Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
De la abandon la reverie urbană: Cum va prinde viață Parcul Lacul Morii până în 2025

De la abandon la reverie urbană: Cum va prinde viață Parcul Lacul Morii până în 2025

Parcul Lacul Morii se pregătește să-și schimbe fața, printr-un proiect ambitios anunțat de Primăria Sectorului 6. Până în toamna anului 2025, o zonă abandonată va fi transformată într-o „perlă a Capitalei”, cu multe atracții care promit să aducă o suflare nouă în această parte a orașului. Viziunea este una generoasă și plină de culoare: alei umbrite, micro-plaje, cafenele și terase, pontoane plutitoare, și numeroase alte atracții turistice. Dar proiectul nu este doar unul estetic, ci și unul funcțional: spații de relaxare, zone comerciale și spații pentru evenimente sunt gândite să răspundă nevoilor diverse ale comunității.

Primarul Ciprian Ciucu a subliniat așteptarea mare a comunității pentru această reamenajare, proiectul având și o finanțare solidă din fonduri europene. Echipa de arhitecți peisagiști a început deja elaborarea Proiectului Tehnic, iar lucrarea va fi scoasă la licitație de ADPDU Sector 6, urmând a fi executată în trei etape pe 17 tronsoane. În ciuda complexității, există un calendar clar, cu startul lucrărilor programat pentru primăvara anului 2024.

De la abandon la reverie urbană: Cum va prinde viață Parcul Lacul Morii până în 2025

Proiectul va regenera 16,6 hectare din parc, schimbând radical peisajul urban din zonă. Nu e vorba doar de estetică, ci și de funcționalitate. Aleile vor fi reamenajate, facilitând accesul către baraj, iar pontoanele plutitoare vor deveni noi zone de mers, eliberând astfel aleile înguste din zonă. Micro-plajele, terasele și cafenelele vor oferi bucureștenilor locuri de relaxare și destindere în mijlocul naturii, chiar în inima orașului aglomerat. Pontoanele plutitoare, de unde vom putea admira apusul de soare, fauna și flora, prin telescoape, vor fi un punct de atracție aparte. Vaporașele pentru plimbări în larg vor adăuga un strop de romantism și aventură experienței.

Un alt aspect important este legătura creată între Parcul Lacul Morii și Parcul Crângași, prin intermediul unui loc de joacă nou. Această ancoră între cele două parcuri va oferi o continuitate și va încuraja explorarea și utilizarea ambelor spații verzi. În plus, spațiile de cuibărit pentru păsări vor aduce un plus de naturalețe și vor contribui la biodiversitatea zonei. Problema lipsei toaletelor, o reală bătaie de cap pentru vizitatorii actuali ai parcului, va fi și ea adresată.

În contextul urban actual, proiecte de acest gen sunt mai mult decât necesare. Ele nu doar îmbunătățesc estetica orașului, dar aduc și beneficii concrete comunității, cum ar fi spații de recreere, zone comerciale și facilități moderne. Comparativ cu alte orașe europene, Bucureștiul are un deficit de spații verzi, iar astfel de inițiative sunt pasi esențiali în corectarea acestei situații.

Pe lângă aspectul funcțional și cel estetic, proiectul Parcului Lacul Morii are și o dimensiune comunitară puternică. Reamenajarea va aduce oamenii împreună, va crea oportunități de socializare și va îmbunătăți calitatea vieții. În plus, va reprezenta un punct de atracție pentru turiști și vizitatori, contribuind la promovarea imaginii pozitive a Capitalei.

În concluzie, proiectul de reamenajare a Parcului Lacul Morii este un exemplu de urbanism modern, care pune pe primul plan nevoile și dorințele comunității. Cu o viziune clară și o finanțare asigurată, există toate premisele pentru ca acest proiect să devină o reușită și să contribuie la îmbunătățirea calității vieții în București.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Magia sărbătorilor în inima Bucureștiului: Târgul de Crăciun 2023 deschide porțile tradiției și bucuriei

Articolul următor

De la reparații la reînnoire: Transformarea podului din Parcul Tineretului spre un București mai prietenos

Recomandăm și...