Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Imobiliare, cel mai activ sector pe piața de fuziuni și achiziții în 2022

Imobiliare, cel mai activ sector pe piața de fuziuni și achiziții în 2022

Sectorul imobiliar a fost cel mai activ sector de pe piața locală de fuziuni și achiziții în 2022, cu aproape 60 din 157 de tranzacții evaluate la peste 5 milioane de euro înregistrate.
Tranzacțiile imobiliare care încep în 2022 în valoare de peste 5 milioane de euro valorează mai mult de 1,7 miliarde de euro dintr-o piață totală estimată de fuziuni și achiziții de 6,5-7,5 miliarde de euro, un maxim istoric.
Următoarele sectoare notabile în ceea ce privește numărul de tranzacții sunt Energie (11%), Bunuri de larg consum, Tehnologie și Sănătate (10% fiecare). Cu toate acestea, din punct de vedere al valorii, industriile de top sunt ușor diferite, energia (22%) pe locul doi, urmată de industria (12%), auto, retail și distribuție (7% fiecare).

„Ne bucurăm să vedem că tot mai mulți investitori locali au planuri de creștere prin achiziții, iar unii investitori care au deja operațiuni în România își continuă planurile de dezvoltare prin achiziții, participând la aproape o treime din tranzacțiile analizate. De asemenea, ne așteptăm să vedem tranzactii de valoare semnificativa pana in 2023, in special in sectorul energetic, si posibil chiar cresterea investitorilor locali (atât strategici cat si institutionali) sau a fondurilor de investitii locale.Domeniul investitiilor se formeaza in acest moment.Cred ca mai exista lichiditate in domeniul financiar. spațiu pentru investitori și acesta este momentul perfect pentru ca investitorii strategici să-și consolideze prezența în România pentru o creștere sustenabilă viitoare”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator de Consultanță Financiară Deloitte România.

Cei mai activi jucători de pe piața M&A din România în 2022 sunt investitori strategici, reprezentând 83% din numărul total de tranzacții, o creștere semnificativă față de 63% în 2021. Acesta va fi urmat de firmele de private equity (15%) și investitorii instituționali și privați, a căror pondere va scădea la 2% de la 20% în 2021, cel mai scăzut nivel din 2018.
În ceea ce privește țara de origine, investitorii români au participat la 30% din numărul total de tranzacții în 2022, cu o valoare totală de 1,9 miliarde EUR. Dintre investitorii străini activi, investițiile din Statele Unite sunt cele mai mari (1,4 miliarde de euro – 37% din capitalizarea pieței), urmate de francezi (peste 500 de milioane de euro), belgieni (275 de milioane de euro), italieni și austrieci (peste 180 de milioane de euro). fiecare). Investitorii din Israel, Germania și Ungaria sunt, de asemenea, activi pe piața locală din 2022, deși la tranzacții mai mici.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Chiriile și prețurile apartamentelor în București au crescut cu aproape 40% în ultimii 8 ani. Cumpărătorii își pot permite o cameră mai puțin acum decât în ​​2015

Articolul următor

Vouchere sportive pentru studenți Sector 2, care sunt beneficiile și care este valoarea

Recomandăm și...