Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Daniel Băluță a anunțat deschiderea unui nou parcare în Piața Unirii. 100 de locuri de parcare rezidențiale vor fi alocate bucureștenilor

Daniel Băluță a anunțat deschiderea unui nou parcare în Piața Unirii. 100 de locuri de parcare rezidențiale vor fi alocate bucureștenilor

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a anunţat că în Piața Unirii a fost construită o nouă parcare pentru bucureştenii care locuiesc în centrul oraşului.

Un total de 102 de parcări noi vor fi alocate în perioada următoare.

Piața Unirii este una dintre cele mai aglomerate zone din întreg orașul. În afară de bucureștenii care tranzitează în fiecare zi această zonă din centrul orașului, aceasta atrage și un număr mare de turiști care vizitează Capitala României.

Primăria Sectorului 4 a reorganizat o parte din centrul Bucureștiului, curățând trotuarele de mașini parcate fără discernământ.

„Am eliberat trotuarele de pe bulevardele unde sunt parcate mașinile, pentru care am creat o nouă parcare. Așa că am refăcut trotuare pentru pietoni, care se vor putea deplasa în siguranță într-o zonă cu multe instituții publice și cabinete medicale”, a declarat primarul Daniel Băluță.

Noua parcare a fost construită în spatele blocului de pe strada Bibescu Vodă. Edilul Regiunii 4 a spus că ar fi:

  • iluminat corespunzător,
  • supraveghere video.

Un total de 102 de locuri de parcare vor fi numerotate și marcate în aceste zile. Ulterior, locurile de parcare vor fi alocate bucureștenilor care locuiesc în zonă și au depus cereri de atribuire de locuri de parcare rezidențiale.

Pe parcursul anului trecut, primăriile au fost amenajate în total 7.500 de locuri de parcare rezidențiale în cele șase Sectoare ale Capitalei. Totuși, locurile de parcare încă nu sunt suficiente pentru a găzdui numărul mare de mașini din oraș.

Cele mai multe locuri de parcare sunt create în Zonele 3 și 4, în timp ce cele mai puține sunt create în Zona 1. Pentru a face față numărului uriaș de solicitări, în București ar trebui create sute de mii de locuri de parcare.

Există aproximativ 46.610 de locuri de parcare rezidențiale în Districtul 4. Dintre acestea, aproximativ 5.700 vor fi finalizate în 2022. Jumătate dintre ele sunt situate pe bulevardul care duce de la S4.

Parcarea în afara străzii este disponibilă rezidenților cu un abonament lunar la un preț similar cu cel al parcării rezidențiale.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Noul centru PrimoHub din București se deschide la Bd. Iuliu Maniu. Este dedicat copiilor români și ucraineni de 0-6 ani

Articolul următor

Licitația pentru lărgirea DN1A în Mogoșoaia a început

Recomandăm și...