Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
De ce prefer un job în producție decât unul în IT?

De ce prefer un job în producție decât unul în IT?

Piața locurilor de muncă din Sibiu este una matură, reușind să le ofere locuri de muncă aproape tuturor celor care caută.

Cele mai multe oferte de locuri de muncă sunt în producție și în IT. Ambele variante vin cu avantaje și dezavantaje, putând avea o remunerație cel puțin decentă.

Care este mai atractiv? Jobul în producție sau în IT?

Joburile în IT sunt foarte atractive date fiind salariile destul de mari. Totuși, acestea nu sunt tocmai atractive din punct de vedere al stilului de viață. În general, un loc de muncă în IT înseamnă ore întregi de stat pe scaun, care pot atrage o mulțime de probleme cu sănătatea.

De asemenea, implică foarte multe ore de învățat, care pot fi generatoare de stres.

De ce prefer un job în producție decât unul în IT?

De partea celaltă, jobul în producție vine cu o serie de avantaje:

  • Oferă foarte opțiuni de activitate. Poți lucra în croitorie, poți deveni tâmplar, poți prelucra fier sau poți lucra într-o bucătărie. 
  • Implică muncă fizică și multă mișcare, ceea ce înseamnă un plus de sănătate;
  • Oferă oportunități de creștere;
  • Oferă o oarecare doză de relaxare fizică, în condițiile în care de foarte multe ori nu ești obligat să înveți lucruri noi;
  • Crește diverse abilități fizice.

Este adevărat că un job în producție nu este le fel de bine plătit ca unul în IT și poate veni la rândul său cu o serie de riscuri, însă privit pe termen lung, pare a fi alegerea mai sănătoasă.

Ce joburi pot fi găsite în Sibiu, atât în producție cât și în IT?

În IT, numeroasele firme care au ales să își desfășoare activitatea în Sibiu  oferă posturi pentru Software Developeri, Web Developeri, PHP Developer sau consultanti SAP. 

În producție lucrurile sunt mult mai variate. Îți poți găsi un loc de muncă pe post de mecanic pentru utilaje, bobinator, mecanic pentru întreținere și reparații, electrician pentru circuite, etc

Atât producția, cât și IT-ul sunt domenii de viitor

De ce prefer un job în producție decât unul în IT?

Ceea ce este cert este faptul că indiferent care este job-ul pe care l-ai alege, dacă optezi pentru producție sau pentru IT îți asiguri un viitor destul de bun.

Domeniul IT este într-o continuă expansiune și cu siguranță, în viitorul apropiat, fiecare dintre noi se va baza din ce în ce mai mult pe rezultatele din IT.

Domeniul producției este și el într-o continuă expansiune, în condițiile în care suntem o societate de consum, iar modul în care consumăm este din ce în ce mai complex. Astfel, orice ai produce, ai toate șansele să se vândă, iar viitorul sună din ce în ce mai bine în acest sens.

Partea bună este că dacă ești din Sibiu găsești job-uri bune în ambele domenii, bucurându-te de opțiuni.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

De ce Sibienii nu au nevoie de o mașină personală?

Articolul următor

De ce a fost desemnat Sibiul Capitala Culturii Europene?

Recomandăm și...