dintre punctele focale pe harta dezvoltării imobiliare a Bucureştiului, întrucât s-au încheiat tranzacţii cu terenuri cumulate de zeci de milioane de euro şi se pot construi peste 5.000 de apartamente”, CEO real real. consultanta imobiliara SVN Romania Andrei Sârbu a comentat ca firma a consiliat doi cumpărători.

Înființat în 2016 de Cosmin Savu – Cristescu, Redport Group este un grup de companii specializate în construcția, investiția, dezvoltarea și managementul proiectelor imobiliare. Până în prezent, compania a finalizat The Level Apartments I și The Level Apartments II, un total de 175 de apartamente și o investiție de 16 milioane de euro.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Dezvoltator imobiliar obligat să furnizeze încărcătoare pentru vehicule electrice în unele blocuri

Articolul următor

Companiile imobiliare din România și regiune se așteaptă la o activitate mai mică. Cu toate acestea, jucătorii țării noastre sunt cei mai optimiști

Recomandăm și...