Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Encore Capital Trust atrage peste 25 de milioane de lei în finanțare și 170 de achiziții după 6 luni de activitate

Encore Capital Trust atrage peste 25 de milioane de lei în finanțare și 170 de achiziții după 6 luni de activitate

Potrivit ENTERPRISE, compania de investiții Encore Capital Trust (ECT) a atras peste 25 de milioane de lei (aproximativ 5,1 milioane de euro) în primele șase luni de activitate, a făcut 170 de achiziții și a realizat un randament mediu anual de peste 20%

Finanțarea a venit de la 27 de antreprenori și directori de succes din mediul de afaceri local, printre care Dan Şucu (Fondator Mobexpert), Marius Hanganu (Cofondator Tremend Software), Iosif Szavuj (Fondator Grup Ines), Silviana Berciu (BDG Import and Loft). ) sau Cristian Becheanu (fondatorul Farmaciei Arta).
Până în prezent, compania a cheltuit aproximativ jumătate din fondurile atrase pentru precontractarea a 170 de active imobiliare. Cele mai multe dintre acestea au constat în apartamente și parcări situate în nouă proiecte rezidențiale, cu o investiție medie de aproximativ 290.000 de euro.

“În ciuda tensiunilor geopolitice și a îngrijorărilor cu privire la impactul inflației asupra creșterii economice, piața rezidențială s-a dovedit rezistentă în 2022 dacă ne uităm la evoluția constantă a numărului de tranzacții și a prețurilor. Investitorii preferă conservarea capitalului în schimbul unor randamente reale negative, aproape toate investițiile. fondurile, indiferent de clasa de active alocată, indiferent dacă vorbim de acțiuni, obligațiuni sau alte clase de active, au performat sub inflație. Pe măsură ce presiunile inflaționiste se retrag, ne așteptăm ca apetitul pentru risc să revină și investitorii să-și mute fondurile Realocare din depozitele bancare și guvernamentale obligațiuni către economia reală, iar 2023 va fi cel mai bun moment pentru a investi pe termen mediu și lung”, a declarat Robert Butoi, director executiv al CFA și director al Encore Capital Trust.
Politica investițională a ECT este concentrată în șase domenii de activitate, manifestată în principal în achiziționarea de unități de proiecte de dezvoltare timpurie în sectorul rezidențial la prețuri preferențiale, parteneriate pe acțiuni, care presupun procesul de participare a capitalului la dezvoltarea proiectelor și valorificarea produselor finite. produse, achiziționarea de active imobiliare din Câștigurile din dezvoltare și achizițiile iBuyer pe piața secundară de locuințe. Compania își propune să atingă un portofoliu de zeci de milioane de euro pe termen mediu, investind în diverse sectoare ale pieței imobiliare.

Encore Capital Trust a fost fondată și condusă de antreprenori și directori cu o vastă experiență în piața imobiliară și mediul de afaceri local. Bazele companiei au fost puse de Cosmin Savu-Cristescu, Managing Director Redport Capital Group, important dezvoltator imobiliar local, si Andrei Sârbu, CEO al consultantei imobiliare SVN România, principala companie de profil si cea mai activa in domeniul rezidential. firma de consultanta sectoriala.

În echipa de conducere a companiei se numără și Bogdan Gubandru – Director de Investiții – unul dintre cei mai experimentați consilieri imobiliari specializati în tranzacții de investiții, implicat în vânzarea proiectelor de birouri America House, Floreasca Park și The Light One, Amalia Dîrle – Director Financiar, în sistemul bancar Lucrând de peste 12 ani, ultimii cinci dintre care au fost în divizia de private banking a BRD GSG, Victor Vremera – Director Dezvoltare și Achiziții, cu o experiență de peste 9 ani în companii precum Coldwell Banker, Metropolitan și SVN România, și Elena-Diana Nedelcu – Director Juridic SCPA, Avocat Partener la Savu-Cristescu și Asociații cu peste 7 ani de experiență în proiecte complexe, tranzacții investiționale și proiecte imobiliare, asistând și reprezentând clienți importanți din portofoliu național și internațional.

Encore Capital Trust beneficiază de un consiliu consultativ puternic format din consilieri și economiști de succes, printre care Liviu Arnăutu, fondator și partener al firmei de administrare a activelor Atlas Asset Management, Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA român și lector universitar DOFIN la ASE Ruxandra Jianu, partener. Biris Goran, Bogdan Belciu, co-fondator și partener al firmei de consultanță Valorem Business Advisors sau Bogdan Iliescu, fondator și partener al BI Corporate Finance.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Activ Property Services se așteaptă la venituri de 1,5 milioane EUR pentru 2023

Articolul următor

Libra Internet Bank va finanța prima fază a proiectului de 482 de apartamente al dezvoltatorului imobiliar Prima Development Group în nordul Bucureștiului, lângă principalul centru de afaceri al capitalei, cu 16,8 milioane de euro

Recomandăm și...