Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

Aceste 10 camere de oaspeți mărginite de cărți oferă tot ce este mai bun din ambele lumi.

Pentru unii, o casă cu o bibliotecă dedicată, cu șemineu și scaune din piele umplute, ar fi refugiul suprem. Pentru alții, o cameră de oaspeți demnă de hotel pentru a surprinde prietenii și familia ar fi un vis devenit realitate. Din păcate, spațiul este adesea limitat și trebuie făcute sacrificii, dar cu puțină ingeniozitate, poți avea tot ce este mai bun din ambele lumi. Crearea unei camere de oaspeți care să servească drept bibliotecă ar putea fi răspunsul pentru tine. Iată 10 camere de oaspeți cu bibliotecă care vă pot inspira.

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

1. Putere de extragere. Dacă găzduiești oaspeți doar ocazional, o canapea extensibilă ar putea fi cea mai practică opțiune pentru camera ta de oaspeți. Această casă are o canapea extensibilă în centrul camerei, ceea ce o face un loc ideal pentru a te lăsa să citești o carte bună.

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

2. Scaun confortabil. Veți observa că multe camere de oaspeți din bibliotecă au un scaun și o masă. Acest gest simplu are puterea de a modela o bibliotecă din ceea ce altfel ar părea a fi doar un dormitor cu o bibliotecă. Dacă aveți unde să citiți în afară de pat, crește probabilitatea ca veți folosi spațiul chiar și atunci când oaspeții nu sunt prin preajmă.

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

3. Colțuri knockout. Alunecă înainte și înapoi între vise cu ochii deschiși și somnolență cu un pat de zi încorporat și rafturi de cărți. Unitățile încorporate ca acestea ajută la maximizarea spațiului într-o cameră mică, iar selectarea unei saltele duble sau queen-size face ca spațiul să se simtă mai mult ca un dormitor legitim decât un simplu colț de lectură. Această cameră pune chiar și o a doua saltea în spatele peretelui tăbliei și continuă tema cărții deasupra capului.

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

4. Camerele lungi și înguste ca aceasta pot fi dificil de mobilat, dar folosirea unei biblioteci înalte pentru a forma un mic vestibul de intrare păstrează intimitatea oricui locuiește aici și zonează spațiul în proporții mai plăcute. Cu atât de mult spațiu util pe rafturi, pereții și podelele rămân neaglomerate, ceea ce este esențial pentru a menține o cameră de această dimensiune mai degrabă confortabilă decât claustrofobă.

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

5. Două stiluri într-unul. Această cameră de oaspeți prezintă atât caracteristicile unei biblioteci tradiționale, academice, cât și a unui peisaj luminos și clar, pentru a crea ceea ce par a fi două destinații care lucrează armonios împreună. Să stai la masa antică și să citești cu atenție un roman trebuie să te simți cu adevărat ca o experiență diferită de a te trezi în patul demn de hotel.

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

6. Evidențierea tăbliei. Cine are nevoie de o tăblie grandioasă când ai cărți din belșug? Amplasarea patului sub un perete cu biblioteci personalizate este configurația perfectă pentru cei cărora le place să citească în pat. Atât cărțile, cât și lămpile de citit sunt ușor accesibile pentru o tranziție ușoară de la starea de veghe la somn.

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

7. Faceți ca fiecare centimetru să conteze. Acest colț are un pat de zi (cu spațiu de depozitare dedesubt) care poate găzdui cu ușurință un oaspete atunci când este nevoie. Un plan de iluminat bine conceput este esențial pentru o cameră ca aceasta. Aici, trei surse de lumină diferite asigură că dormitorul mic nu se simte ca o peșteră.

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

8. Magie pentru pat murphy. Un perete de rafturi personalizate poate fi proiectat într-o multitudine de moduri. Acest spațiu sofisticat include o bibliotecă colorată cu abanos din podea până în tavan, cu un pat Murphy de dimensiuni mari, ideal pentru găzduirea oaspeților. În timp ce calitatea și confortul canapelelor extensibile se îmbunătățesc, oferirea unei saltele reale pentru oaspeți este totuși de preferat atunci când este posibil.

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

9. Trei în unu. Acest spațiu de tranziție pentru oaspeți servește de fapt trei funcții: este o bibliotecă, o cameră de oaspeți și un birou de acasă, toate într-unul. Deși există o mulțime de mobilier aici, inclusiv fotolii care se trag, un raft cu cărți și un birou subțire din sticlă, spațiul încă se simte aerisit și se poate transforma cu ușurință într-o configurație diferită atunci când vizitatorii bat.

Design dublu: biblioteca și camera de oaspeți

10. Dacă nu aveți o cameră de oaspeți în casa dumneavoastră, încercați să căutați în exterior o posibilă alternativă. Aici vedem un șopron de grădină transformat, care face o datorie dublă în stil. Patul de zi personalizat, cu sortimentul său de perne eclectice, arată ca un loc grozav pentru o lectură ușoară și poate găzdui un oaspete peste noapte în caz de împodobire.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Canapele îndrăznețe

Articolul următor

Cine spune că o sufragerie trebuie să fie doar o sufragerie?

Recomandăm și...