Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

Idee grozavă: ferestre în spatele dulapurilor de bucătărie

Această tendință de design oferă spațiu de depozitare în bucătărie, permițând în același timp să pătrundă mai multă lumină în cameră.

O enigmă comună în designul bucătăriei este alegerea între dulapuri suspendate și ferestre. Dar în ultimul timp, o idee inteligentă a fost în tendințe – plasarea ferestrelor în spatele dulapurilor echipate cu sticlă transparentă. Aceasta este o soluție pentru a există spațiu amplu de depozitare pentru farfurii și sticlărie, cu lumină naturală care se filtrează în spate. Iată cinci moduri în care designerii au interpretat această idee inteligentă pentru diferite stiluri de bucătărie.

Idee grozavă: ferestre în spatele dulapurilor de bucătărie

1. Stil tradițional: lumină divizată

Când au proiectat această bucătărie, arhitecții au avut în vedere tulburările afective sezoniere. Au vrut ca proprietarii să se bucure de cât mai multă lumină solară în timpul iernilor lungi din regiunea lor.

Liniile de pe ferestrele tradiționale împărțite au reprezentat o provocare. Dacă ferestrele și ușile dulapurilor au linii împărțite, liniile muntins (barele dintre geamurile de sticlă) ar trebui să se alinieze pentru un aspect curat.

Aici au început cu ferestre fixe, apoi au construit dulapurile la comandă, astfel încât munții de pe uși să se alinieze perfect. Ferestrele de sub dulapuri sunt ferestre separate de copertine care se deschid. Geamurile lor au aceeași dimensiune ca cele de pe ferestrele de deasupra lor, ceea ce creează un aspect unitar.

Pentru a susține cabinetele, arhitecții au trebuit să fie creativi. Nu le puteau agăța de tavanul înclinat și nici nu erau pereți de ambele părți de atașat. Astfel, părțile laterale ale dulapurilor conțin plăci de oțel care sunt fixate pe unghiuri de oțel încorporate în stâlpii verticali dintre ferestre.

Idee grozavă: ferestre în spatele dulapurilor de bucătărie

2. Stil de tranziție: fereastra de imagine

Există o modalitate mai simplă de a alinia lucrurile pentru un aspect de tranziție. În această bucătărie, designerul a folosit o fereastră verticală cu tablou, fără linii. Ușile dulapurilor din sticlă au doar suporturi orizontale, iar ea a folosit rafturi dulap din sticlă care dispar din vedere.

Notă: Dacă utilizați rafturi din lemn în interiorul dulapurilor, aliniați-le cu suporturile ușii dulapului pentru un aspect curat. În caz contrar, vor exista prea multe linii orizontale, ceea ce nu este plăcut din punct de vedere vizual.

Designerul a umplut dulapul din fața ferestrei cu sticlă, ceea ce permite trecerea luminii naturale. Acest lucru profită la maximum de fereastră și de potențialul de depozitare. Iar blaturile sunt din cositor, care reflectă lumina.

Idee grozavă: ferestre în spatele dulapurilor de bucătărie

3. Stil de tranziție: sticlă translucidă

Această casă edwardiană renovată este la doar câțiva metri de casa vecină. Așa că atunci când proprietarul casei a decis să instaleze ferestre de-a lungul acelei părți a casei, a fost mai mult pentru lumină decât pentru priveliști. Geamul din spatele dulapului este translucid. Produce o prezență luminoasă care șterge un sentiment de profunzime.

Pentru a oferi un punct focal pentru arhitectura originală a casei, ei au ales sticlă cu plumb adecvată epocii Edwardian pentru ușile dulapului.

Idee grozavă: ferestre în spatele dulapurilor de bucătărie

4. Stil contemporan: Cabinet Surprise

Această bucătărie cu vedere la un lac este despre ferestre, așa că proprietarul casei, arhitect de meserie, a concentrat dulapurile superioare pe un perete interior. Un dulap înalt de blat este singurul dulap superior de-a lungul pereților exteriori ai bucătăriei.

Nu a vrut să existe colțuri întunecate în bucătărie. Așa că a proiectat o fereastră care se extinde până în spatele dulapului. Când ușile din lemn masiv din partea inferioară a dulapului sunt deschise, ele oferă și o vedere spre exterior – o surpriză distractivă.

Idee grozavă: ferestre în spatele dulapurilor de bucătărie

5. Stil contemporan: rafturi deschise.

Dacă sunteți mai degrabă un tip de rafturi deschise, puteți implementa și această idee. În această bucătărie, designerul a adăugat rafturi plutitoare lungi în fața unui rând de trei ferestre. A aliniat rafturile cu suporturile orizontale ale ferestrelor. Iar vopsirea ornamentelor ferestrelor în negru le-a dat o prezență puternică în spatele raftului.

Notă: Rafturile lungi ca acestea vor necesita un sprijin structural puternic, deoarece vor trebui să suporte greutatea porțelanului și a sticlei – rafturile se vor lăsa sau mai rău fără suport adecvat. Aici peretele conține suporturi structurale din oțel pentru rafturi. În construcția nouă, acest lucru poate fi planificat în etapa de încadrare. În cazul renovării, antreprenorul dumneavoastră va trebui să lucreze în jurul țevilor sanitare existente și conductelor electrice din interiorul peretelui, așa că asigurați-vă că vă planificați corect înainte de a începe construcția.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Cum să creați o stație de coacere bine organizată

Articolul următor

Bucătărie spațioasă și industrială

Recomandăm și...