Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Firmele imobiliare se vor reduce, dar vor câștiga mai mulți bani

Firmele imobiliare se vor reduce, dar vor câștiga mai mulți bani

Mai mult de jumătate dintre firmele de pe piața imobiliară se așteaptă ca activitatea și investițiile în sector să fie restrânse din cauza incertitudinii privind evoluția conflictului din Ucraina, dar o proporție apropiată (46%) se așteaptă la o creștere a rentabilității medii, potrivit unui sondaj realizat de consultanta Deloitte.

Sondajul Deloitte Central Europe Real Estate Confidence Survey 2023 a fost realizat în trei țări din regiune, și anume Polonia, Republica Cehă și România. Jucătorii din România sunt cei mai optimiști, doar 10% dintre jucători se așteaptă la o scădere a randamentelor în perioada menționată, față de 14% în Cehia și 36% în Polonia.

Activitatea economică generală din regiune se va deteriora în acest an, susținând 61% dintre participanții la studiu, dar chiar și așa, majoritatea investitorilor spun că își vor adăuga portofolii prin noi achiziții (44%), în timp ce cred că 39% iau în considerare întreruperea planurilor de investiții.

Firmele care iau în considerare restricții de activitate își motivează intențiile printr-un acces mai dificil la finanțare (50%) sau un mediu economic incert. Cu toate acestea, dacă imediat după izbucnirea războiului mai mult de 50% dintre participanți estimau că acesta ar avea un impact negativ pe termen lung asupra economiei regionale, în timp ce doar 34% se așteptau la un impact similar pe termen mediu, atunci la sfârșitul anului trecut , acest procent a avut loc o inversare (58% se așteptau ca impactul să persistă pe termen mediu, în timp ce doar 31% se așteptau să persistă pe termen lung).

„Cercetările arată că piața din România este strâns legată de regiunea ECE și are anumite specificități. De exemplu, participanții de pe piața locală sunt sceptici cu privire la evoluția generală a evenimentelor din acest an, dar 90% așteaptă, pentru investițiile existente, randamente Rata a rămas la nivelul de anul trecut sau a crescut. În plus, românii au fost mai puțin pesimiști față de mediul economic al țării decât alți participanți, dar ținând cont de măsurile deja anunțate, au fost îngrijorați și de perspectiva creșterii impozitelor în sector în această direcție, dar sa În general, însă, în contextul dat, constatările indică o poziție echilibrată a jucătorilor de pe piața imobiliară, caracterizată printr-o activitate prudentă și consolidată de piață Deloitte România Partener și Servicii de consultanță pentru sector”, a declarat directorul Alexandra Smedoiu.

Deloitte a început să efectueze Sondajul de încredere în domeniul imobiliar China-Europa în 2019 pentru a înțelege opiniile profesioniștilor din domeniu cu privire la evoluția pieței din regiune. La sondaj au participat trei categorii de respondenți, și anume dezvoltatori, investitori și consultanți specializați în sectorul imobiliar.

Deloitte oferă la nivel mondial audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și servicii de gestionare a riscurilor pentru aproximativ 90% dintre primele 500 de companii din lume și mii de companii private. Compania are o istorie de peste 175 de ani, iar activitatea sa acoperă peste 150 de țări și regiuni.

Deloitte România, una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țară, oferă servicii în parteneriat cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, Servicii de audit, Consultanță fiscală, Servicii juridice, Consultanță și management al riscului, Consultanță financiară, Soluții de servicii și Consultanță tehnologică și alte servicii conexe sunt furnizate prin intermediul a peste 3.000 de profesioniști.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Companiile de construcții stau până la sfârșitul războiului din Ucraina: „Vrem să sprijinim reconstrucția țării”

Articolul următor

Au fost deschise pasaje corespunzătoare între stațiile de metrou Eroilor 1 și 2 Metrorex: 6 scări rulante și 1 lift interior pentru fiecare dintre cele două pasaje.

Recomandăm și...