Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Descoperă magia științei și tehnologiei: Bucharest Science Festival 2023 îți deschide ușile cunoașterii

Descoperă magia științei și tehnologiei: Bucharest Science Festival 2023 îți deschide ușile cunoașterii

Bucharest Science Festival revine în forță anul acesta, aducând o mulțime de activități educative și distractive pentru toate vârstele. Desfășurat între 27 septembrie și 1 octombrie, festivalul își propune să popularizeze știința și tehnologia. Tema de anul acesta este “Oamenii și Inteligența Artificială”, un subiect care stârnește curiozitate și discuții aprinse.

Evenimentul debutează cu o conferință despre industria spațială din România, unde vei afla despre colaborarea dintre agențiile spațiale ESA și NASA. Echipe de elevi și profesori de la școlile din Capitală vor fi prezenți cu experimente și demonstrații, inclusiv cu roboți, la Salonul de Știință al Școlilor. Dacă ești pasionat de criminalistică, weekend-ul aduce un eveniment interactiv despre tehnologia folosită de forțele de ordine.

Pentru cei interesați de activități practice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov va oferi vizite la stații de pompieri. În plus, vei putea vizita o tipografie din București și să afli cum funcționează tehnologia din spatele acesteia. Caravana SMURD și specialiștii de la Facultatea de Inginerie Chimică din cadrul Universității Politehnice București vor oferi lecții de prim ajutor și experimente chimice.

Expoziția TechEthos va aduce în discuție implicațiile etice ale inteligenței artificiale, abordând subiecte precum ChatGPT și ChatBots. Alte activități includ Kids Lab, unde copiii pot experimenta în lumea chimiștilor, și vizite la laboratoarele de la diverse facultăți și institute de cercetare. Tururi ghidate prin muzee precum Muzeul Victor Babeș și Muzeul Municipiului București sunt, de asemenea, pe agenda festivalului.

Descoperă magia științei și tehnologiei: Bucharest Science Festival 2023 îți deschide ușile cunoașterii

Dacă ești curios despre cum se verifică calitatea alimentelor, cercetătorii în chimie alimentară îți vor deschide ușile laboratoarelor lor. Și nu în ultimul rând, pentru cei mici, ateliere de știință în grădină vor oferi o abordare practică și distractivă a științei.

Participarea la majoritatea evenimentelor este gratuită, dar unele necesită înregistrare prealabilă. Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul festivalului și prin intermediul aplicației mobile FestivApp. Cu o ofertă atât de variată, Bucharest Science Festival pare a fi o oportunitate excelentă de a îmbina învățarea cu distracția, într-un cadru urban vibrant.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

O gură de aer proaspăt în Sectorul 4: Parcul Tudor Arghezi, mai mult decât un simplu spațiu verde!

Articolul următor

Locuri de parcare noi și spații pentru biciclete: Militari și nordul Bucureștiului se pregătesc pentru o revoluție urbană

Recomandăm și...